שרשור ספרים
-

מיה אחת

New member
../images/Emo54.gif שרשור ספרים ../images/Emo63.gif-

לאחר שסיימתי לקרוא את "קורליין" ונתקעתי ב"הוא הלך בשדות", החלטתי שאני זקוקה לחומר קריאה חדש, מעניין וקולח.
שימו
-
ספרים שאפשר למצוא/להזמין מסטימצקי, יתקבלו בברכה (ספריית הקיבוץ היא מקום שכוח-אל למדי).
בלי טרי פראצ'ט - אני לא מסוגלת לקרוא אותו.
בלי ניל גיימן - קראתי את כל הגיימנים שאני מסוגלת לעכל בשלב זה של חיי.
בלי דאגלס אדאמס - אני לא נכנסת לויכוח הזה, כי תסקלו אותי.
בלי "מישהו לרוץ איתו", "ילדים זיגזג" ודויד גרוסמן ככלל - קראתי כבר.
בלי המשחק - קראתי. למרות שאחרים של קארד (לא כולל המשכים ופארללים של המשחק, Enchantment וThe Tales of Alvin Maker, יתקבלו בברכה).
בלי "פרחים בעליית הגג" ו-ו. ס. אנדרוז ככלל.
בלי ג'ון גרישם
ובשום אופן, אל תזכירו את "שר הטבעות".
come on, you may...

חוק העצם חוק העצם ^-^

חוק העצם/ראסל בנקס (על נער פושתק אך רגיש ונבון שנודד לו בעולם
) וורט/ג'ף נון (מסע של הגיבור וחבריו למצוא את אחותו-אהובתו שנעלמה למימד מקביל כאשר לקחה נוצת "וורט" חזקה במיוחד - סם של מציאות מדומה השולט באנגליה העתידנית. זה נשמע כמו מד"ב חרא משעמם, אבל זה לא!!!) סירופ/מקס ברי (רומן שנון ומשעשע על רקע עולם השיווק) שטן/לאזוכרתמי (השטן זקוק לפסיכולוג, וחסר-המזל שנבחר להיות לו יועץ נאלץ לעבור שרשרת של אירועים מכאיבים אשר מובילים אותו לבסוף לפגישת היעוץ הראשונה עמו.) למדתי הרבה מהספר הזה. חוכמת הבייגלה/אילן הייטנר (ממיטב חכמתו ונסיון חייו של הרווק התלאביבי המחפש אהבה.)

snowwight

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo41.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo42.gif

אממ. אוקי הנה כמה ספרים
(יש לי דה-ז'ה וו הייתי בטוחה שהיה את השרשור כבר
) אז "שחר" זה ספר ממש ממש ממש יפה.. לא זוכרת של מי.
האסופית זה ספר יפה.
הארי פוטר מן הסתם קראת.....
אממ....."שני ירחים" זה ספר יפה..
יומה של ברגי'ט ג'ונס מעצבן מומלץ לא לקרוא...
וחוץ מזה אין לי רעיונות

The Mad Hatter

New member
ככה לוותר על טרי פראצ'ט? :/

טוב...(למרות שאם קבעת את זה על סמך "צבע הכשף", עדיף לקחת ספר אחר שלו, באמת. ואם לא...אז לא. P:) הייתי ממליצה על כמה ספרים, אבל רוב הסיכויים הם שכבר קראת אותם. בכל מקרה, כל ספר של קוני וויליס שתמצאי (אני מתחילה לחזור על עצמי)-תורגמו לעברית, אם אני לא טועה "ספר יום הדין", "מלבד הכלב", "המשכוכית", "ארץ לא נודעת" ו"מעבר". לא מצאתי אותם בסטימצקי (אולי חוץ מ"מעבר" שהוא יחסית חדש), אבל את "מלבד הכלב" מצאתי באנגלית. בכל מקרה, אני מניחה שהיא בספריות למיניהן. * דווקא מ"קורליין" טיפה התאכזבתי. בעיקר אחרי שקראתי את הראיון עם ניל גיימן. הוא לא הפחיד אותי במיוחד (הספר. לא הראיון). הוא סתם היה ספר נחמד, אבל זה היה מאכזב אחרי כל הביקורות וכל מה שנאמר עליו.

