שמת
ש.......

ADIERENTAL

New member
שמעו, זה עניין פשוט.

טלנובלה זה קיטשי. יש דמות רעה, דמות טובה. טלי היא הדמות הטובה? קל להתחבר אלייה. היא אהודה יותר יעל היא הדמות הרעה? {לא רעה לגמריי. אבל זה העיקרון פה}

דווקא היא בדיוק סוג הדמויות שאני

אוהבת - מתוסבכות, קשות, מייאשות לפעמים. אמרת שסצנה 52 לא היתה מביישת סרט הוליוודי ואני אומרת שהיא לא היתה מביישת הצגה טובה. ובקשר למה ש-ADIERENTAL אמרה שזה פשוט - דמות טובה לעומת דמות רעה - אני לא חושבת. בהרבה טלנובלות הדמות הרעה היא האהובה ביותר או לפחות זו שיוצרת הכי באז. דווקא בטב"ע אחד הדברים שאהבתי זה שלא היתה דמות טובה מלאכית בובתית מקסימה נוסח רונה מ"לחיי האהבה" ושאפילו אצל טליה וקייזרמן שהיו קריקטורות כמעט מוחלטות היו איזשהם צדדים חיוביים. והם אפילו לא היו דמויות ראשיות שיש חובה לתת להם קצת עומק. בקשר לדנה, אף פעם לא ראיתי אותה כרעה לגמרי. אני זוכרת בתקופה של סוף הסדרה שהתווכחתי עם אנשים שהיא כן באמת אוהבת את כפיר, אפילו אם זה בדרכה האגוצנטרית. וכן גרמו לנו לרחם עליה - עם האבא שעזב בגיל 5, האמא שלא מדברת איתה, כל האנשים שמחפשים להיות בסביבתה רק כי היא דנה בלום. לא יודעת. לא יצאתי מטב"ע עם תחושה חזקה של טובים מוחלטים מול רעים מוחלטים שהרגשתי ברב הטלנובלות הקודמות.

והצגה זה הרבה יותר טוב מסרט.

אני מניחה שלזה התכוונת
אוי אני זוכרת את הדיונים האלה על דנה והאהבה שלה לכפיר... אני חייבת להגיד שלמרות שהיא דמות שלא אהבתי, אהבתי לנתח אותה - כי לדעתי היא הרבה יותר מסובכת להבנה מרננה. אצל רננה ברור יחסית למה היא מתנהגת איך שהיא מתנהגת, מה מביא אותה לעשות דברים מסויימים... אצל דנה אני חושבת שזה פחות ככה. לא תמיד, אבל בהרבה מהפעמים. ובאופן כללי, זה מה שכ"כ אהבתי בטב"ע - דמויות עם עוקמ שאפשרי וכיף לנתח.

שירוש1989

New member
דנה יותר קשה להבנה?

דבר ראשון, בכתיבה של רננה היו הרבה, הרבה יותר פאקים שזה אומר שקשה מאוד למצוא חיבור והמשכיות בהתנהגות שלה דבר שני בנאדם סגור הרבה יותר קשה לנתח מאדם פתוח, לדעתי לפחות דבר שלישי- מה הבעיה לנתח את דנה?

../images/Emo27.gif

היו פאקים, כמובן, אבל באופן כללי היה אפשר להבין מה גורם לה לעשות דברים... למשל למה היה לה קשה לבטוח בכפיר ומצד שני ברגע שהיא כן למה זה היה אבסולוטי כ"כ... השאלה היא אם דנה באמת בנאדם פתוח? יש מה שאתה מקרין ויש מה שאתה באמת... אני חושבת שהבעיה הייתה בזה שלא היה ממש ברור למה היא עושה דברים, ושגם היה קשה לקבוע באופן נחרף עובדות בקשר לרגשות שלה - כמו שחמוטל הדגימה עם הקטע של האם היא באמת אוהבת את כפיר, כי היו קטעים שאמרת היא אולי לא מתנהת 'כמו שצריך' בקשר לזה אבל היא באמת אוהבת אותו, ומצד שני קטעים שהיה ברור שהיא פשוט 'נתלית' על רגשות ישנים...

