דעתי על הספר

uw213

New member
../images/Emo58.gifדעתי על הספר

טוב, סיימתי את הספר לפני שבועיים ועכשיו אני כותב לכם את דעתי עליו. אני פשוט אחלק את הדעה שלי לטוב ורע: הטוב: הספר נפתח מצויין. הפגישה המצמררת של אוכלי המוות באחוזת מאלפוי הכניסה אותי ישר לעלילה, וכמה פרקים אחריו בא הפרק :"שבעת הפוטרים" המצויין. הבריחה מדרך פריווט הייתה מצויינת, שדרך אגב, רק אני שמתי לב שהארי גם מגיע וגם עוזב את דרך פריווט באופנוע?. קטעי האקשן שפוזרו פה ושם הוסיפו לספר וחזקו מאוד תחושת המלחמה שהייתה קצת חסרה בספר הקודם. הגילוי שרא"ב הוא רגולוס והסיפור של קריצ'ר היה טוב מאוד, ושמחתי לגלות שכבר ברבע הספר נותנים לנו תשובות. הקטע באחוזת מאלפוי והפריצה לגרינגוטס היו טובים גם הם. המוות של דובי היה מרגש, ושל סנייפ היה מצמרר. אבל אני חייב לומר שאלה שני מקרי המוות היחידים שספקו אותי. ועכשיו אני מגיע למחמאה האמיתית: שיא השיאים של הסדרה, פרק 33, סיפורו של הנסיך. הפרק היה פשוט מדהים, התעלה על הפריורי אינקאטטם בספר הרביעי (שעד אז היה הקטע האהוב עלי, הדהים אותי כל פעם מחדש חיבור השרביטים). רולינג גילתה לנו שלב אחרי שלב, בגאונות, את כל האמת על סנייפ, על האהבה שלו ללילי, על התוכנית עם דמבלדור, ושהארי הורקרוקס. גם הואא נתן תשובה לשאלה שבטח אף אחד לא שאל, למה סנייפ מוריד נקודות אחרי הנשף לכל מי שמתקרב אליו? התשובה, הוא לא רצה שיצוטטו לשיחה שלו עם דמבלדור. הסיום נתן תחושה שזה באמת נגמר, שכל המעגלים נסגרים. כאן אני נאלץ לגמור עם המחמאות ולעבור לצד הרע של הספר. הרע: האכזבה הכי גדולה שלי לא הייתה דווקא מהאפילוג, אלא החיפוש אחר ההורקרוקסים. ציפיתי למסע מטלטל, לפתרון חידות, מציאת דלתות סתרים, נטרול הגנות, והבסה של שומרים מיוחדים שוולדמורט שם כדי שיגנו על ההורקרוקסים. חוץ משני פרקים, אחוזת מאלפוי וגרינגוטס, המסע לא ממש ענה על הציפיות. ברובו הם סתם היו תקועים ביער, דיברו על נושאים שהם כבר יודעים, והעלילה לא זזה. הספר ארוך מדי, כמו שלושת קודמיו, ולדעתי את 500 העמודים הראשונים היה אפשר לקצר ל300. האפילוג בסדר, לא כל כך גרוע כמו שכולם מתארים אותו, אבל לא נראה לי שרולינג השקיעה בו כל כך הרבה. לזה באמת ציפינו כשהיא אמרה שהוא כתוב מזמן, הסיום של הסדרה, מה שקורה לכל הדמיות ששרדו? הייתי מעדיך שיהיה אפילוג של לפחות כמה עשרות עמודים, שיתאר בפירוט את החיים של מי ששרד, ושלא תאמר שהכל היה טוב אחרי שרצחה בערך שליש מהדמויות במהלך הספר. הקרב בסוף בסדר, לא יותר. ציפיתי ליותר פיצוצים, אקשן, בלג. כמו מה שהלך במשרד הקסמים. כמו כן, היא סיימה את הספר מהר מדי. בלי האפילוג, הספר נגמר 6 עמודים אחרי שוולדמורט מת. היא הייתה צריכה לפרט קצת יותר על מה קרה לכל הדמיות, אחרי הן מתמודדות עם המוות, מה יש להן להגיד.... וחסרון אחרון, אני חושב שרולינג הרגה יותר מדי דמיות, והן לא היו חשובות מספיק. היא הבטיחה שהרשע לא יתעניין בניצבים, אבל חוץ מסנייפ, כל הדמויות היו בינוניטות בחשיבותן, וחוץ מדובי ומודי, היא לא התייחסה מספיק למוות שלהן. המוות של לופין וטונקס היה ממש בדיחה, ובכלל לא התייחסו אליהם. לסיכום, הספר בסדר. ציפיתי ליותר במקומות מסויימים, מקומות אחרים עלו על הציפיות שלי בהרבה. הספר הזה משתבץ איפשהו באמצע בדירוג הספרים שלי, הוא לא האהוב עלי ולא השנוא. אולי לא אהבתי אותו במיוחד כי קראתי באנגלית ולא הנתי הכל. אני כנראה אקרא גם בעברית, ואז אולי דעתי עליו תשתנה יותר לטובה.

