אולי די?!

את דיי סותרת את עצמך...

את אומרת "אני עצמי שונאת ערבים, אין מה לעשות שום גזענות פשוט שונאת.." אני לא יודעת איך להסביר לך את זה, אבל ה200 וחצי שאהידים שיש זה פחות מאחוז מתוך הקהילה הענקית של הערבים, ולא יודעת, אותי זה קצת מגעיל לשנוא אנשים ע"פ הדת שלהם, כי סה"כ מתוך הערבים, מי שבא להתאבד פה זה כי הוא שונא יהודים, אבל יש עוד הרבה יותר ממיליון ערבים שאת "שונאת" אותם פשוט בלי סיבה...לא יודעת, לי זה לא נראה צודק.

שכחתי להוסיף...

הסתירה בדברים שלך זה שאת בעצם שונאת את הערבים שלא הולכים ומתאבדים בכל חור, וזאת כן גזענות. לא משנה איך את מסתכלת על זה.

נוגצ' אני אסביר את דבריי../images/Emo194.gif../images/Emo19.gif

אני שונאת ערבים ששונאים אותנו,שמכינים את הילדים שלהם להיות שאידים,שמקללים אותנו,שהורגים לנו אנשים,כמו נסראאלה שהרס לנו את החיים שהשאיר אנשים בטראומות של קטויושות,של טילים שהרס לילדים חופש שלם שהם היו צרכים להנות בו,של כל מיני ערבים אנטישמים מגעילים,אבל יש את הערבים הטובים שאין לי שום דבר נגדם אבל אני לא מתה עליהם כן? זהו

BEN ZIV

New member
את יכולה לקלל..

ילדים בגן לפעמין מבינים יותר מאנשים מבוגרים שאין להם מושג בביטחון המדינה

מיטלוש8

New member
רק אל תתלהטי יותר מידי..

תשמרי את הלהט והכעס בשביל לענות לאנשים מהעולם ששונאים אותנו ולא לאנשים מאיתנו שלא מחבבים את הערבים, חבל שתבזבזי אנרגיות כדי להגן על עם, שבטח שלא כולו, אבל רובו, איך נאמר, מעדיף אותך בים. (אגב, שימי לב שאם חשבנו שהטילים שנפלו בכפרים ערביים ישנו את דעותיהם עלינו, התבדינו- הלא הם התלוננו שלא שמעו את האזעקות לפני נפילות הטילים- ואת יודעת מדוע הם לא שמעו את האזעקות? כי הם לא מחוברים לרשת, ולמה הם לא מחוברים לרשת? כי הם מחו על כך שהם לא מוכנים לשמוע את הצפירות ביום הזיכרון וביום השואה של העם היהודי. אגב, הם הספיקו לצעוק הרבה על הממשלה, בגלל האזעקות האלו, והאשימו את ממשלת ישראל במוות בניהם, שנהרגו מטילים של החיזבללה- נשמע הזוי? זו האמת.) אבל לא אמרתי שומדבר רע, הרי יש גם ערבים טובים. אבל מה לעשות, אני רוצה לחיות כאן. אני לא רוצה שעוד 50 שנה תהיה פה "פלשתין".

מיטלוש8

New member
אחח הנאיביות... ../images/Emo13.gif

רואים שאת בת 13... (וזה לא בא להעליב אותך.. זה אחלה גיל
)

מיטלוש8

New member
לא הבנתי...../images/Emo3.gif

למה ששש? ואני שמחה שאת מסכימה איתי.. (לגבי איזה הודעה?)

גאה בך שנכנסת לעולם שלי,

רק בשביל לגלות בת כמה אני. וכן, ממש לא בא להעליב
אז זהו, שהייתה פה תגובה ממש ארוכה, אבל אני אחסוך אותה ממך ומכולם. כן, אני בת 13, וזובי על כל מי שיש לו בעיה עם זה. טוב?

מיטלוש8

New member
ממש לא בא להעליב..

אני נכנסת לעולמות של הרבה פה, כדי לדעת שמות לראות את הגיל ותחביבים, מה רע?
צריך לדעת עם מי אני מדברת.. אגב, באמת לא התכוונתי להעליב, אבל ניפגש עוד 3-4 שנים ואז תביני למה אמרתי את זה, דווקא לגבי הנושא הזה.

אני חושבת איך שאני חושבת כבר שנים.

(כן, תתפלאי, כמה שנים.) ואני יודעת בידיוק מה את חושבת עכשיו. אני בת 13, אני קטנה, מה אני מבינה מהחיים שלי, מערבים מפוליטיה מאקטואליה או כל דבר אחר, ולא יודעת איך להסביר את זה, אבל בתכלס אני מבינה בידיוק כמו שאנשים יותר בוגרים וגדולים ממני מבינים. אולי לא תביני איך, אבל הדעות שלי על העולם ועל מה שקורה מסביב לא משתנות אף פעם. אז אחלה, ניפגש עוד 3-4 שנים ותראי שאני עדיין חושבת את אותו הדבר.

