"באפי" 6X9 "אנג'ל" 3X9

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gif"באפי" 6X9 "אנג'ל" 3X9

ספויילר לעונה השישית של "באפי" פרק תשיעי, ועונה השלישית של "אנג'ל" פרק תשיעי. (יש ספויילר גם לעונה החמשית) בבקשה מי שמגיב להודעה וכותב דברים שיקרו הפרקים הבאים, בבקשה תזהירו בכותרת. טוב אז שוב יש לנו פה שני פרקים מצויינים ומהנים ביותר. ווילו ממשיכה להגזים אם הקסמים, בכל פרק ופרק יותר ויותר. כמו שכבר אמרתי היא שיכורה מהכשפים שלה, היא מסוחררת מהם והפעם יש לה חברה שתומכת ומצטרפת אליה-איימי. איימי נמצאת ב"באפי" כבר מאז העונה הראשונה, ובכל עונה מלבד החמישית יש לה איזה פרק של הופעת אורח- דיי נחמד לעקוב אחרי זה. ווילו ואיימי משתמשות בקסמים יותר מידי, הן משנות דברים לצורך ההנאה האישית שלהן אני בטוח שמתי שהוא יהיו לזה השלכות (אולי אפילו עונש), אבל הפעם יש משהוא שונה, בסוף הפרק נראה כאילו ווילו עצמה מבינה שהיא כבר יותר מידי מגזימה, אבל כבר אי אפשר לדעת, אחרי מה שקרה בפרק הקודם הייתי בטוח שווילו תתעשת ותפסיק אם זה- מסבר שלא. יש לי כאן אכזבה קצת מספייק, אחרי כל מה שעברנו בעונה החמישית והפרקים עד עכשיו של השישית הייתי בטוח שהוא באמת השתנה, חשבתי שהאהבה שלו לבאפי שינתה אותו, אבל ברגע הראשון שבו הוא חושב שהציפ לא עובד הוא ישר מנסה לחזור ל"מוטב", לחזור להיות ערפד רגיל (אף אחד לא יודע מה היה קורה אם הוא באמת היה יכול לחזור ולהרוג בני אדם, אבל עצם זה שהוא חשב על זה וניסה את זה כבר מראה משהו, מצד שני אסור לשכוח שבפרק "קראש" בעונה החמישית היתה לו הזדמנות למצוץ דם אנושי והוא בחר שלא). אני אישית מאמין שהוא לא היה מסוגל לעשות את זה. מתגלה שאין בעיה הציפ של ספייק, אלא יש משהוא בבאפי, ספייק יכול להרביץ לבאפי בלי שום קושי וזה אומר שבאפי לא כ"כ אנושי ב"באפי". (משום מה העניין הזה נראה לי חשוד, ממש לא נראה לי התיאוריה הזאת של ספייק, לדעתי משהוא משתנה בו האהבה שלו לבאפי משנה אותו). הסצינה האחרונה פשוט מדהימה, עוד לא ראיתי קטע שהמשחק בו היה כ"כ טוב, שהבימוי היה כ"כ מצויין והשילוב של שאר הדברים תיארו כ"כ טוב את מה שמתרחש. ההתמוטטות של החדר בזמן שבאפי וספייק מזדיינים (כן כן זה היה זיון הם לא עשו אהבה) היתה כ"כ יפה ונכונה למצב. ההתמוטטות הזאת סימלה