../images/Emo53.gif

שלום לכולם, אני אמא לילד בן שנתיים ושבעה חדשים. יונק, מאוד לא עצמאי שמבקר בגן שבבעלות סבתא שלו למשך כשעתיים ביום. לאחרונה אור מסרב ללכת לגן. כשאני מגיעה איתו הוא נכנס להתקפי זעם וצווחות עד שאני נאלצת לחזור כלאומת שבאתי. בימים האחרונים התחלתי לשהות בגן איתו כדי להקל עליו ובאמת לאחר כעשר דקות של הסתגלות הוא משתלב ומשחק. עם זאת אור הוא מגלה סימני אלימות בגן מכה ילדים אחרים, לא מקבל את העובדה שהם נוגעים במשחק שהוא נוגע בו (למעט ילדות נבחרות שהוא "מאמץ" כתחליף אם...) אני חייבת לציין שבכל מקרה שכזה סבתו מתערבת מפשרת ומרגיעה ולעיתים אף נכנעת לגחמותיו. כבת לגננת אני מעדיפה כמובן שבני יבלה בגן שבו אמי יכולה לתת את כל האהבה שיש לסבתא לתת אבל המצב לא פשוט מה דעתכם?

מניסיוני הכאוב...

אני יכולה להגיד לך שזה ממש לא מומלץ שילד יהיה בגן שבו בן מישפחה הוא אחראי או עובד כמטפל כי זה לא מאפשר לו לשים גבולות לילד ואילו הילד מתבלבל בין הסמכותיות של הגן לבין היחסים עם בן מישפחה ואכן נראה שבנך מבולבל בודאי קשה לו להבין את מי הוא הולך לפגוש בגן את המטפלת או את סבתא ששתיהן היבטים שונים לחלוטין ונראה שאף סבתו מתקשה להפריד בין הילד שהיא מטפלת בו לבין הנכד,אם יש לך אפשרות הייתי בהחלט ממליצה לך בשנה הבאה להעביר אותו לגן אחר כך שהוא והסבתא יוכלו לחזור ליחסי סבתא-נכד מלאים. שלך חנה גונן

ואולי גם..

השעתיים האלה לא מספיקות לו? יש ילדים שתהליך ההסתגלות שלהם ארוך, יתכן שעד שהוא מסתגל לגן כבר צריך ללכת. אולי אם הוא יהיה 4 שעות בגן הוא יהנה יותר וירצה לבוא שוב מחר. ואני גם מסכימה עם חנה.

1אילת2

New member
אז אולי אפשר להפסיק את זה.

כלומר, הוא לא חייב ללכת לגן. הוא עוד צעיר. הוא לא חייב להיות עצמאי או חברותי (אגב, תגדירי "לא עצמאי"). אם את מתעקשת שילך קצת לגן, נסי גן אחר. אולי שם ייטב לו.

מצב עדין

אני הייתי מחפשת עבורו גן אחר שבו הגננת היא רק גננת ולא גם הסבתא. לדעתי, כדאי לך כרגע להשאיר אותו בבית איתך עד ספטמבר בלי גן בכלל (אם יש באפשרותך). אני חושבת שזה מאד גרוע להכניס ילד לגן בו הסבתא היא הגננת זה מבלבל את הילד ובנוסף אולי הוא חושב שהכל מותר לו ומגיע לו כי זו סתבא????

למעלה