behappy

New member
../images/Emo53.gif

שלום לכולם
אני קוראת סמויה של הפורום כבר די הרבה זמן ובגלל שעכשיו יש לי מה להגיד החלטתי להצטרף...
אז ככה: החבר שלי גר בדירה שכורה עם שותפים, ולרוב אני ישנה אצלו (כי לישון שנינו במעונות סטודנטים זה איכס), ככה ש... אני כבר מדברת בשם שנינו :p הבעייה היא שותפה מסוימת שלו: היא עושה רעש מטורף (טריקת דלתות, צרחות באמצע הפרוזדור ומוזיקה [ועוד ממש מוזיקה מעצבנת!] בפול ווליום, וכל זה מ-11 בלילה עד 2-3 בלילה.. אני בכלל לא מצליחה להירדם שם עם כל הבלגן הזה, והוא ישן בקושי ועוד אמור לקום לעבודה כל יום ב-5 וחצי בבוקר. ביקשנו ממנה, תלינו פתקים נחמדים שמבקשים קצת שקט, היינו הכי הכי חמודים שאפשר, וכלום. היא חצי יום משתדלת ואחר כך ממשיכה עם ההרעשה המטרידה שלה. ועוד מעזה להתלונן בפני בעל הבית שאני ישנה אצלו. (כשהיא, כל יום מביאה מישו חדש לשם). בקיצור, החבר התלונן בפני בעל הבית ואמר שזה בלתי נסבל, ועד שהוא לא איים שלא ישלם את השכירות אם לא יהיה שקט, בעל הבית די זלזל בבעייה. מהרגע שהופיע האיום הזה, הוא התחיל להתפתל, להציע לו לפנות למשטרה ולהתלונן ועוד כהנה וכהנה. עכשיו השאלה- מה לעזאזל לעשות?? לדבר עם הבחורה- אולי יעזור, אולי לא, סביר להניח שלא. בעל הבית לא עוזר במיוחד והחבר טוען שבמשטרה יצחקו לו בפרצוף. בבקשה, תעזרו.. וסליחה על המגילה וכל זה ולילה טוב כמובן :)

ravivve

New member
לגור עם שותפים

נראה לי שכאשר שותפים לא מסתדרים לא יעזור כלום, לא תעזור משטרה, ולא יעזור בעל הדירה. הפתרון זה רק להגיע לעמק השווה בדיבורים ועוד דיבורים ועוד דיבורים. כמובן שיעזור שהשותף יהיה בן אדם ולא חיה כמו השותפה שאת מתארת. בן אדם שצועק בבית או משמיע מוזיקה עד 2-3 בלילה בלי להתחשב בשותפים או בשכנים בכלל, הוא לא בן אדם ולא מומלץ להיות שותף של אחד כזה בכלל. לסיכום, אני הייתי עובר דירה. פשוט. כי היא חיה השותפה הזאת, לא בן אדם וגם אם היא תפסיק עם המוזיקה, עדיין היא לא אחת שאפשר לחיות איתה במשותף לדעתי.

ravivve

New member
יש מצב

צריך להתיעץ עם עו"ד ולהראות לו את החוזה. אצלי בחוזה לדוגמא רשום שאני חייב לכבד השותף וצרכי השותף ולהשתתף בחשבונות (משהו כזה).... אני לא יודע כל כך מה זה אומר ואיך אוכפים את העניין הזה של "חייב לכבד את השותף".... אבל אפשר לנסות עם עו"ד מול בעל הבית ולגמור עם החוזה הזה ועם השותפה הנוראית הזאת....

גם לי הייתה שותפה כזאת

ובעל הבית פינה אותה אחרי שכולנו התלוננו. כמובן שהוא העדיף למצוא מישהו אחר במקומה לפני שהעיף אותה, אבל זה לא יצא ובסוף הוא ספג את ההפסד, כי גם לו היא עשתה קצת צרות. אולי תנסו לדבר עם בעל הבית, ולבדוק את האופציה שאתם תמצאו לשותפה מחליף והוא יפנה אותה? יש מצב שהוא יסכים.

