אטלנטיס פרק 15

kinspirit

New member
../images/Emo58.gif אטלנטיס פרק 15

שוב אותו דיון ישן נושן - "כל החייזרים מדברים אנגלית" אני יודעת שהנושא כבר נטחן מכל הזוויות, אבל אני חייבת להוסיף אליו משהו. אני מוכנה לקבל את העובדה שמרבית העולמות שהחברים מגיעים אליהם הם של דוברי אנגלית. נגיד שזה בגלל שמוצא האנשים על עולמות אלו הוא מכדור הארץ (למרות שמרבית הסיכויים שבזמן שהאבות הקדמונים שלהם היו על כדור הארץ לא דיברו אנגלית כזו אלא גירסה עתיקה יותר, לטינית או השד יודע מה). אני מוכנה לקבל את זה שהגאולד והג'אפה מדברים בעיקר אנגלית - נגיד שהם היו צריכים ללמוד את השפה על מנת לתקשר עם האנשים שהם שולטים בהם. הם הרי לא יכולים להפחיד אותם בשפה שהם לא מבינים. אני מוכנה לקבל את העובדה שהאונאס למדו מספר מילים באנגלית, ואת העובדה שהאסגארד מדברים אנגלית (הם אמרו לאוניל שהם מדברים שפות רבות). אבל מה שאני לא מבינה, ולא מוכנה לקבל, זה שהקדמונים דיברו אנגלית לפני אלפי שנים. ראינו בכנס את הפרק the fifth race של סטארגייט SG1, ולאחר מכן את הפרק before I sleep מאטלנטיס. בעוד שבפרק של סטארגייט SG1 ג'ק מדבר בשפת הקדמונים, ומאבד את היכולת לדבר באנגלית, פרק לאחר מכן, ראינו את ד"ר וויר מגיעה לאטלנטיס של לפני אלפי שנים ופוגשת שם את הקדמונים - שמדברים אנגלית! אז אוקיי, הייתי מקבלת את זה אם היו טוענים שמדובר בפרק מהעונה השנייה של SG1 ומאז הדברים השתנו, אבל לאורך הסדרה כולה הם שמרו את העניין של השפה השונה של הקדמונים (אותו תחריט של הקדמונים מעונה 6-7 שמוביל את החברים לחפש את העיר האבוד, ובסוף העונה השביעית, כאשר המידע מורד למוחו של ג'ק, הוא שוב מדבר בשפת הקדמונים...אני יודעת, חייבים בגלל ההמשכיות). אז מה הקטע שלהם בדיוק?

Iced Hammer

New member
אני יודע

שזה מתסכל לשמוע את זה .. אבל בהתחשב בעובדה שויר לא מדברת "קדמונית" הם היו חייבים לדבר אגלית אחרת לה היה פרק... אני יודע שזה נשמע טיפשי .. (וגם הפרק לא משהו) אבל ככה זה בסדרות ... לא תמיד הכותבים עוקבים כמו שצריך (ובהתחשב בעובדה שזה לא אדם אחד כותב את כל הפרקים ... זה אפילו לא מפתיע)

Echelon

New member
בהחלט נדוש. ../images/Emo58.gif

אבל מה אפשר לעשות? ברור שהם יכולים לקחת את הלטינית שהיא וריאציה של הקדמונית, ולתת לשחקנים כמה שורות כאלה, אבל זה הרבה השקעה. מצד שני, אנחנו די מצפים שיתנו לנו את ההשקעה הזאת, והיה אפשר בשקט להכניס את וויר איזה חצי שנה לפני העזיבה, ככה שהיא לפחות תלמד דבר או שניים להבין, אבל בכל זאת "תדבר באנגלית כי היא רגילה", וככה נדע מה באמת הולך. אפשר היה גם בקלות לעשות כאילו הם מורידים מהמוח שלה את השפה ואז הם יכולים להבין אותה, או אפילו לדבר בשפתה, אבל לצערנו לא עשו את זה. זה "באג" חמור בכל הסדרה, אבל לפעמים חייבים לעשות דברים כאלה, אחרת העלילה תסתבך מאוד.

The Nox

New member
אבל יכול להיות...

