ספר שישי

aerynsun

New member
../images/Emo58.gif ספר שישי

לא יודעת עם צריך לשים ספויילר כאן או לא. סיימתי לקרוא את הספר ונהנתי מכל רגע. הרביעי והספר הזה הם האהובים עלי. אבל שאלה. איך יתכן שדמבלדור סמך כל כך על סנייפ ולא לרגע אחד חשד בו. זה חור בעלילה לדעתי או שיש לזה הסבר בספר האחרון.... אם לא אהיה הסבר אז זה קצת מאכזב. ואיך שמחתי שרון והרמיוני מראים קצת את הרגשות שלהם. נקרעתי מצחוק כל פעם שהארי הפעיל על רון את הקללה שהוא תלוי באוויר , אני כבר רואה איך השחקן רופרט יעשה את זה מצויין בסרט שאהייה וגם אהבתי את הקטע שרון שתה את תמיסת ההתאהבות , גם זה אהייה קורע בסרט שיצא. אחלה ספר! והספר השביעי אהייה שונה לגמרי!!! לא אהייה בית ספר והארי אהייה חופשי להיות במקומות אחרים אחרי וולדמורט. זה אהיה כמו ספר מתח. בטוח רון והרמיוני יצטרפו אליו ואולי גם ג'יני. ודמבלדור!!! הקטע הכי עצוב שהיה בספר .

KereN THE AngeL

New member
../images/Emo58.gifבאמת ספר טוב.

אבל אני לא רואה מה "חור בעלילה" בכך שדמבלדור סמך כ"כ על סנייפ. הרי יש הסבר בסוף הספר השישי על כך שסנייפ שמע את הנבואה והוא זה שהעביר אותה לוולדמורט. כמובן שדמבי ידע על זה וכשסנייפ בא אליו, הוא הצליח לשכנע אותו שהוא לא ידע שהנבואה תגרום למותם של ג'יימס ולילי. כמובן שהארי מסרב להאמין לכך בכל תוקף, מכיוון שכידוע, ג'יימס וסוורוס היו אויבים עוד מימי בית הספר. בכל מקרה.. דמבלדור סמך על הסיפור שסנייפ הציג בפניו עד כמה שהבנתי, חוצמזה שאנחנו יודעים, והדבר מאוד מודגש בספר השישי, שדמבלדור הוא אדם שתמיד נותן הזדמנות שניה.. וזה מה שהוא עשה עם סנייפ. למרות שדמבלדור ידע שסנייפ היה אוכל מוות- אחרי שסנייפ הביע בפניו חרטה דמבלדור חשב שמן הראוי לתת לו הזדמנות שניה... עובדה שהוא מונה למורה בבית הספר. חוצמזה... סנייפ מספר את כל זה לבלטריקס ונרקיסה, בפרק ה-2

aerynsun

New member
אבל זה בכל זאת מוזר ../images/Emo58.gif

דמבלדור הוא קוסם אדיר מכל הבחינות ובעיקר מבחינה שיכלית. לתת צ'אנס למישהו זה סבבה אבל אם הוא ידע את הרקע שלו ושמה כל מיני רמזים לא כל כך טובים לגביו גם מהארי ואולי גם מאחרים זה נראה לי שהכתיבה כל הדמות של דמבלדור יצאה קמת מפרופורציה. כבדהו וחשדהו בייחוד על סנייפ. הענין שגם היה קטע בספר שדמבלדור משתיק את הארי כשהוא מתחיל לדבר על סנייפ... לדעתי יש כאן משהו שיצא לאור בספר השביעי. לדעתי לדמבלדור היתה סיבה יותר חזקה להאמין לסנייפ.

00SONIA00

New member
../images/Emo58.gif

קודם כל, אתה לא יכול לדעת אם דמבלדור חשד או לא חשד בסנייפ, וגם לא אם הוא ניסה לברר לגביו עוד או לא. הוא לא סיפר להארי כל מה שהוא עשה, למה שיספר? אני חושבת כמוך-זאת לא הייתה הסיבה היחידה ששבגללה דמבלדור סמך על סנייפ. הוא מאמין באנשים ובהזדמנות שנייה, הוא לא טיפש. אחרי הכל הוא לא נתן לוולדי ללמד בהוגוורטס, הוא לא האמין בו ולא סמך עליו, אז הוא גם לא יסמוך על סנייפ סתם ככה.

homart

New member
../images/Emo58.gifנכון......

