../images/Emo53.gif

יכול להיות שבן אדם יפחד מההצלחה שלו? וכדי למנוע את ההצלחה שלו, הוא יתקע לעצמו מקלות בגלגלים? ישים לעצמו רגל??? למישהו זה קרה פעם? מישהו עשה משהו נגד זה? איך מתמודדים עם ההרגשה הזאת בכלל? למישהו יש תשובה בשבילי?????

נתחיל בזה. את חושבת שהצלחה היא

לתמיד? שאנחנו תמיד נישאר למעלה? אני לא. מצד שני, גם לא חושבת שתמיד ניכשל, שתמיד נהיה בתחתית. החוסר ידיעה הזה, מתי ואיך ואפילו אם כדאי מפחיד. ולפעמים, אנחנו מעדיפים להישאר במקום שאנחנו נמצאים רק בכדי לא להתמודד. לצערי, זה קורה הרבה. פחד מלצעוד הוא די נפוץ. והשאלה מה עושים. זורמים. רק ככה זה עובד. ההרגשה היא לא טובה כאשר מרגישים שאנחנו מכשילים את עצמנו. אז אולי תנסי לראות את עצמך כבר מצליחה. ואולי ככה לא תפחדי כל כך, אלא פשוט תתני לעצמך להגיע למקום שאת מסוגלת להיות בו. למשל במקום לחשוב על האפשרות שתתקבלי לעבודה, תחשבי את עצמך כאילו את כבר בעבודה. תסתכלי טוב טוב לתוך עצמך, ותאמיני שאת יכולה. כי זה אפשרי להצליח, רק לא צריך לחיות באשליה שזה תמיד יהיה ככה. אלא להיות מציאותים, שיש עליות ויש ירידות, וכל זה -זה חיים! כי רק מההצלחות והנפילות לומדים. מקווה שעזרתי. אני.

אורלי_ל

New member
בטח שיכול להיות

מאוד הגיוני גם.
לגבי מה לעשות, לדעתי כשאי שתשבי עם עצמך ותעַבּדי את הפחד. תנסי לפרוט אותו לפרטים, מאיזה דברים ספציפים את פוחדת. חשוב שתזכרי (תמיד) שכל תחושה שאת מרגישה היא נורמלית וטבעית, גם אם היא לא נראית לך הגיונית כרגע. אל תשפטי את עצמך על התחושות שאת מרגישה. אם תרצי תרימי לי

אני בעד גישה אחרת

אף פעם לא אהבתי את הגישה של לשבת ולחשוב ולנסות לפתור דברים במחשבות או בדיבורים. מהסיבה.. שאם אני כנה עם עצמי, אז זה פשוט אף פעם לא עבד, לא באמת. לא שינה שום דבר בסופו של דבר. לכן.. אם את ערה לזה שאת תוקעת את עצמך ועוצרת את ההצלחה שלך, ונראה לי שאת כן, עובדה ששאלת את השאלה. אז פשוט תפסיקי עם זה. זאת התשובה הכי טובה שלי. בלי סיבוכים ותשובות מתחכמות. פשוט תפסיקי. ולכי עד הסוף, שימי רגל על הגז, וכל פעם שהשד הקטן יצוץ וינסה לעצור אותך, אל תכנסי לוויכוחים מיוחדים איתו, תגידי לו שהוא צודק.. ואז לכי את הדרכך.. חזרה לנתיב ההצלחה שלך. תעשי מה שאת רוצה. ולא מה שהשדים שלך מנסים לשכנע אותך.

לדעתי, נקודת המוצא היא פחד.

דויד, איך היית מגדיר פחד. הצלחה קל "להגדיר". אם הרגשת באיזה שהוא אופן טוב יותר מלפני רגע, הצלחת. גם אם אתה לא רואה את זה, זו הצלחה. כי בתת מודע שלך הצלחת למצוא דרך. הדרכים החיצוניים, כמו לקבל ציון טוב, התקדמות בעבודה, הורדת מחיר במו"מ, ועוד הם רק התוצאה של ההצלחות הקטנות שבאמצע הדרך, כמו משמעת עצמית, יכולת להתמקח על שלך. מבין את כוונתי? אבל מהו פחד? כולנו מפחדים, זה הגיוני ביותר. לכולנו יש פוביות שלפעמים מפריעות לנו בדרך. ובשביל להמשיך אנחנו תמיד מנסים לעבור אותם. אורי אמר "פשוט לעצור אותם". אבל זה כל כך פשוט למשל לאדם שפוחד מהחושך פשוט להתמודד בשנייה אחת? ולהפך, אדם שפוחד מהאור? האור הוא בנו, תמיד היה. תמיד יהיה. אנחנו יכולים להאשים את כולם ואת עצמנו ולומר אין אור, לעולם לא יהיה, אבל בסופו של דבר, רק אנחנו יכולים למצוא את המתג. וכן, הפחד הוא מאיים, ולא משנה מאיזו סיבה אנחנו פוחדים, ולא משנה מה הפחד. אבל כשלא יודעים עם מה להתמודד, בדרך כלל גם קשה להתמודד. אנחנו לא יכולים לדעת איפה האור, והוא יכול להיות לידנו, והוא יכול להיות מעבר לשולחן, לכיסא ואפילו מעבר למיטה. חוסר ידיעה יכול למנוע מאיתנו שלא לנסות. ולכן. אם נלמד את הפחד. נלמד שיש דברים שכן אפשריים ויש שלא, נלמד בעצם שלא משנה היכן האור, תמיד נוכל להגיע אליו. כמה מחשבות שעוברות לי.. אני