yoavj1

New member
די מסכים איתך ../images/Emo58.gif

באמת היה כדאי אם היה יותר מאמץ מחשבתי בחיפוש אחרי ההורקרוקסים. לופין, טונקס, דובי ופרד הן בינוניות בחשיבותן? אני לא מסכים איתך בקשר לזה. בקשר למוות של לופין וטונקס זה היה באמצע קרב. לא היה זמן להתייחס אליו. לא הבנתי משהו אחד שכתבת: "גם הואא נתן תשובה לשאלה שבטח אף אחד לא שאל, למה סנייפ מוריד נקודות אחרי הנשף לכל מי שמתקרב אליו? התשובה, הוא לא רצה שיצוטטו לשיחה שלו עם דמבלדור. " על איזה מקרה אתה מדבר?

MnsuR

New member
אני ממש מופתע ../images/Emo58.gif

כאילו שכחת להזכיר ברע את העובדה שזה הלך להארי רק מכיוון שהוא אמר את שמו של זה שאין לנקוב בשמו ונלקח לוולדימורט שמה הוא לקח את השרביט של דריקו - והפך למאסטר של ה-elder Wand ומצד שני ראה איך בילאטריקס הגיבה ומצא עוד הורקרס ... הדו קרב בין הארי לוולדימורט ... זה באמת היה מאכזב ... ציפינו למשהו יותר טוב ... תכלס זה היה ברור שכך וולדימורט ימות מכיוון שזה היה ברור שהוא חזק ורק בומירנג יהרוג אותו .. וברור שהיא לא רצתה להפוך את הארי לרוצח ... אבל זה היה כל כך מאכזב ... יש מלא שאלות שהיא לא ענתה עליהם בספר ... למשל ... לאן דמבלידור ברח בספר החמישי ... לאן נעלמו הדירסלים ... ועוד מלא ... מצד שני שכחת את ה- NOT MY DOUGHTER, YOU BITCH קטע ... זה היה אחד המדהימים ... ומה עם חזרתו של פירסי זה עוד דבר מרגש? מה עם חדרה של לונה ... אלה קטעים מרגשים! אני לא מבין למה אנשים יורדים על האפילוג הוא היה דיי בסדר ... מרגש עד דמעות - לא בכיתי אני!!! - אבל בכל זאת זה היה דיי בסדר. אני למרות הכל התאכזבתי מהספר והמלצתי לכל הקוראים היא לקרא מבלי לנסות לחשוב .. כי זה היה ברור ואל תכחישו ... לעלילה של הספר אולינג לא הייתה מוכנה ... היא בנתה את הכל בחמישי ... שדרך אגב היא אמרה שהיא עצמה שינתה את העלילה מכיוון שיש כאלה שגילו את מה שעתיד להיות בספרים הבאים ... תכלס לדעתי ... הארי פוטר הם ספרים טובים אבל לא מגיעה להם ההיסטירה שהייתה להם ...

uw213

New member
צודק../images/Emo58.gif

הדו קרב באמת היה מאכזב, זה היה כמו ירידה אחת גדולה על וולדמורט, בלי ממש להלחם. ציפתי למשהו כמו בספר הרביעי+הרידות של הארי על וולדמורט. ומעניין איך גילי תתמודד עם you bich. אתם חושבים שיהיה לה אומץ לכתוב "את זונה?" כי לדעתי זה מתאים, הספר כבר מזמן לא ספר לדים תמים והגיע הזמן שיהיו קללות פה ושם. עד עכשיו הדמיות יותר מדי מנומסות...