KagomeSama

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif

הנה כמה ספרים שאני נורא אוהבת.
ציפורים מתות בסתר - קולין מקאלוג. נכון, זה ספר עתיק (נורא) ודי ארוך (נורא!!) אבל הוא דווקא די מעניין... הוא עוקב אחרי משפחת קלירי, לאורך ציר זמן של חמישים שנה. הדמות המרכזית היא מגי קלירי, אחריה הסיפור מתחיל לעקוב מגיל 4. הספר מחולק לקטעים קטעים, כל קטע מתמקד בדמות אחרת.
שתי שלגיות - עירית לינור. ספר נורא נחמד, יחסית קליל וכיף לקריאה. אוסנת שטיבל היא צלמת שמתבקשת לצלם את משפחת פלג העשירה. משם היא מסתבכת עם המשפחה הזאת, מוות לא מוסבר, שני חברים מהעבר, ושש קלטות שתקועות בבוידעם.
בילי בלום אוהבת ככה - אהוד אשרי. מיקי שץ הוא פרוד טרי מאישתו, שמחפש עבודה, ומוצא אחת במערכת של עיתון "הזמן". גולת הכותרת של העיתון, הוא מדור קבוע, של כותבת מסתורית בשם בילי בלום. הספר נורא נחמד ומעניין!
1984 - לאזוכרת.. אם לא קראת, חובה! ספר נהדר!
חוות החיות - ג'ורג' אורוול. ספר נהדר! בחווה המנוהלת על ידי האיכר ג'ונס, מתנהל מרד! החיות מצליחות לסלק את האיכר מהחווה ומנסות לחיות בה בעצמם, להקים חברה מסויימת, ולהתפתח. לעומת הרושם שמקבלים מהספר הזה, זוהי לא אגדת ילדים שמחה וחייכנית. מי ינהל את החווה? גם בין החיות מתגלה שחיתות נוראית. הספר הוא סאטירה על המהפכה ברוסיה, וזה ספר נהדר!
רומח הדרקון - מרגרט ווייס וטרייסי היקמן. ואם קצת פנטזיה.. דרקונים היוו אגדות ילדים בקרין. סיפורים בהם ההורים הפחידו את הילדים שלהם כדי שיסיימו את הסלט. ועכשיו הדרקונים חוזרים לקרין, והתקווה היחידה היא בדמות מטה בדולח כחול, ובת מישורים יפה. הספר כתוב בצורה קלילה, נהדרת וממכרת. למעשה, זו סדרה. הנה סדר הספרים, לפחות בהתחלה: רשומות רומח הדרקון דרקונים של דמדומי הסתיו. דרקונים של ליל החורף. דרקונים של שחר האביב. אגדות רומח הדרקון עת התאומים. מלחמת התאומים. מבחן התאומים. אני ממליצה על הסדרה הזאת מאד מאד! מקווה שעזרתי!

YaLdoNet 4 EveR

New member
חוות החיות.. ../images/Emo79.gif

גם הפכו אותו לסרט מעולה.
וזה אכן על המהפכה הקומוניסטית. ארמ בקשר לציפורים מתות בסתר.. יש לי את זה, ואני מסתכלת על זה, וזה מדכא אותי.
ספר גדול.

Toujours Pur

New member
סרט מעולה?? O_O

אני מקווה שאת לא מדברת על המצוייר..
בכל אופן, אני לא מכירה אחר. למדנו את זה בספרות שנה שעברה, ולמדתי מהשיעורים האלה כל כך הרבה על רוסיה והקומוניזם וכל זה.. היה ממש מעניין
אה, ו-1984 זה גם של ג'ורג' אורוול
התחלתי לקרוא פעם אבל נמאס לי באמצע

Toujours Pur

New member
אה, אוקיי ../images/Emo13.gif

ותרומה לשרשור - הנסיכה הקסומה!!
לא מספיק לראות את הסרט, למרות שגם הוא מהמם... הספר מצחיק ומשעשע ומגניב.. ופשוט - ספר טוב! ^^

KagomeSama

New member
../images/Emo45.gifהנסיכה הקסומה../images/Emo45.gif

הסרט נוראי. הסרט איום ונורא ומזעזע. הליהוק נוראי, הדיאלוגים תלושים, ואת כל הקטעים הטובים קיצצו. לא לראות, לא לראות! להתרחק כמו מאש! או לראות, ואז לקרוא ולגלות שהספר מהמם.

