Live

מורנא007

New member
אני בעד פרסומות

כדי שאתר כמו תפוז יהיה ריווחי הוא זקוק לפרסומות כמו אוויר לנשימה. אני קורא לקהל לקרוא את הפרסומות ולתמוך בגופים ובחברות שתומכות באתר כמו תפוז. אחרת גם המעט החינמי הזה לא יהיה.

באופן עקרוני

גם אני בעד פרסומות. אך לא באופן שהן מועברות כיום. המגמה שהולכת וגדלה היא לתפוס את תשומת הלב של הגולשים - בכל מחיר. כתוצאה מכך הגלישה הופכת לחוויה מורטת עצבים, למאבק תמידי. אפילו ברגע זה אני צריך להלחם על מנת לשמור על הריכוז שנחוץ לי לצורך כתיבת ההודעה הזו, אל מול איזה פלאפון שרוקד ומרצד ועושה את כל מה שהוא יכול כדי שאני לא אתמקד בעיקר, במה שחשוב לי. השפה והאסתטיקה של הפרסומות האלה הולכת ונעשית אלימה ופולשנית מיום ליום, ומעט מדי אנשים מוחים על כך. כמו בכל דבר אחר - הם מעדיפים ללחוץ עוד כמה פעמים על האיקסים המעוצבים של פרסומות הפופ אפ, ולחכות עוד כמה דקות עד שהמסך יחזור לקדמותו, רק לא להתאמץ ולנסות לשנות את המצב. תרשה לי גם להזכיר לך שפורטל אחר מממן את עצמו מכספם של מנויים לחברה שמספקת שירותי אינטרנט. נכון שהם לא עושים עם זה הרבה, אך זוהי עוד דוגמה לכך שאפשר גם אחרת. ועדיין, למרות הכל, כל כך לא ברור לי איך כל כך הרבה אנשים מאפשרים לחברות המגעילות האלה להטריד אותם בכל שניה, להפריע ולהציק ולהפר את שלוותם. אתה אולי קורא לקהל לקרוא את הפרסומות, אבל אני קורא לקהל להיות קצת יותר חכם, ולתמוך במי שתומך בנו. חברת סלקום לא תומכת בתפוז, אל תחיה באשליות. חברת סלקום לכל היותר זיהתה כאן פוטנציאל כלכלי והשכילה לדחוף את עצמה בכוח ולעשות שימוש קיצוני ופוגע במשאבים האלה. אני קורא לקהל לעשות את הסלקציה ולהראות לחברות שלא מתחשבות באיכות החיים שלנו, ברווחתנו ובבריאות הנפש שלנו - שהראשים שלנו אינם פחי זבל ושאנחנו לא שקי אגרוף, ולנסות לגרום להם להתחיל להתייחס אלינו בכבוד.

סתם תהייה

כיצד אתר הפורומים הענקי "הייד פארק" מחזיק את עצמו, ללא פרסומות? ומה שיותר מרגיז, הוא שהפרסומות שתפוז עצמם מספקים הן חוקיות, אבל פרסומות של הגולשים עצמם - לא.

yon2k

New member
שמע,

עם כל הדיון על תרבות הפופ, משרד החינוך, לימודים מהבית ומוסר בפרסום, עשיתם לי שיעורי בית בחיבור לשבועיים הקרובים(שאחרי פסח). אני באמת חושב שבשנה שנתיים האחרונות כל עניין הפרסום הופך לבית זונות אחד. אם זה השתלטות אחד גדולה על המסך(נענע) או דברים שנגררים ומציקים לך(תפוז - אגב שווה לבדוק אם הדברים המהבהבים לא גורמים להתקפי אפילפסיה) או כל מיני דברים קופצים זזים מעצבנים שלוקח איזה דקה עד שרואים את האיקס, ועוד דקה עד שמצליחים ללחוץ עליו(וואלה - את זה אני הכי שונא). שלא לדבר על הציבור המסכן שלא יושב על פס רחב, כמה זמן זה בטח לוקח להיטען. הדעה הרווחת בארץ היא שלא עושים שום דבר עם זה, אבל אפשר לעשות. אם זה חרם צרכנים מצד אחד, או מעין מועצה שקובעת איזה פרסומות טובות ואיזה לא(מבחינת המשתמש) - כמו בטלויזיה. מכיוון שכולנו יודעים איך דברים זזים פה בארץ(מבחינת התארגנות) ישנה אפשרות שלישית של העלאת המודעות לתוכנות חוסמות פרסומות. אני אמנם לא משתמש באלה, אבל לפי תגובות של חברי זה שווה את זה: אין באנרים אין דברים קופצים, אין השתלטויות על המסך ואין איקסים שצריך לרדוף אחריהם. אני אמנם לא ממש מסכים עם מה שהתוכנות עושות, כי האתר צריך להרוויח משהו ופרסומות הן הדרך הכי טובה מבלי שזה יעלה למשתמש, אבל מה שקורה מבחינת הפרסומות פה כבר מוגזם ומטריד. אתרים יכולים לשרוד עם פרסום בטעם טוב, מבלי למכור את נשמתם וסבלם של הגולשים לשטני הפרסום. זהו יום טוב לכולם, ושלא נדע פרסומות מציקות.