שירוש1989

New member
הקטע של כפיר ברור מאליו, כן

אבל הקטע של ההתאבדות השניה למשל, אני לא מאמינה שזה היה מתאים לה באותו הזמן באמת, זה היה יותר בשביל ה"אוווווו" של הצופים בבית (תראי כמה השתמשו בטריק הזה-הפרקים שכפיר חושב שהיא מתאבדת.. חלאס תמצו תחדשו כבר!) כן היו קטעים שלא הבנתי ביחס שלה לכפיר- דבר ראשון ציפיתי שבעקבות הרקע הדתי שלה, החוסר ניסיון היחסי והטראומה של רמי שיהיה לה קצת יותר קשה עם זה, שהיא הרבה יותר תסגור את עצמה, ועוד דברים אבל אפשר לתרץ את זה שהיא כבר לא מתגרת אחרי הכל נו וואטאברXD אין לי ספק שדנה היא בנאדם פתוח, זה משהו שאי אפשר לערער עליו בשבילי בקשר לאהבה שלה לכפיר-תשמעי כל הסיפור שלהם מההתחלה היה דיי מפגר ומעורפל בכתיבה שלו.. מתורץ כזה אבל אני מאמינה שזה התחיל מאהבה ונגמר בקנאה או משהו.. לא באהבה של בני זוג בכל אופן סתם דחפו את זה לתסריט כי צריך לדעתי

כן, אם מדברים על פאקים בכתיבת רננה

בפרק הלפני אחרון כשכפיר שאל את המשפחה של רננה אם הם יודעים מה עבר עליה בשלוש השנים האחרונות זה פשוט הרס לי הכל. כי לא יכול להיות שכל העניין עם רמי נגמר רק לפני 3 שנים. לא אם הם התחילו כשהיא עוד היתה באולפנה. ועוד בתקופה שלפני הסכמי אוסלו. הם דפקו לגמרי את ה-timeline. ומבחינת ההתפתחות שלה, דווקא נראה לי מאד הגיוני לחשוב שהיא איזה 8-9 שנים לא בקשר עם המשפחה, אפילו מבחינת כמה חילונית היא נהייתה - לאו דווקא בעניין של האמונה, אלא בעניין ההתנהגות. היא לא מתנהגת כמו מישהי שחיה חיים חילוניים כל-כך מעט זמן. גם אם היא כבר עבדה עם טליה בעבר ויוצאים מהנחה שלא קטפו אותה ישר מבית החולים הפסיכיאטרי, זה לא מסתדר עם תקופה של שנתיים וחצי.

ההתרחקות מהדת לא מזורה לי כ"כ

ראיתי אנשים שהתרחקו הרבה יותר מהר... ותכלס היא כנראה לא הייתה כזאת פנאטית לפני אם היא יצאה עם ערבי [והייתה בקשר פיזי איתו], ואם היה לה קל כ"כ לעזוב את הדת... תחשבי שהיא גם הייתה יכולה להמשיך לנהל אורח חיים דתי אחרי שהיא עזבה את הבית אבל היא בחרה שלא, אז כנראה היא לא הייתה קרובה במיוחד לדת מלכתחילה. מה שכן, הקטע של אוסכמי אוסלו היה מאוד לא במקום בהקשר של מה שכפיר אמר - וגם ה'הרגשה' שניתנה שהיא בנתק מהמשפחה כבר הרבה מאוד זמן.

כן, וגם כמה זמן היא כבר יכלה להיות

ביחסים עם רמי ושהמשפחה לא תדע. הרי כפיר היה בן 25 (אמרו פעם באחד הפרקים, או עליו או על ניב או על דנה) ורננה היתה מבוגרת ממנו (גם נאמר באחד הפרקים). אני מניחה שמשהו כמו 27, נגיד. אז מדובר על איזה עשר שנים מאז הפלאש-בק? לא הגיוני. וכמו שאמרתי, קשה לי להאמין שהיא הלכה ישר מהבית חולים הפסיכיאטרי לעבוד בטלנובלות המצליחות של שוס. חייב להיות משהו באמצע.

אל תשכחו זה עדיין רק טלנובלה...

זה א אמור להיות קרונולוגי... לא סתם דרור צחק על החפיפניקיות של התסריטים... בטלנובלה לא אמור להיות עבר בכלל... הדמויות דיי שטוחות והמטרה היא העלילה... זה משמעות הזאנר... אנחנו צריכים להגיד תודה בכלל הצלחנו להזדהות כל כך עם דמויות בזאנר שכזה זה כבר הישג... מה גם שאל תשכחו שהכל שם הפוך על הפוך...

מה הפריע להם להשאיר את זה פתוח?

למה הם היו חייבים לתקוע את ההערה הזאת? ומה לעשות, יש לי ציפיות גבוהות.

דווקא בטלנובלות יש עבר לפעמים

קורה שהעבר בא 'לרדוף' את הדמויות, ע"ע רננה ורמי... ואני אגיד בפעם האלף - טב"ע הייתה הדבר שהוגדר כ'טלנובלה' שהיה הכי רחוק מהמושג מבחינת מאפיינים.

