"באפי" 6X08 "אנג'ל" 3X08

ANGEL N

New member
../images/Emo58.gif"באפי" 6X08 "אנג'ל" 3X08

סופיילר לעונה השישית של "באפי" עד פרק 8, ולעונה השלישית של "אנג'ל" עד פרק 8. ושוב אני רק מבקש מהמגיבים להודעה להודיע אם הם כותבים על דברים שיקרו בפרקים מתקדמים יותר. הפרק הקודם השפיע על הדמויות ביותר, הם חשפו את הרגשות האמיתיים שלהם, הסודות הכי כמוסים, והדברים שהם החליטו לא לספר לעולם. הכל פתוח וזה מה שהניע את הפרק הזה. ווילו שיכורה מכוחות הקסם שלה, היא כבר לא שולטת בעצמה ולא מסוגלת להסתדר בלי כוחות הקסם אפילו בדברים בסיסיים כמו להתלבש. ווילו מכורה לקסם, היא חושבת לפתור בעיות רק ע"ח כוחות הקסם. היא החזירה את באפי עם אותם כוחות וכעת כשהיא רואה כמה באפי סובלת היא ישר מציע להשכיח ממנה את העניין שזו הדרך הקלה במקום לבחור בדרך הקשה והארוכה יותר שהיא פשוט להיות יתה לתמוך בה ולעזור לה להתגבר על זה. היא מבטיחה לטארה שלא תשתמש בקסמים שלה למשך שבוע וישר היא חושבת איך לאכוף את זה, הפעם היא משתמש בכישוף חזק מידי משהוא שיא עצמה לא מתמודדת איתו, היא גורמת לכולם לשכוח הכל על חייהם ורוצה להתחיל הכל מהתחלה. מכאן הפרק מתחיל להיות מצחיק יותר, הכל מתבלבל, ג'יילס ואניה חושבים שהם מאורסים, ג'יילס וספייק חושבים שהם אב ובן, ווילו וזאנדר חברים. אבל מה שכן חשוב כאן הוא לשים לב מה כן נשמר דון ובאפי עדיין אחיות (יש כאן הדגשה על משהוא) ועדו חשוב למה באפי החליטה על השם החדש שלה, מה משמעות השם? (אני בטוח שיש לו חשיבות) החלק הכי מצחיק הוא כמובן העובדה שספייק לא ידע שהוא ערפד והמסקנה שלו שהוא ערפד עם נשמה, שעוזר לאנשים בעולם, שימו לב לתגובה של באפי על ערפד מהסוג הזה - עלוב (כמה עצוב לשמוע שהרגשות הראשוניים של באפי לערפד מהסוג שהיא אוהבת נחשב בעיניה לפחות תחילה כמשהוא עלוב). שני הדברים שכבר צפינו אותם מהפרק הקודם הוא עזיבתם של ג'יילס וטארה. שניהם שרו ביחד "הלואי שיכולתי להשאר"(ההמשך הטבעי למשפט הזה הוא: אבל אני לא יכול להשאר). וככה בסוף הפרק ג'יילס על המטוס לאנגליה וטארה אורזת את החפצים שלה ועוזבת את ווילו. אהה ובאפי וספייק מתנשקים בסוף. ושוב פרק מצויין ל"אנג'ל", הסיפור מהפרק הקודם ממשיך. בפרק הקודם ראינו את הסיום של מה שקרה בעבר, הפרק אנחנו מבינים מה קרה שם באמת, אנחנו מבינים מה אנג'ל ודרלה עשו שכ"כ מעצבן את הבחור. הפרק מותח לכל אורכו, בכל שלושת סיפוריו: 1.מה קרה בעבר 2.מה קורה בהווה לאנג'ל ודרלה. 3.וכמובן מה קורה בוופלם והארט. הפרק אנחנו מגלים שלאנג'ל יש בן, אנחנו עדיין לא יודעים אם הוא רע או טוב אבל יש כמה דברים שתומכים בשני הצדדים: הערפדים שבאים להגן על התינוק הקסום מרמזים על זה שהוא רע, ערפדים לא היו מגינים על משהוא טוב. מצד שני השד ההוא שהצליח להעביר בזמן את האדם שרוצה לנקום באנג'ל ודרלה לא סתם בחר בתאריך הזה, הוא בחר בתאריך שבו הוא יודע שאנג'ל ודרלה יהיו חלשים, משהוא יגרום להם להיות חלשים וכמובן שמדובר בתינוק. אנג'ל יהיה מוכן לעשות הכל בשביל להצילך את הבן שלו וזאת לדעתי תהיה נקודת התורפה שלו. דרך הבן של אנג'ל יוכלו להרוג אותו, כבר עכשיו, עוד לפני שהתינוק נולד אנחנו רואים כמה אנג'ל נקשר אליו, כל דבר קטן שמתגלה על הילד משמח את אנג'ל, התגובות שלו הן תגובות של אבא אמיתי, אבא נורמלי (אלא שהוא לא אבא נורמלי) בניגוד לדרלה שעושה הכל הפוך מאישה בהריון רגילה. היא סובלת ממנו רוצה להוציא אותו ממנו בכל מחיר כולל להרוג אותו. יש כאן ניגוד בין הדמויות שמבליט למעשה את הצד השני. ההתנהגות האבהית של אנג'ל מובללט ע"י חוסר ההתנהגות האימהית של דרלה ולהפך. בניגוד לכל הציפיות גם חבר וופלם והארט מופתעת מהעניין, ואנחנו מגלים שהם רואים כל מה שקורה בבית המלון. אבל יש אדם אחד שציפה לזה, יש אדם אחד שמבין מה קורה פה ואיך זה קרה. זה הדוור בחברת וופלם והארט- בזמן שחברת וופלם והארט בטוחה שהוא עובד לצידם אנחנו מגלים שהוא עובד עבור משהוא אחרמשהוא שיודע טוב מאוד מה קורה פה. (אולי זה השד הזה שרוצה להרוג את אנג'ל, אולי זה קשור לערפדים שרוצים להגן על התינוק ואולי זה משהוא אחר לגמרי, אני מנחש שזו האפשרית האחרונה). עוד משהוא קטן, לדעתי האיש שהגיע מהעבר לא יוכל להרוג את אנג'ל, הוא יבין שזה לא אנג'לוס אלה משהוא אחר ולא יוכל להרוג אותו למרות שתהיה לו הזדמנות. הפרק היה פרק חזק ביותר כמו כל העונה. הסוף מותח ביותר דרלה סוף סוף יולדת ואנג'ל נמצא בסכנה! ושוב אני מבקש ממי שמגיב, בבקשה להודיע אם אתם מדברים על דברים שיקרו בפרקים הבאים. תודה