~דויד~

New member
הבנתי אותך

פחד הוא ההיפך מוודאות. פחד הוא אשליה, שמקורה במערכות אמונות שקריות. אז מה זה לפחד מהצלחה? כאשר אין פחד, ההצלחה נדבקת כמו קוץ בתחת.... חחחחחח אבל פחד מהצלחה, הוא גם פחד משינוי, והוא גם פחד ממוות.

המממ.. קוצים בתחת..כיף!..

אני לוקחת תמיד את הלוליינים שיכולים לשכב על מיטת מסמרים. הרבה קוצים בתחת אשר לא פוגעים, אבל ככל שנוריד מכמות המסמרים, ואף נישאר עם אחד, זה יכאב... וואוווווו.. זה יכאב.. <אל תנסה!!> מכך, שכאשר מתמודדים עם החיים בדרך של הסתכלות של פן אחד, בעצם אנחנו מתבלבלים ורואים את הפחד כדבר היחיד שמפריע לנו. אנחנו כואבים אותו כל כך כי הוא השולט. אך אם נסתכל על מכלול הבעיות, נראה שבעצם יש מכלול לא רק של בעיות אלא של הצלחות. נראה שהחייים הם כה גדולים, והעולם הוא כה רחב, שהפחד מההצלחה הוא כלום לעומת הפחד מלעשות את הדרך אל ההצלחה. והדרך אל ההצלחה, היא רק במחשבתנו. כי רק אנחנו מתחליטים מה זו הצלחה בשבילנו. כאשר הצלחה=כל רגע שיותר טוב מקודמו. מה דעתך? אייצ´ .. חשבת פעם על הליכה על חוט? מעניין! אני.

~דויד~

New member
דעתי היא שאם אני מרגיש שבא לי

לאכול שוקולד, אז אני אוכל שוקולד ואני מרגיש כייף, אז זה אומר שהצלחתי? ואם אני מרויח בלוטו מיליון שקל, אז אולי זה אומר שהצלחתי? או אם יש לי חברה, אז זה אומר שהצלחתי? לא מקבל את הגדרתך להצלחה

היי דארלינג

אם אתה השקעת במשהו שרצית בכדי להשיגו, ועשית זאת, או לפחות עשית חלק מהדרך, זו הצלחה. אני די מכורה לשוקולד, ואין פה בבית, אז אני אשמח שאשיג, ארגיש שהצלחתי לממש את יכולותיי בהשגת שוקולד >ושמתי לב לדוגמא המטופשת< והצלחתי להשיג משהו שאוהבת. הצלחה תלויה באדם, יש כאלה שיראו הצלחה בהשגת שוקולד, ויש אנשים שיראו הצלחה בדברים גדולים ומשמעותיים כמו השגת תואר לדוגמא. מה שאני אומרת, מחדדת את מה שאמרתי, ואתה יכול לא להסכים, אלא לכתוב את תובנותיך שלך, שאם אנחנו עשינו משהו למען מטרה, זו הצלחה. זה לא ככ משנה אם באמת השגנו אותה. כי לפעמים יש בעיות שלא תלויות בנו, אבל אם מצאנו את היכולת לעשות את הדרך לדבר שאנחנו רוצים, הצלחנו במשהו, ואם השגנו את המטרה הזו, גם הצלחנו בזה. וכן, זה כולל בזה את המטרה להרגיש טוב. רק טוב בינתיים ובכלל, הולכת לחזור על החומר למבחן >חשבונאות אם תהית<, ועד אחכ.. בחיוך, אני

הלו מיכלי.. מה דעתנו להביא את הדיון

לכאן? הרי להתגבר על הפחד בדרך לאהבה, ולחיות באהבה יחד עם הפחד, זה חלק מהנסיון שלנו להרגיש טוב עם עצמנו, עם הסביבה (האוהבת) וכמובן, עם האהבה. תחשבו על זה. ואם תוכלי לצרף קישורים להודעות מעניינות בנושא.

deep ocean

New member
הי יקירה

הדיון שם נמשך והוא מאד מעניין, אז מומלץ לכולם לקרוא
תיכנסו לדיון דרך ההודעה הראשית אני אשמח אם תביאי את הדיון לפורום להרגיש טוב. זה אחלה רעיון
אני אמשיך להביא לכאן קישורים מעניינים ותורמים בכל אופן

כן.

זה קורה לי ברגעים אלו ממש, זה קרה לי בעבר, ושמעתי על הרעיון הזה בכלל מבחורה אחרת. תשובה? הממ. אולי. אני עובד על זה.

למעלה