קבלו קלף יומי...

perlapearls

New member
../images/Emo57.gif קבלו קלף יומי...

השאלה ששאלתי היא "מה מעכב אותי" יצא לי קלף שנקרא "קושי" קלף שנקרא "תשוקה" קלף שנקרא "תירוצים" ועוד קלף שנקרא "נקודת מבט" הילדים שלי מידי פעם שואלים אותי - אימא, למה את לא מפתחת את העסק שלך כמו מעצבות אחרות, מה הן עושות נכון שאת לא? ואז אני מסבירה להם את כל הקשיים שלי ונותנת להם את רשימת התירוצים שלי...אין לי אוטו, אני גרה באילת וזה רחוק מהכל, אני מעצבת חדשה והן כבר שנים בתחום, אני עובדת לבד ולהן יש עזרה, או ילדים שעובדים איתן, או בן זוג או משפחה, אני לבד לגמרי ...אני עושה הכל לבד, אין לי כסף לשיווק רציני, אין לי כסף לשלם על פרסום...ובקיצור, כל התירוצים שבעולם והאמינו לי, הרשימה ארוכה והם כולם מוצדקים. אבל אז, כשאני חושבת על כל הדברים שאמרתי, אני פתאם מבינה שהכל בראש שלי ואני פשוט צריכה לשנות נקודת מבט. אני יודעת שיש בי את התשוקה להצליח ולמתג את עצמי ולהיות מעצבת מובילה לפחות כמו המותג "La Perla" מה לא ככה? יש לנו את אותו השם, אז למה לא? אז הוצאתי עוד קלף כי כדי לשנות נקודת מבט אני צריכה קלף נוסף, לא? שוב יצא לי "קושי" ויצא לי קלף שנקרא "שליטה" ואני רוצה לדבר איתכם על הקלף הזה. כל החיים שלנו אנחנו מתאמצים ומשתדלים להיות בשליטה. שליטה על עצמינו, שליטה על החיים שלנו, שליטה על חשבון הבנק שלנו, שליטה על בן הזוג שלנו, שליטה על היצרים שלנו, שליטה על השליטה ועוד... ואני שואלת את עצמי , אילו איבדתי שליטה רק פעם אחת, מה היה קורה? אולי הייתי לוקחת יותר סיכונים? מי אמר שאנחנו צריכים תמיד להיות בשליטה? מי אמר שלאבד שליטה מידי פעם זה רע? למה בכלל לאבד שליטה זה שלילי? אני מכירה הרבה אנשים מסביבי שדווקא מאוד נוח להם לא להיות בשליטה...דואגים להם יותר, לא סומכים עליהם אז לוקחים את המושכות בידיים ודווקא זה נראה לי מאוד נוח...תחשבו על זה רגע...אתם יודעים איזה כיף שמישהו דוחף את העגלה במקומך? אבל, לא...מה פתאם? שאני יאבד שליטה? אני לא אתן לאף אחד להחזיק את המושכות ולדחוף בשבילי את העגלה כי אני חייבת להיות בשליטה . אבל להיות תמיד בשליטה זה קשה! אז עכשיו, אני עולה למיטה שלי (כבר כמעט 3 לפנות בוקר) ואת התשוקה אני אדחה לפעם אחרת, כי אני עייפה, ואני אחשוב טוב טוב על המשפט "נקודת מבט" כי בבוקר אני רוצה לקום בלי "קושי" כדי שלא יהיו לי יותר "תירוצים" שיהיה לנו לכולנו הרבה שמחה בלב וכל קושי שיבוא בדרף, נרמוס אותו עם המון שליטה :) בנות, תזרקו מילה...מה שבא לכן, משם אמשיך, לא קל לי למצוא כל יום נושא לבד, כבר התחלתי לאבד שליטה :)

../images/Emo24.gifלילה טוב בקר טוב פרלה

אכן שליטה היא מילה ואולי גם שדון כמו שכתבתי בפינת האימון שלי כאן מאתמול (יצא לך לקרא? ) אני מתחברת לאמירה להיות בשליטה אצלי זה אורח חיים
זו שיגרה לא לתת לעצמי להכניס לפה מה שאינו עובר את אמות המידה שלי ולא משנה כמה "תטעמי......." יגידו לי. להיות בשליטה זה לא להעיז לשתות אלכוהול - כדי שלא אאבד שליטה להיות בשליטה זה כן להעיז! זה כן לנסות, זה כן לחדש. זה להפסיק לתרץ זה לקחת את המושכות ולא להיות מובל!
זו השליטה שלי!
בקר טוב.
ואם שאלת אז אתן לך בשליפה.......נושאים לקלפים הבאים: מהו האתגר שלי? מה אני רוצה בחיי? מה אני מבקש מהיקום? מהי השלמה עבורי? מה מנחה אותי בחיי? אחשוב על עוד............ בהצלחה תודה.

sivi massivi

New member
פרלינה אהובה..