את ההתמוטטות בעולם של באפי, אחרי כמעט שנה שספייק מחזר אחריה והיא די בעקביות דוחה אותו, היא נכנעת לו ושוכבת איתו. הפעם הקוטלת לא שוכבת אם ערפד בעל נשמה (שזה היה לגיטימי)ף הפעם היא שוכבת עם ערפד רגיל בלי נשמה (אומנם "כבול", אבל עדיין ערפד טהור), הזיון היה מלא תשוקה ומשיכה. ת'אמת אני הייתי בטוח שכל רגע איזה יתד הולך להתקע בלב של ספייק, פשוט הראו איך כל העץ שם מתפרק והיה נראה שספייק הולך להדקר כל רגע. שוב הפרק היה מצויין בעיקר בזכות הסצינה האחרונה! ונעבור ל"אנג'ל"... טוב הפרק של "אנג'ל" לא מפסיק למתוח אפילו לא לרגע אחד, במשך כל הפרק הייתי ממש מתוח. הפרק הציגו את דרלה כגיבורה, אבל זאת לא היתה באמת דרלה, זו היתה דרלה האנושית. דרלה אמרה בפרק שכל הרגשות שהיא פיתחה לא באו ממנה, אלא מהתינוק, לתינוק יש נשמה והנשמה שלו שנמצאת בה היא זו שגורמת לה להרגיש ככה. הקטע שבו דרלה מתוודה בפני אנג'ל ואומרת לו שהיא פוחדת שאחרי הלידה היא לא תאהב את התינוק היה קטע חזק ביותר, היא מבקשת ממנו להגן על התינוק מפניה. דרלה מתה כגיבורה, קשה להאמין שדרלה עשתה משהוא כ"כ קיצוני בגלל אהבה, דרלה הקריבה את עצמה למען התינוק בגלל האהבה שלה אליו. קשה להאמין שזו אותה דרלה שראינו בתחילת העונה השניה, דרלה שם כ"כ רצתה לוותר על הנשמה שלה ולחזור להיות ערפד ופתאום כשהיא ערפד היא מקנא באנג'ל, סוף סוף היא מבינה את אנג'ל, מבינה למה הוא פועל בדרך שהוא פועל. לדרלה יש הארה בפרק הזה, בכל השנים שהיא מכירה את אנג'ל/אנג'לוס היא מעולם לא הבינה מדוע אנג'ל פועל כמו שהוא פועל, גם כשהיא היתה אנושית היא עדיין התקשתה להבין אותו, הפעם למרות שהיא ערפד ללא נשמה היא מבינה אותו, היא מבינה עכשיו הכל. דרלה אומרת כל הזמן שהיא אמא גרועה, אבל בסופו של דבר היא מתגלה שיש בה תכונות של אנא רגילה, כל אמא תהיה מוכנה למות למען הבן שלה וככה גם דרלה ברגע שהיא הבינה שהילד עלול למות בגללה בלי היסוס היא הרגה את עצמה והצילה את הילד. עצוב שלא נראה יותר את דרלה, היא היתה דמות חזקה ביותר והוסיפה המון לעלילה של "אנג'ל", למעשה הדמות שלה היא היא זו שגרמה לעונה השניה ולפרקים ששודרו עד עכשיו בעונה השלישית להיות כ"כ טובה ומותחת. בבקשה מי שמגיב להודעה וכותב דברים שיקרו הפרקים הבאים, בבקשה תזהירו בכותרת. תודה רבה

