מיכל1000

New member
אני גם קוראת סמויה כאן..ואני מסכימה

אני חושבת שאין דבר יותר מבאס ומעצבן מ"חברה" של השותף שלי...שבאה ומתנחלת אצלינו בדירה! זה מציק. זה מבאס. זה מעצבן. זה מדכא זה גורם לאי נוחות ועוד ועוד ועוד. אתם חברים? את נמצאת אצלו כמעט כל יום?? לכו תמצאו דירה משלכם וזהו. גם לי היה פעם שותף,שנכנסתי איתו לדירה לא היה לי חבר. אחרי 4 חודשים הכרתי מישהו ממש ממש חמוד בלימודים. כשראיתי שהיחסים מתחממים. והוא בא אליי לדירה מספר פעמים די רב בשבוע,הרגשתי לא נוח כלפי השותף שלי. וזה לא משנה שלא עשינו בלגן! עדיין. השותף שכר איתי את הדירה ולא איתי ועם עוד בנאדם. לכן,אני מצטערת שאני האיש הרע פה. אבל אני חושבת שאת צריכה פשוט להפסיק לבוא לחבר שלך לעיתים כ"כ קרובות (וזה לא משנה אם את לא יוצאת מהחדר שלו! או שהעיצה היותר הגיונית,שתשבו איתו לשיחה ותודיעו לה שאתם עוזבים,וביחד תנסו למצוא שותף שייכנס במקומכם. זה כ"כ מעצבן,שבנאדם שוכר דירה עם עוד בנאדם. ועל דרך הקבע,כל יום בערב או בלילה שהוא מגיע,הוא רואה עוד זוג נעליים,זוג מכנסיים או מה שזה לא יהיה...בסלון. (אחד של השותף שאיתו הוא השכיר...ואחד של ה"חבר" או החברה". מצטערת שאני כזו. אבל,לכי ותמצאי איתו דירה. אתם חברים לא??? תגורו ביחד ותעזבו את השותפה לנפשה.

behappy

New member
לכי ותמצאי איתו דירה זה קל להגיד

יש חוזה שהוא חתם עליו וזה לא כלכך פשוט להפר אותו ולשלם לשני מקומות במקביל לא בא בחשבון במסגרת התקציב הדל שיש לשנינו. נשאר לנו לחכות שלושה חודשים, שמצד אחד הם כולה שלושה חודשים ומצד שני נראים לשנינו כמו נצח. בקשר לשיקולים ולהסברים שלך למה זה כל כך מפריע, אני יכולה להבין אבל בתור אחת שגם גרה בדירות שכורות ומעונות כ-4 שנים זה מעולם לא הפריע לי. כל עוד התחשבו ולא עשו רעש- מה מענייני מה השותף עושה בחדר שלו ובמרחב האישי שלו? אבל זו כבר שאלה שאין לי כוח לפתח אותה, וזה קשור לאיך כל אחד רואה את הדברים. אני מקבלת את העובדה שאני כנראה מפריעה לשותפה הזו למרות שאני לא ממש מורגשת או מפריעה ולמרות שהאורחים שלה הרבה יותר מורגשים... אבל מפה ועד לחוסר התחשבות בבנאדם שגר שם (החבר שלי), בלי לדבר איתו על אם זה מפריע לה שאני שם, ובלי להסתכל על עצמה ועל איך היא מתנהגת, יש מרחק גדול. בכל אופן תודה על התגובה.

tenen

New member
שמת לב מה בעצם את אומרת?

את משלמת על מעונות, הוא משלם על דירה עם שותפה... כמה כבר יעלה לכם לשכור דירה? ולא השותף לא מתחשב בי זאת לא עילה להפרת חוזה אפילו אם זה רשום בחוזה בתור סעיף כי לא כל סעיף בחוזה הוא עילה להפרת חוזה. הוא יכול לדבר עם בעל הבית בצורה נחמדה ולבקש ממנו להשתחרר מהחוזה, במקומו זה מה שהייתי מנסה לעשות ואם לא תתאפקו קצת ושיגמר החוזה תעברו...

