תגדלו ו...

../images/Emo57.gifתגדלו ו...

תגדלו ותסעו לאוסטרליה כמו שעשה בני, כי שם אפשר לגלוש כל יום. בני בן 26 וכבר היה 4 פעמים במאווי שבהוואי ועכשו שינה יעד. אני שיכת לאמהות המודאגות הנשארות על חוף מבטחים. איך האמהות שלכם מגיבות לתחביב?

DaRזה אני

New member
חחח נחשי...

גם בארץ אפשר לטבוע וגם בארץ מסוכן ובמיוחד למתחילים כי יש ימים וכן גם בארץ שמכניעים כל גולש בכל רמה ופשוט אין מה לעשות. אמא שלי ואני בטוח ששל כולם דואגות בנך כבר באוסטרליה אז אני ממש לא יודע אבל אני יודע שבחורף אחרי שלמדתי מטעויות(אממ אממ יום שבת) סוער ומטורף ומסוכן ביותר ולא כיפי בכלל סתם לחתור ולחזור לכושר ולתפוס גלים חארות ששוברים אותך אז במקום לעבור את זה ללכת לחוף סגור סליחה על הזיבול שכל

koala

New member
תהיי רגועה

לפי מה שאת מספרת יש לבן שלך ניסיון בגלישה בח"ול , והוא גלש במקומות שעובדים אז מן הסתם הוא יסתדר גם באוסטרליה... ובתור אחד שהיה וגלש שם אני רק יכול לקנא בו , תהיי בטוחה שהוא עושה חיים והכל בסדר . שלום וביטחון.

S u r F m a n

New member
Darזה אני כנס. וגם אמא כנסי...

דבר ראשון הסיכויים לטבוע בארץ נמוכים מאוד!!! אם אין לך ניסיון ואת/ה נכנס/ת בסערה על ההתחלה יש הרבה סיכוי לטבוע זה נכון!!!. אבל הגל הכי גבוה שיעלה בארץ ויהיה אפשרי לגלוש עליו זה אולי 2 מטר +., בעוד זה נחשב ים נמוך כאשר חושבים על גולשים שגולשים בימים של 4 מטר +. אז דאר אין הרבה סיכויים לטבוע בארץ אם אתה גולש חכם ולא גולש אידיוט. בקשר לאמא, אני עוד שנה הולך לקוסטה ריקה (פעם ראשונה שלי שאני גולש בחו"ל) ואמא שלי לא "מתה" מדאגה.... אם הבן שלך גלש כבר במאווי תאמיני לי אין לך מה לדאוג. רק להזכירו שלא להכנס לבד בשקיעה ובזריחה כי זאת שעת הכרישים.

resh0

New member
אתה מה זה טועה...

בארץ הים מסוכן מאוד!!! להבדיל מגלי אוקיינוס שלהם יש "סדר", אצלנו הגלים לא מסודרים ומסוכנים. למה כוונתי? גלי אוקיינוס, למשל אלו שמגיעים לקוסטה-ריקה שם הייתי פעמיים, הם גלי סוול שמתפתחים במרחק אלפי קילומטרים מהחוף ומגיעים עם סדר של מספר גלים די קבוע בעבור כל סט. במילים אחרות: אתה יכול לגלוש על גלי חוף של 2.5 מטר חזקים ביותר, אחרי הסט תוכל לעלות למעלה בים כמעט שטוח... מספר הגלים לסט ורווח הזמן בין הסטים תלוי בסוול, בד"כ מדובר ב 4-5 גלים ו 6-8 דקות בין הסטים. אצלנו אין את זה!!! ואז אתה יכול להתקע עם כמה גלים גדולים ללא סוף... לא רק, בדיוק שאתה מגיע למעלה כמעט מאופס כוחות ואוויר, אז מגיעה לה ההתקפה ההורסת... עוד: הגלים בחו"ל בד"כ נשברים על קרקע רדודה (סלעית או חולית), מה שמגביר את הסיכוי להפצע, אך מנמיך את הסיכוי לטבוע. ומכרישים... אין מה לפחד, הם לא טורפים אנשים, רק כשהם רעבים...

W u t a n g

New member
ל- S u r f m a n.

אין קשר לגובה הגל.. מה שהופך את הים למסוכן הוא הזרמים ומערבולות. ואם אתה חושב אחרת אז אתה פשוט אדיוט.

DaRזה אני

New member
../images/Emo45.gif גם בימים

גם בימים שטוחים הים יכול להיות מערובלתי סוחף ומסוכן... לך תדע

S u r F m a n

New member
אמ... אני מתכוון לגל מסוים כנסו...

רב הגלים בארץ ורב הגולשים בארץ גולשים על ים נמוך שאפשר לעמוד על הרצפה.. (30-70) . תסביר איך אפשר לטבוע בידיוק אם זה גם ים נמוך וגם עומדים על הרצפה .. אני לא מדבר על סערות!!! עזובו אותכם סערות אני מדבר על הגלים היומיומיים של הארץ...

