נמסיס

Bajoran Preist

New member
../images/Emo58.gif נמסיס ../images/Emo70.gif

(יש גם ספויילר קטן לסוף וויאג'ר) כן, כן, אנשים ואנשימיות, סוף כל סוף צפיתי בנמסיס. אני בטוח שכוווללםםםםם מחכים בקוצר רוח לשמוע מה חשבתי עליו אז אני אפיג את המתח- כן, נהנתי, הסרט היה ראוי, טוב למדי, ובסך הכל- נהנתי. זאת הייתה התשובה שהייתי נותן אילו היו שואלים אותי פעם. אבל עכשיו, אחרי שהצטרפתי לפורום, כמובן שצריך לנתח את הסרט עד לסידן שבעצמותיו. אז יאללה !
ישנם דברים טובים, ודברים רעים. נתחיל מהטובים. כמו שאמרתי, all in all, הסרט טוב. אני לא מצדיק את ההשתלחות חסרת המעצורים שהתבצעה בסרט מכל כיוון. העלילה שלו הייתה ראוייה בהחלט לסרט טרק ממוצע, והייתה טובה *לפחות* כמו העלילות של מרביתם. בקשר לטענות שנשמעו על העתקות שונות ומשונות- הייתי אומר שזה די קשקוש. למה?- בגלל שדאטה הקריב את עצמו אז זו העתקה מהסרט השני? מה הקשר? אנשים לא יכולים להקריב את עצמם יותר בשקט בלי שמישהו יקפוץ ויזכיר להם את ה"דה נידס אוף דה מני.." של ספוק?
וחוצמזה כל הקטע של הלחימה בספינה המוסווה של שינזון הזכיר במשהו את הקרב בסרט השישי, אבל שוב- זה ממש לא עד כדי כך קריטי. ואם כבר הגענו לזה- אז כמובן שהסרט הצטיין בפן באפטים והקרבות, ותרם תרומה מכובדת מאוד לארסנל הקרבות המרשימים בטרק, אם לא שום דבר אחר. ובכלל- הייתי אומר ששווה לראות את הסרט ולו בשביל מגינת הפתיחה.
הסיפור על הרמנס המדוכאים היה חביב(אם כי לא מפותח) והמשחק של "מי טובים פה ומי רעים" בינם לבין הרומולנים היה סביר. בקשר לשינזון- "קונפליקט המראה" והאם פיקארד היה מתנהג באותה צורה בנסיבות זהות גם הוא טוב למדי. נקודות טובות נוספות הן ההתפתחויות העלילתיות והאיזכורים לעולם הטרק שנעשו: המשפט שוורף נתן "הרומולנים נלחמו בכבוד" היה גאוני וסגר מעגל בכל הקשור לדמותו של וורף ושנאתו לרומולנים, החל מימי הדור הבא, דרך חלל עמוק תשע(I always said the Romulens are *without* honor!) ואפילו ג'נרטיונס("Romulens..."). הזכירו את מלחמת הדומיניון(תודה רבה, באמת...), רייקר מקבל סוף כל סוף פיקוד משלו, מתחתן עם טרוי(שסוף סוף מוצאת דרך להיות שימושית
), גיינן ו-ווסלי מבקרים(ואני, בכל אופן, מצטער שווסלי לא דיבר), הבורג מוזכרים, ואיך אפשר לא להזכיר שסוף-סוף *רומולנית* מציעה למישהו לבוא לשתות *שיכר רומולני*. הגיע הזמן
