-עד פרק 11. !!שאלות!!

Ronyyyy

New member
../images/Emo58.gif -עד פרק 11. !!שאלות!!

בעיקר על סיילר. 1. לסיילר יש בעצם כוח ראשוני? שהוא מבין "איך דברים עובדים".. לא? 2. הוא אמר בפרק 11 לעדן ש"אני מכיר אותך.." ואז "כוח השכנוע.. כל כך קל היה לי להשיג אותו, וכל כך שימושי". לא ציטוט מדויק, אני יודעת, אבל זה העיקרון. אז איך באחד הפרקים (4?) שהוא בא לקחת את הילדה שהוא רצח את ההורים שלה (הילדה שמאט פרקמן מצא, אחרי שהוא פעם ראשונה השתמש בכוח שלו.) .. קיצר, השוטרת (זאת שעובדת עם פרקמן, הבלונדינית, שכחתי את השם), כיוונה אליו אקדח, ורק עם להתסכל הוא גרם לה לכוון את האקדח אל עצמה, כנ"ל עדן על עצמה בפרק 11. אז זה לא כוח שכנוע? זה הכוח הראשון שהוא השיג, בפרק 10 (הפרק שחוזרים אחורה חצי שנה), שאז הוא הבין איך להשיג כוחות? 3. שהירו כמעט נישק את צ'רלי (פרק 10.) הוא עצם עיינים לפני הנשיקה.. והוא לא התכוון לשגר את עצמו. למה הוא שוגר? 4. צ'רלי אמרה בפרק 10 שיש לה קריש דם במוח שעלול להרוג אותה כל רגע. אז איך היא שרדה חצי שנה, והסיילר הרג אותה? היא לא הייתה כבר אמורה למות? 5. מר בנט אמר לסיילר בפרק 11, "הכוחות שלך לא עובדים כאן." אז איך הוא שבר את הזכוכית וגרם לעדן לרצוח את עצמה? (אני בכוונה לא משתמשת במילה להתאבד. היא לא התאבדה.) 6. באותה תקרית, שסיילר ניסה לחטוף את הילדה (חזרו לשאלה 2, על הקטע שהשוטרת כיוונה על עצמה אקדח), אז השוטרת לא נהרגה כי מאט ירה בסיילר.. פעמיים אפילו, אם אני לא טועה. וסיילר נפל.ואז נעמד ועף. איך זה הגיוני שהוא "החלים", ו"עף", אם אלה הכוחות של ניית'ן וקלייר? ולפי מה שאני הבנתי לכל אחד יש כוח שונה. בבקשה תסבירו לי. נ.ב- כל כך שמים לב שהרגע סיימתי את פרק 11, נכון? תודה מראש.

oror15

New member
תשובות../images/Emo58.gif קצת ספויילרים

1.היכולת המקורית שלו היא להבין איך דברים עובדים אז הוא "משיג" את הכוחות האחרים שהוא מסתכל למי שהוא הרג במוח ולומד איך הכוח עובד(בעזרת היכולת המקורית) 2.הוא השתמש ביכולת הראשונה שהוא השיג (טלקניזס-הזזת דברים בעזרת כוח המחשבה) והזיז את היד שלה. זה לא בעזרת שכנוע. 3.אני לא ממש זוכר אבל אני זוכר שהוא לא הצליח להשתלט על הכוח שלו כמו שצריך והכוח שלו עבד לפעמים לא טוב או בניגוד לרצונו(לא זוכר למה..) אבל בהמשך זה יסתדר.. 4.לא זוכר
5.זה לא ממש בטוח אבל כנראה שלהאיטי(המוחק זיכרון שעובד עם מר בנט) יש יכולת לנטרל כוחות ואחרי זה שהוא הלך הם כבר חיברו אותו לאיזה מכונה שמעבירה איזה חומר למוח ובקיצור מונעת מהכוחות לפעול והוא איכשהו הצליח להתנתק מהמכונה והוא השתמש בטלקניזס כדי לגרום לה להרוג את עצמה 6.הוא לא החלים אבל הוא לא נפגע באיבר חשוב אז הוא יכל ללכת עוד והוא לא עף הוא "ריחף" וזה אני לא יודע איך הוא עשה אולי גם עם הטלקניזס הוא הזיז את עצמו אבל לא נראה לי.. לא בטוח שכל התשובות נכונות אבל זה מה שאני חושב..

