Art Freak

New member
../images/Emo53.gif

אני צריכה שירים של יהודה על השואה (אני עושה את האלבום של המסע לפולין עכשיו) למישהו יש המלצה על שירים יפים? תודה!
שלומית.

willo1

New member
גם את התחלת לכתוב

כמו יתמר
עם חתימה של השם שלך בסוף
בכל אופן, אני אעשה לך רשימה יותר מאוחר. יש למה לצפות

willo1

New member
../images/Emo41.gif רשימת השירים שרצית

ממה שאני זוכרת כרגע. אפר ואבק כשתגדל (שלדעתי לא ממש אבל תמיד משמיעים אותו באירועים כאלה) בוקר יום ראשון פרח התחנה הקטנה טרבלינקה בגלל (שכמעט אף אחד לא מכיר למרות שזה שיר ממש חזק)

sysyv

New member
חכי לי סלוניקי ../images/Emo79.gif

קישור לשיר כאן באדיבות היווני זורבה. חכי לי סלוניקי ביצוע: יהודה פוליקר מילים: יעקב גלעד עוד גבול אחד, עוד נצח זמן חכי לי, סלוניקי רבה הדרך ליוון חכי לי, סלוניקי שותת הלב, קפוא הדם בשלג של גרמניה כולם כולם אבדו לי שם בלאגר בפולניה חיוורי פנים, שרידי חיים פליטי מסע המוות בלויי טלאים הנה באים לבכות ברחובותייך החופש בא, אביב חדש קרוב אני אלייך כצל דהוי בגוף חלש אבוא בשערייך עוד גבול אחד, עוד נצח זמן חכי לי, סלוניקי רבה הדרך ליוון חכי לי, סלוניקי

gadoso

New member
אם כבר שואה

גם סאליק נכתב על השואה לא? תקשיבו למלים "גדל בעיר שעוברות בה רכבות" ושמעתי באחד הסיפורים על יהודה שאבא שלו היה בא למגרש שהוא היה משחק כדורגל ובודק מה שלומו ולפעמים גם לוקח ת'כדור שהוא שר כאילו אמא עושה ודואגת אוקצור אני כמעט בטוח שגם זה על השואה.. תקנו אותי אם אני טועה...

רינה ד

New member
אתה טועה חלקית... אבל גם כמעט צודק

לסאליק אין קשר לשואה פרט לזה שהשיר מספר איך יודה גדל עם הורים מגוננים מדיי (בגלל שבשואה אביו איבד את כל יקיריו הוא רצה לגונן ולשמור על יודה,) ובזה אתה צודק , ההורים תמיד היו איתו וחונקים מרוב דאגה, השורה "סאליק גדל בעיר שעוברות בה רכבות..." הכוונה היא לרכבות של חיפה והקריות...בהמשך הוא גם מספר על זונות שעומדות ומחכות...בשואה ??? שיר מדהים...(בכלל האלבום כולו)

gadoso

New member
דוגרי שיר אחד הגדולים

כן את זה שההשפעות על השואה מבינים מהשיר בקשר לרכבות טוב לדעת חחח!:)

למעלה