למה? ל-מ-ה-?

../images/Emo58.gif למה? ל-מ-ה-?

הקדמה - לכל אלה שאמרו שהם נהנו מהסרט השלישי - אני שמח בשבילכם, אבל אני לא חושב שי שאהב את הסרטים הראשונים יוכל לאהוב גם את השלישי. ג'ורג' לוקאס הידרדר לאשפתות. הוא יצר סרט זבל מהסוג הכי גרוע. בסרטים הראשונים האפקטים היו חדשניים לתקופתם אבל היום הם לא משהו. בכל זאת אנשים אוהבים את הסרטים עד היום, אפילו אם הם רואים אותם (כמוני) כבר בעידן עם אפקטים ממוחשבים מתקדמים. למה? כי יש בהם עומק. יש בהם סיפור אפי, מיתוס, וגם מלחמת חלל. יש להם את היופי של "אנחנו לא יודעים מה קרה קודם וזה משאיר מקום לדמיון". יש בהם את הסצינות של לוק שנלחם בויידר, של כל המסעות שלהם. הסרטים הראשונים הם סרטי הרפתקאות בחלל. הם מעולים, ויש להם עומק (אמנם לא עומק ספרותי עמוק במיוחד) אבל סיפור שאפשר להזדהות איתו בצורה אמיתית וכנה. זה מה שהיה יפה בהם. המעבר של ויידר מהרע לטוב היה אמין ומשכנע. היוהרה של הקיסר ועוצמתו האדירים היו משכנעים מאוד, שכן הוא שיחק בלוק שהיה אביר ג'דיי לכל דבר כאילו היה בובה על חוט, ורק באמצעות אביו הצליח לגבור עליו. אלו היו סרטים. מ - 1 ו -2 לא ציפיתי להרבה. בסדר, הם די גרועים. אפקטים אפקטים ואפקטים. זה כל מה שיש בהם. הסיפור שלהם מפגר. הדיאלוגים מביכים בטמטומם. חסרי מעוף וחסרי יכולת לגרום לך להזדהות איתם. אבל סלחתי. ואז הגיע 3. הסרט השלישי טומן בחובו את מה שכל מעריץ סטאר וורס חלם עליו חלומות רטובים ופנטזיות כל השנים - הרצח השיטתי של אבירי הג'דיי, הקרב - פלפטין ויודה, הקרב אובי וואן מול אנאקין, לידת לוק וליאה (פאדמה הייתה אמורה למות, אגב, לא בלידה כי אם אח"כ, ע"פ פרק 6), השתלטות האימפריה על הרפובליקה, יצירת דארת' ויידר. ואת כולם עשה ג'ורג' לוקאס בצורה הילדותית, הלא אמינה, האינפנטילית והרדודה ביותר שיכול היה לעשות. ה"דיאלוג" הרגשי ה"עמוק" בין אנאקין לאובי וואן כשהם נלחמים מסתכם ב"אוי אוי אוי אתה היית הנבחר" ו"אוי אוי אוי אני שונא אותך".. וואו. עמוק. לוקאס כשל. הוא כשל בלהראות מה גורם לאדם טוב ומוסרי להפוך לארכי-נבלץ ההסבר שלו מעורר רחמים במקרה הטוב ומעליב במקרה הרע. ואני לא מקבל את ההסברים שהקיסר "שיחק לאנאקין עם המוח" במשך שנים. עד הסרט השלישי הוא היה בסך הכל אדם טוב. אף אחד לא עושה מעבר כל כך מהיר והחלטי מ"אני נאמן לג'דיי, הג'דיי עושים רק טוב, אני מסגיר אותך אתה רע" ל - "כן אדוני הקיסר, אעשה כל מה שתבקש, אני אהרוג ילדים והכל, סבבה לי". האבסולוטיות הזאת לא אמינה בכלל. אין דבר כזה. הוא צריך לעבור תהליך ארוך ומורכב לפני זה. זה לא הולך ברגל. זה היה מעבר פטתי. לא משתווה אפילו במעט למעבר ההפוך שהוא עושה בסרטים הישנים. רצח אבירי הג'דיי - מה קרה? מה? שלושה חיילים יכולים להרוג מאסטר ג'דיי? אתם השתגעתם? הם לא מרגישים את הסכנה? הם לא הודפים בקלי קלות עשרות יריות ומשספים גרונות עם החרבות שלהם? לא? אז זהו שכן! אובי וואן עושה את זה. לוק עושה את זה. אנאקין עושה את זה. יודה עושה את זה. כולם יכולים. חוץ מאותם מאסטריי ג'דיי שהם כנראה לא כל כך חשובים (למרות שהם במועצה!!!) שהם כנראה כל כך מסכנים שכשיורים עליהם חתיכת לייזר הם מתים. עלוב. מלחמת פלפטין - יודה -> יודה ויתר תוך שניה. פלפטין היה חלש מדיי לעומת מה שדמיינתי אותו. הוא היה אמור להיות מאסטר על. חזק יותר מכולם. הוא היה אמור לכסח ליודה ת'אם אם אמא שלו. אבל יודה היה אמור להיות חכם ולדעת כיצד להביס אותו בסופו של דבר. אבל יודה ופלפטין התגלו כשקולים. בסדרף אפשר להתמודד עם זה. אבל מה זה הויתור הזה?! "אוי נפלתי. מה עושים? ננסה לחזור להילחם בפסיכופט או לתת לרפובליקה להירקב? בואו ניתן לה להירקב למה לא". יודה טיפש. הסרט מלא חורים ודפקטים. אחרי שחזרתי ממנו הייתי חייב לצפות קצת בארבע כדי להרגיע את עצמי. אין, פשוט אין דרך יותר גרועה לסיים את הטרילוגיה. כל הכבוד. אמיר.