בקשר להופעתה של ג'יינוויי, אני אכליל את זה בדברים הטובים, בהחלט, למרות שהייתי רוצה לראות אותה יותר. אבל משום מה היא לא נשמעה לי עצמה, לא יודע... מותו של דאטה! אז כן, דאטה מת(וכן, הייתי מופתע הרבה יותר ונהנה מזה הרבה יותר *אם לא הייתי יודע על זה קודם ! ! ! !*) ובאופן כללי אני חושב שזה טוב והגיוני שמדי פעם ימותו דמויות ראשיות. מה שהפתיע הוא שזה היה נורא פתאומי, בלי שזה יהיה *חייב* להיות הוא שימות, אלא פשוט מכיוון שדאטה זיהה אפשרות להציל את הקפטן שלו ואת הפדרציה וניצל אותה, תוך ביצוע ההקרבה האולטימטיבית של עצמו. הוא לא הקריב את עצמו כמו מכונה אוטומתית, אלא כמו בן-אדם. ועכשיו לדברים הרעים: זה לא היה סרט הטרק הטוב ביותר. זה לא היה מפריע כל-כך אם הוא לא היה האחרון, אבל בגלל שיש סימנים רבים לכך שהוא הסרט האחרון, ובמיוחד האחרון עם הצוות של הדור הבא, אז הלב נחמץ שאולי הפרישה היא אינה בשיא. בכל מקרה, זה עדיין לא *כל-כך* נורא, אבל הינה כמה נקודות שהפריעו לי: הייתי רוצה שהיו מתמקדים יותר ב*איך* שינזון השתלט על האימפריה הרומולנית...פשוט הסתפקו בזה שהוא רצח את הסנאט, השפיע על כמה גנרלים, וזהו, עברו לעסוק בכל הקטע של "פיקארד ושיבוטו המעונה". כלומר- גם כשהרומולנים מקבלים סוף כל סוף סרט משלהם, ההתמקדות היא בבן-אדם משובט וחבריו מגזע חדש ואלמוני. הייתי, אישית, מעדיף שהיו עוסקים בניסיונות לאחד את הרומולנים והוולקנים, כפי שהתחילו עם ספוק בהדור הבא, וכעת, לאחר מלחמת הדומיניון, יש הזדמנות ממשית לבצעם. או משהו. כמו כן, די נעלבתי בתור אוהד דיאסניין וקונטיניוטי שלא הסבירו למה וורף נמצא בצוות ולא מתפקד כשגריר הפדרציה לקרונוס...אני יכול רק להניח שזה לא הלך לו, אבל אני צריך להניח?... בנוסף, בתור מישהו שאכפת לו מההמשכיות של הטרק, הייתי רוצה לדעת מה קורה עם מרטוק והאימפריה הקלינגונית, מה קורה עם הקרדסים, איך הפדרציה משתקמת מהמלחמה, האם חודש הקשר לרביע גמא, מה מצב הבורג, והרבה פחות אכפת לי מההתחבטויות של פיקארד עם שיבוטים שלו. אבל מילא, אני מודע לכך שמדובר בסרט קולנוע ולא סדרה ומראש באתי עם ציפיות נמוכות. בשורה התחתונה- הסרט נחמד, בתור הסיום לסדרת הסרטים הייתי רוצה משהו טוב יותר. (והייתי רוצה גם מיני-סדרה של דיאסניין). והפיתרון המתבקש?- עוד סרטים ! הלוואי?...