deewana

New member
תשובות

1.כן הוא מבין איך דברים עובדים 2.זה הכוח הראשון שהוא השיג שהוא יכול לדברים לזוז בלי לגעת בהם וכך הוא גרם לה לכוון על עצמה את האקדח 3.לא יודע 4.היא לא יכולה לדעת מתי בדיוק זה יהרוג אותה יכול להיות בכל זמן 5.הכוחות שלו לא עבדו בגלל שהאיטי היה איתם באותו חדר והוא חסם לו את הכוחות כשהוא הרג את עדן האיטי לא היה איתם 6.לא יודע

ascendent

New member
כמה תיקונים להודעות האחרות

4. היוצרים נכנסו ללולאת זמן, וכשזה קורה, בדר"כ העניינים מסתבכים. הפתרון של היוצרים לדבר הזה, היה פשוט להגיד שגם אם לה לה לה, אז התוצאה הסופית גם ככה היתה לה לה לה. גם אילו צ'רלי היתה בורחת עם הירו, היא בכל זאת היתה גומרת מתה, לכן **היא** החליטה להשאר באותו המקום, ובכך לתת לזמן לזרום במסלול שלו... ואז כל הסיפור, בדיעבד - היא הכירה את הירו כשפגשה אותו בהווה, אך העדיפה להעמיד פנים שלא. היא הזכירה שהיא קיבלה מילון יפנית מחבר...ומיהו אותו חבר אם לא הירו (והמתנה שנתן לה אז בפרק 10?) 5. אין לי מושג איך החדר ההוא מבטל כוחות, אבל זה בטח לא ההאיטי - כבר הבנו שיש לו השפעה על כוחות מנטליים (כמו שנחשפנו באותו פרק עם עדן או באחרים עם מאט, לעומת פיזיים כמו נייתן או כמו אחרים בפרקים הבאים). בטח מדובר על איזו שטות כימיקלית שמחלישה את היכולות (כמו שראינו לא מזמן). אבל את העימות עם עדן - סיילר רצה את הכוח שלה (די רייר עליו קודם), הכדור שעבר דרך הראש שלה היה לגמרי מרצונה. לא קלטת את הפרצוף שלו? הרי אמר לה שניה קודם ש"היא כבר יודעת שהאקדח לא יעיל מולו"... 6. הקפיצה של סיילר - אולי ז\היא נובעת ממקור אחר שעוד לא התוודענו אליו, קשה להאמין שזה הטליקיניזס

תיקון ל 4

היא לא הכירה אותו. כי אז תמונת היום הולדת שלה הייתה לבד. ורק אחרי שהירו חזר בזמן הוא הופיע בתמונת היומולדת שלה.

ascendent

New member
ואני אצטט את זאנדר מבאפי, בערך ../images/Emo3.gif

ברגע שמעלים בסדרות את ענייון הלולאות בזמן, תמיד ממצאים חוקים, אני בוחר להאמין בקו אחיד של זמן, והלולאה שהירו ביצע, או מה שהוא בכלל מסוגל לעשות, זה ליצור לולאות שמתקשרות לאותו קו רציף. כלומר - ברגע שנוצר שינוי בעבר -> העתיד משתנה באותו הרגע. כלומר, אם צ'רלי היתה עוזבת באותו הרגע עם הירו (או אפילו בלעדיו, למקרה הדיון), אזי לא היינו רואים אותה בקו הזמן הרגיל של הסידרה... [ואמנם הירו בקו העבר אינו היה נעלם עד אשר היה יוצא מאותו קו זמן, ואז היה מפסיק להתקיים--> ונהפך להירו של ההווה, חסר מושג לכל מה שקרה קודם]. לפי ההנחה הזו, ניתן לשער כי ההירו העתידי שבא לבקר את פיטר, עשה זאת כדי למנוע את העתיד כפי שהתגלגל לולא קלייר...או משהו בסגנון. באותו עתיד פיטר עדיין חי, עם צלקת (כנראה תפקידה של קלייר הוא למנוע ממנו להפצע) אבל העולם לחלוטין שונה. מדוע הירו-עתיד לא נמוג ברגע שאמר לפיטר מילה וחצי (הרי העתיד באותו הרגע שונה!), רק לכותבים תשובה. או כמו שזאנדר אמר, ובחיי, חבל שאני לא זוכר את הציטוט, רק תשמח שזה עדייון טיפה הגיוני...

למעלה