א ל ו מ ה

New member
../images/Emo53.gif

התגנבתי לכאן בשקט בשקט. רוצה לספר ולהשמיע. אנחנו ביחד הרבה שנים יחסית לגילנו הצעיר, יותר מ-5 שנים, מתוכם אנחנו חיים יחד 3 שנים. לאורך הדרך, שתמיד היתה קשה, סוערת ו"על הקצה" למדתי את הדפוסים הבעייתיים שלנו מכל הכיוונים, ואני יודעת יופי לנתח מה קורה לנו ולמה... אני גם יודעת שאם לא אעשה את הצעד ואחתוך - סופית וחד וחלק - אז אני גוזרת על עצמי חיים של אומללות, בחברת איש שלא מסוגל לספק את צרכי הרגשיים. וזה לא שהוא לא נהדר, וזה לא שהוא לא רוצה - פשוט הוא לא יכול לתת לי את מה שאני צריכה, ולדעתי זה הדדי, רק שהוא מפחד להודות בכך. לשנינו יש קשיים רגשיים דומים, מקורותיהם ידועים ונטחנו היטב, גם על ספת הפסיכולוג. זמן רב ניסיתי לשכנע את עצמי שאנחנו ביחד לשם "תיקון", ושזה כל-כך קשה כי זה מעורר בנו את המקומות הפצועים - ורק כך אפשר להירפא. אבל נמאס לי. אין לי כוחות. אני מרגישה שכל האנרגיות שלי מושקעות בקשר חסר תכלית, בריטואלים קבועים של מריבות נוראיות, התפרצויות זעם, צרחות, בריחות מהבית ודרמות. כביכול אני יודעת בוודאות גמורה מה עלי לעשות, וזה לקום וללכת. אבל איך עושים את זה? מלבד הרע והבלתי-אפשרי אנחנו קשורים בעבותות של אהבה, בעצם זו לא המילה הנכונה, אבל איך קוראים לתמהיל ממכר של תלות, צורך, פחד, הרגל??? פעמים רבות ניסיתי ללכת וחזרתי עם זנב מקופל בין הרגליים. הוא התחנן, בכה, לא הפסיק להתקשר, לחכות בחדר המדרגות בבית הורי, להפציר.לא שיתף פעולה כשביקשתי לעזוב את הדירה (שנינו חתומים על החוזה) או להוציא את חפצי מהבית, דרש שאבוא לרק עוד שיחה אחת שהפכה להיות דרמטית וקיצונית כמובן. ואני מתביישת לכתוב שזה הגיע גם למקומות רעים כמו איומים למיניהם (לא עלי - על מה שיעולל לעצמו).בכל פעם נשברתי וחזרתי - ושוב מצאתי את עצמי באותה נקודת סף - שבה אני יודעת בוודאות גמורה שזהו, שיותר אי-אפשר. איך עושים את זה? איך הולכים? איך מבהירים שזהו? שאין יותר מה להבטיח הבטחות ולנסות לשכנע? מאיפה משיגים את הכוח הנפשי הדרוש כדי ללכת?

s h o o s h a

New member
איך אומרים? איך עושים?

מנין שואבים את הכוח? הכוח הזה עליו את מדברת מצוי בך. את מודעת לקיומו ולעוצמתו רק חוששת לעשות בו שימוש. (ומי כמוני מכירה את התחושה...) רק תשובה אחת יש לי, היא תישמע ותיקרא מאד פשוטה אבל היא לא. עבודה עצמית הרבה עבודה עצמית ועמידה בהחלטות שלך. לא "להיכנע" ולהיסחף חזרה אל המקום הזה שיש בו תלות, צורך, פחד, הרגל גם טוב יש בו אבל הטוב הוא כל כך לא טוב. וזה קשה. אין כאן בכלל שאלה של "אם" 'השיגי' לעצמך אוזן קשבת, כתף להישען עליה, יד שתוכלי להחזיק ברגעים שתרגישי כי את נוטה ליפול. הדמות יכולה להיות חבר/ה או אפילו איש מקצוע. מי שיהיה הכי נוח לך להיפתח בפניו ולהתחזק בעזרתו. אל תהיי שפופה אל תמעיטי בערך עצמך, בערך כוחך ובערך תעצומות הנפש שיש בך ומרגע שתתחילי, תתחילי להרגיש את הכוח שב וזורם בעורקייך וכל השאר יימוג או נכון יותר יהיה לומר, יוותר כחוויה נוספת בחייך. בהצלחה

seeyou

New member
מערכת יחסים הורסת את החיים!

קשה לתת עצה טובה רק על מה שנכתב המצב מסובך,קשה עד דיבוק... אני חושב שהייתי עוזב את הארץ לפחות ל 3-4 חודשים אם לא ליותר להתנתק מהסביבה מהזיכרונות הרעים לתת לזמן לעשות את שלו ברור שלא מעשי וגם יקר אך במחלות מוזרות משתמשים בתרופות מוזרות! keep smiling יוסי

נעמי112

New member
הסתכלי במראה

אלומה (שם יפה בחרת לך) את לא צריכה ללכת רחוק בכדי למצוא כוחות. הם קיימים בך ואת גם יודעת מה את צריכה לעשות. עימדי מול המראה ותגידי לעצמך "אני חזקה, יש בי את הכוחות" האמיני בכך בכל ליבך. חישבי על החיים שאחרי, על החיים ללא קשר מסובך זה, על חיים של אהבה פשוטה, טהורה וטובה. בכל פעם שכמעט תישברי ותרצי לחזור לבן זוגך, עיצמי עיניים ודמייני איפה את רוצה להיות בעוד 5 שנים, האם בקשר מסובך שכזה או אולי במקום טוב יותר. את חייבת לעצמך את הטוב ביותר. השתדלי להתעלם מאיומי חברך, קחי אחריות על מעשייך ולא על מעשיו, טפלי בעצמך ותמקדי את הכוחות בך, גם ככה זהו תהליך לא קל, את לא צריכה גם את מצוקותיו. בנוסף אני ממליצה לך שלא לעבור את התהליך לבדך, שתפי את הורייך (את עוד עלולה להיות מופתעת כמה שהורים יכולים לתת תמיכה), חברה או איש מקצוע. את עוד צעירה וכל החיים לפנייך, אל תהרסי אותם במודע, נשמע לי שעברת מספיק בחייך, מגיע גם לך להיות מאושרת. בהצלחה

adam33

New member
כל האומר...

אחטא ואשוב אחטא ואשוב...לא מוחלים בידו.. דהיינו אם הוא התחנן ואמר שהוא ישתנה והכל יהיה בסדר ורק בכדי שתחזרי אליו ושוב הוא הפך להיות מי שאינו עומד בדיבורו אז מין הסתם את צודקת ותעשי את הצעד שאת רוצה בו.. אני מדבר בנקודה אחרת.. את הרי יודעת שגם ילד שיעשה מה שיעשה אם לא קיים בו היסוד הנפשי שהוא יודע שזה אסור אזיי עד כמה שזה כואב העונד יהיה שונה אם בכלל.. הבעיה כך עם בעלך.. האם הוא הפנים את השינויים שהוא ואת היתם צריכים לעשות? כי בעצם את נטלת עלייך את האשמה אצל הפסיכולוג ובעצם הותרת את הבעיה המשותפת שלכם באויר האם היו דרכים או טיפים לזוגיות מאושרת שהוא ידע אותם ובכל זאת לא נקף אצבע בכדי לקדמם? בהנחה שכן אז שתהיה לך הצלחה בדרכך...

למעלה