בסה"כ במהלך הספר אנחנו רואים דברים טובים מאנשים שדמבי נותן להם הזדמנות שנייה, כמו האגריד ולופין אז אןי סיבה שהוא לא יעשה את זה גם עם סנייפ ולכן הוא נותן לו אמון מלא.. אני חושב שהוא משתיק את הארי בגלל שהארי כבר מהספר הראשון מנסה להפליל את סנייפ ואולי לדמבלדור כבר נמאס........

aerynsun

New member
../images/Emo58.gif

זה מה שכל כך מוזר. אם הוא לא נתן לוולדי ללמד בהוגוורסט מה גרם לו להאמין ואפילו לדעתי די בעיוורון בסנייפ. בטוח שהוא בדק וניסה לברר עליו פרטים וכנראה בטוח הוא לא אמר את זה להארי אבל בכל זאת משהו כאן נראה לי OUT OF CHARACTER כמו שאומרים באנגלית. דמבלדור נתן הזדמנות שניה לאנשים אבל משהו בסנייפ גורם לי לחשוד שיש יותר ממה שרולינס אומרת לנו בנוגע לדמבלדור וסנייפ. עוד נקודה חשובה. כשדמבלדור גסס ואוכלי המוות היו מולו , סנייפ נכנס ודמבלדור השתנה באותה נקודה. כל ההגנות הפסיכולוגיות מול אוכלי המוות נפלו והוא ביקש את עזרתו מול כולם. עד כדי כך הוא סמך עליו??? מוזר. מוזר מאוד! כי אם דמבלדור חשד בסנייפ הוא לא היה מגיב איך שהוא הגיב באותו רגע . נחכה עוד שנתיים לראות

IceStone

New member
חחח אחותי זה מובן מאילו,

תקראי את התאוריות, יש המון אנשים(שאני בינייהם) שחושבים שסנייפ, לא באמת עבר לצד האופל.

AlonCFC

New member
../images/Emo58.gif בספר השביעי נגלה

בספר השביעי נגלה עוד פרטים על הסיבה שבגללה דמבי נתן לסנייפ הזדמנות שנייה. יש סיפור שלם מאחורי הנאמנות של סנייפ, כי עובדה שהוא השתייך למסדר עוף החול, ועדיין לא בטוח שהוא מרגל. את רוב הפרטים נגלה בספר השביעי. חוץ מזה שהספר השישי והספר השביעי הם סיפור אחד שחולק לשני כרכים.

G e o r g i a

New member
ם לא ישמיטו את הקטעים האלה../images/Emo4.gif

אבל מזה משנה.. גם ככה אני כבר לא רואה את הסרטים.

תגובתי לספר השישי ../images/Emo58.gif

אתמול סיימתי לקרוא אותו (ממש משכתי!!) אני לא יודעת..עדיין לא גיבשתי דעה..אולי אני פשוט צריכה לקרוא אותו שוב ואז אני אדע.. היו כמה חלקים טובים כמו: הארי וג'יני ביחד, השיקוי של רון , העובדה שרון והרמיוני ימשיכו עם הארי.. וחלקים רעים: ש=ד=מ=ב=ל=ד=ו=ר= מ=ת! זה ממש ממש לא אהבתי!! זה פשוט כל כך עצוב... כבר עדיף שג'יני תמות או משהו... והקטע שהארי לא יחזור ללימודים...(אז על מה הם ידברו ספר שלם?זה לא שווה) אני חושבת שסך הכל היה ספר נחמד..וקצת מבאס שהספר השביעי יצא דיי מוקדם כי אחרי זה לא יהיה לי למה לחכות יותר..והארי פוטר ישכח (לא אצלי!) אבל ממש חבל שיש רק 7 ספרים של הארי... ואם הארי ימות בסוף..אני אתעצבן מאודדדדדדדדדד!!

נ.ב ../images/Emo58.gif

שמתם לב שוולדמורט לא הופיע בספר?? זה היה לי מוזר מאוד כי כל שנה הוא מופיע.. והארי היה משותק אז למה אוכליי המוות לא הרגו אותו? (נכון שהם אמרו שצריך להשאיר אותו לאדון האופל..אבל מזה משנה?? בספר הרביעי מודי התכוון להרוג את הארי והוא אמר שאדון האופל ממש יודה לו וזה... מה הקטע??

כן זה ספר מצויין../images/Emo58.gif

בטוח יהיה הסבר בספר ה-7, לפחות זאת ההתרשמות לרולינג לא? יש הסבר להכל, הכל מובן מספר לספר... וגם אני צחקתי בקטע הזה
וגם בקטע הזה "כן" "כן אדוני" "אין צורך לקרוא לי אדוני פרופסור"
בקטעים האלה הכי צחקתי, היו עוד... ורופרט אכן יעשה את זה חמוד ומצחיק, אם לא יוותרו על הסצינה הזאת (אחרי שהם ויתרו על מסיבת יום המוות, דובי וווינקי, ועוד ועוד אפשר לצפות מהם הכל...) ואכן רון ורמיוני חמודים ביותר
ועם דמבלדור זה היה הכי עצוב בעולם

למעלה