ANGEL N

New member
אם = עם

עכשיו תחפשו בהודעה שלי איפה בדיוק עשיתי את השגיאה הזו
פחחחחח

ד י י ז י

New member
../images/Emo58.gif באפי עד 6X09 (כולל)

הא! סוף סוף הגעתי אליך. רק בבאפי לצערי, אני לא מוצאת את קארפה נוקטם..
טוב, ניגש ישר לנקודה: בקשר לספייק - האהבה שלו לבאפי באמת שינתה אותו! כבר ראינו בפרק fool for love שמאוד קשה לו לקבל דחייה. גם פה, באפי כל הזמן דוחה את ספייק. הוא מאוהב בה כבר בערך שנה (פלוס מינוס) וכבמשך כל הזמן הזה היא דוחה אותו. אבל פתאום, במיוזיקל היא מחזירה לו אהבה (ואני בטוחה שכולם פה מכירים את ההרגשה שמשהו שאוהבים פתאום מחזיר אהבה) והוא מאושר, באפי סוף סוף מראה שאכפת לה ממנו. והוא כבר ציפה שהם יהפכו לזוג (It's not like she never done it before with a vampire..) או לפחות ידברו על מה שקרה, אבל היא מתעלמת. ואז בסוף הפרק היא שוב מתנשקת איתו, אבל שוב, מכחישה כל רגש אליו. אז כמו ב fool for love הוא מתעצבן ורוצה לנקום. אבל מה ששונה הפעם זה שני דברים. א. ספייק הפעם יכול באמת להרוג אותה. ב. הוא לא עשה את זה. מה שבאמת מוכיח על כמה הוא השתנה, זה שהפעם הוא לא בא כדי להרוג אותה, אלא כדי לפגוע בה. הוא הסתובב איתה הרבה, והוא יודע בדיוק כמונו שהסיכויים שלו לנצח אותה סתם ככה קלושים. אני חושבת שאם הוא היה רוצה הוא היה מביא איתו סכין, יתד או רובה (שוב, כמו ב fool for love) הוא בא לשם רק כדי לפגוע בה, נפשית ופיזית. קשה מאוד לשנות את הטבע האמיתי שלך. ספייק הוא ערפד. בלי נשמה, בלי חרטה, בלי מצפון. לא אכפת לו למשל, אם ווילו תדמם למוות. אכפת לו איך זה ישפיע על באפי. וזה מה שהוא עושה במשך כל הזמן שהוא מאוהב בבאפי, עושה דברים כדי לרצות אותה. כמו שראינו ב tringle (זה היה בפרק הזה?) לא ממש היה לו אכפת אם האישה הזו תמות, או אם יהיה לה נוח. הוא עזר לה כי הוא רצה שבאפי תשים לב. בגלל זה, ברגע שהוא חשב שהצ'יפ כבר לא פועל, הוא הלך לתקוף בן אדם. כי הוא עדיין רע, כי ממש לא אכפת לו מהבן אדם הזה. הוא עוזר לבאפי כי הוא רוצה לעזור לבאפי, לא כי אכפת לו מהאנושות. (וגם כי הוא רוצה לשרוף קצת אנרגיה..). עד כמה שספייק אוהב את באפי (חלק יגידו הרבה, חלק לא) אני מצטערת, אבל אני לא חושבת שהיא יכולה לדכא את היצר הרע שלו, כל כך מהר. אז זה בא במנות קטנות - הפעם הוא רק בא כדי לפגוע בבאפי, לא כדי להרוג אותה. הוא גם אומר "I wasn't planning on hurting you. Much". זה מראה את השינוי בו, ככה לפחות אני חושבת.

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gif "באפי" עונה 6 פרק 9

קודם כל איזה כיףףף שאנחנו רואים ביחד את הסירה :) את מתכוונת לראות בכל שבוע פרק כמוני או לרוץ? לגבי "אנג'ל" דברי איתי דרך המסרים, אני אשמח לעזור לך :) ולגבי "באפי". כנראה שאת צודקת בנושא, אני משום מה הייתי בטוח שהאהבה שינתה אותו יותר. תראי אני תופס מרגש האהבה כרגש מאוד חזר ומאוד משפיע. אפשר לשנות כ"כ הרבה דברים דרך האהבה, כ"כ הרבה אנשים משתנים בגלל האהבה. אולי תליתי בזה יותר מידי ציפיות. אני עדיין חושב שספייק לא יהיה מסוגל לפגוע עכשיו בבן אדם, הוא אומנם ניסה כי זה הטבע שלו אבל אני לא חושב שאם הוא באמת יכל הוא היה עושה את זה. כבר נתתי את הדוגמה מהפרק "קראש" שבו דרוסילה הרגה עבורו בחורה ונתנה לו לשתות אותה והוא לא היה מסוגל. נכון שהקטע של ספייק בהתחלה היה כדי לרצות את באפי, אבל מאוחר יותר זה כבר השצנה. אחרי שבאפי מתה הוא עדיין נשאר טוב, הוא עדיין תמך בדון. הוא כל הזמן אומר שאם באפי תמות הוא יהיה חופשי, אז באפי מתה והוא היה אסיר שלה (כל הזמן חלם עליה,ספר את הימים שעוברים). כל יצור שמתפתח אצלו רגש האהבה, משתנה בכל הדברים. ימים עוד יגידו ואני מניח שאנחנו עוד נראה עד כמה ספייק השתנה ומשתנה. אם היית רואה את הפרק התשיעי של "אנג'ל" היית מבינה את כח האהבה. טוב מכאן זה ספויילר לפרק התשיעי של "אנג'ל" בפרק הזה אנחנו רואים באמת עד כמה האהבה משפיע ומשנה, כמו שהאהבה שינתה את דרלה ומערפדה רעת לב וחסרת רחמים הפכה אותה לערפדה שהיתה מוכנה למות בשביל האהבה שלה, התינוק שלה ככה אפשר להסיק את את האהבה של ספייק לבאפי(לחמרות שמדובר כאן במשהוא שונה לגמרי)

