chench

New member
../images/Emo53.gif

תקשיבו אני חייבת עזרה... אני מנסה ומנסה ולא מצליחה להכניס לראש שלי את הדברים שקשורים להרצל- מטרות הקונגרס, החלטות הקונגרס וכל זה.... זה פשוט לא נקלט לי!!!! את כל הפעולות שהרצל עשה אני יודעת כי אני מתייחסת לזה כאל סיפור שאני קוראת (לא לצחוק...!) וככה אני זוכרת את זה. אבל הקטע אם ההחלטות והכל פשוט לא נקלט לי- כי אי אפשר להתייחס לזה כאל סיפור זה רק לזכור ואני לא מצליחה.... ועוד יומיים הבגרות וזה פשוט לא נקלט!!!! למישהו יש איזה שהיא דרך לזכור את זה??? בבקשה תעזרו לי..... תודה מראש!!! ובהצלחה לכולם!!!! _____________________________________________________________________
All you need is love...
 

tinkerbell s

New member
שיטה קטנה... ../images/Emo18.gif

לפי הבנתי דווקא את החלק הקשה את זוכרת... השיטה הכי טובה שאני מאמצת כדי לזכור דברים בע"פ (שאי-אפשר לספר אותם כסיפור...) היא פשוט לעשות קיצורים... זה עובד הכי טוב אצלי...!
 

tinkerbell s

New member
../images/Emo141.gif למשל...

במאפייני מלחמה טוטאלית בתחום הצבאי, אני זוכרת את הקיצור: נאמן פגז כלומר- נ'-נשק מודרני א'- אופי המלחמה (חפירות) מ'- מס' המדינות המשתתפות נ'- נזקים עצומים פ'- פריסה בחזיתות השונות ג'- גיל הלוחמים ז'- זמן המלחמה זו דוגמה אחת, כשכל דבר פה אני מפתחת, אבל הקיצור עוזר לי לזכור מה בכלל נכלל פה בשאלה... כמובן שאפשר לעשות קיצור כזה לכל דבר בערך (אפילו למשפט שקשה לזכור... סתם דוגמה- עמב"ה= עמד בראש מועצת הזקנים...) רק כדאי לא לעשות יותר מידי כאלה, כי אז הכל מתבלבלללל..!!
 
למעלה