../images/Emo58.gif
לדעתי, יש שתי דרכים לפתרון הבעיה; להקבר בתור כת אלימה ולהתנתק לגמרי מהמציאות (שהרי זאת המשמעות של כל כת בסופו של דבר) או להכנס לכת הזאת מתוך בלבול וחוסר אונים, מתוך רצון להתמודד עם שדים מהעבר (שבמקרה הזה יתבטא באלימות כנגד אלימות), ומתוך ידיעה ברורה (של הצופים כמובן, ולא של הדמות) שיקרה משהו כתוצאה מההשתייכות לכת הזאת שיגרום לג'סטין לשים מאחוריו את הפגיעה ואת ההשלכות שלה. אני מעדיפה את האפשרות השניה, אבל אני לא מחליטה החלטות וגם להשאיר את הדמות במצבה הנוכחי (הכחשה והדחקה, ניווט של תיסכולים והפיכתם לאלימות כלפי הומופובים) זאת בהחלט אופציה. אבל שוב, אנחנו מדברים פה על הג"ש ועל קאוליפ ומשום מה קשה לי לראות את העלילה הזאת מסתיימת בהפתעה גמורה שתשאיר את הצופים פעורי פה. וכשאני אומרת הפתעה אני מתכוונת לזה שג'סטין ישאר במסגרת הכת, ובמקום לפתור את התסביכים שלו ולצאת ממנה רק יכנס אליה עמוק יותר עד למצב שבו החיים שלו יהיו בסכנה או שהוא יסתבך בפלילים ויצטרך לשלם את המחיר בחופש שלו. אני פשוט לא רואה את זה קורה. אני לא אומרת שזה לא יכול להיות מענין, להפך- שינויים קיצוניים מאוד באישיותה של דמות (הגיוניים כמובן ולא משהו בסגנון: בריאן מתחתן עם סינת'יה והם מביאים לעולם 3 ילדים וכלב) הם אלה שהופכים את הסדרה למושכת ומורטת עצבים. אולי דווקא החזות הרגועה והסבלנית של ג'סטין היא ביטוי להדחקה של הכעסים שהיו חבויים בו עד עכשיו? בכל מקרה, אני לא צופה איזושהי התפתחות איומה. נכון, במסגרת הכת ג'סטין יהיה מעורב במריבות ומכות ברחוב, בפרובוקציה ובנסיון להוציא הומופובים מהארון. אבל שוב, אנחנו לא יודעים איזה חלק הוא לוקח במריבות האלה, ואני דווקא הבנתי שקודי הוא האלים מבין שניהם וג'סטין הוא זה שמשתרך אחריו. אולי ג'סטין ישמש פה קול ההגיון? אולי הוא לא יודע למה הוא נכנס? אולי הוא יבין שאלימות היא לא הפתרון לבעיות שלו? גם מהספוילר על יריות האקדח אנחנו לא יודעים כלום ואני בספק אם ג'סטין הוא זה שיפגע (בהנחה שמישהו אכן נפגע). אני אומרת- נחכה ונראה ולא נכניס את עצמנו לסרטים (כולם לשנן: "זה רק קאוליפ...זה רק קאוליפ"
). בנוסף, רנדי חתום לעונה חמישית אז תוציאו לעצמכם את צמד המילים "ג'סטין מת" מהראש. גם אם אין עונה חמישית וגם אם רנדי לא היה חתום עליה, יש דרכים אחרות להוציא דמות מסדרה. למה יש לי את הרושם שבהג"ש לא הורגים אף אחד? (דאמפסר בוי, רייקרט ואבא של בריאן לא נחשבים). בשורה התחתונה, לדעתי ההתעסקות בג'סטין עד עכשיו היתה פרווה. לא מענינת. הוא יגע אותי וגרם לי להיות נבוכה בשבילו. לי הסיפור החדש נשמע נהדר ואני מתפללת שלא יהרסו אותו. לא משנה לאיזו תוצאה ההשתייכות לכת תגרום, אני חושבת שזה טוב שחזרו אל ג'סטין ושנותנים לו, סוף סוף, להתבטא. ודרך אגב, אני לא חושבת שהחדירה לחיים של בריאן הם ביטוי לאופי הרגוע של ג'סטין. הם אולי ביטוי לביטחון העצמי שלו ולניצנים של אובססיביות.