Bajoran Preist
New member
../images/Emo58.gif נמסיס ../images/Emo70.gif
(יש גם ספויילר קטן לסוף וויאג'ר) כן, כן, אנשים ואנשימיות, סוף כל סוף צפיתי בנמסיס. אני בטוח שכוווללםםםםם מחכים בקוצר רוח לשמוע מה חשבתי עליו אז אני אפיג את המתח- כן, נהנתי, הסרט היה ראוי, טוב למדי, ובסך הכל- נהנתי. זאת הייתה התשובה שהייתי נותן אילו היו שואלים אותי פעם. אבל עכשיו, אחרי שהצטרפתי לפורום, כמובן שצריך לנתח את הסרט עד לסידן שבעצמותיו. אז יאללה !
ישנם דברים טובים, ודברים רעים. נתחיל מהטובים. כמו שאמרתי, all in all, הסרט טוב. אני לא מצדיק את ההשתלחות חסרת המעצורים שהתבצעה בסרט מכל כיוון. העלילה שלו הייתה ראוייה בהחלט לסרט טרק ממוצע, והייתה טובה *לפחות* כמו העלילות של מרביתם. בקשר לטענות שנשמעו על העתקות שונות ומשונות- הייתי אומר שזה די קשקוש. למה?- בגלל שדאטה הקריב את עצמו אז זו העתקה מהסרט השני? מה הקשר? אנשים לא יכולים להקריב את עצמם יותר בשקט בלי שמישהו יקפוץ ויזכיר להם את ה"דה נידס אוף דה מני.." של ספוק?
וחוצמזה כל הקטע של הלחימה בספינה המוסווה של שינזון הזכיר במשהו את הקרב בסרט השישי, אבל שוב- זה ממש לא עד כדי כך קריטי. ואם כבר הגענו לזה- אז כמובן שהסרט הצטיין בפן באפטים והקרבות, ותרם תרומה מכובדת מאוד לארסנל הקרבות המרשימים בטרק, אם לא שום דבר אחר. ובכלל- הייתי אומר ששווה לראות את הסרט ולו בשביל מגינת הפתיחה.
הסיפור על הרמנס המדוכאים היה חביב(אם כי לא מפותח) והמשחק של "מי טובים פה ומי רעים" בינם לבין הרומולנים היה סביר. בקשר לשינזון- "קונפליקט המראה" והאם פיקארד היה מתנהג באותה צורה בנסיבות זהות גם הוא טוב למדי. נקודות טובות נוספות הן ההתפתחויות העלילתיות והאיזכורים לעולם הטרק שנעשו: המשפט שוורף נתן "הרומולנים נלחמו בכבוד" היה גאוני וסגר מעגל בכל הקשור לדמותו של וורף ושנאתו לרומולנים, החל מימי הדור הבא, דרך חלל עמוק תשע(I always said the Romulens are *without* honor!) ואפילו ג'נרטיונס("Romulens..."). הזכירו את מלחמת הדומיניון(תודה רבה, באמת...), רייקר מקבל סוף כל סוף פיקוד משלו, מתחתן עם טרוי(שסוף סוף מוצאת דרך להיות שימושית
), גיינן ו-ווסלי מבקרים(ואני, בכל אופן, מצטער שווסלי לא דיבר), הבורג מוזכרים, ואיך אפשר לא להזכיר שסוף-סוף *רומולנית* מציעה למישהו לבוא לשתות *שיכר רומולני*. הגיע הזמן
בקשר להופעתה של ג'יינוויי, אני אכליל את זה בדברים הטובים, בהחלט, למרות שהייתי רוצה לראות אותה יותר. אבל משום מה היא לא נשמעה לי עצמה, לא יודע... מותו של דאטה! אז כן, דאטה מת(וכן, הייתי מופתע הרבה יותר ונהנה מזה הרבה יותר *אם לא הייתי יודע על זה קודם ! ! ! !*) ובאופן כללי אני חושב שזה טוב והגיוני שמדי פעם ימותו דמויות ראשיות. מה שהפתיע הוא שזה היה נורא פתאומי, בלי שזה יהיה *חייב* להיות הוא שימות, אלא פשוט מכיוון שדאטה זיהה אפשרות להציל את הקפטן שלו ואת הפדרציה וניצל אותה, תוך ביצוע ההקרבה האולטימטיבית של עצמו. הוא לא הקריב את עצמו כמו מכונה אוטומתית, אלא כמו בן-אדם. ועכשיו לדברים הרעים: זה לא היה סרט הטרק הטוב ביותר. זה לא היה מפריע כל-כך אם הוא לא היה האחרון, אבל בגלל שיש סימנים רבים לכך שהוא הסרט האחרון, ובמיוחד האחרון עם הצוות של הדור הבא, אז הלב נחמץ שאולי הפרישה היא אינה בשיא. בכל מקרה, זה עדיין לא *כל-כך* נורא, אבל הינה כמה נקודות שהפריעו לי: הייתי רוצה שהיו מתמקדים יותר ב*איך* שינזון השתלט על האימפריה הרומולנית...פשוט הסתפקו בזה שהוא רצח את הסנאט, השפיע על כמה גנרלים, וזהו, עברו לעסוק בכל הקטע של "פיקארד ושיבוטו המעונה". כלומר- גם כשהרומולנים מקבלים סוף כל סוף סרט משלהם, ההתמקדות היא בבן-אדם משובט וחבריו מגזע חדש ואלמוני. הייתי, אישית, מעדיף שהיו עוסקים בניסיונות לאחד את הרומולנים והוולקנים, כפי שהתחילו עם ספוק בהדור הבא, וכעת, לאחר מלחמת הדומיניון, יש הזדמנות ממשית לבצעם. או משהו. כמו כן, די נעלבתי בתור אוהד דיאסניין וקונטיניוטי שלא הסבירו למה וורף נמצא בצוות ולא מתפקד כשגריר הפדרציה לקרונוס...אני יכול רק להניח שזה לא הלך לו, אבל אני צריך להניח?... בנוסף, בתור מישהו שאכפת לו מההמשכיות של הטרק, הייתי רוצה לדעת מה קורה עם מרטוק והאימפריה הקלינגונית, מה קורה עם הקרדסים, איך הפדרציה משתקמת מהמלחמה, האם חודש הקשר לרביע גמא, מה מצב הבורג, והרבה פחות אכפת לי מההתחבטויות של פיקארד עם שיבוטים שלו. אבל מילא, אני מודע לכך שמדובר בסרט קולנוע ולא סדרה ומראש באתי עם ציפיות נמוכות. בשורה התחתונה- הסרט נחמד, בתור הסיום לסדרת הסרטים הייתי רוצה משהו טוב יותר. (והייתי רוצה גם מיני-סדרה של דיאסניין). והפיתרון המתבקש?- עוד סרטים ! הלוואי?...
(יש גם ספויילר קטן לסוף וויאג'ר) כן, כן, אנשים ואנשימיות, סוף כל סוף צפיתי בנמסיס. אני בטוח שכוווללםםםםם מחכים בקוצר רוח לשמוע מה חשבתי עליו אז אני אפיג את המתח- כן, נהנתי, הסרט היה ראוי, טוב למדי, ובסך הכל- נהנתי. זאת הייתה התשובה שהייתי נותן אילו היו שואלים אותי פעם. אבל עכשיו, אחרי שהצטרפתי לפורום, כמובן שצריך לנתח את הסרט עד לסידן שבעצמותיו. אז יאללה !