• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
../images/Emo53.gif

קיבלתי מחשב מקינטוש נייד מחברה שלי (לניסיון, אם הוא יהיה טוב בשבילי, אני אקנה אותו..) הוא היה במחסן 4 שנים.. הבעיה היא שהוא מחו"ל, ואין בו עברית וחוץ מזה - אני ממש לא רגילה ל-mac... יש אפשרות להתקין עברית? ואולי יש תוכנה שמדמה את הווינדוס על mac? אני מאוד אשמח לדעת... בעיקרון, יותר דחוף לי נושא העברית.. עם ה-MacOS אני אלמד איכשהו להסתדר (חוץ מהעובדה שגררתי לאיפשהו 2 תיקיות, ואני לא ממש מצליחה למצוא אותן בחיפוש.. ולא גררתי אותן לסל מחזור...) <אגב, שאלתי כבר בפורום חלונות...> לילה טוב! אסתי.

ST

New member
אגב,

המחשב הוא Macintosh PowerBool 5300ce יש בו מערכת הפעלה MacOS 7 (נקודה אפס משהו, פשוט המחשב נסגר לי עכשיו ואני לא יכולה לבדוק) ו-200 מגה הארד-דיסק אם הבנתי נכון... יכול להיות? זה עוזר במשהו? לילה טוב! אסתי.

qazqaz

New member
המממ...

מההתמצאות הבסיסית שלי במק, אז קודם כל זו מע´ הפעלה מיושנת למדי. מה שהולך היום זה OS 9.1, והכי חדשה (ומדהימה!) היא OS 10. בקשר לעברית - נדמה לי שצריך גירסה של מערכת הפעלה שתומכת בעברית, משהו כמו ENABLED בוינדוס (זה נקרא with hebrew additional, אני חושב). יש תוכנה שמדמה PC על מק, והיא נקראת virtual pc (כמה בנאלי...). היא עובדת טיפה איטי, ולמיטב הבנתי גירסת וינדוס שהכי מתאימה למק היא דוקא ME. אין לי הסבר, אז אל תשאלי...) אבל, ואבל גדול - למה לדמות פיסי על מק?!?! חוץ מזה, סתם שתדעי - מק סובל מבעיות עברית באינטרנט באופן כללי. הוא מותאם יותר לגלישה עם נטסקייפ, אבל בנטסקייפ יש טיפה בעיה עם עברית לפעמים, וחוץ מזה יש לא מעט אתרים שאינם מותאמים למק - בעיות פונטים וכו´. מנגד, אפל הם מספר אחד בעיצוב, ואף אחד לא יכול עליהם בקטע הזה... בקיצור - יש פתרונות, אבל הם מסובכים ודורשים התקנת תוכנות התאמה כאלה ואחרות. לדעתי, אם אינך גרפיקאית - רדי מזה... (בעצם, גם אם את גרפיקאית - המחשב הנ"ל חלש מידי לעבודה...)

למעלה