מישהו שם לב?

• פותח הנושא N1A
  • פורסם בתאריך

N1A

New member
../images/Emo58.gif מישהו שם לב?

שכשנרסיסה ואחותה היו אצל סנייפ, הוא ידע כשוורמטייל האזין לו. למרות שנרסיסה ובלטריקס לא ידעו. אבל, וזה אבל גדול, שהארי הקשיב לו ולדראקו מאחורי הדלת הוא לא ידע ולא הרגיש. או שכן? אני בכל אופן שמתי לב לזה רק עכשיו, וקראתי את הספר כשהוא יצא. למישהו יש הסבר?

sky44

New member
../images/Emo58.gif

בפגישה בבית של סנייפ, סנייפ מצפה שזנב תולע יקשיב לו מאחורי הדלת. הוא גם אומר את זה. משהו כמו "לאחרונה הוא סיגל לעצמו מנהג להקשיב מאחורי דלתות (כאילו כמה אורחים סנייפ מקבל?), אני לא יודע מה הוא מתכוון כשהוא עושה את זה." (לא מדויק, מהזיכרון) הוא ידע את המחשבה של מי הוא רוצה לבאר. כשהארי מקשיב לסנייפ ומאלפוי, סנייפ לא חושב שיקשיבו לו. אני לא חושבת שאפשר סתם לשוטט ולמצוא מחשבה של מישהו. אתה צריך לכוון אליו דווקא, והם לא ידעו שהארי מקשיב להם.

N1A

New member
לא כ"כ נראה לי...

לא נראה לי שזה כ"כ פשוט לעשות את זה, שהוא יכול לעשות את זה כבדרך אגב. לי זה נראה יותר כמו חוש כזה, כמו שדמבלדור יודע מה אנשים (בערך!) חושבים. נראה לך שהוא מבאר את כל העולם סביבו? לא נראה לי...

sky44

New member
זאת הייתה תגובה אלי../images/Emo35.gif

בפירוש כתוב בחמישי שהוא מבאר ממש את המחשבה שלו. הוא נכנס למוח שלו. הוא לא מסתכל לו בעיניים ויודע שהוא מפחד. זה כמו שהארי ידע וראה בדיוק מה שוולדמורט עשה כנחש לארתור וויזלי. וד"א, הוא ראה את זה דרך נק' המבט של הנחש, מה שרק אומר שהוא ממש נכנס לו למחשבות. זה מוסבר הכל על ביאור/הלטת הכרה במהלך הספר החמישי.

2 Mיכל

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo58.gif../images/Emo42.gif

זה די ברור שפטיגרו יאזין להם. גם בלי להיות מבאר הכרה אפשר לצפות את זה. על קיומו של הארי מאחורי הדלת הוא פשוא לא ידע..

lgmtk

New member
וואו הדלקת אצלי נורה אדומה ../images/Emo58.gif

"הוא סיגל לעצמו מנהג להקשיב מאחורי דלתות" באמת כמה אורחים סנייפ מקבל? ואיזה סוג של אורחים? אחרי הכל אנחנו עדיין לא יודעים לאיזה צד הוא באמת משתייך... נקודה טובה העלת שם :)

Gizmo16

New member
אל תהיו כלכך בטוחים..../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

כמו שאנחנו מכירים את סנייפ, יש סיכוי ממש ממש טוב שהוא ידע שהארי מקשיב

fresh mishmesh

New member
אני לא בטוחה../images/Emo58.gif

לא נראה לי שלסנייפ יש איזושהי יכולת על לגלות מאזינים אני חושבת שפשוט וורמטייל (שכחתי כבר איך קוראים לו בעברית
) היה נוהג לעשות את זה- כמו שסנייפ אומר- "מנהג" שלו לאחרונה וגם אפשר לצפות שהוא יחטט וירצה לדעת מה קורה אם אין לו מושג איך מתקדמים העניינים במלחמה וכו' זה כמו שכשמדברים על משהו שלא רוצים שהילדים ידעו אז מדברים בשקט, אבל פחות או יותר יודעים שהם מאחורי הדלת מנסים להקשיב אני מסתבכת בניסוחים

ToryMaster

New member
אמ ../images/Emo58.gif

אולי הוא לא אמר שום דבר שהיה חשוב לו שפיטר לא ישמע? אגב, זה ספוילר, להבא לסמן.

הממ../images/Emo58.gif../images/Emo60.gif

אולי כדי שהוא ישמע שסנייפ נאמן לוולדמורט, פועל למענו, ככה למקרה שוולדמורט ישאלO:

Aragollum

New member
בגרסה העברית זה נרקיסה...

אבל באנגלית, ההגייה הנכונה היא נרסיסה =]

G e o r g i a

New member
../images/Emo58.gif

סנייפ ידע שוורמטאיל נוהג להאזין מאחורי דלתות. אם אני לא טועה הוא אמר את זה... אז הוא בדק אם הוא באמת מאזין.

pizza18

New member
זה לא !../images/Emo58.gif

בשביל לבאר הכרה צריך לעמוד מול הבן אדם ולהביט לו בעיניים כמו שסנייפ מסביר להארי הוא גם אומר לו שרק בגלל הקשר המיוחד של הארי ווולדי הם יכולים לחדור אחד לתוך מחשבתו של האחר גם ממרחק

ykay

New member
איך אנשים לא מרגישים...

שמבארים להם את ההכרה ? מלא תמונות וזכרונות רצות לך בראש ! איך זה שנרסיסה לא מרגישה שסנייפ מבאר את ההכרה שלה ? ואיך וולדמורט לא מרגיש שהוא לא(!) מבאר את ההכרה של סנייפ ?!

למעלה