../images/Emo53.gif

יש לי שאלה שחשובה לי מאוד אני אשמח אם תענו לי בהקדם. במסגרת פרוייקט ההתנדבות בבצפר רציתי ללכת להתנדב במשמר האזרחי.. נתקלתי בסירוב קשה בטענה שאני בת- כולי מזועזעת (אני בבצפר דתי דרך אגב אבל הוא כפוף למשרד החינוך)...ולעומת זאת הבנים יכולים להתנדב שם חופשי..עזבו את הבצפר שלי הוא מפלה חופשי- חודשי. החלטתי ללכת להתנדב בכל מקרה...ואני רוצה לדעת אם יש דבר כזה, חוק או משהו כזה לזכויות התלמיד שאוסר על הבצפר לעשות את הדבר המכוער הזאת..אם למישהו יש מושג על זה פליז תעזרו לי..תודה מקרב לב.

גם אצלנו זה ככה באולפנא.

אנחנו לא יכולות להתנדב במד"א בתור התחייבות אישית (אני גם ככה אתנדב למד"א). ולמה? ובכן, חברה שלי אמרה לי שזה בגלל שהם מפחדים שבמשמרת שלנו נלך ונשמור בהופעות לא צנועות. דבילים. ואם אפשר לשאול- למה הם לא מרשים?

דווקא אצלנו מותר במד"א

מוזר כי ממילא יש ילדות בביה"ס שהולכות למד"א עם מכנס (ילדות מהבצפר). הם אמרו שאסור כי התלבושת שלהם היא רק מכנס...אבל הם אפילו לא התאמצו, לא ביקשו לא כלום. עשו מה שנוח להם ואסרו עלינו להתנדב שם בזמן שהבנים יכולים להתנדב שם חופשייי...זאת פשוט אפליה מגעילה...

../images/Emo60.gif לא לא לא

את יכולה להתנדב במשא"ז. חברה שלי שמה האמת שגם אני רציתי, אבל אחרי ההתנתקות אני לא בטוחה שכזה בא לי להתנדב שם.

חיבוק|

דווקא עכשיו אחרי ההתנתקות כולנו...דתיים, חילונים, שמאלנים, וימנים צריכים להתחבר ולתמוך אחד בשני. נמשיך לקוות שההתנתקות תביא רק טוב...אפילו אם אנחנו לא חושבים כך, צריך להאמין. תתנדבי תאמיני לי זה רק יקל עלייך,יעשה לך רק טוב תעשי מצווה ותעזרי לאנשים שזקוקים לה... דרך אגב את בביה"ס דתי או באולפנה?

../images/Emo60.gif תראי

בטוח שההתנתקות תביא טוב, השאלה אם רק נבחין שזה טוב או לא ומתי נבחין בכך. ותראי זה לא שאני לא מתנדבת אני כן אבל להתנדב למשא"ז זה כואב מדי. ולתמוך אחד בשני? פחחח מצטערת אני התאכזבתי מעמ"י.

אה..סבבה אז אין להם אפשרות להגיד

שזה מטעמי דת כי הבצפר שלנו הוא פחות דתי..אני חייבת להיות שם... אני מרגישה שזה המאבק שלי...

../images/Emo60.gif רגע את לא בכפר פינס?

אם את חושבת שזה המאבק שלך אז לכי על זה. תתפלאי לשמוע כמה בנות יש בתחנה שיש בעיר שלי הרבה יותר מבנים. אבל מה אני יודעת שיש הגבלה אבל לא מבחינת הדת אלא מבחינת המשא"ז עצמו. ברגע שתלכי לשם תראי שזה לא כזה נורא ושאת יכולה להסתדר שם יפה מאוד.

מי פה מכפר פינס?????

כאילו-מהאולפנא- אבל לא הבנתי מה כל כך בוער לכם להתנדב למשמר האזרחי או מד"א? אם הבצפר לא מרשה-אז כנראה שיש לו סיבה,ואלו התנאים של הבצפר. יש מספיק מקומות שאפשר להתנדב בהם, אל תלחצי...

freshlama

New member
הבעיה פה היא

שלא נותנים להם אף סיבה לכך. אני לא מבין למה בב"יס חילוניים אפשר ומומלץ להתנדב למד"א, משמר אזרחי ואחרים ובאולפנא\י"ס דתי אי אפשר.

סליחה??הם לא נותנים לי להתנדב

אז שיגידו למה..ושלא יגידו לי אנחנו דתיים כי מותר לנו להיות במד"א וגם שם יש מכנסיים..וחוץ מזה אנחנו לא בצפר חרידי אז שלא יחרו יותר מידיי. אם הם לא נותנים לבנות ללכת למשמר האזרחי אז גם לבים צריך להיות אותו הנוהל.

../images/Emo60.gif לדעתי

הם מפחדים שתחשפו יותר מדי לעולם החילוני. אני לא רואה סיבה אחרת שעלולה לגרום להם להגיד לכם לא. תשאלי מה בדיוק הסיבה המונעת מהם, מה השיקולים שלהם. יכול להיות שיש דברים בטענה שלהם. לא יודעת.

סליחה?

מכנסיים זה לא מספיק סיבה בשבילך?אם תשאלי אותי זו סיבה מצוינת- אם את בבצפר דתי -אז למה שיתנו לך ללכת עם מכנסיים? ברגע שאת נכנסת למסגרת מסוימת אז את צריכה להתאים את עצמך למסגרת הזאת,אם המסגרת לא מתאימה לך-אז פשוט תעברי בצפר. וחוצמזה-את בכלל יודעת מה זה חרדי שאת כותבת את זה? סלחי לי-אבל התורה שלנו ושל החרדים היא אותה תורה,וההלכה מחייבת גם את מי שלא חרדי. ההבדל בין דת"לים לחרדים זה הדעות,וההשקפות-לא ההלכה. -אה ותזכורת קטנה-אין שום בעיה שבנים ילבשו מכנסיים,והכל מטעמי צניעות לא בגלל שמישהו מקפח את הבנות או עושה אפליות וכו'-זה סתם קטנוניות כל הקטע הזה שלבנות אסור ולבנים מותר. לכל דבר יש סיבה,גם אם את לא יודעת אותה,או שמנהל בית-הספר לא הרגיש צורך לחלוק את הסיבה דווקא איתך. בכל מקרה-שיהיה לך בהצלחה!

.....

לא אמרתי שאני אלך לשם עם מכנסיים...אמרתי שהם לא יכולכים להגיד שזה בגלל מכנסיים כי גם במד"א יש מכנסיים והם מסכימים לנו להתנדב וגם שיש בנות שהם יותר דתיות..באולךפנות והם מתנדבות שם אז שלא יגידו שזה מטעמי צניעות... גם היתה סיבה שלפני 100 שנה לא היתה בכלל זכות בחירה לנשים (ממשל) נכון נכון גם לזה יש סיבה...לכל דבר יש סיבה.. גם יש סיבה לזה שיש נשים מוכות...אז לא נורא כי יש לזה סיבה...פשוט לא רוצים לחלוק אותה איתנו.. אם נראה לך שצדק זה קטנוניות זאת כבר בעיה אחרת ותפתרי אותה... אני אמשיך להלחם ויצליח..

למעלה