כל חיי הייתי "קונטרול פריק" היסטרית, נראה לי שעכשיו אני קצת ]פחות. אני מרשה לעצמי לשחרר, לדבר לתת את המושכות למישהו אחר ופשוט לזרום עם החיים.. אני הייתי שמחה אם היית מתעסקת/שואלת לגבי אתגרים, מיצוי עצמי ואהבה.

perlapearls

New member
סיווי, בא לי לכנות אותך בשם אחר...

סיווי אקטיבי :) מה דעתך? מסיבי עושה לי קצת קשה בשבילך, נראה לי שאקטיבי יקרב אותך למיצוי עצמי...תחשבי על זה :)

sivi massivi

New member
טוב אני בהלם..

כל פעם ששואלים אותי מה הכי חשוב לי בחיים אני אומרת "מיצוי עצמי"... מסיבי זה בשביל הצחוקייה..ידיד המציא את זה. אבל אני גם סיווי אגרסיבי לפעמים.. ממ.. במה נבחר? תבחרי מה שבא לך..אני תמיד אשיב :)

perlapearls

New member
חחח למה אגרסיבי? זה לא בריא

בואי נעלה את זה לדיון, מה את אומרת? בינתיים אני קוראת לך סיווני, הרבה יותר זורם מהכל לכי לישון :)

perlapearls

New member
ברור שקראתי את הבלוג שלך...גם הגבתי

נכון נכון נכון ! אבל תודי שלפעמים כיף שמישהו מוביל אותך...מה יש? אסור? מוריד מערכי? הנושא הבא שלי יהיה אחד מהנקודות שרשמת...ואולי כולן :) שבת שלום

sivi massivi

New member
ממש לא מוריד מערכי

אני זורמת עם החיים ופשוט חייה אותם כמו שאני רוצה. אומרת מה שיש לי על הלב תמיד, בעוד ששנים שתקתי - כי פחדתי "ממה יגידו".. והאמת? כל מי שהכרתי בתקופה האחרונה, החיבור שלי איתו חזק מאוד. מעבר לזהשאני מרגישה שמשהו מאוד טוב הולך לקרות לי.. שבת שלום פרליטה מתוקה ותודה על הכל..

perlapearls

New member
../images/Emo57.gif קלף יומי - תפו ופוזה בשבילך...

אחד מהנושאים שהצעת היה - מה מנחה אותי בחיי? לשאלה הזו משכתי שלושה קלפים קלף ראשון נקרא לו - למידה קלף שני - חזון חדש קלף שלישי - תמונה של צב אני לא יודעת מי את ובת כמה אבל אני כן יכולה לומר לך שאת תלמדי עד יומך האחרון. כמה תעודות צברת עד היום ? הלימודים הם הדבר שמנחה אותך אותך בחיים. אין יום שאת נכנסת למיטה ולא חושבת על "מה למדתי היום , על עצמי, על אחרים..." כל יום מביא איתו חזון חדש, את לעולם אינך שבעה. את היית רוצה להעניק ביטחון לכל אדם ביקום ורק כשאת עושה זאת את מקבלת ביטחון... לא מספיק לך להיות שמחה, את רוצה שכולם יהיו שמחים סביבך. את תעשי הכל בשביל זה. את תקחי עוד קורס ועוד אחד רק כדי לדעת שאת הכי טובה שיש. את לא רגועה כשעדיין לא מילאת את חובתך. רגש האחריות גובר על הכל. רק כשהצלחת לעשות זאת את מסוגלת "לחזור הביתה" הלימודים הם בעוכרייך, עוד קורס, עוד תובנה עוד תעודה ולו בלבד שתהיי הכי מקצועית והכי טובה כדי שתוכלי להעניק ביטחון לכל איש ולעצמך. ואם את לא מצליחה עם המשימה, את מאוד מצטערת על כך... הכוח שלך והעוצמה שבך הם שמנחים אותך ומשם את למדה על עצמך. אז מה את לומדת עכשיו?
שתפי אותי...

../images/Emo24.gifריגשת אותי עד דמעות!!!!

למדתי ואני לומדת כל הזמן
בתקופה האחרונה אני לומדת לשווק את עצמי סוג של חסם "שישב עלי" וכל רצון לצאת מ"אזור הנוחות" לגביו היה רווי תרוצים. אז לא עוד אני כבר בתהליך (קראי מעט אודותי, סיפרתי ממש בפתיח לפינת האימון שלי השבוע אני בת 52 ופרשתי לפני 4 שנים מהוראה בחטיבת הביניים, לימדתי 25שנה ואני ממשיכה להתנדב שם) לו רק ידעת עד כמה את קולעת בדברייך עד כמה איפיינת אותי מבלי שנפגשנו מעולם. ושתדעי שגם "נפלתי" במקום הזה כי נוצלתי על ידי אנשים ........ אבל כמו "רכיבה על אופניים" שגם שם יש נפילות הרי שלא משנה שנופלים בחיים, משנה יותר איך קמים ואיך ממשיכים משם את הרכיבה. ואני רוכבת ומתבוננת סביב,
שואפת להגיע למקום חפצי שמחה ומאושרת. תודה.

אחח כמה שמבינה אותך...

