מחשבה שעלתה לי

Marth Darunia

New member
../images/Emo58.gif מחשבה שעלתה לי

טוב, אז ככה, זה קצת ארוך. שבעת הספרים בעצם מספרים סיפור אחד - הארי פוטר, ומלחמתו בוולדמורט. לכן, למרות שכל ספר בעצם מתמקד במשהו אחד, הכל מתחבר ובונה את העלילה המרכזית. אז מה היה לנו בספר הראשון? אבן החכמים - הושמדה בסוף. בספר השני? חדר הסודות - הסוד התגלה, הסכנה שהוא הכיל הושמדה. רגע רגע, הרצף הזה לא בונה שום עלילה ושום נעליים... אז מה באמת היו נושאי הספרים? ספר ראשון - הניסיון הראשון של וולדמורט לחזור, מאז נעלם. ספר שני - ניסיון שני לחזור (אם אפשר לקרוא לזה ככה), ובדיעבד - הצגת אחד ההורקרוקסים. ספר שלישי - נחזור אליו מאוחר יותר, כי הוא יוצא דופן. ספר רביעי - אמצע הסדרה, ונקודת המפנה. וולדמורט חזר, העימות שלו עם הארי נעשה ישיר. ספר חמישי - הנבואה. ספר שישי - ההורקרוקסים. ככה הכל מתקשר לוולדמורט, ולעימות שלו עם הארי. אבל יש בעיה עם הספר השלישי. אין שם אף גורם שקשור לוולדמורט. הוא מוזכר רק בהקשר לאנשים אחרים. נכון, בספר הזה פטיגרו ברח, וככה בעצם התחילה חזרתו של וולדמורט, אבל זה החלק שנדרש ספר שלם כדי להציגו? כל הספר מתמקד בעצם בסיריוס בלק, הוא הסיפור המרכזי. אז חשבתי שזה קצת מוזר להקדיש לסיריוס ספר שלם, ולהרוג אותו שני ספרים אחרי, בלי להפיק ממנו תועלת יוצאת דופן כלשהי. יחד עם כל המסתורין שאופף את נסיבות המוות שלו, זה גורם לי להאמין שיש סיכוי שהדמות שלו לא סיימה את תפקידה. אפשרות נוספת שחשבתי עליה, היא שבספר השלישי רולינג הראתה שאדם הוא לא בהכרח מה שהוא נראה. במשך שתים-עשרה שנה סיריוס נחשב לרוצח, והוא נמצא בתפקיד 'הרע' לכל אורך הספר, אך לבסוף מתבררת האמת והוא נהיה האדם היקר ביותר בשביל הארי. אולי זה רמז לאירועים עתידיים? אולי אדם שנוא שנחשב לרוצח *אהמ, אהמ* הוא לא בהכרח כזה?

Little sweetie

New member
מחשבה מעניינת../images/Emo127.gif

גם אני לא בטוחה בנושא הזה ואת אותו נושא עמדתי לעלות כאן... טוב, אז עשית זאת לפני
... *מתהמסקרנות*:/

G e o r g i a

New member
לא חושבת שמה שאתה מדבר עליו הוא

מה שעומד מאחורי הספר השלישי. לא יודעת למה רולינג עשתה ספר שלם על סיריוס, אבל זה לא משנה. זה הספר הכי יפה בסדרה (או לפחות בין הכי יפים), ולא חייב לעמוד משהו מאחורי זה. היא הציגה לנו גם את הסוהרסנים בספר הזה, את ארבעת הקונדסאים, והיו שם המון דברים יפים. מה גם שבסוף הספר קרה משהו שמאוד ישפיע על העתיד - פטיגרו ברח. וחוץ מזה שהוא עזר להחזרת וולדמורט, הוא חייב להארי את חייב, וזה -אני בטוחה- יצוץ בספר השביעי ויהיה מרכיב משמעותי.

Marth Darunia

New member
בסדר, אבל

התייחסתי לפטיגרו, אמרתי שלא נראה לי שהספר כולו נכתב בשביל הקטע הזה בסוף. ההתמקדות לאורך כל הספר היא בסיריוס. חוצמזה, כתבתי שהנושאים המרכזיים בכל אחד מהספרים נועדו לבנות את העלילה הכללית. דברים "יפים" כמו הסוהרסנים והקונדסאים הם בטח ובטח לא הנושא המרכזי.

מממ אולי בגלל מה שדמבי אמר

אחרי שהארי הציל את פטיגרו... שהוא חב לו את חייו. אולי, למרות שלא נראה הגיוני כי פטיגרו עכברוש מלוכלך...מילולית, יקרה משו בשביעי שיהיה קשור אל זה.

G e o r g i a

New member
אולי רולינג דווקא כן רצתה להתמקד

בסיריוס. את העלילה את בנתה במשך כמעט 10 שנים (העלילה הבסיסית, לפני כל התוספות), ואולי היא תכננה שבזה יעסוק הספר השלישי. נראה לי מאוד הגיוני שיהיה ספר עם כל מיני עניינים (חשובים) שלא רק מתרכזים בוולדמורט. אלה עניינים יפים: בוגארטים, לופין, סוהרסנים, הרבה קווידיץ' (הקווידיץ' הכי יפה מכל הספרים), פטרונוס, פרופסור טרלוני והנבואה שלה (על חזרתו של וולדמורט), הקונדסאים, פטיגרו, במביק, מחולל הזמן ו...סנדקו של הארי פוטר, הרוצח שלא רצח, בלק. טוב, חפרתי כאן כמו מפגרת. בקיצור, אני לא חושבת שעומד משהו מאחורי זה שהספר הזה שונה מהאחרים, ולא חושבת שרולינג רצתה להעביר לנו איזשהו מסר בנוגע לפושע שלא באמת פשע.