NightElf

New member
שלום, וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

המצב אכן נשמע בעייתי, ומלבד לדבר עם השותפה (מה שלא נראה לי שעוזר\עזר), נותר רק "לברוח" מהדירה, אבל זה כבר תלוי בחבר שלך. נראה לי שהגעתי למסקנה, שאם יש מישהו שיותר קשה ממציאת דירה טובה למגורים, זה מציאת שותפים טובים, ועוד יותר בעיה היא שבחיפוש דירה, למעשה השותפים שגרים בדירה הם אלה "שבוחרים" אותך. הייתי רוצה לומר לך שאני יודע מה התשובה, אבל אני באמת לא יודע מהי...
אולי אבל בכל זאת שיחה רצינית עם הבחורה תעזור. נשמח לשמוע עדכונים לגבי מה שעשיתם בנושא

behappy

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

ותודה על התשומת לב. דיברנו והוא החליט שאם זה ממשיך הוא יפר את החוזה ונחפש דירה ביחד מוקדם משתכננו. רצינו לחפש בסביבות אוגוסט- ספטמבר, כי אז מבחר הדירות להשכרה בירושלים עולה, אבל יש גם עכשיו הזדמנויות. לדבר עם הבחורה לא כל כך עוזר, היא בקטע של לעשות דווקא.... לדעתי הפתרון הוא לא לשלם לבעל הבית עד שלא יעשה משו בנידון, אנחנו לא הראשונים שמתלוננים עליה והוא בעצמו סובל ממנה- היא עושה לו בלגנים וסקנדלים על כלום, בלי סוף. ואולי גם משטרה. בינתיים אנחנו ישנים אצלי או שאני ישנה כאן לבד, והמצב די מבאס.. יהיה טוב. עוד מקסימום 3 חודשים ונגור ביחד בלי כלמיני שותפים הזויים
ושוב תודה לכולם, ובוקר טוב

tenen

New member
אני היחיד שחושב אחרת?

כלומר מה קורה כאן לאנשים... הרי חצי מהאנשים כאן כבר התלוננו בעבר נגד התופעה שאחד השותפים מחליט לשכן את בן/בת הזוג שלו בדירה השכורה בלי לשאול יותר מדי לדעת השותפים... ולא נראה לי שהוא שאל במקרה הזה כי אם אותה אחת היא טיפוס של לעשות דווקא אז היא הייתה אומרת לא ומתלוננת לבעל הבית שהיא חתמה על חוזה עם ששותף אחד ולא שניים והוא בלית ברירה היה נאלץ להסכים איתה וכבר לא היית גרה שם... את בטוחה שזאת לא הדרך שלה לרמוז לך שאת לא שותפה שם? אני לא יודע איך הולכים החשבונות אצלכם אבל לפי איך שדיברת הבנתי שאת לא מחשיבה את עצמך כשותפה... אז בעצם מי משלם את החשבונות שלך?

יש דרכים אחרות

אם מפריע לה שהיא ישנה שם היא יכולה פשוט לבוא ולהגיד, במקום להרעיש ב 2 בלילה ולהפריע גם לכל השכנים... וחוץ מזה, היא כתבה שגם השותפה מביאה בעצמה מישהו כמעט כל לילה, ככה שאין לה מה להתלונן בנושא הזה... ומעבר לזה, באופן יותר עקרוני - אם יש שותפה שלא מקשיבה כשמדברים איתה וממשיכה לעשות מה שבראש שלה בלי להתחשב - זו כבר מישהי שאי אפשר לגור איתה לדעתי.

behappy

New member
המממ סליחה?

אני לא מתקלחת שם אלא אצלי במעונות. אני לא נמצאת שם הרבה. החשבונות כלולים בתשלום של השכד, כלומר החבר שלי ושותפיו משלמים סכום מסוים לחודש שכולל שכד, ארנונה, חשמל, מים, גז, וועד בית וכל אלה. השותפה הזו עצמה מביאה כל שבוע בחור חדש שגם עושה שם רעש, מתקלח וכולי, ככה שאין לה ממש פתחון פה.

tenen

New member
זה שהיא לא בסדר לא אומר שאתם בסדר..