Lady of Buffdom

New member
תראה ../images/Emo58.gif לפרקים

חבל לך לחפש קשר בין העונה השישית של באפי לבין השלישית של אנג'ל. חוץ מהפגישה ה-
סקרין, אין שום קשר בין השניים. 2 העונות עוסקות בנושאים כל כך שונים, וזה בולט במיוחד בצפייה של פרק ב"באפי" וישר אחריו בפרק של "אנג'ל". גם אני בדרך כלל ראיתי כמוך את הפרקים, וזה כל כך מדגיש את השוני בין 2 העונות. ולפרקים: הפרק בבאפי היה טוב, אבל הסצינה האחרונה כשבאפי וספייק שוכבים היא יותר מדי... הממממממ... מוקצנת. לא נתקלתי עדיין במישהו שאהב את הסצינה הזאת אז אתה הראשון.
הפרק באנג'ל פשוט מדהים, וזה בא לי ממש בהפתעה כשדרלה התאבדה.
וכן, הדמות שלה התפתחה מאוד עם הזמן. זוכרים איך היא הייתה בבאפי? אולי היא יצרה את אנג'ל, אבל היא הייתה סתם ערפדית עם מדי בית ספר קתולי. לדעתי הקטע שהיא התאבדה היה השיא של הדמות שלה.

ANGEL N

New member
לא מחפש קשרים...../images/Emo58.gif לפרקים

ספויילר לפרק ה-9 של שתי הסדרות... ת'אמת אני ממש לא מחפש קשרים בין הפרקים אני יודע שלא אמור להיות קשר. ממש במקרה יצא שבניתוח שלי על הפרקים דיברתי על רגש האהבה. אבל זה נחמד שבסופו של דבר מצאתי משהוא, כזה קשור באופן עקיף ביותרר. דרך אגב היה עוד כמה קשרים חוץ ממה שאמרת, הפרק הראשון של העונה השלישית של "אנג'ל", יש בו איזה קשר ל"באפי". ודרלה ד"א מאוד השתנתה, אני בטוח שאפילו גו'ס לא ידע בזמן צילומי העונה הראשונה של "באפי" כמה דרלה עוד תהיה חשובה. יש המון סתירות בדמות שלה בעונה הראשונה, מול הדמות שלה ב"אנג'ל". ממש חבל שהיא מתה...

smgfan

New member
סליחה??? גם אני אהבתי אותה מאוד!!!!

סצינה מדהימה!!!!!!!!!!

IDOffryn

New member
אנג'ל 309 ../images/Emo58.gif

לא זוכר את הפרק באפי רק את הסצנה האחרונה לא ממש אהבתי... ואנג'ל לדעתי הקטע שדרלה הורגת את עצמה זה אחד הקטעים הכי מדהימים בעונה הזו וגם בכלל לא ידעתי שזה עומד לקרות אז הייתי ממש ממש ממש מופתע שהיא עשתה את זה.. איזו נשמה.. :>>>

ANGEL N

New member
למה ? ../images/Emo58.gif "באפי" 6X09....

