עונה 6-7....

../images/Emo58.gif עונה 6-7....

חשבתי על משהו... בסוף העונה השישית ראינו קונספט מאד מעניין... טארה מתה, ולווילו לא נשאר אף אחד. גם לזאנדר אין יותר את אניה. הסוף של הפרק הביע מסר אחד - מה ששנשאר להם אחד את השני... אתם חושבים שאולי יש סיכוי שבעונה השביעית סוף סוף יקרה בניהם משהו? זה יהיה כלכך..... וואו!

talrv

New member
אממ...../images/Emo58.gif

לא חשבתי על זה.. אולי... אפשרי, אבל אי אפשר לדעת!! אם הסדרה תיגמר בעונה השביעית אז יכול להיות, כי זה יהיה כזה סגירת מעגל.. בכלל אומרים שהסדרה תחזור להיות בקונספט של העונות הראשונות.. אז אולי???

../images/Emo58.gif הלוואי! ../images/Emo58.gif

אני תמיד הייתי מעריץ של הקשר בין זאנדר לווילו... אבל זה יהיה מוזר אם זה באמת יקרה, לא? אחרי כלכך הרבה זמן, כשהאהבה שלהם היא כבר הרבה מעבר לזה... יש אהבות יותר חזקות מאהבה רומנטית, ואני חושב שזאנדר ווילו הגיעו לזה, ואפילו מעבר לזה.

talrv

New member
../images/Emo58.gif זה נחשב ספוילר? לא בטוחה..

גם לדעתי הם מעבר לזה.. יש ביניהם קשר חזק ועמוק כבר מהילדות (למרות שהוא גנב לה את הברבי..) והם אוהבים אחד את השני, אז למה לא?? אני בעד.. קצת מוזר כן, אבל לדעתי גם מה שהיה ביניהם בעונה השלישית די נקטע והיה מוזר כזה והם אף פעם לא נתנו ליחסים ביניהם באמת אפשרות להתפתח.. (ההעדפה האישית שלי היא זאנדר ובאפי, אבל היא תפוסה, אז... גוו וויל..) Mmmm.. Something Blue ??

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי אין שום סיכוי. (ספויילר ל-6)

בוא נתחיל מזה שגם אם זנדר ואניה לא יחזרו אחד לשני, לדעתי הסיכוי קיים... אניה כרגע מרגישה פגועה, אבל ראו שבפרק האחרון עדיין אכפת לה מאד מזנדר... כך שלמרות שאני מאמינה שהסיכויים לא משהו, אני לא פוסלת על הסף אפשרות שהם עוד יהיו יחד. לעולם אין לדעת... מעבר לזה, ווילו כבר מזמן לא מאוהבת בזאנדר, והוא מעולם לא היה באמת מאוהב בה... הם אוהבים אחד את השני כחברים טובים, אולי אפילו כמו אח ואחות, אם תרצה, אבל לא מעבר לזה. והדבר הכי חשוב: ווילו מצהירה על עצמה כ"gay now" - היא בפאזה הלסבית כרגע... אני דווקא מאלה שחושבים שהיא "בי", כך שמבחינתי לראות אותה במערכת יחסים עם גבר זה בסדר גמור, אבל אין סיכוי שזה יקרה. ארגוני גייז בחו"ל כ"כ עצבנים על זה שהרגו את טארה, שהתסריטאים לא יעיזו להחזיר את ווילו למערכת הטרוסקסואלית בקרוב... הם פשוט לא יעמדו בלחץ הקהל. זה עצוב, אבל זה נכון... אני לא רואה אותם מארגנים לה רומן נוסף בקרוב, וגם אם כן, אני מאמינה שזה לא יהיה עם גבר. בכל מקרה, גם אם הם היו מאפשרים לה רומן עם גבר, זה בחיים לא היה זנדר - הם כ"כ מעבר לזה... הם כבר היו שם מזמן, וכיום אין אפילו שאריות. אף אחד מהם לא מאוהב בשני, הפאזה הזו חלפה עברה ולא השאירה שאריות.