Simply an Angel

New member
מה בדיוק קשור פה הגיל?!../images/Emo189.gif

תאמיני לי שבני נוער של היום חשופים להרבה תכנים ומידע שאפשר להגיד שדיי מחייבים אותם להתנהג כבוגרים ולחשוב בצורה בוגרת. אז אם היא בת 13? מה הבעיה? זה אומר שהיא מבינה פחות? חשופה פחות לעולם הזה? לאקטואליה? לפוליטיקה? אני חושבת שההערה לגבי הגיל הייתה ממש מיותרת... כי עד כמה שייקראו לנוער של היום שטחי... הוא לא אטום... הוא מבין עניין לא פחות מאנשים בשנות ה-20 30 ו-40 לחייהם. מצידי תחשבי שזאת שטות, המצאה, או לא יודעת מה... אבל חבל שלפני שאת מתייחסת לתוכן ההודעה ברצינות, את קודם מסתכלת על גיל כותב ההודעה... ומגיבה בהתאם למה שנראה לך.

מיטלוש8

New member
רק טעית במשו קטן..

אני קודם מתייחסת לתוכן ההודעה, ואח"כ אני נכנסת לפרטים של מי שאני מתדיינת איתו. כתבתי לה תשובה, אח"כ בדקתי את הפרטים, ואז המשיך הדיון וכבר ידעתי עם מי אני מדברת. (שם, גיל וכו') אני לא חושבת שזה שטות מה שאמרת, ממש לא, גם אני בגיל הזה עניתי את אותן תשובות בפורומים ("הנוער מבין לא פחות מאנשים בשנות ה...של חייהם"), ואני מצטערת, לא באתי להעליב אף אחד, וברור שיש ילדים שבגיל 13 הם מאוד בוגרים, אבל תרצי או לא, זה שונה, ותרצי או לא, הפרשי הגיל כן משמעותיים. (וכן, גם חניכות שלי, שהדרכתי שהיו בנות 13-14 היו חלקן מאוד בוגרות, אבל זה לא משנה את העובדה שבגיל כזה עדיין לא מבססים דעות על פי עצמך אלא על פי משפחתך, מה לעשות..)

Simply an Angel

New member
חולקת על דעתך. ../images/Emo189.gif

אני לא חושבת שלפי פרטים בכרטיס האישי שלה את מכירה אותה מספיק ברמה של "כבר ידעתי עם מי אני מדברת"... נצא מהנחה שאת לא מכירה אותה, אוקיי? איך בדיוק אפשר להכיר בן אדם רק לפי שם, גיל ואזור מגורים? את רוצה להגיד לי ששלושת הפרטים הנ"ל אומרים לך מספיק כדי לדעת מה הדעות שלה? מה העמדות שלה? מה העקרונות שלה? מה ההשקפות שלה? כי אם לומר לך את האמת- אני לא חושבת שאני יכולה להגיד שאני מכירה לעמוק בן אדם רק בגלל שאני יודעת את השם שלו, הגיל שלו ואזור מגוריו, ואולי קצת תחביבים... זה לא משקף כלום על האדם... זה ידע כללי ביותר... איך אפשר להכיר בן אדם מבלי להחליף איתו מילה? זה כמו שתלכי ברחוב, תתקלי בבנאדם, תשאלי אותו "איך קוראים לך? "בן כמה אתה?" ו "איפה אתה גר?" ופתאום אחרי זה תגידי- "אה וואלה! אני מכירה אותך!" בקיצור... את אולי חושבת שהפרשי הגיל הם משמעותיים... אני חושבת שזה לא משנה הגיל... הגיל הוא רק מספר.. אנשים לוקחים אותו כמובן מאליו וחושבים שאם אתה מבוגר יותר אתה מבין יותר.. חכם יותר (מבחינת חוכמת חיים לא מבחינת השכלה)... חשוף יותר לעולם הזה... אז בואי ואני אתקן אותך- ממש ממש לא! כולנו חשופים לאותם תכנים, כולנו חשופים לאותן דעות, כולנו חשופים לאותם הדברים... השוני הוא איך כל אחד מסיק את המסקנות ומגבש לעצמו דעה... או שאולי צריך גיל מסויים כדי לדעת איך לעשות את זה?

מיטלוש8

New member
לא הבנת אותי...+הסבר../images/Emo26.gif

כשאמרתי "כבר ידעתי עם מי אני מדברת" בכלל לא התכוונתי ל"אני מכירה אותה" התכוונתי ל- עכשיו אני מכירה את השם שלה והגיל שלה והיא כבר לא זרה, וזה לא כאילו אני כותבת סתם תגובה בפורום, אלא שזה כבר דיון עם מישו/מישי ספציפי/ת. הפכת אותי לאיזה אחת סטיגמטית נוראית, לפי ההודעה הזאת. מה כולה אמרתי? אני מכבדת דעות של כל אחד, אבל אני חושבת שבגיל 13 זה שונה, ותחשבי מה שאת רוצה, אין לי בעיה עם זה. אגב, סתם שתדעי, הסתכלתי ספציפית בגיל שלה, אחרי שכתבתי הודעה ארוכה על הלהיטות בה היא כתבה למישו, והתגובה שקיבלתי ממנה היתה "וואטאבר". ובאמת תסלחי לי אם זה מעליב אותך, אבל זו תשובה שמראה על ילדותיות ולא על בגרות, ובגלל זה בנושאים כאלו אני לא מתדיינת עם ילדים בגיל הזה. התשובה הזאת היא זאת שגרמה לי לבדוק בכרטיס האישי שלה, ולא שומדבר אחר. גם אני חשבתי פעם שאני יודעת הכל, והדעות שלי השתנו, והמון. וגם אם את או היא מרגישות הכי בוגרות שבעולם- סבבה, הלוואי שכל הבני נוער יהיו באמת בוגרים. הלוואי.

למעלה