ספויילר רק לפרק של "באפי" 6X09.... אני ממש לא מבין איך לא אהבתם את הקטע האחרון בפרק. זה היה ממש גאוני, איך כל החדר מתמוטט בזמן שהם מזדיינם. זה לא היה זיון רגיל לסידרה, עד עכשיו אנחנו היינו רגילים לראות זוגות עושים אהבה בסידרה, הכל רומנטי יפה מושלם! אז זהו שזה לא משהוא, מושלם כאן הם לא עשו אהבה, כאן הסקס היה אלים חזק אבל אם הרבה משיכה אחד לשני. האלימות והסיחרור שהלך שם תיאר את כל הבעיותיות במה שהם עושים, עד כמה מה שהם עושים רחוק מלהיות מושלם. רק אני אהבתי את הקטע?

idan3k

New member
גמאני אהבתי את הקטע אבל באופן קצת

יותר פרימיטיבי... המבין יבין... :p

idanyd

New member
../images/Emo58.gif 6X09

לא, Angel N, גם אני אהבתי את הסצינה
. ג'וס עשה לפעמים מטאפורות למצבים נפשיים של הדמויות. הרבה פעמים הוא הפך אותן למפלצות שהם יילחמו בהן, אבל הפעם זה היה משהו אחר. התמוטטות החדר סימלה, כמו שאמרת, את התמוטטות חומות ההגנה של באפי מול ספייק, את הכניעה שלה גם לרצונותיו וגם ליצרים שלה עצמה, דבר שבתור קוטלת היא אמורה להיות "מחוסנת" ממנו. האלימות הרבה שבהתמוטטות הדגישה את העובדה שמדובר פה בסקס גרידא, לפחות מבחינתה של באפי. בד"כ בסדרות טלוויזיה, אם זוג מקיים יחסי-מין, זה אומר שמעכשיו הם "ביחד", ולפחות לזמן הקרוב הם יהיו מאושרים. במקרה הזה, הבהירו לנו מהתחלה שאם יהיה המשך למע' היחסים הזו, מושלמת היא לא תהיה. היא לא באה ממקום של אהבה ורצון של שני הצדדים להיות ביחד, אלא מתוך בלבול וחולשה. זה הפרק השלישי ברציפות שמסתיים בסצינה "רומנטית" בין באפי לספייק, ותמיד בתחילת הפרק הבא אנחנו רואים איך שבאפי תופסת את עצמה בידיים, מבינה את הטעות שהיא עשתה, ומנסה להתחמק מספייק, רק בשביל להיות איתו שוב, בסוף הפרק. באפי בהכחשה. היא נמשכת לספייק. כנראה רק כי הוא נמשך אליה ומגלה אליה חיבה, דבר שלא גילו כלפיה במשך הרבה זמן, אבל עדיין יש שם משיכה. למרות זאת, באפי לא מאמינה על עצמה שהיא יכולה להמשך ככה לערפד (לא "להרגיש רגשות" כלפיו, רק להמשך אליו), אז היא "עובדת" על עצמה שזו הייתה מעידה חד-פעמית, שזה לא יקרה שוב, שזו הייתה טעות, שזה הכל בגללו. שתחשוב. אנחנו יודעים שיש שםמשהו מעבר לזה.

ספוילר 6X09

אוקי אני שנאתי את הסצינה הזאת... והקטע שפה אמרתם בסיכום זה המשפט הכי נכון, יש סקס ויש לעשות אהבה... הם עשו סקס, נוראי ובוטה, חסר מושלמות, שבר את מוסכמות העולם, אבל בשביל זה יש לנו גוס עם הראש שלו:/ לא אהבתי את הסצינה עצמה, אבל אהבתי את הרעיון, את הקטע של באפי בסיפור,היא גדלה, היא בתחתית, והיא לא יודעת איך לצאת מזה...