Wicked Wicca

New member
../images/Emo58.gif608

אכן פרק קיצוני ביותר, בהתחלה הדברים רציניים, אחר כך מצחיק ביותר ובסוף...
השר בסוף ממש התאים לסצינות. הדמויות לא דיברו אבל השיר העביר בדיוק את מה שהן רצו להגיד. בקשר לשם שבאפי בחרה לעצמה. ישר ככשמעתי ג'ון, עלתה לי הסצינה מהפרק what's my line כשבאפי קוראת לקנדרה ג'ון ווין. אני לא ממש יודעת מי זה ג'ון ווין, שמעתי את השם כמה פעמים אבל לא יותר מזה. ממה שבאפי אמרה לקנדרה בהנתי הוא היה איזה שהוא לוחם או קאוביו, או משהו בסגנון. אם ג'ון ווין הוא אכן מה שאני הבנתי שהוא, אז באפי בחרה לעצמה בלי לדעת, שם של לוחם, מנהיג, שזה מתאים למה שהיא באמת.

B a n j o

New member
הוא היה

שחקן המערבונים הכי טוב והכי מפורסם שיש מת על הסרטים שלו

emily play

New member
השם של באפי ../images/Emo58.gif608

ההקשר היחיד שחשבתי עליו לשם הוא ג'אן ד'ארק - Joan באנגלית. כמו באפי, היא נערה צעירה שקיבלה שליחות מכוחות עליונים (אלוהים והבתולה הקדושה במקרה שלה) לצאת למלחמה נגד כוחות הרשע (האנגלים, עד כמה שאני זוכרת) ונאלצה להקריב את מעמדה, משפחתה, ולבסוף גם את חייה. אבל אולי זה סתם שם.... (ת'אמת, ציפיתי שהיא תבחר ב-אן אבל אני מניחה שזה צפוי מדי).

ANGEL N

New member
קצת תוספות ../images/Emo58.gif "באפי" 6X08

שמתם לב שזאנדר אומר בעיברית כמובן "שמע ישראל"? הפרק הזה באמת עמוק, מי שרוצה לנתח את הדמויות באמת ולהציג איך הן באמת בבסיס שלהן יכול לנתח לפי הפרק הזה. הפרק הזה עמוק ביותר ואני מניח שנשמע עליו עוד הרבה ניתוחים והסברים. בכלל שני הפרקים האחרונים (7,8) הם די עמוקים ומשלימים. בפרק 7 נחשפו הרגשות שלהם. בפרק8 נחפשה הדמות הבסיסית של כל אחד מהם. ומשהו קצת על ווילו: תמיד היו ויכוחים על הזהות מינית של ווילו האם היא דו מינית או לסבית "טהורה". ובכן בפרק הזה ניתנת לנו התשובה לזה באופן חד משמעי: ווילו היא לסבית. עכשיו כשאנחנו רואים את הדמות הבסיסית שלה והטהורה שלה, אנחנו רואים שהיא נמשכת לטארה כבר מההתחלה, ממש מהרגעים הראשונים שהיא רואה אותה. והיא גם אומרת לדון "אני חושבת שאני גאה". בקיצור ווילו היא הכי גאה שיש!!! ועוד משהוא על באפי, כשבאפי איבדה את כל הזכרונות שלה היא הרגישה הקלה, הכל נעלם, כל הרע עבר היא היתה "חופשיה" ואז כשכישוף נשבר הכל חזר לב בבום אחד גדול, וזה הכאיב לה הרבה יותר מאי פעם. הכאב חזר כולו בבאת אחת וזה רק עשה רע לבאפי.

למעלה