שהקדמונית היא השפה הנכתבת. השפה הרשמית של הארכיונים והמדענים. האנגלית לקדמונים היא שפת היום יום - כמו שהעברית הכתובה של ימינו היא בכלל לא עיברית אלא ארמית... מן הסתם כשהם הגיעו לארץ הם טימרנו את בני הטאורי לדבר אנגלית. מה עוד שייתכן שכל בני האדם שנחטפו ע"י הגאולדים היו מצאצאי הקדמונים - אם איני טועה הגירת הקדמונים לכד"א הייתה לפני עליית הגאולדים. ויכול להיות שפשוט האנגלית היא השפה הבין-כוכבית הרישמית... זוהי אולי הסיבה הכי טיפשית שיכולתי לחשוב עליה...

Niro85

New member
מצטער שאני מכניס את זה לדיון:

אבל היה כל כך קשה להפקה ליצור מתרגם מתוחכם שתוך שניה מתרגם כל שפה לאנגלית? ואת זה הם היו מחברים לכל אחד מהלוחמים... זה היה יכול לעשות הבדל משמעותי בסדרה,אם הם היו ממציאים שפות לכל הגזעים הסדרה הייתה באמת מקבלת גוון בדיוני ומציאותי...

amitay

New member
אני פשוט מתסכל בסידרה ונהנה (ספוייל

יש הרבה דברים שהם בסתירה עצמית בסידרה אבל למה להיסתבך פשוט שבו צפו ותהנו, טוב אם אתם מתעקשים זה שההקדמונים חזרו לכדור הארץ ולחלק מהאנשים יש את הגן שלהם (זה למה אנשים יכולים להפעיל כל מיני מכשירים של הקדמונים בSG1 ובאטלנטיס ) והקדמונים היו מאוד מפותחים לא! אז למה האסגרד מתלוננים שהחברה בכדור הארץ לא מספיק מתקדמים בשביל שיחליפו את השיכפולים של האסגרד ויפתרו את הבעיה הגנטית שלהם מה זה פה נסיגה באבולוציה? ואם הקדמונים חזרו לכדור הארץ למה הם לא בנו מחדש ערים למה הם יש בכלל בעיה עם סקלת הזמן למה הקדמונים שחזרו לא נעזרו בחברים שלהם משאר הגזעים כדי לנצח במלחמה מול הריית'. הם הרי טענו שהבעיה הייתה בכמות העצומה של הריית',איך לכל הרוחות הם נהיו כל כך הרבה( באחד הפרקים באטלנטיס טחענים היתפתחות שלהם היא מהעכביש הזה שאוכל אנשים זה שנתפס על הצוואר שלמייג'ור שפרד ) וממנו באבולציה שגם אמורה לקחת מלא זמן התפתחו הריית') אז הקדמונים היו שם ראו אותם מתפתחים מתרבים ואז הם התחילו להילחם בהם. ויש עוד סתירות רבות אזל כמו שאמרתי אני יושב נהנה מהתסריט ומהאפקטים לא מחפש יותר מיד הגיון ורציפות למרות שזה נחמד אם הפאזל מתחבר כולו.

kinspirit

New member
כל אחד והדרך שלו

אתה נהנה מפשוט לשבת ולצפות בפרקים. אני נהנת גם לנתח אותם. בפעם הראשונה אני יושבת ורק צופה, בולעת כל שנייה מהמסך עם עיניים פקוחות לרווחה. בצפייה שנייה ושלישית אני מתחילה לשים לב לפרטים הקטנים יותר, ואני נהנת לחשוב עליהם לעומק יותר ולדון בהם. אני חושבת שדיון וניתוח האירועים הם רובד נוסף של הנאה מהפרק. לדוגמה אני אתייחס לסדרה אחרת - אני נמצאת ברשימת תפוצה של הסדרה הבית הלבן, רשימת תפוצה של צופי חו"ל כמובן. ברשימה הזו (שרשומים בה איזה 2000 חברים, רובם רק קוראים ולא מפרסמים) יש בחורה אחת שאחרי כל פרק שמשודר מנתחת את הפרקים על כל הפרטים הקטנים. כולם, כולל אני, מחכים בכליון עיניים לקרוא את הפרסום שלה - הניתוח שלה נותן משמעות אחרת לחלוטין לפרטים הקטנים ביותר. זה גורם לי לראות דברים רבים באור שונה לחלוטין מאשר ראיתי אותם לראשונה, ובשבילי, זה נותן לסדרה עומק נוסף אשר אני יכולה להנות ממנו.