Billy Shirs

New member
:S

אתה מתכוון ל-F-ing? יענו במובן של F-word? כי אם כן אז זה ממש לא מוכר לי:SS

אוקי, שיעור אנגלית מדוברת קטן ../images/Emo6.gif

במשפט אפשר להגיד בגסות למשל: I don't care about this fucking thing אבל במקום לקלל אפשר להגיד: I don't care about this effing thing וככה אתה עדיין מעביר מסר של כעס בלי להשתמש בקללה עצמה. ורון אומר את זה במשך הספר כמה פעמים, ואמרתי שמעניין אותי לדעת איך גילי תתרגם את זה.

Orion132

New member
לא זכור לי שנתקלתי בזה ../images/Emo4.gif

אבל אם אתה אומר אז אני מאמין לך.

דוגמאות מהגרסא האמריקאית

עמוד 222 "More?" said Mundungus. "That woudlvn't have been effing dificult... bleedin' gave it away, di'n' I? No choice." עמוד 307 "Yeah, and we're about as near getting rid of it as we are to finding the rest of them - nowhere effing near, in other words!" עמוד 374 "... and then I'd have to put the effing thing back on - I can't do it, Harry!"

halloo

New member
לפי ההסבר שלך

effing זה מזורגג, כמו באנגלית, מילה יפה למזדיין.

G e o r g i a

New member
../images/Emo58.gifמסכימה איתך בקשר ל

מוות של הרבה דמויות. מה היתה המטרה בלהרוג את לופין, טונקס, פרד...?! היא בקושי התייחסה למוות שלהם, אז מה היתה המטרה? זה כל כך מעצבן אותי ומעציב. והמוות של וולדמורט לא היה משהו...

The Walrus

New member
לא לכל מוות יש מטרה../images/Emo58.gif

חלק פשוט מתים, סתם ככה. את חושבת שבחיים האמיתיים כל מי שמת מת בשביל לשרת מטרה כלשהי? זה לא ממש ככה... וחוץ מזה, היא הרגה את לופין וטונקס כי היא רצתה הד למה שקרה להארי, כאילו עוד ילד יתום בסידרה, שהוריו ימותו במהלך ניסיון להרוג את וולדמורט.

Tonta

New member
כמו בחיים האמיתיים ../images/Emo58.gif

האם כל מוות הוא הרואי? האם כל מוות חייב להיות מיוחד? אנשים מתים כל יום בתאונות דרכים סתם ככה, פיגועים, טילים, רק כי הם היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. אין בזה שום דבר מיוחד. לא לכל מוות יש מטרה. טונקס, לופין ופרק (ועוד 50 הרוגים מצד הטובים) מתו כי הם היו בקרב ענקי. והמוות שלהם סתמי וחסר טעם כמו של שאר המתים. החוסר התייחסות למוות מדגיש כמה לא מיוחד זה וכמה שיגרתי מוות. ולדעתי זה אפילו הופך את זה ליותר עצוב. הם היו ראויים לסצנת מוות מעולה- אבל הם לא קיבלו את זה. כי רובנו לא מקבלים מוות הרואי. ההודעה הזאת ממש מדכאת

MnsuR

New member
אבל ../images/Emo58.gif

אני לא יודע מה קרה שמה אבל מותו של פריד ... רון ראה את זה וזה עוד האח שלו ... זה לא סתם מוות ... זה האח שלו זה היה אמור להרוס אותו ובצדק אבל בכל זאת הוא המשיך הלאה כאילו כלום לא קרה!!! זה היה טיפשי ... כאילו מי יכול לקום ולתפקד כאילו כלום לא קרה כשראה את האח שלו נרצח מולו ... מוות לא היה נחוץ בכלל ... נכון אבל זאת מלחמה ומלא חפים מפשע נהרגים במלחמה וזה יהיה טיפשי לא להרוג את הטובים ביחד עם הרשעים ... זה מלחמה ... עוד קטע טוב בספר היה בואו של קריצ'ר עם גמדוני הבית ... זה היה מצחיק ...

