מירי א

New member
../images/Emo53.gif

לחץ הדם שלי לא יורד!!!!! הממוצע בשעות האחרונות עומד על 135/90 ודופק מעל 100. (גם במנוחה, אם ישיבה מול המחשב זה מנוחה ולא ממש חייבים רק לשכב). מה אני עושה? ללכת למרפאה? בטח לא יתייחסו אליי כי סה"כ זה בטווח ה"בסדר", אבל לכו תתווכחו עם רופאים שהנורמה אצלי זה לחץ דם של 110/70 ודופק בסביבות ה-80, נכון שזה הגיוני שזה יעלה בהריון, אבל ככה הרבה? ועוד במנוחה? יש לציין שתמיד במרפאה המד לחץ דם מפחד ממני ומראה פחות או יותר על 125/85. אני מפחדת מרעלת הריון (10 קילו עודף מתחילת ההריון + בצקות). למישהי יש סיפורים אופטימיים?

אבל זה באמת נורמלי...

גם בהתייחס לערכים שלך מלפני ההריון, את עצמך כתבת שבהריון הל"ד והדופק עולים... למה את בלחץ?

מירי א

New member
כי הקפיצה ניראת לי גדולה

וזה שזה בנורמה - בסדר, נורמה בשביל מי? הנורמה שלי זה 10 מתחת לממוצע, ככה שמבחינתי בשבילי 135/90 זה שווה ערך לבן אדם ממוצע 145/100 (שהלחץ דם שלו בד"כ 120/80). לא ככה?

Dimaya

New member
מה עם חלבון בשתן?

כי אם יש לך חלבון בשתן - זה באמת לא נשמע טוב. אני מציעה שתגשי לקופ"ח שלך - אפילו עכשיו - ותבקשי לבדוק חלבון בשתן בסטיק. במקביל תמשיכי לעקוב אחרי ל"ד ותבקשי הפנייה לאיסוף שתן. חשוב לזכור שעצבים לא תורמים להורדת ל"ד. איזה שבוע את? רעלת בד"כ מופיעה בשליש שלישי של ההריון.

לא נראה לי...

סה"כ ברגיל את ממש מעט מעל הנורמה. ובל"ד גם אין "נורמה" יש טווח. כשהממוצע של הטווח הוא 120/ 80. הקפיצה שלך לא נראית לי משמעותית בכלל, ואני במקומך לא הייתי נלחצת. אבל אם את לחוצה למה את לא הולכת לרופא? אגב, אני ברגיל עם 90/60 ועכשיו עם 130/ 85- נראה לי סביר ונורמלי.

כרמיון

New member
אולי היית קצת עצבנית או נרגשת?

עצבים או התרגשות יכולים להקפיץ את הלחץ דם ככה שהוא לא ישקף את המצב הקבוע שלך. לי זה קרה פעם במעקב הריון - כעסתי על האחות בגלל משהו, והלחץ דם שלי היה גבוה מהנורמה. בבדיקה חוזרת הלחץ דם ירד והיה שוב נורמלי.

שויו

New member
מירי, לבדוק אבל לא בלחץ

הדופק עולה משמעותית גם אצלי בימים האחרונים (שבוע 22). לחץ דם אני לא יודעת כי לא מדדתי. לא נראה לי היסטרי אצלך אבל תמיד כדאי לבדוק ולהתייעץ עם רופא וכמובן לעשות חלבון בשתן.

תראי 125/85 זה נראה לי סביר

אבל לדעתי תקפצי לקופ"ח שיבדקו חלבון בשתן ותתיעצי עם רופא

mabb1

New member
לחץ דם

הערך הנמוך אצלך הוא 90 וזה כבר גבול בעייתי. אף אחד לא יזלזל בך במרפאה עם ערך נמוך של 90 ויבקשו מימך להיות במעקב.

ארכובית

New member
אל תפחדי - תבדקי!

למיטב ידיעתי באופן רגיל ל"ד דווקא יורד בהריון - כי כלי הדם מתרחבים. בכל מקרה, יחד עם בצקות ועליה במשקל - הייתי בודקת.

טאש

New member
עדיף להבדק ולראות שהכל בסדר

מאשר להזניח ולגלות רעלת הריון (אל תשחקי עם חייך וחיי העובר!)

מירי א

New member
תודה בנות

אז אני אעביר את הסופ"ש בבית עם מעקב לחץ דם, ובתחילת שבוע הבא גם ככה יש לי העמסת סוכר (בהצלחה לי, אגב) ואני אבקש שיבדקו לי גם חלבון בשתן, על הדרך.

למעלה