wannalive

New member
אני חולק ובגדול - הסרט מאוד עמוק

לצערי, אני חייב לחלוק על ידידי המלומד קולנועית. לעניות דעתי, הפרק השלישי הוא יפה מאוד ואפילו (תקחו נשימה עמוקה) מ-צ-י-א-ו-ת-י ! הבעיה עם עומק היא שאם הוא "עמוק מדי" אנשים לא מבינים אותו וחושבים אותו לדמיוני, מפוברק ומטומטם... לאלו מכם שיש תפיסת עולם רוחנית-מטאפיזית, הפרק השלישי עמוק בטירוף ! למעשה ניתן לראות כי אנאקין נופל לרשע בדרך הכי טבעית ואמיתית שיש: "תוך כדי מחשבה שהוא עושה מעשה טוב" ! כן כן, אנאקין, שרוצה כלכך בהצלת אהובתו מוכן ללמוד את הכוחות האפלים כדי להציל אותה. הבעיה היא שהוא עושה את זה למען עצמו ולא למענה. הראיה הגדולה מכל היא דברי הנסיכה בעצמה. כשאנאקין מספר לה שעשה את כל מה שעשה בשביל להציל את חייה היא אומרת לו שחייה אינם חשובים ביחס למחיר שהוא והעולם שילם. כמו כן היו לו מספיק אזהרות מראש, בדמות דבריו החכמים של יודה (אולי שם לועזי ל"יהודה" ??!@# וג'די שם מעוות ל jew ?@?# ואת ה"כוח" - נו זה די פשוט...) בכל מקרה: יודה אומר לאנאקין על חלומו כי אין לו סיבה לנסות למנוע את מותה, שכן זהו חלק מן החיים וכי נשמתה הנצחית מגשימה בכך את יעודה. אנקין גם מודה בכך שהצלת הנסיכה (מצטער, לא זוכר את שמה) היא בשבילו, בכך שהוא מציין כי מותה יהרוס אותו, ושהוא לא יכול לחיות בלעדיה. (כלומר הוא עוזר לעצמו באנוכיותו ולא לאחרים) אנאקין מתרחק מן הג'די עקב הגאווה שלו, והרצון להיות מאסטר. הספקנות של חברי הג'די האחרים, שרואים את מידותיו הקלוקלות, פוגעים באנאקין וגורמים לו ללכת אחר הרוע שטמון בליבו, כדי לזכות ב"כבוד לו הוא מגיע". בקיצור, מאוד אהבתי, כי בהחלט יש עומק, למי שמבין קצת בנושאים הרלוונטים. נראה שלוקאס בהחלט השקיע בתסריט, אם כי הוא לא מתאים לקהל החומרני הממוצע.

אולי אי הבנה...

כמובן שהכל כאן זה דיעות, אבל לגבי דבר אחד יכול להיות שישנה אי הבנה... גם אני בהתחלה ניזכרתי שלוק שאל את ליאה אם היא זוכרת את אימה, והיא ענתה לו שהיא זכרה אותה תמיד עצובה... אני לא בטוח שזה אומר שזו הייתה אימם, כנראה שזו הייתה האמא המאמצת שלה שבכל מקרה הייתה עצובה... אבל שטויות... :)

Darth Tomer

New member
לא מסכים.

אנאקין עובר תהליך ארוך לפני שהוא נופל לצד האפל. צריך להזכיר לך את כל הדיבורים שלו ב'מתקפת המשובטים', "אני צריך להיות הכי חזק, אובי-וואן מעכב אותי"? הטבח באנשי החול, ההרג של דוקו ולבסוף גם של ווינדו. וגם בסדרה המצויירת (שכן מתקשרת לעלילה, זה לא סתם המצאה) הוא יוצא אחרי הג'דיי האפלה למרות שאובי-וואן מתנגד, ובסופו של דבר גם הורג אותה בהתקף של זעם. אני לא ספרתי שלושה חיילים, היו שם כמה עשרות. הג'דיי האלו לא חזקים כמו אנאקין ויודה. עובדה שהקיסר מחסל שלושה בשניות. פלפטין צריך לכסח את יודה? הקרב היה שקול ורואים את זה. במקום לחפש מה רע ולהתלונן היית יכול להנות. אבל הכי כיף להתלונן, לא?

the sith

New member
אם יודה היה חוזר להלחם בו ../images/Emo58.gif

|אז לא היה פרק 4 5 6 כי יודה היה מכסח אותו.חוץ מזה שבסרט יש עומק כי אנאקין עובר לצד האפל במחשבה שהוא עושה משהו טוב וגם בשביל להציל את פאדמה וגם לא הייתה לא ברירה כי הוא כבר הרג את מייס..הג'דיים היו הורגים אותו ממילא או תופסים אותו..למרות שיש כמה דברים שאתה צודק בהם אבל סרט ענק אין מה לדבר בכלל סוגר את הסאגה כמו שרציך לדעתי כמו מכמה פאשלות קטנות באמת אבל חפיף!

the sith

New member
חוץ מזה שכבר בפרק 2

הוא החל את מסעו לצד האפל.אף אחד לא נופל כל כך מהר. קודם זה היה אובי ואן אחר כך אנשי החול ואמא שלו אחר כך דוקו ואחר כך משחקי המוח של פלפטין והריגת מייס.זאת נפילה שלקחה הרבה זמן וסוף סוף הוא נכנע לרגשות שלו וגם בלי חוסר ברירה הוא עבר לצד האפל.זה סגר את זה מצוין כמו שאומרים באחד הטריילרים The transformation is complete!

למעלה