Schnickelfritz

New member
וחוץ מזה (../images/Emo58.gif לעונה 6)

אניה וזאנדר ממש חמודים ביחד והם ממש מתאימים. והוא בעצמו אמר שהוא כן אוהב אותה ורוצה להיות איתה, אבל הוא פשוט עוד לא מוכן לחתונה (וזה מובן). ומצידה- באמת ראו שעדיין אכפת לה ממנו. בקיצור, למרות שלצאת עם שדת נקמה בטח יהיה מסובך- אני מקווה שהם כן יהיו ביחד בסוף

Darth Rosenberg

New member
גוני גייז או לא אירגוני גייז../images/Emo34.gif

לא זכור לי שאי פעם התסריטאים שמו על מישהו. חוצמזה, לפי מה שהבנתי יש סיכוי טוב שאוז יחזור... לגבי זאנדר ואניה - לדעתי זה עוד לא נגמר. ותמיד יש מצב שאני טועה (זה המצב הטבעי שלי...)

אבל כשזה מגיע לארגוני גייז...

אף אחד לא מוכן להתעסק איתם. ע"ע רוב טאפרט, שלקח את הסאבטקסט הטבעי בזינה והפך אותו לפחות או יותר מיינטקסט בגלל הלחץ של ארגוני הגייז, שגם אז המשיכו להתנכל אליו בטענה שזה לא מספיק ברור לכולם, ולא היו עוזבים אותו עד שהוא היה עושה סצינת סקס בין זינה וגבריאל, מה שהוא לעולם לא היה עושה ממילא, כי התכנית מדורגת כ- PG13 ויש לה קהל מעריצים צעיר (מאד אפילו לפעמים) רב. ליז פרידמן, מפיקת הסדרה, שהיא לסבית בעצה, לא חשבה בכלל שיש סאבטקסט כזה בסדרה עד ששמעה על כך ממעריצים, ורק אחרי נידנוד רב מקהילת המעריצים ההומולסבית התחילו לעשות את הס"ט מכוון. הרי ידוע שהסדרה יושבת על קהילת הגייז הבינלאומית. ומה לעשות, הקהילה הזאת קצת צבועה. למה? לדוגמא באפי. יש לכם מושג בכמה אנשים נתקלתי שהתחילו לראות את הסדרה בגלל ווילו וטארה? אנשים שאמרו לי "רוב הסדרה לא מעניינת אותי, אני פה רק בשביל זה שווילו וטארה לסביות", וכו´. לא שאני מאשים אותם, אחרי הכל יש כלכך מעט אזכורים לקהילה בטלוויזיה, שהם חייבים להדבק לכל פרט קטן, אבל לדעתי זה לא הוגן שקהילה שלרובה לא כלכך אכפת מרוב שאר החלקים בתכנית, יכולה להשפיע על הלך התכנית בצורה כלכך משמעית! יבוא יום וזה יחזור אליהם בבומרנג, שמפיקי תכניות אחרות יראו מה קרה ל- "זינה" ו- "באפי", ולכן ימנעו מלהכניס אזכורים הומולסביים בתכניות שלהם, במטרה שלא להפוך לקרובנות השתלטות של הקהילה.

סליחה, משהו לא ממש ברור לי...

זה שכמה אנשים שאתה מכיר התחילו לראות את הסדרה בגלל ווילו וטארה הופך את הקהילה ההומולסבית כולה לצבועה? (ואם כבר שאלת, אז כן, מענין אותי באמת על כמה אנשים כאלה אתה מדבר). כי רוב האנשים שאני מכירה (וחלקם באמת התחילו לצפות בסדרה גם בגלל הנושא של ווילו וטארה) מאוד אוהבים את הסדרה כולה, קצת קשה לנתק את הנושא הלסבי משאר הסדרה, ולצפות רק בקטעים של ווילו וטארה והאמת זה פשוט טיפשי. ההודעה שלך (ואני מניחה שלא ממש התכוונת שככה היא תצא) כתובה בלשון דיי פוגעת. נסה לשים את המילה יהודי במקום כל אזכור של קהילת הגייז,הנה משפט לדוגמא:" הרי ידוע שהסדרה יושבת על קהילת היהודים הבינלאומית. ומה לעשות, הקהילה הזאת קצת צבועה...לא שאני מאשים אותם, אחרי הכל יש כל כך מעט אזכורים לקהילה בטלוויזיה, שהם חייבים להדבק לכל פרט קטן" נכון שזה כבר קצת פחות נחמד? ובגלל שהרגע צלצלו לי שתיכף באים לאסוף אותי, הצלחת להמלט מההרצאה הארוכה שתכננתי לתת לך בנושא, (זה הזמן לקריאות יששששששששש בקהל...) בוא נסכם בזה שפעם הבאה לא יוצאים בהכרזות הומופוביות כאלו("קורבנות השתלטות הקהילה" למשל) לפני שסופרים עד 3.... קיי? או שבכל זאת אני צריכה לתת הרצאה?

