Tidal

New member
../images/Emo53.gif

יש לי מחסור רציני בסולניות. למישהו יש המלצות על פרוג עם סולנית? תודה

SMILE 4 NOTHING

New member
רנסאנס!הסטרובס

כשסנדי דני המדהימה הייתה איתם. והיא הייתה בעוד הרכב, עם ריצ'ארד ת'ומפסון, אני לא זוכרת את השם, באתר של אורי ברייטמן יש הכל....

המ.

אז ככה, מדובר בתצורה הדי קיצונית של הפרוג, ריו, ולכן אני לא בטוח אם יהיה מדובר בכוס התה שלך, ובכל אופן תנסי את art bears

עמית ע

New member
יש דווקא המון

כמה המלצות בסבבה, וזה רק קצה קרחון: Earth and Fire - Song of the Marching Children להקה הולנדית שזכתה לפופולריות בזכות הלהיט Memories. האלבום השני שלהם הוא אלבום פרוג נחמד מאד, מלודי וקצבי. Eskaton - Four Visions להקה צרפתית בסגנון זוהל עם שתי זמרות. אני באופן אישי אוהב אותם יותר מאשר את מאגמה. Apoteosi - Apoteosi להקה איטלקית משפחתית (שני אחים ואחות) בסגנון פרוגרסיב איטלקי טיפוסי. ששת - ששת להקה ישראלית מסוף שנות ה-70, שעטנז של מוסיקה בלקנית, לטינית, פיוז'ן וקלאסי.

jazzis

New member
אכן

יש המון (4 זה לא בדיוק המון....), אבל כמובן דברים פחות ידועים מרנסנס. באתר שלי תמצאי לפחות 30 הרכבים עם נשים סולניות - צריך רק לחפש. לדוגמה: Sandrose Zao Vermillion Sands ועוד רבים אחרים... אדם

Rubycon

New member
One thing I agree about Eskaton

They have great female vocalists. One of them is very special: from one point of view she sounds like a child to me, and from the other she sounds great in bed.

jazzis

New member
Funny?

The lady could be your grandmother now, so I don't think this is funny ;) אדם

giloni

New member
נשים נשים נשים

האמת חייבת להאמר. אין הרבה, וכבר דננו כאן ובמקומות אחרים בהיבטים החברתיים של התופעה. עם זאת, את המעט שיש חייבים להזכיר, גם אם הרוב מגיעות אל הפרוג בדרך עקיפה שעוברת בפולק-רוק ובדרך כלל משתתפות בהרכבים שהם יותר פולקים מפרוגיים. דיברו כאן על סנדי דני והסטרובס. האמת שהם הקליטו אלבום אחד בלבד יחד והוא רחוק מאד מפרוג. לעומת זאת, סנדי דני הצטרפה ל Fairport Convention והם עשו מוסיקה פסיכדלית - אם זה נחשב. בנוסף, שמע גם את השירה הנהדרת שלה באלבום הרביעי של לד זפלין בשיר The Battle of Evermore. מדי פראיור, סולנית להקת הפולק Steeleye Span הוציאה אלבום סולו שהוא חוויה פולקית-פרוגרסיבית כשג'ת'רו טאל מהווים להקת ליווי שלה. האלבום נקרא Woman in the wings. הלאה: ללהקת Curved Air, אחת החשובות של הרוק הסימפוני, היתה זמרת בשם Sonja kristina. גם יפה וגם אופה. קול בריטון - די שונה מהסופראנו של פראיור וסנדי דני. רנסאנס - כמובן עם שתי זמרות: ג'יין ראלף בשני האלבומים הראשונים ואנני האסלאם בכל השאר. להאסלם גם קריירת סולו מפוארת, קצת פחות פרוגית מהלהקה שלה. עוד: להקת Pentangle היא להקת פולק-רוק שעשתה מוסיקה קצת יותר מורכבת מאחיותיה, סטילאי ופיירפורט וגם היא מובלת על-ידי זמרת לא רעה בכלל - Jackie McShee. בכלל, להקה נהדרת ושווה האזנה מעמיקה. עוד: להקת פרוג עם שתי זמרות! Esperanto Rock Orchestra, הוציאו שלושה אלבומים בשנות השבעים - השניים היותר פרוגיים הם Danse Macabre ו the Last Tango. הזכירו כאן את Earth and fire ההולנדית - עם זמרת. אחלה פסיכדליה פרוגרסיבית. מומלצים: Song of the Marching Children&Atlantis להקה נהדרת נוספת, שוב עם שתי זמרות, היא להקת Mellow Candle שגם היא הוציאה אלבום אחד באמצע שנות השבעים. יש הרואים בה מין וריאציה של רנסאנס שלא הצליחה לנסוק לגבהים של הלהקה הגדולה. מבחינה מוסיקאלית הם קצת פחות סימפוניים מרנסאנס וגם קצת יותר קרובים לפולק, אבל עדיין מדובר בלהקה שייצרה מוסיקה מאד מעניינת באלבום היחיד שלה (יצא עוד אלבום של גירסאות מוקדמות וקטעים נדירים, אבל הוא פחות טוב לטעמי). האלבום נקרא Swadling songs והוא ניתן להשגה בארץ - מומלץ ביותר!! עוד הרכב מעניין עם זמרת, שוב עם אלבום בודד הוא Trader Horn באלבומם Morning Way. שוב, פולק מתקדם יותר מאשר פרוג קלאסי. עד כאן מה שעולה לי בראש יקי

jazzis

New member
ובפעם השניה...

יקי ידידי שוב תודה על הרצון לפתח את הנושא. הדוגמאות שלך נהדרות כמובן, אך הן כולן מאותו ה-Sub ג'אנר של פולק-פרוג, שהוא כמובן נהדר כשלעצמו. אני דווקא התכוונתי יותר לפרוג סינפוני, שגם בו יש ןיש זמרות למכביר, במיוחד בהרכבים היפנים הנהדרים וגם אצל הצרפתים והגרמנים. תענוג להשתתף איתך בדיון, כרגיל. בידידות אדם

pasteran

New member
אתה מגרה אותי

סולניות זה דבר חיובי מאוד מהרבה בחינות. היחידים שאני מכיר מהמלצותיך, הם curved air, שאלבומיהם הראשונים מצויינים. ברם אולם לסוניה כנראה שאין באריטון (אלא אם היא מזן אינטרנשיונל) ובכל מקרה הקול שלה לא נמוך. מתישהו גם תורם של הסטרובס יגיע למחשבי. המלצה נוספת לא מתחום הפרוג אבל לא פחות טובה היא ג'וליה אייזנברג בשלל הרכביה.

dpascal2

New member
אז אם כבר אתה מגורה,,,

מאוד מאוד מומלץ הדויד של Curved Air שבאמת מתעלים על עצמם בlive, זו גם חוויה ויזואלית למי שיודע להעריך צילום טוב מהעידן הפרדיגיטלי, דןבדבן נוסף הוא חווית התאהבות בסוניה, יחד עם זאת, אזהרה ! השנה היתה 1972 ומאז יקירתנו פתחה מצנח, 1972: http://www.classicrockproductions.com/video/crpcair.htm היום: http://www.sonjakristina.com/Crigigpurple.htm

למעלה