"באפי" 6X11 "אנג'ל" 3X10

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gif"באפי" 6X11 "אנג'ל" 3X10

ספויילר לפרק ה-11 בעונה השישית של "באפי" ולפרק ה-10 בעונה ההשלישית של "אנג'ל". מי שמגיב להודעה, בבקשה תזהירו אם אתם כותבים דברים שמתרחשים בפרקים מתקדמים יותר של העונות. הפרק נ-11 של באפי, הוא פרק רגיל לחלוטין, אין בו יותר מידי דברים מיוחדים ורציניים מלבד דבר אחד: בפרק הקודם וולי ובאפי הגיעו להחלטה חשובה בחייהן. ווילו החליטה "להגמל" מהכשפים, ובאפי החליטה "להגמל" מספייק או יותר נכון מסקס עם ספייק. ושוב יש לנו כאן מאין הקבלה ניגודית בין 2 הדמויות, אנחנו רואים ששניהן מנסות להגמל מזה ושניהן מנסות להתרחק מזה, זה לא קל לשניהם והפיתויים גדולים מאוד אבל בעוד ווילו בסופו של דבר (בקושי רב יש לציין) הצליחה להגבר על זה ולא השתמשה אפילו לא בקסם אחד בין אם מדובר הקסם חיוני והכרחי ובין עם מדובר בקסם להנאה אישית באפי לא יכלה לעמוד בזה ושוב שכבה עם ספייק. היה נחמד לראות את ווילו כמו לפני שלוש עונות, ללא קסמים וכשפים רק היא המחשב (האינטרנט כמובן) והמוח שלה. לשם של הפרק "GONE" משמעויות רבות: 1.המשמעות הראשונה והפשוטה ביותר היא "היעלמות" וזה פשוט מה שקרה בפרק לבאפי, היא נעלמה והיתה סכמה בהמשך שהיא בכלל תעלם ותמס או תתפורר. 2.משעות נוספת עלתה לי בראש כשהעובדיה הסוציאלית הגיעה והסיקה שבאפי לא מגדלת את דון כפי שצריך, ולכן המשמעות של המילה "GONE" היא לגבי דון, אולי יקחו אותה מבאפי. 3.והמשמעות האחרונה היא עזיבתם של ג'יילס וטארה הם באמת כבר "GONE", ג'יילס עזב כבר לפני 2 פרקים, אבל זה למעשה היה הפרק הראשון שטארה לא מופיע בו. (עכשיו מה שנשאר זה פשוט לזמזם את השיר "GONE" של N*SYNC) פרק חביב. ועכשיו ל"אנג'ל"... אצל "אנג'ל" היה סוף סוף פרק הבכורה של הבן של אנג'ל, אנחנו מחכים לזה כבר מתחילת העונהוהנה זה הגיע. היה משעשמע למדי לראות את הנסיונות של אנג'ל להרגיע את התינוק, ולראות עד כמה הוא כבר קשור אליו ודואג לו, רוצה אותו כל הזמן לידו. אני חושב שכאן היתה לנו הזדמנות לראות מה אנג'ל באמת מרגיש, נכון נראה היה שאנג'ל מרגיש הכי בטוח בעולם עם שאר החבורה שלו, נראה היה שהוא סומך עליהם ה-100% אבל לא, אנג'ל רוצה לעשות הכל לבד,הוא לא נותן לאף אחד להחזיק אותה או לטפל בו. אנג'ל רגיל להיות לבד, במשך 100 שנה (פחות או יותר) הוא היה לבד בלי אף אחד ורק ב-6 שנים האחרונות הוא בה במגע עם אנשים ולכן הוא עדיין מרגיש לבד, איפה שהוא אני חושב שהוא עדיין לבד. נקודה חשובה מאוד היא שקונור (התינוק) לא שתה חלב, בכל הפרק למרות שאנו כל הזמן רואים את אנג'ל מנסה לתת לו לשתות חלב, אבל הוא לא שתה אותו, בשלב מסויין עלתה לי המחשבה מה עם הוא רוצה לשתות דם? יומו לב מה הדבר היחיד שהרגיע את קונור-פני הערפד של אנג'ל, זה לא הפחיד אותו זה הרגיע אותו. אני לא מצפה מילד בן יום לפחד ממשהוא (אחרי הכל הוא עוד לא ממש מבין), אבל עצם זה שפני הערפד של אנג'ל הם מה שהרגיעו אותו נראה לי חשוד ביותר, אבל שוב יכול להיות שאני סתם טועה!