DaRזה אני

New member
עדיין....

גם בים שטוח יש זרמים סחף ומערבולות... יש סחף חזק שאפילו שאתה עומד על הריצפה הוא עדיין גורר אותך לאן שבא לו דרומה צפונה מערבה או מזרחה... אתה נתון לחסדי הים אני הלכתי בשבת היה נמוך והגלים היו ק'קנהיים והיה סחף חזק מזלי שלא היה פנימה יכולתי לעמוד אבל אז זה היה סוחף אותי כל פעם פשוט הייתי צריך לנסות לתפוס גל לצאת החוצה לחזור לאיפה שניכנסתי ממנו... איך שלא יהיה אמא טבע מנצחת תמיד...

HaCHu

New member
ר'ש אני חולך על דעתך

יש כזה דבר מערבולות ולצערי חוויתי כמה כאלו בחיים ואם אתה בפנים ולא יודע מה לעשות הסיכוי שלך לטבוע גדול.

b m x

New member
מערבולת=סחף מוזר כזה ...

שקשה לי להסביר,ובמערבולת אין שום סיבובים וכמו שר'ש אמר זה רק בסרטים אתה יכול להסביר לי מה הכוונה "ואם אתה בפנים"? BMX

S u r F m a n

New member
סחף שמשאיר אותך בתוך המים...

מערבולת = אין כזה דבר רש צודק זה רק בסרטים. מה שכולם מדברים עליו למעשה קוראים לו שיבולת או משהו כזה אני לא זוכר וזה סחף שיש אותו הרבה בישראל אם אתה נופל הוא פשוט משאיר אותך בתוך המים כל מה שצריך לעשות זה לחתוך לצד מסויים או פשוט להרפות את הגוף ולתת לים לעשות בך כרצונו.

BADbob

New member
בואנה איך יש אומץ לגלוש שם

אני לא ממש מבין בזה אבל פאקינג כרישים ועוד לבנים הגדולים האלו של 3 מטר ומה זה רק שהם רעבים יוו זה ממש עוזר לי............. חחחחח כאילו מה הכמות של הכרישים רק שאני יבין

עשיתי גלים../images/Emo35.gif

תודה לכם על ההסברים המקצועיים. האמת שאני לא כל כך בלחץ. נכנסתי, בקרתי אתכם ועשיתי גלים כמדומני. אז שמרו על עצמכם.

BADbob

New member
דבר ראשון

הבן שלך כבר בן 26 תירגעי אם הדאגות אם הוא כבר גלש הרבה פעמים בהוואי אז אין לך סיבות לדאגה ההורים שלי הכריחו אותי להיות בקורסים כמעט חודשיים לפני שקנו לי גלשן......... ואחרי זה הגבילו אותי עכשיו ברוך השם עוזבים אותי חחחח

W u t a n g

New member
מערבולות? כנסו..

תגיד SURFMAN מה אתה מזיין בשכל.. יש לך מושג על מה אתה מדבר? לא.. "אין כזה דבר מערבולת יש שיבולת" (אתה מקווה שאתה צוחק). הכוונה במערבולת זה לא כמו בסרטים.. אתם מדמיינים מערבולת מים, כמו שפותחים את הפקק באמבטיה, שכחו מזה. זה לא זה. מערבולת בים לא רואים, זה נוצר כתוצאה של מפגש של שני זרמים מנוגדים, זרם חוזר של מים שבא מכיוון החוף וזרם מערבי (או דרומי, צפוני). הזרמים האלה למי שלא הבין, הכוונה לסחף. תדמיינו סחף חזק במקום מסויים במרחק מסויים מהחוף, שמושך אותך לכיוון הים, לכיוון החוף, או פשוט מושך אותכם ולא נותן לכם לחתור - זה מערבולת. קורה בעיקר אחרי שמבנה החוף השתנה אחרי סערה.. כשאתה נמצא על גלשן אתה לא כ"כ מושפע מהזרמים, בגלל שאתה נמצא מעליהם. אבל אם פעם יצא לכם לשחות בים סוער, אתם תדעו על מה אני מדבר. זה יכול להיות די מפחיד, ואם נכנסים ללחץ אפשר גם לטבוע.

S u r F m a n

New member
חחחח מה אתה חושב כנס ווטאנג....

ברור שצחתקי עם עניין השיבולת! מה שניסיתי להסביר זה בידיוק מה שאתה אמרת בתגובה שלך... שאין כזה דבר מערבולת כמו בסרטים אז בפעם הבבאה שאתה קורא לי זיין שכל קודם כל תלמד קצת הבעה או הבנת הנקרא. ביי

למעלה