Hermione HP

New member
ג'יימס הריוט. ^_^ ../images/Emo20.gif

"כל היצורים גדולים כקטנים" (זה הראשון, אני לא טועה...
..) ספר שווה בטירוף (עם מספר המשכים). קליל ומשעשע. ^-^ בכל מקרה, אם את לא מכירה - זה על וטרנינר (סיפור אמיתי, כלל הנראה), וזה מספר כל העבודה שלו באיזור כפרי (ביורקשייר. אם אני לא מדייקת זאת לא אשמתי. קראתי את זה בשנה שעברה, והזכרון שלי תמיד היה ותמיד יהיה חלש במיוחד...
...) ו..ובכן, זה מאוד משעשע וכתוב בהומור. ואם ההסבר נשמע יבש ומרדים זה באשמתי ולא באשמת הספר....=\ אניוואי, קראת ונהנתי, ועוד לא נתקלתי במישהו שקרא ולא אהב! זאת ההמלצה שלי. וכמובן, יש את גבעת ווטרשיפ, שזה... חמוד.
לסיכום - ג'יימס הריוט ===> מומלץ!

sarah

New member
הוא יופי של הסופר ../images/Emo13.gif ספרים כל כך

נחמדים :) ולא סתמיים כפי שהם נשמעים, נדמה לי

YaLdoNet 4 EveR

New member
תקראי את "הבושם"! ../images/Emo79.gif

של פטריק זיסקינד. ספר קצר יחסית, בהחלטטט קולח וזורם. הוא גאוני והסיכויים שתהני ממנו: גבוהים

Silver Fox

New member
אמממ...../images/Emo82.gif

יש לי המוווווון ספרים להמליץ עליהם, אבל את כבר די מבוגרת בשבילם
הם נועדו לטווח הגילאים שלי - 11-13 בערך... אם לא אכפת לך שאמליץ עליהם כתבי לי את זה.

sarah

New member
יהושע קנז

סופר עצום :p כדאי אולי להתחיל עם "נוף עם שלושה עצים" לא ארוך מדיי או כבד מדיייייייי (חשוב להדגיש שהסיפור הראשון בספר הרבה יותר חזק מהשני) הסיפור הראשון- "שורפים ארונות חשמל" הוא נהדר, מותח מבלבל וכתוב מדהים (הוא הסופר הישראלי האהוב עליי) בסגנון כל כל ייחודי שכדאי מאוד להיחשף אליו :) בתאבון שרה

PopPy

New member
הנה קובץ ההמלצות המעודכן לשרשור

הזה, למי שמעונין (אני תמיד מעדכנת לי אותו ומדפיסה את העמודים האחרונים והמעודכנים). אם יש המלצות של אנשים שלא נכללות שם - זה לא כי סתם התחשק לי לא להוסיף אותן, זה כי כבר המליצו על הספר קודם.

קורליין=זוועה! ../images/Emo57.gif

אם זה הגיימן היחיד שקראת, והוא אחד יותר מדי, אז הוא ממש לא מדגם מייצג. הוא נוראי. "לעולם-לא-עולם" הכי טוב ^__________^

Silver Fox

New member
../images/Emo45.gifגם אני לא אוהבת קורליין...../images/Emo82.gif

זה לא היה ספר מוצלח במיוחד של ניל גיימן...

The Mad Hatter

New member
לא ממש זוועה, אבל לא אהבתי.

כמו שכבר אמרתי, כנראה שזה היה מרוב הביקורות ששמעתי עליו. הוא לא היה מפחיד במיוחד, או מעניין במיוחד. וגם ניסיתי לקרא אותו בלילה, כשכולם בבית ישנו, אבל זה לא עבד. אז סיימתי אותו בלילה אחד. בסך הכל, לא מזיק, אבל מאכזב. :/

למעלה