symptoms

New member
../images/Emo58.gif אנג'ל 3X10 באפי 6X11

קודם כל מאוד אהבתי את הניתוח שלך, אבל למה להכניס את אן סטינק לתוך העניין?!!? דבר שני, בקשר לפרק בבאפי, לפי דעתי זה ממש יפה איך שהם עשו את כל ההשוואה הזאת בין באפי מנסה להיגמל ולא מצליחה ווילו מנסה להיגמל וכן מצליחה. ווילו גם שיתפה את האחרים בבעיות שלה והיה לה תמיכה ולכן יותר קל ובאפי לעומת זאת מעדיפה להתמודד לבד ולכן ווילו מצליחה ובאפי. (גם העובדה שיש לווילו עידוד בדמות טארה עוזר...) עוד דבר בפרק הוא שלבאפי לא ממש אכפת מה יקרה לה/לאחותה או לאף אחד בעצם, לפחות לא עד הסוף שלו, כשהיא שומעת שהיא הולכת להתמוסס לא ממש אכפת לה מזה רק בסוף של הפרק שהיא יושבת עם ווילו היא מבינה שבעצם היא רוצה לחיות למרות כל הקשיים. בקיצור זה פרק ממש מצחיק, כל השיגועים של העובדת הסוציאלית, כל הקטעים עם הטריו שהם תמיד מצחיקים, שעוסק סה"כ בנושא מאוד רציני. אהבתי את הפרק הזה הוא היה משעשע ונחמד בקשר לפרק האנג'לי זה ממש פרק מגניב , כמו רוב הפרקים של אנג'ל עד עכשיו, אחרי שבסוף הפרק הקודם דרלה שיפדה את עצמה (בצעד שאותי הוא הפתיע מאוד), אנג'ל עכשיו תריך להתמודד עם גידול תינוק לבד, וזה קשה לו כי כמו שאמרת במשך שנים הוא דאג רק לעצמו, וקשה לו לסמוך על אחרים וכאילו שזה לא מספיק כולם רוצים את הילד!! חוצפה! אבל בסוף הוא יודע שהוא צריך לסמוך על החבורה שלו וטוב שכך. בקשר לפניח ערפד, אותי זה לא מטריד... אני באמת מחכה להתפתחויות עם הילד מעניין מה יקרה?

קלואי1

New member
איש!!!