אודו

New member
צודק (ברוב)

תראה, אני גם נהנתי מהסרט. הוא לא טוב כמו השמיני ולא מצחיק כמו הרביעי ולא ככה כמו ההוא... אבל בלי השוואות קודמות הוא מאוד נחמד ודרך מצויינת להעביר ליד הטלוויזיה. אבל בנושאים לשיפור יש לי כמה הערות כמו למשל בנושא המשכיות וסגירת מעגלים, נראה, לי לפחות, הגיוני שבסרט על הרומלנים לא יקפצו פתאום לקרדסים. ("הוא הולך לפתוח את חורי הטורפדו טכנובבאליות תוך 9 8 7... בינתיים בקרדסיה...). אם זאת אתה צודק שכל הקטע עם וורף היה לא כלכך נכון מבחינת חלל עמוק, ואם אני לא טועה גם בתחילת הסרט השמיני הוא פתאום הגיע לשרת בדיפאיינט במקום להיות שגריר לא? בקיצר אני מסכים איתך ובמיוחד עם הפסקה האחרונה בנוגע לסיום הסדרה...

Bajoran Preist

New member
כן, לא, לא, כן.

לא התכוונתי שהסרט יהיה על הקרדסים... זאת אומרת, ברור שבמגלבה של סרט קולנוע אי אפשר להכניס הכל. לעזאזל, גם בסדרה עצמה הם לא הספיקו לסיים הכל כמו שצריך. בקשר לשמיני- זה היה *תוך כדי חלל עמוק תשע*. לפי חישובים שלי במקביל לתחילת העונה הרביעית. בהמשך העונה מוזכר המשבר עם הבורג בפרק homefront.

אודו

New member
אם אתה אומר

אני לא חישבתי אבל אם אתה אומר... לפי זיכרוני הדיפאיינט הלכה לעולמה בסרט לא? אז מאיפה באה עוד אחד?

Chakotay

New member
הדפאיינט לא נהרסה בפירסט קונטקט

זוכר שוורפ אמר Its a good day to die ורצה להתנגש בקוביית הבורג ואז האנטרפרייז הגיעה והם ראו את הדפיאנט פגועה והם לקחו אותה משם.

אודו

New member
?

אני זוכר שהם שיגרו אותו שנייה לפני שהיא נתקלה בקובייה. אבל יכול להיות (וכפי הנראה) שאני טועה

Bajoran Preist

New member
אתה טועה...

הדפאיינט נותרה בריאה ושלמה והופיעה בהרבה פרקי דיאסניין אחרי פירסט קונטקט. היא נהרסה בפרק 7x20 The Changing Face of Evil ולאחר מכן הביאו דפאיינט חדשה וקראו לה באותו שם.

deathcaster

New member
ספוילר לנמסיס

אני אישית מסכים עם דבריו של "כוהן באג'ורני" רק הפריע לי דבר אחד קטן שמתחלק ל-2 חלקים : 1. האם אין זה ניגוד כרונולוגי שקתרין ג'יינווי היא בדרגת אדמירל בנמסיס ואומרת לפיקארד מה לעשות ? היא עוד אומרת לו שהוא מקבל את כל המשימות ה"כיפייות" ( בורג , רומולנים , סונא ) 2.הרי היא 7 שנים שלמות אכלה "חרא" מהבורג ומעמים לא פחות נבזיים מהרומולנים ( קזון , הרוג'נים ) ומתרבויות מתקדמות אחרות ( ורידיאנים ועוד ) אז מה היא מקנאת בו ?

Taker Sucks

New member
המממ

1. פיקארד יגל להפוך לאדרימל בעונה הראשונה של TNG... אז היו לו את ההזמניות. רק תגובה , לגבי הקזון , אני לא הייתי שם אותם באותו רמה הם הרומלונים , אני תמיד הרגשתי שהקזון הם לא אוייב רציני.

deathcaster

New member
מבחינת סיכון לחללית בודדת

אפשר להשוות מבחינת רמת הסיכון את הקזון לרומולנים , אך ברור שהרומולנים כאימפריה חזקים פי כמה מהקזון , שהם מפולגים , שבטיים , נודדים ומנוכרים בינם לבין עצמם

Bajoran Preist

New member
צודק..

ג'יינוויי וספינתה היו על סף מוות הרבה יותר פעמים מאשר פיקארד וספינתו. אין ספק. הוויאג'ר גם נהרסה ושופצה וחוזר חלילה כנראה יותר מכל ספינה אחרת בסטאר-פליט(למרות שחלק מהמקרים הנ"ל נמחקו בסופו של דבר מרצף הזמן חלל
)... אם ככה ההתרסה של האדמירל כלפי הקפטן היא מוצדקת בהחלט. מה שמוזר הוא שהיא מתייחסת אליו כאילו *הוא* זה שהעסק הרבה עם הבורג. אז נכון, פיקארד *היה* בורג בעצמו, ונתקל בהם פעם פעמיים אחר-כך, אבל ג'יינויי נלחמה עם הבורג לא פחות(ואולי יותר).

