חסום (שוב)

Maurey

New member
../images/Emo54.gif חסום (שוב)

בהמשך למה שכתבתי פה קודם (למי שזוכר) לדורי חתול בן שנה וחצי היו קריסטלים וחסימה, הוט' הצליח להכניס לו קטטר אחרי מאמצים רבים בגלל שמנה מע השתן אצל דורי ''מוזר'' לדבריו. (?!) העברנו אותו לSD ואנטיביוטיקה למשך שבועתוך שאנחנו חוזרים לוט' מידי מס' ימים ושומרים על קשר, זה כבר התחיל להראות שדורי חוזר לעצמו (אוכל, משחק, מתפנק...) וגם הוט' היה אופטימי ואמר שהוא מקווה שהמבנה ה''מוזר'' שלו לא ישפיעו על החלמתו... למשך כשבוע היינו ממש שמחים ודורי הרגיש טוב. אבל לפני כ4 ימים הוא שוב התחיל להראות סימנים של חסימה (התאמץ הרבה זמן ויצא לו רק טיפה כל פעם) ,הפעם היינו יותר ערניים ומיד הבאנו אותו לוט', הוא אמר שהפעם אין קריסטלים, אבל קיימת חסימה כלשהיא, הוא ביקש שנשאיר את דורי אצלו ללילה והוא יעקוב אחרי מצבו. בבוקר התקשרנו, והוא אמר שהוא לא יודע מה יש לו, ושעדיין לא ניקח אותו הביתה. בצהריים הוא התקשר אלי לבי''ס ואמר שבגלל שאין לו את הזמן (תקופת בחינות(?)) והציוד לטפל בו, הוא העביר אותו לעמיתה שלו, שהקליניקה שלה נמצאת בשכונה מליינית בקצה השני של העיר(!!!!!!!!!!!!!!!!) ושמעכשיו נדבר איתה, דורי היה מאושפז אצלה כיממה, היא עשתה לו צילום רנטגן, ואמרה שאין לו אבנים (למרות שכבר ידענו
) וניסתה להחדיר לו קטטר אבל לא הצליחה, לכן רוקנה לו את השלפוחית עם מזרק) אבל צינור השתן כולו בצקתי, לכן היא נתנה לו סטרואידים, (ד''א שמתי לב שבטיפול בבע''ח ''שולפים את הסטרואידים לעיטים קרובות, ואילו בטיפול בבני אדם נוטים להרתע מהם...) ועוד כל מיני תרופות שאמורות לעזור לו להשתין, כשהוא היה במרפאה הוא השתין לבד, לכן היא החליטה לשחרר אותו הביתה (כמובן גבתה ממני מחיר מטורף
) היא נתנה לי תרופות לתת לו (קפסולות מוארכות, לבנות דקיקות) לתת לו בעמיים ביום+עוד כדורים שבינתיים לא נשתמש בהם+ מרשם לעוד כדורים למקרה ששני הקודמים לא יעבדו. וכדי שאני לא אצתרך להסחב עד אליה (זו נסיע של 40 דקות באוטובוס כשאין פקקים). כשחזרנו הביתה (אתמול בערב) דורי מייד אכל
שתה, השתין (הרבה!), שתה, שוב השתין, אכל וחוזר חלילה... אחרי כמה דקות זה עבר לו והוא נשכב לישון. והשאלות: - זה נורמלי ככה להעביר חתולים מרופא לרופא? (אחה''כ היו מס' סיבות שבגללן פנינו דווקא אליו) - שמתי לב שכשהוא ישן יש לו מין התכווצויות כאלה של השריר שמחבר בין הזרוע לחזה, זה נורמלי? זה הקור? (די קר אצלנו, ז''א אין חימום, אבל החתולים האחרים לא מראים סימנים שקר להם) -הבנתי שחסימות למיניהן עלולות לגרום להפרעות בקצב הלב, זה זה? - אחרי הפעם הראשונה שהוא השתין (ההרבה) הוא ניסה שוב, ושוב הוא ישב הרבה זמן ויצאה רק טיפה... מה זה אומר? יש לי הרגשה שנכנו לבוץ טובעני עם הסיפור הזה...
תודה למי שהגיע עד הלום
ו
מראש על התשובות/הערות/הארות שיהיה יום טוב

תשובות

1. לגבי ההפניה לרופאה אחרת: בדרך כלל כאשר רופא לא מפנה לרופא אחר בעת הצורך הוא עושה זאת משיקולי אגו וכסף. כאן הרופא שלכם החליט שטובת החתול קודמת - הוא ויתר על עוד הכנסה אפשרית (שהגיעה לרופאה השניה) ועל שיקולי יוקרה, כדי להציל את החתול שלכם. אולי זה לא נפוץ, אבל זה בהחלט לזכותו של הרופא שלכם. מה שכן, לטעמי הוא היה צריך ליידע אתכם מראש, וגם היא היתה צריכה ליידע אתכם ולעדכן אתכם לגבי העלויות מראש ולא בדיעבד. 2. לגבי החום - החתול חולה, ולכן כדאי לשמור על טמפרטורת סביבה גבוהה יותר מהרגיל. עכשיו יותר קשה לו להתמודד עם הקור. 3. לרוב בעיות הלב מתרחשות בעת החסימה, עקב עליית אשלגן בדם. לאחר פתיחת החסימה עודפי האשלגן מפונים בהדרגה, והסיכון הולך ופוחת. 4. קשיי השתנה חוזרים יכולים להעיד או על דלקת חוזרת או על חזרתיות של הבצקת. יש לעקוב, ואולי לחשוב על טיפול ארוך יותר להקטנת הבצקת. 5. לגבי הסטרואידים - אכן בשימוש נפוץ, לעיתים אפילו נפוץ מידי. יש להבדיל בין מצבים שונים בהם השימוש מותר ואחרים בהם הוא אסור. יש סוגים רבים של סטרואידים - קצרי פעולה וארוכי פעולה. כמו כן יש הבדל בין חיות. כלבים, בדומה לאנשים, סובלים יותר מתופעות הלוואי של סטרואידים. בחתולים השימוש הרבה יותר בטוח, כך שלא צריך להתרעם על כך. בקיצור - כמו בכל תרופה - יש לשקול כל מקרה לגופו.

Maurey

New member
../images/Emo51.gif דורי באמת מרגיש יותר טוב

אני לא מאמינה שבאמת קראת את הכל
הוא עושה פיפי כמעט רגיל עכשיו (אבל עדיין יושב שם יותר מידי לדעתי.) ובקשר לוט' שלנו, הוא באמת מקסים. אולי אני אכין לו עוגיות...

למעלה