lenin972

New member
אני לא זוכר אם הקדמונים מדברים

אנגלית מייד כשוויר מתעוררת, אבל בואו ניזכר בשני פרקים של SG-1: 1.07 - The Nox הנוקס לא מבינים את השפה בהתחלה אבל מסתגלים לכך מהר מאוד ומתחילים לדבר אנגלית שוטפת. 6.04 - Frozen שבו הקדמונית שמוצאים לומדת את השפה מהר מאוד, מה שדרך אגב שולל כל אפשרות שהקדמונים דיברו אנגלית. כל זה מראה שגזעים מתקדמים יותר, לפי הסדרה לפחות, מסוגלים ללמוד שפות לא מוכרות מהר מאוד. לגבי האסגרד דרך אגב, אנחנו יודעים שהאסגרד חקרו את כדור הארץ הרבה לפני שפגשנו אותם בפעם הראשונה והגיוני שכך הם ידעו את השפה מההתחלה.

Hakarpad

New member
../images/Emo58.gif אני לא יודע איפה אבדנו...

אבל אני זוכר שבמאמרים וראיונות שנכתבו לפני העונה הראשונה של אטלנטיס בחו"ל דיברו הכותבים של הסדרה בדיוק על הנקודה הזו והזכירו את האפשרות שאולי ימצא באטלנטיס מתרגם שפות - אולי בסגנון של מה שיש בסטארטרק. בכל אופן האמת שדי ענו בספיישלים על השאלה הזו. כזכור בפרק 7 - The Nox התמודדו לראשונה עם הסוגיה ונתנו לנוקס זמן ללמוד את השפה. ישנם 2 תשובות אפשריות: א. הקדמונים שיחקו קצת עם זמן כידוע ואיפשהו בדרך למדו גם אנגלית. או שהם למדו את מד"ר וויר שהגיע אליהם ופשוט זה לא הוזכר בפרק - זה יכול להיות מאד. ואם כבר שואלים את השאלה זה הגיוני כי זה מה שקרה בפרק Frozen בעונה 6... לקח קצת זמן עד שהקדמונית התחילה לדבר באנגלית. ב. המפיקים אמרו פעם שזה היה יכול להיות מאד נחמד אם זה היה באמת ככה... אבל אם היינו מתעכבים בכל פרק אפילו 5 דקות בשביל לספק הסבר לבעיה וכדי ש2 הצדדים ילמדו את השפה אז היינו נכנסים לבעיה מאד גדולה של זמן לפרקים. ביחוד אם מדובר בציביליזציות פחות מתקדמות מכדוה"א. וזה משהו שהכותבים לא יכלו להרשות לו. - גם ככה הרבה מאוד פרקים נראים קצרים מדי במבט לאחור של צופה או שהם בדיוק בזמן כדי שישמרו על עניין. למידת שפה כמעט בכל פרק היא נקודה שמטרידה חובבים כשאיננה אבל היא היתה מרחיקה אותם מהסדרה אם היא היתה קיימת. תחשבו על זה!

kinspirit

New member
אוקיי, אבל לא לחלוטין ../images/Emo58.gif

בכל הקשור ללמידת השפה והקדשת הזמן לכך - אני מקבלת את כך שהדבר יגזול זמן רב, ולכן אני מוותרת להם על כל הכוכבים שצוות SG1 מבקר בהם. אבל כאן מדובר במשהו אחר - כאן מדובר בגזע של הקדמונים, שכבר ראינו אותו בעבר ובכל הפעמים הקודמות יה מדובר בשפה אחרת לחלוטין. הבחורה מFrozen אמורה להיות פחות או יותר מהתקופה שלהם, והיא הייתה צריכה את הזמן ללמוד את השפה, וגם אז היא לא דיברה שוטף. בפרק הספציפי הזה, ניתן לנו להבין שד"ר וויר לא התעוררה לפני כן, כך שלא היה להם מהיכן ללמוד את האנגלית שלה (אלא אם כן היא דיברה מתוך שינה/חוסר הכרה - מה שממש יראה כתירוץ תלוש). שאר הצוות שהיה איתה על הספינה מת מהפגיעה, וכשהיא התעוררה הקדמון שדיבר איתה הציג לה את הראיות כאילו זו היתה הפעם הראשונה שהם דיברו - וויר לא זכרה את מה שאירע קודם לכן, סביר להניח (מאוד) מאחר והיא הייתה חסרת הכרה עד רגע זה.