מה שכתבת הוא ממש יפה אבל נורא מפריע לי בהודעות שלך השפה- על באפי ווילו לא אומרים שניהן- אין מילה כזאת! גם לא אומרים שניהם. באפי ווילו זה שתי נקבות לכן אומרים שתיהן. אני מצטערת אולי זה לא במקום אבל זה מהדברים שאני יכולה להתחרפן מהם!!!!!! עכשיו, למה שכתבת- אני מדברת על באפי (
עד 611 כמובן) כי אני לא רואה אנג'ל. יש לי כמה דברים להוסיף: הפרק הזה אמנם נראה כאילו הוא לא מתקשר לעלילה והוא לא מקדם אותה אבל יש לו תפקיד מאוד חשוב- הוא מראה לנו את הרצון של באפי לחיות! מאז שבאפי חזרה לחיים אנחנו רואים שרגשות אנושיים זה לא צד חזק אצלה ורואים כמה רע לה וכמה היא מרגישה שהיא בגהנום, אבל כשהיא שומעת שהיא עומדת למות היא מגלה שהיא בעצם לא רוצה למות, היא רוצה לחיות ולהיות חלק מהעולם הזה אפילו שרע לה ואפילו שהיא הייתה בגן עדן. וברגע שהיא מגלה את זה כבר הרבה יותר קל לה לחיות כאן. ואני מצאתי עוד משמעות למילה GONE: בכך שווילו מוותרת על הקסמים היא מאבדת חלק ממנה, ווילו רואה את הקסמים שבה בתור הדבר שהוציא לה את התדמית של ה-היי סקול גיק וברגע שהיא צריכה לוותר על הקסמים שלה היא מוותרת על חלק מהאישיות שלה, אוקי מכאן
ל 6x22: ג'יילס אומר שהכוח שהיה לו הוא כוח של קסם שמתחבר עם הרגשות ולכן כשווילו לקחה את הכוח שלו הרגשות שלה היו הרבה יותר חזקים. זה בעצם מראה לנו שקסם משפיע על האופי. לכל אחד יש יכולות בכישוף בהתאם לאופי שלו גם והכישוף משפיע עליו בצורה שונה- אם זאת טארה שהכישוף בשבילה זה רק כדי לעזור לאחרים ולא למטרות אישיות או אם זאת ווילו שעושה גם קסמים בשביל רווח אישי וכו'. לכן המשמעות של GONE היא שחלק ממה שווילו הייתה נעלם.

ANGEL N

New member
תודה על התיקון...

את צודקת ב100% ובאמת הייתי צריך לכתוב שתיהן, היתה כאן טעות הדפסה (פשוט אני לא נוהג לבדוק שכתבתי נכון, ולכן לפעמים יש לי טעויות די רציניות אבל אני בטוח שאתם סולחים לי) אני גם מאלה שמקפידים על השפה (אבל לא מאלה שמתקנים על שלוש או שלושה), אז תודה על התיקון. ועכשיו לגבי הפרק אז מכאן יש ספויילרים לפרק (עונה 6 פרק 11)... את צודקת לגבי העניין של הרצון לחיות, זה באמת אחד הדברים היותר חשוביפ בפרק. האם באפי סוף סוף מתחילה לחזור לעצמה? אז התשובה לזה היא פשוט לא. אבל היא בדרך לשם, הדרך אומנם ארוכה אבל אני בטוח שעד הפרק האחרון של העונה היא כבר תהיה עצמה. בכל מקרה אל תשכחו שכרגע לפחות נראה שהיא לא חזרה כמו שצריך (למרות שאני לא חושב שזה נכון, לדעתי משהו השתנה בספייק ולא בא, אבל את זה העתיד יגיד).

Lady of Buffdom

New member
../images/Emo58.gif 6X11 מעליי

אני יודעת שסימנת, אבל לא עשית רווח. ועכשיו אני אוסיף משהו בקשר לפרק
לפרק לא יודעת אם שמת לב, אבל כשבאפי יוצאת מהמשרד של העובדת הסוציאלית היא מזמזמת את "Going through the motions". זה היה מגניב.
אני ממש אהבתי את הפרק. אחרי 2 פרקים די כבדים נחמד מאוד שיש פרק משעשע. אהבתי איך שהיא שיגעה את העובדת הסוציאלית והסצינה עם ספייק וזאנדר הייתה ממש מצחיקה.
הפרק קצת הזכיר לי את העונות הראשונות של באפי.

ANGEL N

New member
אוהוהו...

עכשיו קראתי את ההודעה שלי וראיתי את השגיאות. ואוווווווו אני מתבייש, היו שם כמה שגיאות ממש חמורות. אז סליחה. עם=אם הכי צרם לי. מצטער, מקווה שסלחתם לי :)

למעלה