Tonta

New member
../images/Emo58.gifדווקא את זה לא אהבתי

גמדוני הבית פתאום באים ומצטרפים למלחמה?? ממתי? גמדוני בית יושבים בשקט ולא מתערבים, אלא אם כן האדון שלהם אמר להם. הם לא רצים על דעת עצמם ומצטרפים למלחמה, מובלים ע"י גמדון בית שבכלל לא היה צריך להיות שם. אין קריצ'ר בכלל הגיע לשם? הוא אמור היה להיות בבית בלק, הארי מעולם לא קרא לו לעזוב את הבית וללכת להגוורסט. זה היה קטע הוליוודי בהחלט, ממש יכולתי לראות את הסצנה בסרט- זאת סצנה מושלמת לסרט אמריקאי. אבל טוב נו, אפשר לוותר לרולינג על פשלה אחת :) בקשר לרון, הוא לא תיפקד, היו צריכים לגרור אותו משם עד שיחזור לחשוב בהגיון. איך חיילים מתפקדים כשחבריהם נהרגים מול עיניהם במלחמה? רון היה קצת יותר חזק, הוא לקח את הכאב ועשה איתו משהו מועיל- להילחם ואחרי זה הוא התפרק. אם לפי התאוריה שלך, אנשים שסבלו אובדון לפני זה זמן קצת לא אמורים להצליח לתפקד, אז איך בדיוק מולי כיסחה את בלה? היא הייתה אמורה להתכרבל בפינה ולבכות. גם היא הייתה מספיק חזקה בשביל להפנות את הכאב למקום הנכון ולהמשיך להילחם.

talbd22

New member
דווקא יחסית עונה על הציפיות../images/Emo58.gif

היי :) אני טל, ואני חדשה בפורום, למרות שיצא לי לכתוב פעם או פעמיים..ואני גם כל הזמן קוראת בלי קשר...... וגם אני חופרת על הארי פוטר בזמני החופשי.. הסדרה הזאת פשוט מדהימה כבר מההתחלה, אז היו לספר האחרון ציפיות גבוהות מאוד..העלילה ממש מסובכת, אז ברור שיהיו קטעים לא כל כך טובים, לא הכל יכול להיות מושלם. ורולינג עשתה הכי טוב שיכל להיות. אני לא מסכימה שדובי ומודי ועוד כמה לא חשובים, הרי היא לא יכולה להתייחס בפרק שלם לכל דמות שמתה, למרות שהקטע עם לופין וטונקס אכן מאכזב...שלא לדבר על זה שהיא העלימה את הדרסלים והתעלמה מהם ברגע שהם עוזבים את הבית.....הרי אי אפשר להרחיב המון על כל דמות, ובכל זאת להשאיר אותם ככה בחוץ יוצר חור....... הקטע עם חיפוש ההורקורקסים יכל להיות מדהים, עם עוד מלא חידות ומלא קרבות, אבל זה מיותר לעשות עוד יותר ממה שהיא עשתה, אחרת כולנו היינו כותבים שהיו יותר מדי קרבות שכל פעם אכשהוא הם נחלצים...אם כל פרק היה קרב שהם מנצחים בו, זה היה כבר ממש מוגזם.. ואם היא הייתה מקצרת מאוד, זה שוב היה משאיר חורים...לדעתי הרוב נכתב בצורה הכי טובה שיש. האפילוג בהחלט לא היה נורא, למרות שהייתי רוצה לקרוא על המשך החיים של כולם בלי קפיצה ענקית לזה שכולם התחתנו וחיים באושר ועושר. אבל תמיד אפשר עוד ומתישהוא זה היה צריך להיגמר..:( בכללי, הספר יצא מדהים, ולמרות כמה דברים מעצבנים קטנים בדרך, הוא היה מעניין ומותח, והספר הכי טוב שקראתי בחיים!

למעלה