Lizz

New member
אבל זה לא רק ווילו\טארה

אלא הסאבטקסט בין כמעט כולם לכמעט כולם, כפי שג´וס פעם אמר. למעשה, כפי שג´וס והשאר אמרו הרבה פעמים :) ועוד ציטוט מג´וס בנושא... בערך;) I realize that this has shocked a lot of people, and I´ve made a mistake by trying to shove this lifestyle--which is embraced by, maybe, at most, 10 percent of Americans--down people´s throats. So I´m going to take it back, and from now on, Willow will no longer be a Jew. - Joss Whedon In an interview at the Onion AV Club.

אני מודה, הניסוח שלי היה לקוי...

ודברי הובנו לגמרי לא כמו שצריך בעקבות כך. מה שהתכוונתי להגיד ב- "הקהילה הזאת קצת צבועה" הוא שחלק לא קטן (ואל תסיקי מזה שאמרתי "הרוב" כי גם את זה לא אמרתי) מהמעריצים של הסדרה שהם במקרה גם הומו\לסביות לא מסתכלים בכלל על שום אספקט אחר בסדרה. כשדיברתי פה על הקהילה ההומולסבית באופן ספיציפי, לא התכוונתי לכל הקהילה, אלא לחלק של המעריצים שמשתייך לקהילה הזאת, וגם לא לכולם, אלא רק לחלק מאותו חלק. בכלל, הכעס שלי הוא לא נגדם באופן ספיציפי, אלא בכלל כנגד טיפוסים מסויימים של אנשים. לדוגמא, חסרים אנשים אחרים שרואים את הסדרה רק בגלל שספייק חתיך? או שרואים את הסדרה רק בגלל שבאפי "כוסית"? ברור שלא, ואם הנושא אי פעם יעלה, גם עליהם אני לא אסתכל בעין יפה כלכך. אז למה כן התייחסתי דווקא לקהילה ההומולסבית? כי ההבדל הוא שלהם יש יותר כח פוליטי מלאנשים שרואים את הסדרה רק כי ספייק חתיך או רק כי באפי כוסית. להם יש גם את הצביעות של "לאהוב" את הסדרה כשבעצם לא מעניין אותם כלום חוץ מהמערכת הלסבית בין ווילו לטארה (ושוב, אני לא מדבר על כולם, אלא רק על אותם אלה שבאופן ספיציפי רואים את הסדרה רק בגלל זה, ובד"כ גם מודים בזה), וגם את הכח להפעיל לחץ עצום על מפיקי הסדרה אם משהו לא ילך כמו שהם רוצים בסדרה.... אני שוב מצטער אם דברים אחרים הובנו מדברי, כי דברים כמו שאת הצעת שאמרתי (נטיות הומופוביות) בכלל לא היו כוונתי.

ההתנצלות מתקבלת...

אבל חשוב שתבין, שאם אתה מדבר על כמה אנשים אתה לא יכול לכתוב על כל הקהילה... (וזה מה שעשית), אם אתה מדבר על כמה אנשים תכתוב כמה אנשים. אלתכתוב על קהילה שלמה,ותזכור, שמה שברור לך לאו דווקא ברור למי שקורא את ההודעה שלך. מילים, אני מקווה שאתה יודע, יש להן כוח עצום וברגע שאמרת אותן הן יוצאות מהשליטה שלך, הקורא מפרש אותן איך שהוא מבין ולא איך שהתכוונת. ואם אתה מדבר על כוח פוליטי, אולי כדאי שתקרא את הכתבה הבאה: http://212.199.221.73/content/article.asp?id=962&fromCat=3&fromScat=8 ותראה (לקראת סוף הכתבה) שהכוח של הקהילה הוא לא באמת כזה גדול כמו שנדמה לך, זו יותר אשליה שנחמד להאמין בה, אבל היא לא נכונה. מספיק שתחשוב על כמה מעט יצוגים הומולסבים יש בטלויזיה ביחס לכמות הסדרות שקיימות (ואני לא אזכירר אפילו קולנוע), ועוד כמה פחות יצוגים כאלה לא נגמרים במוות/שיגעון/התמכרות למשהו וכולי... ולא שאמרתי שאתה הומופוב, אלא שמדברך (שמן הסתם נאמרו בלי הרבה מחשבה על מה שעלול להשתמע מהם מעבר לברור לך) עולות הצהרות בעלות נטיה הומופובית/גזענית, והכללה על כל הקהילה (שזה מה שעשית) על סמך מספר אנשים (ולא משנה הכמות) היא גזענות. (כל המרוקאים רוצחים, כל הרוסים שיכורים, כל הרוסיות זונות, כל הפרסים קמצנים, לכל היהודים אף ארוך והם רוצים להשתלט על העולם....) הצהרות כאלו מביאות בסופו של דבר רק לדברים לא טובים (מלחמת העולם ה2, מזכיר לך משהו?). וגם אם אנחנו נמצאים תחת האשליה שהיום יש פתיחות לענין ההומולסבי, המציאות מראה לנו שאנו רחוקים מאוד מזה... (ולא חסרים חברי כנסת שיוצאים בהצהרות שמוכיחות את הטענה שלי). ודווקא בגלל זה, ודווקא בגלל שאני לא חושבת שאתה הומופוב או גזען, אני חושבת שאסור לך (או לאחרים כמוך) להגיד דברים כאלה. בתקווה שתבין את כוונתי.