Echelon

New member
חוץ מזה ../images/Emo58.gif שוטפים לאטלנטיס ו8

אני לא בטוח, אבל ההולוגרמה של האישה ההיא כשהם מגיעים לאטלנטיס מדברת באנגלית לא? חוץ מזה, אם הקדמונים יודעים אנגלית, למה צריך את דניאל ג'קסון על הפרומית'יאוס ב8x12 שיעזור לתרגם קדמונית?

lenin972

New member
אתה מעלה פה נקודה מאוד מעניינת

ועל זה אני בספק אם מישהו יוכל להגיב

kinspirit

New member
צודק בהחלט ../images/Emo58.gif אבל...

ההולוגרמה מדברת איתם אנגלית. מה שכן ניתן לטעון, ופה אני נכנסת לתוך קטע של פרדוקס הזמן, הוא שאם אכן המציאות הראשונה הייתה שנייה למעשה, וד"ר וויר מצאה עצמה בעבר, הקדמונים ידעו באיזו שפה אנשי כדור הארץ שיגיעו ידברו ולכן השאירו את ההולוגרמה בשפה זו. אנשי הפיקוד שנשארו על כדור הארץ מאחור כאשר המשלחת יצאה לאטלנטיס לא ידעו כמובן על ההולוגרמה ולכן לא יכלו לדעת שהם לא צריכים את דניאל שיתרגם להם את הקדמונית. זה עדיין לא מסביר את ההפרש בין שאר הקדמונים שראינו והעדויות לשפה השונה שלהם, ואני עדיין דןבקת בכך שלא היה להם דרך לתקשר עם ד"ר וויר לפני שהיא התעוררה... אבל זה לפחות יכול להסביר את עניין ההולוגרמה ודניאל.

lenin972

New member
../images/Emo58.gifיש לי רעיון לכמה תירוצים

א. הקדמונית מאנטרקטיקה היא מתקופה יותר מוקדמת מאשר הקדמונים באטלנטיס. היא הושארה לשמור על המוצב בכדור הארץ כשאטלנטיס עברה לגלקסיית פגסוס וכנראה קפאה יחד עם היבשת. ב. תירוץ די עלוב הוא שהיא בדיוק הופשרה ויכול להיות שהמוח שלה עדיין לא עבד בשיא היכולת שלו. ג. כמו שראינו אצל האסגרד שפחות מתקדמים מהקדמונים, אפשר לחבר מוח אנושי למחשב גם כשהוא לא בהכרה 8.01, כך שהקדמונים יכלו לסרוק את המוח של וויר לפני שהיא התעוררה וללמוד את השפה.

Echelon

New member
אבל זה מעלה עוד מחשבות ../images/Emo58.gif

אני כמובן כבר לא מתווכח לשם הוויכוח או כי אני רוצה שישנו את הפרק, אלא סתם מעלה הגיגים על הא ועל דא. כולל ספוילרים חופשיים...... למה שהקדמונים ילמדו מוויר? למה שוויר לא תלמד מהם? וויר היא המיעוט לעומת כל הקדמונים באטלנטיס, למה שהם ירצו להתחיל לדבר בשפה שלה? חוץ מזה, שאני מניח שלא רק שהם יכולים להוריד את האנגלית מהמוח שלה, אלא שהם גם יכולים לשים קדמונית במוח שלה, בדיוק כמו שראינו ב2x15 וב7x21. אני בספק רב אם לא הייתה להם את הטכנולוגיה הזאת כבר אז, אבל בכל אופן, זה עדין יותר הגיוני מאשר שהם יתחילו לדבר אנגלית (You gotta bent you cozars teal'c).

Hakarpad

New member
במשפט אחד

המוח של וויר היה קורס... כמו שהמוח של ג'ק כמעט קרס בThe Fifth Race - לפחות על פי התיאוריה שלך...

Echelon

New member
לאו דווקא

אני לא מדבר על כל המידע הקמודני. רק השפה.. זה לא יותר מדי...

lenin972

New member
חוץ מזה

זה גם די היה הורס את הפרק אבל לא נראה לי שהמוח שלה היה קורס, אחרי הכל יש אנשים שמדברים 23 שפות

kinspirit

New member
הזכרת לי משהו שהצחיק אותי

כשהנשיא החמיא לה על כך שהיא מדברת הרבה שפות, והיא אמרה בצניעות שרק חמש (או משהו כזה). הדבר שעלה לי ישר בראש זה שדניאל יודע איזה 23 שפות (נכון לאיזה עונה דרך אגב, הגאולד והקדמונים נחשבו בספירה ההיא?). נראה אותה מתחרה עם זה

Echelon

New member
לדעתי זה היה ב1969

כשהוא נאלץ לדבר במבטא גרמני או משהו. אני לא סגור על זה.

למעלה