ANGEL N

New member
דברים חדשים ../images/Emo58.gif "באפי" 6X09

ספויילר לעונה השישית של "באפי" פרק תשיעי... טוב אז אני נוהג לקרוא את התסריט של "באפי", ובד"כ יש כמה דברים חסרי משמעות שמוותרים עליהם והם לא נמצאים בפרק עצמו, הפעם אני חושב שיש להם קצת יותר משמעות. אז הנה כמה דברים שמופיעים רק בתסריט ולא בפרק ולדעתי יש להם משמעות: קצת לפני שספייק מתקשר לבאפי כדי להגיד לה שתפגש איתו (כדי להראות לה שהוא יכול לפגוע בה, ומשהוא בה השתנה) זה מה שהוא אומר: SPIKE Now at last, Buffy, you will come to me, and your destiny wi -- wait. He searches his pockets -- all of them. SPIKE (cont'd) Coulda sworn I brought change. זה אולי רמז לזה שבאפי היא לא זו שבאמת השתנתה, אלא יותר הוא! ועוד משהוא שמופיע בתסריט ולא בפרק: בסצינה האחרונה של איימי ווילו בדיסקוטק, אחרי שווילו מבטלת את כל הקסמים שהם עשו שם זו השיחה בינהם: AMY Yeah, we're just starting to have fun, I don't wanna stop now. WILLOW (relieved) I know! Me too! Willow looks around. WILLOW (cont'd) I just keep thinking there's gotta be someplace, like, bigger than this. AMY With more people. WILLOW Heck yeah. Amy grins. AMY Besides, it's way too early to go home yet. WILLOW We can still do a little more. AMY The night is young, the town is big. All kinds of trouble to find still. Willow grins back. WILLOW I do so love the trouble. אני הייתי בטוח שווילו כאן קצת השתנתה ומתחילה להבין שהיא חורגת מגבולות ומנצלת לרעה את הכוחות שלה, אבל אחרי קריאת התסריט אני מבין שטעיתי. ווילו עדיין לא מבינה מה היא עושה וכנראנה שהיא הולכת לעשות דברים הרבה יותר גרועים, כנראה שזאנדר ואניה תדקו לגביה מהרגה שבו היא קיבלת את הכוחות שלה והיתה קצת רעה היא איבדה כל פרופורציה ונהנית להיות "רעה".

ANGEL N

New member
קבלו ביטול על ...

קבלו ביטול על מה שכתבתי על ספייק (התבלבלתי עם משהוא אחר- לא חשוב). אבל לגבי ווילו זה עדייו אקטואלי לדעתי!

ספויילר 609

אוקי איך בדיוק מה שכתבת על ספייק +ה ביטול, קשור לזה שבאפי השתנתה/משתנה? ועל ווילו- היא מכורה בדיוק כמו על סמים, היא לא היתה שמה לב בחיים, אני לדוגמא ידעתי ב609 שאין לה שום כוונה בהתנהגות שלה להפסיק להשתמש או מעבר ללהפסיק כרגע זה נראה לי ברור כבר כמה פרקים קודם לכן... (טאבולה..) מה שעוד בעיני פה ג'וס מנסה ללמד אותנו מוסר בעולם "האמיתי" של התמכרויות- סמים,אלכוהול וכו', אבל כרגיל מה שיפה בבאפי ששום מסר לא בא כמסר טיפשי של סדרת נוער, ברור לנו שהוא לא יתן לנו ווילו מכורה לסמים אז מה אנחנו מקבלים? ווילו מכורה לקסמים, שזה בסופו של דבר אותו דבר- פוגע והורס אותה ואת הסביבה שלה:/ *מסכימים?*

ANGEL N

New member
זהו שזה לא קשור...

מה שכתבתי על ספייק היה בבילבול, זה ממש לא קשור ולכן כתבתי על זה ביטול. פשוט אל תתיחסו למה שכתבתי על ספייק בהודעה הקודמת שלי.

למעלה