mr oysterhead

New member
הראש שלך אינו פח זבל

וכנראה גם שלי. הבעיה היא שמרבית האנשים בעולם הם אנשים שהתרגלו מילדות להיות אנשים ריקניים שיאכלו כל מה שיביאו להם. וזה פשוט תוצאה של כל מה שנכנס להם לראש כשהם ילדים. כל מה שדוחפים להם במערכת החינוך האינפנטילית הזאת. כל מה שדוחפים להם באותו "ערוץ הילדים". והרבה לפני זה מתחיל מההתנהגות של ההורים שלהם, הורים שנותנים לידים לשבת ביום שבת מול אותו ערוץ הילדים, במקום ללכת לטייל ולהכיר את המדינה שאחרי כמה שנים אותם ילדים יידעו לצעוק עליה שהיא הארץ רק שלהם, למרות שכל מה שהם הכירו בה זה את הרחובות סביב הבית שלהם, ואת הפארק שהם היו נוסעים אליו ביום העצמאות לעשות מנגל. הורים שמאז שהילדים שלהם היו קטנים הם הרגילו אותם לחיות תחת חיים כמה שיותר פשוטים, עם כמה שפחות שאלות. ולמה? כי זה פשוט נוח לכולם יותר. וזה נוח בעיקר בחברה שאנחנו חיים בה. זה נוח לדבר על מה היה אתמול בגיא פינס מאשר לדבר על המצוקה הכלכלית שחצי מהמשפחות במדינה הזאת חיים בה. זה נוח שכל מה שיש לך להגיד לפני הבחירות זה מקסימום כל מיני משפטים בסגנון "הוא יביא את זה" וזה רוצה את זה". בלי לחשוב יותר מדי על התוצאות של מה שיהיה אחרי הבחירות, בלי לראות דברים לטווח ארוך. בקיצור- בלי להפעיל את המוח. בנוסף להכל. אותם אנשים שבשלטון לא רוצים אנשים חושבים. כמו שנאמר כבר מקודם, המפגלה שמחזיקה את מרבית המנדטים היא המפגלה השמרנית בישראל. ושרת החינוך היא מאותה מפלגה. מפלגה כמו זאת לא רוצה אנשים חושבים במדינה הזאת, כי אנשים חושבים לא ירצו מפלגה שמרנית בשלטון. אפילו השיעורים שמלמדים בביצפר שעוד יכולם לפתח חשיבה של אנשים הפכו להיות משהו אחר לגמרה. שיעורי היסטוריה הופכים להיות הרבה פחות על היסטוריה כללית והרבה יותר על ההיסטוריה של עם ישראל (ולא שלא צריך ללמוד על שני הנושאים, אבל חייב להיות יותר איזון). שיעורי תנ"ך, לפחות אצלי, שמבחינתי לפחות אמורים להראות סיפורים מרתקים ועם הרבה חוכמה והרבה דברים שמוצאים רק אחרי שמפעילים את השכל והרגש, הפכו להיות שיעורים שמעבירה מורה שחזרה בתשובה לפני כמה שנים, ויודעת ללמד אותנו בעיקר על חוקים דתיים למינהם, אגב על דתות אחרות יש לציין היא לא יודעת כלום, על המושג "כומר" היא שאלה פעם "איך קוראים לזה אצל הנוצרים?". שלא נדבר על דפי המידע שהיא דאגה להעביר לכמה תלמידים לגבי חזרה בתשובה. והנה שוב עובר נושא - מי היום יוכל להאבק במורה כזאת? ניסיתי למצוא את אותה עמותת עם חופשי ומצאתי אתר מוזנח באינטרנט עם כתובת אי מייל שלא מחזירי ממנה תשובות, ומספר טלפון שלא עונים לו. בקיצור, אין מי שיוכל להאבק היום, אין מי שירצה להאבק היום, ויש יותר מדי אנשים אל מבינים במה צריך להאבק. זהו, את שלי אמרתי.. בערך..

yon2k

New member
זה באמת מדאיג

אמנם לא נתקלתי במקרים של נסיונות להחזרה בתשובה, אבל יצא לי להיתקל ב11 שנים האחרונות באלימות של מורים(גם פיזית), שלא לדבר על אלימות של ילדים שלא מטופלת כלל, ובילדים מסכנים שנדפקו בגלל המערכת. ואין מה לעשות. לרוב המורים לא אכפת. הם שם בשביל המשכורת, וחלק מהם אפילו אומרים לנו את זה. ולגלישה לנושא אחר, מישהו יכול להמליץ לי על אלבומים של Focus, ואולי לתת לי איזה סקירה קצרה על הלהקה??.

zambush

New member
יש מורים כאלה ../images/Emo73.gif

ויש גם מורים שגורמים לך לאהוב את התנ"ך, את הכתוב בו, השפה העשירה, הסיפורים העתיקים, המשמעויות הפילוסופיות - האם באמת התכוון ה' בספר איוב שהאדם לא יכול להבין כלום? אין צורך להאבק. מי שרוצה ללמוד - ילמד, ומי שלא רוצא - לא ילמד. אני מקווה שאתה מצליח להפיק מהמורה שלך את המיטב, ולהתייחס לעיקר ולא לתפל.