זהו שלא ממש נכון

טב"ע אומנם היתה פרודיה על טלנובלות אבל שמרו שם על מאפיינים דיי ברורים של טלנובלה. אהבה בגידות תככים.. זה נכון שהיה בה משהו מעבר... אבל אין מה לעשות היא היתה טלנובלה פשוט מתוחכמת יותר.. ולגבי טעויות בקונטיניואיטי לא ראיתי משהו ממש חריג ואני בדרך כלל בן אדם שרגיש לזה... אנחנו יכולים לשער והכל אבל בסך הכל בשביל סדרה כל כך ארוכה עם כל כך הרבה דמויות שקשורות איכשהו אחד לשני היתה פה עבודת המשכיות דיי טובה

ADIERENTAL

New member
אולי רק במספר טלנובלות יחידות

בדרך כלל, מה לעשות, אנחנו המתבגרים אולי מבינים את הדמויות ה"רעות" ויוצא לנו להתחבר גם איתם לפעמים ולהעריץ אותם אבל לרוב זה לא קורה.

Dark Force

New member
אני אשמח לענות..../images/Emo56.gif|פגרה|

אוקיי, האמת שאת צודקת, טב"ע בעצם הובילה את טלי הרבה יותר מאשר את יעלי. למה
אני יכול למצוא לכך כמה סיבות, סיבה אחת היא שבכל זאת רננה היא הדמות הגיבורה, לא משנה כמה דנה תחשב לגיבורה, רננה היא הקורבן שבסוף יוצאת מנצחת. היא דמות שאי אפשר להזדהות איתה, אבל בכל זאת כל אחד היה רוצה לגעת בה ולחבק אותה. ברגע ששחקן עושה כזאת דמות שנחשבת כטובה בזמן שדנה נחשבה לרעה שמפרידה בין כפיר לרננה הזוג האולטימטיבי, אין דרך אחרת, וכן טלי דהרה קדימה. עוד סיבה שאני יכול להבין, יעל כבר 10 שנים בתעשייה, קראו לה הכל, דוגמנית, מנחה, אבל בתור שחקנית היא עוד לא הוכיחה את עצמה מעבר לרמת אביב ג', שלא ממה נחשבת מגמת משחק. הרבה זלזלו ביכולת המשחקית שלה, וכן גם הדמות בעייתית בהתחשב שהיא משחקת בעצם דוגמנית שמשחקת גרוע, ורק לבסוף מתפכחת. הרבה ביקורות קטלו את יעל ואמרו לה שכדאי לה להשאר בתור דוגמנית ובתור סמל המין הלאומי. העם מחפש משהו חדש, נמאס קצת מהישן- הגיוני שבטב"ע טלי תקח את הכבוד ותהפוך לדמות הנערצת, חוץ מזה שהיא תותחית, ושהיא ריגשה את כולנו
אה, נ.ב גם הדמות שלה היא מאוד צינית ומלגלגת על כל התעשייה, כלומר של רננה, זה תמיד מצחיק ומושך קהל

שירוש1989

New member
../images/Emo12.gifשנים לא ראינו אותך פה

אני מסכימה עם מה שאתה אומר אבל אני לא חושבת שזה שיעל כבר 10 שנים בתעשייה השפיעה על זה העם לאו דווקא מחפש משהו חדש כל הזמן, להיפך , לאנשים יש נטייה ללכת עם המוכר והאהוב, זה הרבה יותר נוח אני חושבת שזה שהיא שיחקה את הרעה לשם שינוי תרם, וגם זה שהיא התחתנה שמתי לב ש"סלבס" נשואים הרבה פחות מעניינים אנשים בד"כ, וכתבתי על זה פעם בטב"ע

אני דוקא חושבת שיעל יצאה טוב

מהטלנובלה הזאת כמו דנה גם היא הוכיחה מעל לכל הסיכויים שבסופו של דבר היא שחקנית דיי טובה.. טלי הצליחה יותר כי היא נגעה יותר וגם כי הדמות שלה היתה הרבה יור מורכבת וחוותה כל כך הרבה דברים שהצליחו להוציא מטלי את כל הכשרון שיש לה... טלי היא גם האנטי כוכב... כבר הרבה זמן לא היה/תה במדינתנו הקטנה מישהו (מפורסם) שלא רוצה להתפרסם שטוב לו עם האנונימיות ובאמת פה מתוך תשוקה מתוך אידיאל מתוך הרצון לעבוד במה שהוא אוהב... ותמיד משתוקקים למה שאין לך.. היום בעולם שכל ילדה בת 15 מתפרסמת ורוכשת עדר של מעריצות דמות כמו טלי היא מיוחדת, ביזארית, מושכת... לא סתם אומרים שמעדיפים את הקשה להשגה

שירוש1989

New member
אני עדיין חושבת שזה פחות "קשה להשגה

" ויותר קטע של הזדהות אחרי הכל למה אנחנו רודפים אחריה כל כך?

למעלה