matanbu

New member
טיפה אופטופיק, אבל מאוד קשור

אוקיי, אני מבינה שזו סדרה טלויזיה, ועקב כך אתם יכולים לפרשן את הסדרה מכל כיוון אפשרי - ולומר שזה ככה בגלל ארגוני גייז, ארגוני סטרייטים, ארגוני טרור, ארגוני מעריצי אביב גפן בסתר - אבל לדעתי האישית והכל: וילו מגדירה את עצמה כGAY NOW לסבית עכשיו. אני חושבת שזו זכותה, ושאנחנו צריכים להתייחס אליה כלסבית עכשיו. אולי זה ישתנה בעתיד, יכול מאוד להיות שהיא תגלה שהכל זה היה משיכה ובלבול של גיל הקולג´, יכול להיות, שזו היתה התנסות, יכול להיות הכל. עוד 20 שנה היא תהיה נשואה + 5 ילדים, אולי. בינתיים היא לסבית, ואל תתיחסו אליה כ"בי". כי היא לא. היא מגדירה את עצמה כלסבית, וגם נגיד והיא בי וכרגע בא לה יותר על בנות מבחינה רגשית (אבל משיכה שווה לשני הצדדים, נגיד) והיא רוצה להיות מוגדרת כלסבית, זכותה המלאה. זה כמו שמישהו (טרנסקסואל) יחליט שהוא גבר למרות שהוא נקבה, ורוצה להקרא כזכר, ז"א "*** אוכל, *** מתלבש...." וכו. אולי מתחת לבגדים הוא אשה - אבל ככה הוא מגדיר את עצמו, ושיהיה לו לבריאות, ושיהיה לכם כבוד להחלטה הזו. אז נכון שזה דיון לא על הסדרה ויותר על אנשים ויחסים, אבל - זה מפריע שזה קורה לי (אני דו-מינית והרבה מתייחסים אליי כלסבית, או סטרייטית, ששניהם בעצם לא נכונים לגביי, וזה מפריע)... יש הרבה בחיים מעבר להגדרות (מי צריך אותן בכלל), תפרשו חופשי את הסדרה, מבחינתי זה בסדר גם הפרשנות הזו בסדר, כי זה רק סדרה. אבל סתם. זו דעתי. סליחה שדיברתי הרבה

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שזו פחיתות כבוד

או העלבה, אם היא "בי", זה לא "פחות שווה" מלסבית... אני פשוט מאמינה שהיא באמת אהבה את אוז, ושהיא בהחלט מסוגלת לאהוב בני זוג משני המינים. גם אם כרגע היא לסבית, זה סותר מערכת יחסים נוספת עם גבר... תראי למשן את אן הייש, שהיתה בת זוגה של אלן דג´נרס במשך זמן מה; השתיים הצהירו על לסביותן ברבים ואף טרחו להפגין גילויי חיבה הדדיים תחת כל עץ רענן. מאוחר יותר הן נפרדו, וכיום הייש נשואה לגבר ואף חובקת צאצא, אאל"ט. אז מה? זה הופך אותה לפחות לסבית? אומר שהיא לא אהבה באמת את אלן? לדעתי זה פשוט אומר שהיא מסוגלת להתאהב באנשים באשר הם, משני המינים, כל עוד היא מוצאת את החיבור הנכון... וזה בסדר גמור. יש עוד דוגמאות, של אנשים שחשבו כל חייהם שהם סטרייטים/גייז, ובשלב כלשהו גילו שגם המין האחר מושך אותם, הכל תלוי בבן הזוג...

blackwolf

New member
אויש, טרילי...