מורנא007

New member
אני מסכים שאם מגזימים בפרסומות

אז המפרסמים מפספסים את הלקוחות שילכו לגלוש באתר אחר. (להזכיר את אימרת חז"ל: תפסת מרובה - לא תפסת). האמת, אני נמנע היום מלהכנס למעריב בגלל עודף פרסומות. אתה צודק, פירסום הוא אלמנט שנחוץ בחברה המבוססת על קפיטליזם, אבל במידה הנכונה. גם בעולם התרופות, ידוע זה מכבר שאם מגזימים במינון של התרופה הניתנת לחולה, לא משיגים את התוצאה הראויה. (די אם נזכיר בהקשר זה אומנים שמתו ממנת יתר כמו ג'אניס ג'ופלין או ג'ימי הנדריקס). השאלה היא האם עברנו את הגבול לכיוון מנת היתר או עדיין לא? אני מבין שלדעתך עברנו את הגבול הנ"ל והפרסומות מעיקות.

חחחחח, מה קשור?

לא נראה לי שהיו אלה תרופות שג'ניס ג'ופלין וג'ימי הנדריקס מהן לקחו מנת יתר.... לפעמים בתרגום מאנגלית לעברית, משהו הולך לאיבוד.

מורנא007

New member
כן, הקשר הוא שלא כדאי להפריז

במינונים בכל מקרה. בין אם מדובר בתרופות, סמים או פירסומות.

שבז

New member
.....

אוקיי כולם כתבו פה דברים נכונים.... יותר לחשוב, להאבק במערכת החינוך, לא להכנע למוסכמות החברה שכבר עכשיו נמצאת בתהליך רקבון וכו' א-ב-ל! אף אחד לא כתב באמת מה לעשות עכשיו הדברים פה באמת נגעו בי.... ובאמת הסכמתי.... ומה אפשר לעשות, לשלוח את ההודעה לכול הרשימה שלכם באיי סי קיו או להפיץ את השירשור בכול דרך אחרת (זה מה שאני מתכוון לעשות) וחוץ מזה להתאחד כול מי שכתב פה ואכפת לו מזה ובאמת לצאת לרחובות (ביחד! להפגש איפשהו) ובאמת לצאת באימרה שכולם סוף סוף ישמעו את מה שאנשים לוחשים מפה לאוזן!!!!!!!!!!!! אוקי! כולם פה לוחשים מהפכה אבל מהפכה לא קורת מלחישות!! מהפכה תתממש רק על ידי צעקות! מה לעשות.... ככה רק אפשר להשיג משהו.... תצעו לרחובות תצעקו את מה שאתם מאמינים בו! תציפו את מערכת החינוך באמנה שלכם (אם אפילו רק 200 אנשים יציפו זה יכול לעשות משהו) קדימה! אף פעם אל תגידו 'אי אפשר מה לעשות' אם אנשים מסכימים איתי.... באמת אני רוצה לעשות משהו.... 103559863

שבז

New member
אופס...

הייתי יותר מדי מעוצבן ולא שמת לב 'אי אפשר מה לעשות' = 'אין מה לעשות'

תגובה

אז יאלללה כל אחד צריך להרים את התחת שלו ולפעול למען מטרה שנראית לו נכונה!!!!! אתם לא רוצים שמפלגה כמו הליכוד תשלוט בכזאת עוצמה במדינתנו היפה?!אז תהיו פעילים במפלגה כמו ישראל אחרת לדוגמה,ותעזרו לאסוף כמה שיותר קולות.תחנכו את הילדים שלכם כמו שנראה לכם נכון,ולא כמו שהחברה מכתיבה!או יותר נכון-תתחשבו ברצונות של הילד שלכם!!!תחנכו אותו לדרך אחרת!תחנכו חברים שלכם לדרך אחרת!

ועוד דבר...

זה גם קשור בדרך כלשהי...פורום אנטי גלובליזציה בתפוז (ממש כאן!)אתם מכירים?אז יאללה,תכנסו,תקראו,תפנימו ותבינו,והלאה-תפרסמו (ממש כמו שמטגנים לכם את המוח עם הפרסומות) את הפורום הזה...שאנשים יבינו מה בכלל קורה פה!את הנשק הזה-הפרסומות האלו-תשתמשו בו כנגד האנשים שהמציאו אותו אז יאללה-תראו את העובדות האמיתיות לאנשים פה...כי אני יודע שלי,הפורום הזה,שינה חלק מהחיים,עכשיו אני יודע יותר

mr oysterhead

New member
מי שצריך לפעול נגד הדברים האלו

זה בשום פנים ואופן לא מפלגה פוליטית. אלא עמותה חברתית, היום אין כזאת.

למעלה