Little sweetie

New member
*חיוו

אני מסכימה איתך שהספר הכי יפה הוא השלישי
כי אין על זה עוררין... אך אני חושבת שרולינג בכל דבר מכוונת למטרה אחת סופית.. וכל מה שהיא כתבה בעצם ייתן לנו רמז לבאות שזה בעצם בסופו של דבר הארי נגד וולדמורט (כך אני מניחה).. למה לרולינג תהיה הצדקה לכתוב סתם ספר אם אין לו הקשר לכך? (אפילו שהספר כה יפה!) מעכשיו זה
*ספוילר*: אני אישית חושבת שמשהו מוסתר שם ונגלה זאת בעתיד, כמו שבשישי גילינו על כך שהספר של טום רידל היה בעצם הורקרוקס- מושג שלא ידענו על קיומו קודם לכן...

G e o r g i a

New member
../images/Emo2.gifבטח שיש לו הקשר../images/Emo70.gif../images/Emo58.gif

זה חלק מהעלילה! העלילה היא לא רק וולדמורט, וולדמורט, וולדמורט! כל הפרטים האלה שאנחנו לומדים עליהם בשישי - הם גורם חשוב מאוד בהמשך העלילה, ובכלל- מרחיבים לנו בצורה מאוד יפה את עולמו של הארי ועולם הקוסמים בכלל!
לדעתי אתם מחפשים משהו שלא נמצא! אני אפילו לא יודעת למה אתם מחפשים! גם בספר השישי לא היה שום קרב עם וולדמורט! [וכן, אני יודעת שתגידו שלמדנו על ההורקרוקסים, ודמבלדור מת (
)] הספר השלישי הוא השנה השלישית של הארי בהגוורטס, שם קורים לו הרבה דברים כשהוא נמצא בתוך עולם הקוסמים, אנחנו מגלים ולומדים על סיריוס בלק (ועל עוד הרבה אנשים ודברים אחרים), וזהו. (ו...זה חייו)

ממ.. מעניין../images/Emo60.gif

אולי זה רמז שסיריוס לא באמת מת? [*נסקלת* סתם!P:] אני לא יודעת - יש לספר השלישי עוד כל מיני דברים שהוא בא להדגיש כמו העבר של ההורים של הארי, דבר שעוד לא ממש נגעו בו.

CharmedRulez

New member
או שאולי...

או אולי לרמוז לנו שמישהו שנראה ממש טוב הוא לא באמת כזה... סוג של הפוך על הפוך כזה....

מחשבה יפה וניתוח מעמיק../images/Emo20.gif

אבל אני לא מסכימה. אני חושבת שזה היופי בספרים, שלמרות שהם רצף אחד, הספרים הראשונים (3) יכולים לעמוד בפני עצמם, וגם כחלק מעלילה גדולה יותר. דרך הספר הראשון היא מציגה לנו לראשונה את עולם הקוסמים, את הארי פוטר את וולדמורט, את הדמויות החשובות בביה"ס (מורים וחברים של הארי) בספר השני, יש עלילה שלא קשורה לנסיונו של טום רידל=וולדמורט לחזור לכוחו. (אאל"ט כשהוא מציין את נסיונותיו לחזור לכוחותיו בספר ה-4, הוא לא מזכיר את זה, כי זה היה רק זיכרון שלו). בספר השלישי שוב יש עלילה שיכולה לעמוד בפני עצמה, ואפשר להפסיק לקרוא שם (אין צורך בספר ההמשך) אפילו שיודעים שפטיגרו ברח, ולמרות הנבואה. מהספר הרביעי אין אפשרות להפסיק שם זה ספר אחד שמחולק לחלקים רבים, כל ספר מסתיים בסיום שאינו סיום, ושאינו סוגר את העלילה. אני חושבת שסוג כתיבה זה עולה בקנה אחד שהיא לא היתה בטוחה אם הספרים יצליחו, לכן היא כתבה ספר אחד שיש לו סיום ברור, ואז הוסיפה עוד אחד ועוד אחד, ובהמשך העלילה מאפילה ומסתבכת.... לא נראה לי שיש סיכוי שיתברר שוולדמורט חף מפשע ובעצם הוא האדם הכי קרוב וחשוב להארי, כי הארי כבר התעמת איתו מספר פעמים. כשהוא התעמת עם סריוס בלק בתוך שעתיים בערך התבררה התמונה המלאה, והארי האמין לו ללא ספק, כאן וולדמורט מתגלה כרשע לא בגלל שמועות של אחרים, אלא תוך כדי מספר מפגשים איתו. אבל רולינג תמיד מפתיעה

m i a o o

New member
../images/Emo58.gif

לא נראה לי שהוא התכוון לוולדי, אלא לסנייפ

אה, אבל../images/Emo58.gif

בזה לא יהיה שום חידוש 3/4 פורום חושב שסנייפ טוב... הוא לא ממש נחשב כשנוא.

פשוט מדהים איך,

לאורך כל הספרים היא מפזרת רמזים קלים שנראים כל כך שוליים,ובעתיד יהוו גורמים כל כך משמעותיים... גאון, הרולינג הזו, פאקינג גאון. (אם על כל פעם שאמרתי את זה היה לי שקל...
)

נ ר ו ש

New member
אף אחד לא אמר, זה ברור מאילו.

רולינג לא תכרות סתם עצים
אפשר גם לראות איזושהי חוקיות, בכל הספרים וולדמורט מופיע, ורק בשלישי לא. חייב להיות שם עוד משהו.

mjlk

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo118.gif

או כל זה במילים אחרות - הוא לא מת!!!!!!!!!
חעחעחעחעח ייתכן, ייתכן - הללוואיייי!!!

למעלה