12111 מיכל

New member
../images/Emo53.gif

שלום אני חדשה בפורום קוראים לי מיכל אני בת 14 עוד כמה חודשים בקרוב הולך ליהות לי מבחן קשה באנגלית וחשבון שיקווה לי אם אני נשארת בהקבצה א ובאגלית א2 אני מאוד נלחצת במבחנים אני מפחדת שזה ישפיע לי על הציון אולי אתם מקרים משהו שיסיע לי למנוע את הלחץ הזה הוא משהו שיעזור לי להצליח אני חייבת לעבור את המבחן לומרת שיש לי בעיה שמונעת ממני להבין חומר מסוים בבקשה תענו לי אני חייבת משהו שיעזור לי כדי להצליח הוא כדי למנוע את הלחץ מקווה שתענו בהקדם

ToryMaster

New member
המממ

פרחי באך יעזרו? לכי על רסקיו, עושה לי פלאים
או, כמובן, מדיטציות והרפיות, אבל זה כבר לא התחום של הפורום

האפור

New member
כן מדיטציות....

ורק תדעי שיש בעיה שנקראת "חרדת מבחנים".. את הולכת ליועצת של השנתון ונותנים לך הקלות ועזרה וכו'... ותנשמי עמוק זה רק בית ספר.

Bartal j

New member
תראי אני אגיד לך משהו ..

זה טבעי להילחץ ונורמלי לגמרי , אבל צריך לקחת הכל בפרופוציות הנכונות את מבינה אותי? לי השנה יש 22 יח"ל ואני לא יודעת איך אני בכלל אעבור אותם , במיוחד במתמטיקה ,שאני וזה לא הולך טוב ביחד ואף פעם לא הלכנו טוב ביחד עוד מהיסודי .. וחבל לך על הזמן איזה דפיקות לב הולכות לי לפני בחינת הבגרות ואיזה טירוף זה.. אבל את צריכה להבין משהו שזה לא סוף העולם ,ושהשמש תזרח מחר גם אם לא תקבלי 90 או 100 ,ושמבחן זה לא ממד מדוייק שקובע מי את או , אם את חכמה או לא גם לי בערך בגיל שלך שהייתי בכיתה ח' , היה אותו מבחן אני חושבת, שקבע להקבצות וגם אני הלכתי למות מהלחץ,ועברתי את זה בשלום כמו גדולה ,ככה זה בחיים יהיו לך מלא מבחנים שתצטרכי לעבור כי זה חלק מהבגרות שלך ומזה שאת כבר לא ילדה. אבל תזכרי שלא משנה מה יהיה הציון שלך תמיד תוכלי לתקן אותו , במועד ב' או משהו כזה ושלא קרהכלום, אם יש לך בעיה מסויימת אולי באמת כדאי שתעבדי על זה מהשורש , אני בכיתה ח התקשיתי קצת באנגלית , אז ירדתי להקבצה ב' לשנה ,וחיזקתי את היסודות שלי וחזרתי בכיתה ט' להקבצה א' ועכשיו בכיתה יב אני במסלול של 5 יח"ל אנגלית (כששתיים כבר יש לי בכיס תודה לאל!) קיצר תנשמי כמה נשימות עמוקות לפני המבחן , ולילה לפני תלכי לישון מוקדם אחרי שלמדת טוב את החומר , וטיפ שלי: תפנקי את עצמך קצת , זה בהחלט מגיע לך אחרי יום לימודים קשה ,ותעשי אמבטיה טובה עם שמנים ונרות ,זה משחרר שחבל לך על הזמן , תעשי גם מדיטציות ושימי תמוזיקה האהובה עלייך ותחשבי חיובי. והכי חשוב! אל תחרשי על החומר יום לפני זה לא יועיל לך ורק יעשה לך בלאגן מיותר, אפילו תצאי עם חברות או תראי סרט, לילה לפני , זה ישחרר אותך קצת מהלחץ , ותאמיני לי שמה שנכנס נכנס ואם זה נכנס טוב אז זה לא יצא כי המוח שלנו הוא דבר מופלא פשוט, בבוקר ,לפני שתלכי לבית ספר תאכלי ארוחת בוקר טובה ומזינה , מה שבא לך זה חשוב ותורם לריכוז,ואם יש לך אמונה במשהו שיעזור לך (חמסה ,תהילים, להיכנס לכיתה ברגל ימין, לשתות מים , או ללעוס מסטיק ,שוקולד, כי זה עוזר לך תשתמשי בזה , זה לא יזיק ,אלא רק יעניק לך קצת ביטחון) ובאמת אם כל זה לא יעזור ואני ממש בספק ,אז את יכולה לפנות ליועצת של בית הספר שתעזור לך ותרגיע את הלחצים שלך.. מקווה שעזרתי לך ובהצלחה במבחנים ובכל ..
שלך :בר

12111 מיכל

New member
תגובה

תודה רבה על מה שכתבת אני מקווה שזה יעזור ביום חמישי התקיים המבחן אני יכתוב איך הלך לי אני מקווה שאני יצליח לגבור על הלחץ תודה על מה שכתבת אני בטוחה שזה יעזור

למעלה