o r n i t

New member
../images/Emo53.gif

יש סלט של תפוחי עץ, אננס ועוד פירות עם מיונז אני לא ממש זוכרת את השם שלו ומאוד אשמח למתכון.

הסלט הוותיק של רות סירקיס

מתכון: סלט וולדורף רכיבים: 1/2 ק"ג תפוחי עץ חמוצים מיץ של לימון אחד 4 גבעולי סלרי (אני שמה פחות, ולרוב בכלל לא) 100 גרם אגוזי פקאן 1 קופסאת שימורי אננס 1/2 גביע שמנת חמוצה מעט מלח (אם נחוץ) אופן הכנה: - מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לאצבעות דקות באורך 2 ס"מ. - בקערה מערבבים את מיץ הלימון ומעט מאוד מים. טובלים את התפוחים במיץ החימון בכדי למנוע השחרתם. - חותכים (או מגררים) את הסלרי לקוביות קטנות. קוצצים חצי מכמות האגוזים (את השאר נשמור לקישוט). - צעבירים את תפוחי העץ לקערה, מוסיפים את הסלרי, האגוזים וקוביות האננס. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב, אך בעדינות. הערות: מקור המתכון: רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

RUTHIE1

New member
הנה המתכון שלי - ../images/Emo91.gifמצוין!

6 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לגפרורים (אני חותכת במנדולינה) מיץ מ-1-2 לימונים - לשפוך על התפוחים 5 גבעולי סלרי חתוכים וקוביות בגודל ס"מ 3/4 קופסת אננס בחתיכות+3 כפות מהסירופ 100 ג' אגוזי פקאן שבורים גס 100 ג' צימוקים מיונז-להתחיל עם 4-5 כפות ואם צריך אז להוסיף.להשתדל כמה שפחות מיונז-זה לא סלט מיונז אלא וולדורף. 3 כפות סוכר להכין יום מראש, להשאיר במקרר לספיגץ טעמים. למחרת לטעום ולתקן במידת הצורך.

סלט וולדורף - fairy_mi

ואני הכנתי את המתכון הזה ויצא מעולה ותודה לענבל (פיירי מי) ממתכונים על המתכון של אמא שלה ה-מ-ע-ו-ל-ה סלט וולדורף החומרים: 6 תפוחי עץ חמצמצים מסוג אלכסנדר 1 ראש סלרי קטן או 1/2 ראש סלרי גדול מגורד 5-6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ 100 גר' אגוזי המלך 3 כפות מיונית 3 כפות שמנת חמוצה קוביות אננס משומר מקופסא מלח, פלפל מיץ מלימון אחד אופן ההכנה: חותכים את תפוחי העץ לרצועות דקות. חותכים את שורש הסלרי לפרוסות ואחר כך לרצועות. מערבבים מיץ לימון עם 1/2 כוס מים וטובלים בהם את התפוחים והסלרי כדי למנוע השחרה, שמים יחד בקערה. קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה. מפרידים את האגוזים ומוסיפים. מוסיפים גם אננס, מיונית, שמנת ומלח ומערבבים הכל יחד. בעת ההגשה מפזרים מעל לסלט את אגוזי המלך. הערות: נחמד להגיש על צלחת מרופדת בעלי חסה. אפשר להוסיף רק שורש סלרי או רק גבעולים. מקור המתכון: fairy_mi, אמא

למעלה