Sefy

New member
כמובן שאני חייב להגיב ../images/Emo8.gif

1 - אז אם דאטה היה רק מת מילא, קורה, הקרבות, רצו להפטר ממנו גם ככה, אבל גם להחזיר אותו בצורה זהה כמו את ספוק ? זה כבר מוגזם, וזו העתקה! תרצו או לא תרצו, היו צריכים להרוג את פיקארד במקום, לפחות שילך עם הספינה, היה יכול להיות יותר מיוחד עם דאטה היה מנסה ולא מצליח! ולראות איך הוא חי עם התוצאות, כי דאטה תמיד מציל את המצב גם ככה. 2 - עכשיו שהזכרת גם ספינה מוסוות, לא יכלו לחשוב על משהו אחר ? היו חייבים להעתיק רעיון מסרט קודם (כמובן לשכלל אפקטים כדי לעשות שונה) אין מספיק ספינות משוכללות אחרי איזה 80 שנה ? 3 - אז ניסו לעשות משינזון העתק של קאן בתור אחד שיודע איך הצד השני מרגיש, אבל בחייכם! הוא אפילו לא מתקרב לקרסוליים של קאן! אפילו משפטים חכמים לא היו לו, ואלו שמדברים על משחק ברמה, אז הוא לא מתקרב לריקרדו מונטלבן! עכשיו להערות: בתור סרט מס"ב זה סרט בלתי נסבל שמקלקל את כל סדרת הסרטים והוא פשוט העתק מלא של אלמנטים מסרטים אחרים באותה סדרה, כשיש הרבה מאד דברים חדשים שהיו יכולים לעשות במקום, אין שום המשכיות, זה היה יכול להיות בדיוק כמו שני פרקי סיום לסדרת טלויזיה במקום. והדרך הטובה היחידה להנות ממנו זה להגיע בלי ציפיות בכלל, בטח לא ציפיות מסרט של מסע בין כוכבים בתור "סתם" סרט שלא קשור למס"ב זה סרט "ככה ככה" שמעביר את הזמן בלי שום דבר מיוחד.

Bones McCoy

New member
../images/Emo58.gif|יוצרי הסדרה תמיד מיחזרו...

חומר ויש מספר דוגמאות לכך.... ספי ידידי מאז ומתמיד שיחזרו חומרים, בעקר מצולמים, אז כנראה שעברו גם לתסריטים. סצינת היציאה של האינטרפרייז בסרט הראשון מהמספנה זהה לזו מהסרט השני כאשר רק בסוף הוסיפו משהו חדש. ראה גם את סצינת הסיום של הסרט הרביעי שרואים את האינטרפרייז A מעבר לאקסלסיור. באותו שוט בדיוק השתמשו בסרט החמישי כאשר סקוטי אומר שהוא חושב שאת "הספינה" בנו קופים. אני בטוח שאם אני אתאמץ אני אמצא עוד כמה דוגמאות אבל חם לי כרגע ליד המחשב אז זה יספיק... אם דבר אחד אני לא יכול להתווכח - בסוף של נמסיס פשוט הייתי מאוכזב, ואפילו אני לא פוחד להודות שהזלתי דמעה על כך שהרגו את הדמות הכי חביבה עליי בסטאר טרק מאז הארי מאד. טוב אולי לא הכי אבל בחמישיה הפותחת

Sefy

New member
../images/Emo58.gif

You didn't understand what I ment, i'm not talking about taking shots from another movie, i'm talking about ripping Movie Story Elements of another Movie in the SAME series of movies!​

Bones McCoy

New member
דווקא הבנתי מצוין../images/Emo13.gif

לא כל מה שנכתב חייב להיות נוגד...אני המשכתי את קו המחשבה שלך. אני איתך באותה דעה אם כי בהחלט לא היו לי צפיות גבוהות מהסרט כך שלא התאכזבתי, אפילו קצת נהניתי, פה ושם...

Sefy

New member
!My Mistake Then

Your Message Title was about the "recycling" part, so I thought you ment visuals and not story wise elements, I didn't know you were just continuing my patern.​

למעלה