היא לא בסדר ובזה אני מסכים איתך... אבל אם היא הגיעה למצב שהיא הולכת להתלונן אצל בעל הבית אז כמה קשה לך להבין שהיא לא רוצה אותך שם בדירה שהיא משלמת עליה כסף ולא את. החבר שלך והיא שותפים לא את והיא, את לא בעלת הדירה ולא השוכרת ואם מישהו יכול להתלונן זאת היא או חבר שלך ואם לא נעים לך את יכולה לעבור עם החבר... נכון שאני נשמע קצת פחות נחמד אבל תחשבי על זה אחרת אם את היית גרה עם שותף ולא היית רוצה את חברה שלו בדירה ולמרות שהלכת לבעל הבית להתלונן היא ממשיכה לבוא לא היית עושה לה דווקא ומוציאה לשותף ולה את הנשמה?

behappy

New member
א. אין שוב סעיף בחוזה שאוסר על

החבר שלי או כל שותף אחר בדירה הזו מדי פעם לארח את בני הזוג שלהם. וזה לא קורה כל יום למרות שבהחלט שנינו היינו מעדיפים כך. לפעמים הוא ישן אצלי (אגב, במעונות בכלל יש החמרות בקשר לתקנה הזו, ומעולם, מעולם השותפות שלי לא עשו שום בלגן בקשר לזה, וזה גם לא הפריע להן בכלל.) דבר שני: אני בחדר שלו. בקושי הולכת לשירותים שם. אנחנו אוכלים אוכל שלנו, ששנינו קונים יחד. ואנחנו בקושי נמצאים שם.. כמו שאמרתי קודם, אין בעייה של חשבונות כי הכל כלול בחוזה במחיר שנקבע מראש ולא קשור בכלל לכמה מבזבזים וכאלה. ב. אני עוברת לגור עם החבר אבל בגלל אילוצים של החוזה שלי במעונות, בינתיים אנחנו גרים בנפרד. תודה על ההצעה. ג.לא, לא הייתי מוציאה את הנשמה/עושה דווקות. אני לא תינוקת. חוצמיזה, שהבנאדם קודם יסתכל על עצמו ואחר כך על אחרים. אם היא מארחת כל שני וחמישי מישו חדש למשך כמה ימים, אין לה ממש מה להגיד לי. ד. היא מתלוננת לבעל הבית על כל פיפס ככה שזה לא ממש מדד נכון במקרה הזה.

tenen

New member
הפואנטה היא כזאת..

הדירה שלה ולא שלך את שם בתור אורחת, אם היא לא רוצה אותך בתור אורחת אין לך מה לחפש שם, וזה בכלל לא משנה אם היא צדיקה או השטן בעצמו

behappy

New member
הדירה לא שלה. החדר הוא שלה כמו

שהחדר של החבר שלי הוא שלו ויש לו זכות לארח שם את מי שירצה.

behappy

New member
אה כן והיא גם העזה להתלונן אצל בעל

הבית. רק שהוא די יודע עם מי יש לו עסק וכמה אנשים היא הביאה לדירה וכבר התלוננו על זה לפני כן, ככה ש... לה אין ממש זכות דיבור

yaelbi

New member
שיר'וש

גם אני קוראת סמויה פה כבר כמה זמן... רק רציתי לומר היי ושאני מקווה שהסיפור עם השותפה ההיא יסתדר.. מקסימום העיצה שלי מלפני 3 שנים עוד בתוקף: תחביאי לה שעונים מעוררים בכל פינה בבית שיצלצלו ויצלצלו והיא לא תדע איפה הם.. חחח..כן..כן..אני יודעת שזה ילדותי..

גם אני חושבת כך

אחרי הכל היא דיירת בבית הזה ומשלמת עליו ואת לא ואני לא אמשיך כי ה"פתרונות" שלי דומים למה שנאמר...

למעלה