אנשים מאוד לוחצים עליי לפתוח גן, ולא משנה כמה שמסבירה שזה לא הזמן מכל הבחינות-אין מספיק ניסיון, אין כסף לזה וכו'-יש הרבה לחץ במיוחד לאור הבחירה שלי לא להמשיך בגן הנוכחי. השליטה מבחינתי בעניין היא לחסוך כדי לאפשר את החלום הזה של לפתוח גן, ולקנות אט אט דברים קטנים כמו ספרים, צעצועים מיוחדים וכו' שלא הכל יהיה במכה אחת (הבעיה זה החוסר מקום
).

../images/Emo91.gifחלומות לא מתפוגגים כל כך מהר

אבל בהחלט נכון תפתחי גן השאר כבר יגיע. אם לא תעיזי לא תדעי אם תמשיכי "לתרץ" לעצמך לא תצמחי!!! קחי אחריות על חייך אל תתני לשדונים לנהל אותך. את מקסימה מוכשרת מקצועית איכפתית אוהבת את מקצועך עבורך השמים הם הגבול
אל תחכי חברתי היא אחת מהגננות שיש לה שם בקרב הגננות בירושלים שנה אחת בלבד היתה במסגרת ממוסדת שנה אחר כך פתחה גן שהפך לשם דבר כבר 27 שנה אולי יותר. שמה רונית זמיר המרוץ להירשם לגן שלה אמיתי (תבררי על הגן שלה........)

dify

New member
לא לשים את המרכבה לפני הסוסים...

לדעתי, לפני שמעודדים מישהו לעשייה, צריך לברר למה הוא באמת אל עושה. פרפרי אהבה מעלה טיעונים שנשמעים קונקרטיים והגיוניים. ניסיון? כסף? השתפשפות בתחום (אחרי הכל לפתוח גן זה לא רק להיות גננת זה גם לנהל מקום, להתעסק בכספים, בשיווק, שכירות וכד') שלא לדבר על מוכנות פנימית. אם מישהי שאת מכירה פתחה גן אחרי שנה שהיא היתה בתחום, כנראה שזה התאים לאופי שלה ולנסיבות שבהם היא החליטה את ההחלטה שלה. על כל אחד שהתחיל עסק קטן בישראל והצליח, יש עשרות שהתחילו ונכשלו (לא זוכרת את הסטטיסטיקה אבל יודעת בוודאות שהסטטיסטיקה לרעת אלו שפותחים עסק). לכן לפני שרצים להגשים חלום, חשוב להיות מעשיים ולחקור את הצדדים השונים, הן של המחוייבות לעניין, המוכנות, והיכולות האישיות. ופרפרי אהבה, עושה רושם, לא רצה לעשות משהו בלי לבדוק אותו לעומק, וכל הכבוד לה שכך. כי את יודעת מה, ההתלהבות, חשובה מאד לעשייה, אבל התלהבות בלבד זה לא מספיק! יש לי חברה שיצאה לדרך עצמאית, מלאת מוטיבציה ואנרגיה וניסיון בתחום, ובניגוד לאותה גננת, היום, כשנה אחרי, למרות ליווי של מאמנת בתחום פתיחת עסקים, ולמרות שהיה לה ניסיון קודם בתחום הרלוונטי, היא מצאה את עצמה במינוס מטורף בבנק, בלי עבודה בכלל, חוזרת בתנאים הרבה יותר גרועים למה שהיא עשתה קודם כשכירה. כי כשהיא התחילה לעבוד באותו תחום ממש כעצמאית היא גילתה קשיים תפעוליים שלפני כן היא לא שמה לב כשכירה שלא התעסקה עם התחום התפעולי אלא רק העבירה את התוכן. וגם כי לפני כן מישהו אחר דאג לשיווק ועכשיו היא גילתה שזה אחד החלקים העיקריים של העבודה שלה ושזה לא מתאים לה לאופי בכלל, וכי לפני כן היא חיה באשליה שלהיות מצויינת בתחום זה מספיק, וגילתה שזה לא כך. אז פרפרי, הרשי לי להגיד לך שאני מאד מעריכה את האופן השקול שבו את ניגשת לעניין, שווה לברר על הצדדים השונים, להתנסות, להתגלח על זקן של אחרים וללמוד מה חשוב לך וכיצד, ולהגיע למימוש החלום מעמדה של ידע ולא ללמוד הכל דרך הרגליים. לא סתם בעבר היו שולחים את הצעירים לעבוד כשלויות אצל בעלי מקצוע וכך ללמוד ולהתמקצע. ותפו-פוזה, אני בעד לעודד, מאד, ואני בעד לא לתת לאדם לוותר על חלום כי הוא פוחד לעשות למען עצמו צעד גדול. אבל אני לא חושבת שהעידוד נכון באופן גורף בכל מצב, ולא תמיד אדם לא עושה "עשיה" כי הוא פוחד, לפעמים הוא פשוט לומד את השטח באופן רציני וזה לוקח זמן.

פרליטה היפה

את עושה מה שאת עושה כל כך טוב שנראה כאילו את קוראת את מחשבותיי. בכל יום את מוציאה את הקלף שבול מתאים לי. את טובה בייבי ! ממש טובה!

למעלה