כמה הודעות מתחתייך יש הודעה שלי שאומרת פחות או יותר בדיוק אותו הדבר ( לא מפתיע) :). נשבעת שלא ראיתי את ההודעה שלך ואז כתבתי את שלי, פשוט לקח לי הרבה זמן לכתוב אותה כי עשיתי עוד כמה דברים באמצע :) אותו ראש...

matanbu

New member
לא התכוונתי לזה

התכוונתי שזהות מינית זה דבר שמעל שהוא נזיל (ומשתנה) הוא גם זמני.... לתקופה את יכולה להתאהב בשני המינים, (בי) לתקופה את לא יכולה לחשוב בכלל על קשר עם גבר לדוגמא. (לסבית) בלי קשר לפחיתות כבוד (מה? יש כבוד בלהיות עם זהות מינית כזו או אחרת? לא נראה לי שהתכוונת לזה...) פשוט זה הגדרה שקשורה בהרגשה, והרגשה - זה זמני. ויכול להיות שהיום היא מגדירה את עצמה כלסבית, בעוד שלפני כמה עונות היא הגדירה כסטרייטית. זה לא עושה אותה בי. זה עושה אותה בנאדם. שמשתנה. פעם ככה וזה בסדר, וזה השתנה וזה בסדר... ואם כרגע היא מעדיפה להיות GAY NOW, אז - זה כן לפי דעתי, להתייחס אליה ככה, זה כבוד להחלטה שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אבל זה מסוג התכונות הכלליות

ש"מגדירות אותך" בגדול, לא משהו שמשתנה כל יומיים... זה יכול להשתנות, כמובן; אבל אם למישהו יש את הפוטנציאל להימשך ל-2 המינים הוא בי, גם אם כרגע הוא במערכת יחסית עם המין שלו, או אם המין השני. אבל אתה יודע מה, שיהיה gay now. כל עוד אנחנו מסכימים על העובדה שהיא אהבה את אוז ולפיכך אין לדעת אם היא לא תמצא את עצמה בעתיד במערכת יחסית נוספת עם גבר, אני לא חושבת שמתחשק לי להתווכח על הגדרות... הגדרות זה מעיק.

sprites touch

New member
../images/Emo58.gifזה לא קטנוני?

לכעוס על ההרג של טארה? איןפה שום דבר נגד לסביות, אם כבר להפך, זה מראה עד כמה ווילו אהבה את טארה. האהבה שמרה עליה (זה והכמעט להרוג את דון) מאיבוש שליטה והאובדן של טארה נתן לה את הפוש האחרון שכמובן מקדם את העלילה. בכל מקרה ווילו וזאנדר בהחלט עברו את השלב של להיות זוג האהבה שלהם מעבר לזה, ולזרוק את ווילו למערכת הטרוסקסואלית יהייה קלישאתי, כל הקטע של experimenting in college.

blackwolf

New member
אני לא מסכימה שזה יהיה קילשאתי...

זה כמו להגיד שזה שהכניסו אותה למערכת יחסים לסבית זה רק כי זה עכשיו אין בטלוזייה ( גם אם זה נכון, זה לא רלוונטי לבאפיוורס ולווילו עצמה) . ווילו אהבה את אוז בצורה מוחלטת, היא אהבה אותו בגלל שהוא היה הוא לא בגלל שהוא היה זכר . אותו דבר לגבי טארה, היא אוהבת אותה בגלל שהיא היא לא בגלל שהיא נקבה. אם יכניסו אותה למערכת יחסים אחרת, אני רוצה להאמין שזה היה בגלל מי שאותו אדם יהיה ולא בגלל איזה איבר מין יש לו. כולנו יודעים שטארה היא בפרוש !לא! התנסות קולג´, אין בכך כל ספק ( בדיוק כמו שאוז הוא לא התנסות תיכונסטית). להשאיר את ווילו לסבית בלבד כאשר אנחנו יודעים שמין הבן אדם הוא לא זה שקובע, יהיה קלישאתי אפילו יותר, יותר מזה, הוא יפגע באמינות של הדמות של ווילו. אין לי בעיה אם זה שהמושא האהבה הבא שלה יהיה זכר או נקבה, אבל חשוב לי מאוד שהמצב יבנה נכון ויהיה מתאים, ולא יהיה מוגדר עפ"י קריטריונים שאינם נכונים. ספוילר עונה 6. התייחסתי למערכת היחסים של ווילו וטארה בהווה בכוונה תחילה, אין צורך להקדים את המאוחר לאלה שעוד לא ראו את האמת המרה :(

למעלה