פילפולה

New member
../images/Emo53.gif

אוקי.. אז אני בת 17 ויש לי אחות בת 15 וחצי ואח בן 11 וחצי. האחות הקטנה נראית ומרגישה כמו גדולה. מה הכוונה? מגיל 13 היא יוצאת למועדונים, היא מאז ומעולם מרגישה כמו הבכורה [לא שזה מפריע לי], בחורים וכו'. תראו, אני לא מעירה לה על זה כי הרי הדבר היחידי שיקרה זה שאני אציק לה בנשוא ואז היא תתחיל לשקר לי כמו להורים שלי-אז עדיף לשטוח לפניה את דעתי ולהסתפק בהשפעה של זה. בכל מקרה. לפני שנה וחצי היא ברחה מהבית. ואחרי חיפושים מטורפים ואחרי שהיא ראתה את ההורים בטלויזיה היא חזרה. בכל מקרה אחרי חצי שנה היא עשתה פירסינג בלשון וגרמה למלחמת עולם בבית. בתקופה האחרונה היא רצתה קעקוע ואמא שלי אמרה לה שזה הקו האדום שלה ושתחכה עד גיל 18.שלשום היא הלכה ועשתה אותו. ואז...אז פרצה מלחמה בבית ומחר היא כנראה ילכו לרשוםא ותה לפנימיה. מה שנראה לי שההורים שלי לא מבינים ומה שניסיתי להסביר להם זה שלדעתי זה די שקוף לכל עין שהיא מנסה למתוח את הגבולות שלהם והם נותנים לה את מבוקשה-הם עושים ביג דיל מכל ציפור. אמנם אני לא חושבת שהיא עושה את זה במודע,אבל בכל זאת...לא קשה להבין אץ דפוס ההתנהגות שלה. בכל מקרה...מה לעשות איתה?פשוט,מה לעשות? היא רוצה לשכור דירה עם מישהו וביקשה ממני לעזור לה-אני סירבתי. אין מה לעושת. זה ניגוד אינטרסים. ועכשיו היא מאיימת בהתאבדות. אוףףףף פיל

eris1515

New member
../images/Emo12.gif היא ממש הגזימה לדעתי!!!

ברחה מהבית עד כדי כך שראתה את ההורים שלה בחדשות??? רוצה לשכור חדר??? מועדונים? פירסינג? קעקועים???? זה כבר הגבול
אני מציעה קחו אותה לשיחה עם פסיכולוגית-אין לדעת אולי יעזור ואולי לא... ואם היא כבר מאיימת בהתאבדות היא מסוגלת גם לזה...

זה לא עניין לפורום הזה

זה כבר דורש התערבות של אנשי מקצוע. אני חושבת שההורים שלך ייטיבו לעשות אם יפנו בהקדם ליעוץ משפחתי ובמקביל ישלחו אותה לטיפול פסיכולוגי. אל תחששי לספר להורים על כל מה שהיא אומרת ומבקשת ממך - זו לא בגידה באמון היות שעושה רושם שהיא זועקת לעזרה. היא רק ילדה ולא מבינה מה היא עושה.

../images/Emo45.gif

טיפול מקצועי מהר, גורם טיפולי כמו יועצת ביה"ס ואפילו פסיכולוג. וחשוב שתספרי הכל להורים שלך, מבלי שהיא תדע ותטפלו בזה בעקיפין. כל הכבוד על האיכפתיות והדאגה

פילפולה

New member
מצטערת בפני כולם...

למרבה צערי אתם לא ממש עזרתם-ולדעתי העיצות שלכם לא ממש פרקטיות.לא, זה לא אמור להעליב אתכם זה כנראה בגלל שאנחנו לא במצב זהה או סתם כי לא התבטאתי כל כך טוב. בכל מקרה,ברור שאחרי הבריחה היא הכלה לפסיכולוג אבל אז היא סרבה-וכמו שהפסיכולוג אמר היא אפשר לכפות את ההליכה לפסיכולוג על אדם. ולא משנה איזה אדם. ההורים שלי יודעים חלק מהדברים-וזה מה שיש! הם כבר די מיואשים..והאמת די בצדק. בקיצור,שוב לא הצלחתי להעביר את עצמי כמו שצריך :-\ נ.ב היא כבר הלכה

Dorin555

New member
אני מסכימה פה עם כולם..

וגם מ-מ-ש אין לי ניסיון.. אבל, אולי תנסי לדבר איתה, בתור אחות בוגרת (למרות כמו שאמרת שהיא מרגישה ככה), לפחות להסביר לה ת'עיניינים אם היא לא מוכנה ללכת לפסיכולוג. ואני ממש מקווה שכל זה ייפתר במהרה!

למעלה