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הסיטואציה שאת מתארת היא בעייתית, גם מהכיוון שלך וגם מהכיוון שלה. יש כאן שתי נקודות חשובות שכדאי להפריד בינהן: הבעיה של החבר שלך, ושל חבר שלך בלבד , עם השותפה שלו, והעניין שזה מפריע לך להיות שם. הנקודה שחשוב להבין, ואף אחד לא אומר את זה כי הוא חושב שאת לא בסדר, זה שהיא שותפה בדירה הזו - ואת לא. היא משלמת כסף עבור הדירה הזו, וזה מבחינתה המרחב מחיה שלה, העצמאות שלה. כפי שאת מדמיינת את המגורים שלך עם חבר שלך ופועלת להגשים אותם, ככה היא מגשימה את העצמאות שלה - ולך כמי שבאה מבחוץ אין מילה בנושא. לכן את גם לא במקום לשפוט את מי היא מביאה ומי לא. מי כן? החבר שלך, שגם הוא שותף בדירה הזו, וגם הוא מממש בה את העצמאות שלו. לכן כל הדיון הזה הוא בינו לבינה (ונעזוב רגע אם מעורב בזה גם בעל הדירה או לא.). עכשיו, שותפויות הן לפעמים בעייתיות: אתה לא מכיר את האנשים, וחוזה לעולם לא יחליף יחסים בין אישיים. היו כאן לא מעט סיפורי זוועה (אבל גם סיפורים טובים כקונטרה!) - על אנשים שפשוט לא מסתדרים. וכפי שאת אומרת בעצמך על שותפותייך למעונות - כשזה עובד - זה עובד. אתן חיות ביחד מבלי לשגע אחת את השניה - ולו יש שותפה שקשה לו לחיות איתה. כל העניין של לערב גורמים זרים (בעל הבית, המשטרה) הוא בריחה מההתמודדות. מה השוטר שיבוא לדירה יוכל לעשות? זו זכותה להיות שם, ואין שום דבר בחוזה שאוסר עליה להביא אנשים ולשמוע מוזיקה. זה חסר שחר באותה רמה של אמא שאומרת לילד שלה שאם לא יאכל את הבננה יבוא שוטר. אבל בסופו של דבר מדובר כאן בך ובו, ובדברים שמפריעים גם לך. לכן אתם צריכים לשאול את עצמכם - "האם אפשר לתקן את המצב הזה?". ממה שאת מתארת (שיחות, פניה לבעל הבית) - כנראה שלא. זה בסדר, לא כל מערכת יחסים מסתיימת בנישואין. אז כאן מגיעה ההבנה שאין טעם לכלות עוד ועוד כוחות במלחמה הזו - ואת בבטח לא צריכה לקחת בזה צד פעיל, בגלל כל מה שאמרתי למעלה. אתם צריכים להחליט בינכם האם אתם עוברים למקום משלכם כבר עכשיו, או לוקחים נשימה עמוקה מתוך מחשבה על ההפסד הכספי, וסוחבים עוד קצת. עצתי האישית בעניין הזה, היא לבחון עד כמה ההפסד הכספי הוא באמת קשה, ואם זה משהו שניתן לסבול אותו - לעשות את הצעד הזה. נשמע שזה משהו ששניכם רוצים ומחכים לו. את אף פעם לא יודעת מה יהיה מחר, ולא כל שקל שווה שיחסכו בשבילו. כולנו יכולנו להיות מיליונרים - אם לא היינו מוציאים אגורה. מי שהיה מקבל את הירושה היה מקבל ימבה כסף - אבל זה באמת היה שווה את זה?

behappy

New member
תודה על העצות ../images/Emo140.gif

תראי. אני מסכימה איתך שזה בין החבר שלי לבין השותפה והסיבה היחידה שכתבתי כאן היא שלי יש מחשב בחדר שלי ולו אין, ורציתי לקבל כמה דיעות, כי שנינו די חסרי אונים וקשה לי לראות אותו במצב הזה, של עייפות מטורפת. אני לא כל כך בטוחה שזו זכותה של השותפה לעשות המון רעש בשעות לא סבירות. ברור שמותר לה להביא ולארח את מי שהיא רוצה, כמו שאם חבר שלי מארח אותי שם לפעמים זה מותר. ההבדל הוא שאני בקושי מצייצת שם, והיא והחבר'ה שלה עושים כלכך הרבה רעש שמפריע לדיירים האחרים! שהם לא אני, אבל אחד מהם הוא החבר שלי וזה מספיק בשביל שאבוא לכאן לבקש עצה. לא שאני לוקחת צד פעיל והכל. אבל קשה לי עם המצב שלו, וזה כמובן גם משפיע עליי ועל האפשרויות שלנו לישון ביחד.. שתבינו שאנחנו גרים שני רחובות אחד מהשני ויש ימים שאנחנו לא יכולים להתראות בגלל עבודה ולימודים וכו, ועכשיו גם את השעה היחידה הזו אין. בינתיים הוא מתלבט אם להפר את החוזה. הבעייה היא שזה כמובן כרוך בבלגנים ולא בטוח שבעל הבית יתחשב בו, ושנינו די תפרנים וקורעים את עצמנו בשביל הכסף שהרווחנו, וגם זה בא בחשבון...

newKiticat

New member
טוב

אני מגיבה כי אני מתגעגעת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! או שכבר שכחת איך אני נראת?

newKiticat

New member
אז יאללה!

צרי קשר ותעדכני אותי! יש אייסי, מסנג'ר ומסרים! תבחרי בכלי הנשק שלך....

למעלה