• פותח הנושא KIPII
  • פורסם בתאריך

KIPII

New member
../images/Emo53.gif

אני מחפש תיכנוני מסלול (תיכנון של מסלול) כי אני רוצה לבנות מסלול יש לי את הכילים מאיפה אני יכול למצוא תכנון כידי שהמסלול יהיה מקצועי !!! !!!!!!

כRובי

New member
מה הכוונה ב"יש לי את הכלים"?

ועל איזה מסלול אתה מתכנן ?

C O L T

New member
מסלול GP, אלא מה?

הכלים כוללים גדוד של עובדי מע"ץ, כולל המכונות. אבל בגלל שזה עובדי מע"ץ - יוצא כל פעם מסלול מוטוקרוס, אז חשבנו - או להחליף את הכלים (לא בא בחשבון) או לבדוק את התכנון. אנא, עזרו ליזם הצעיר.

C O L T

New member
ברצינות - מסלול מוטוקרוס

אני באמת לא יודע איפה מנפיקים תוכניות למסלולי מוטוקרוס, הרבה תלוי בשטח הזמין, סוג הקרקע, רמת קושי ועוד מיליון גורמים, כולל גודל השופל בו משתמשים לבניית המסלול. נסה בפורום אופנועי שטח, אולי להם יש משהו בכיוון. לחילופין הייתי פותח טלוויזיה, מחפש איזה תחרות מוטוקרוס נחמדה, ומתחיל להעתיק אלמנטים עיצוביים. או מוצא סכום כסף מכובד ושוכר מומחה, מישהו כמו טל שביט, שיודע לא רק מה צריך להיות במסלול, אלא גם איך קוראים לזה. רק אל תגיד לי שהכלים זה איזה טוריה (ככה כותבים?) ופועל תאילנדי, בחצר מאחורי הבית.

KIPII

New member
מסלול מוטוקרוס

אני רוצה לבנות מסלול מוטוקרוס להתאמן !!! יש לחברים שלי בובקט ושופל ולא חסר עזרה!!! אני צריך תכנון או משהו שיעזור לי לעשות את זה כמה שיותר מקצועי... שמעתי שאולי באינטרנט יש תכנונים למסלול !!! תודה רבה מראש KIPI

KIPII

New member
ליד הבית

לא חסר מקומות!! אני גר במקום שיש הרבה שטחים... יש לך אולי איזה רעיון\עזרה??

el presidente

New member
תיסלחו לי ..אבל אני לא מבין..

איזה סיבה יש לאשר מבחינה חוקית מסלולי מוטוקרוס ולא לאשר מסלולי כביש? ..... זה ממש מתסכל... או שגם המוטוקרוס הוא לא חוקי.. מה קורה במדינה הזאת קבינימט!

חוקית ?

לא בארצנו... גם לא שטח... המירצים כמובן... לא המסלול... מסלול אספלט גם חוקי. המרוצים לא.

el presidente

New member
../images/Emo12.gif גם המרוצים בוויתקין לא חוקיים?

עם כל הפרסום והכל והם לא חוקיים....הייתכן?

el presidente

New member
וואלה ?...ואני מניח שאין סיכוי

להגיע למצב כזה בנוגע למרוצים על מסלול כביש...?

M.Z

New member
בגלל אינטרסים כלכליים וקשרים

שילוב של רצון לעשות כסף של כפר ויתקין, בשילוב קשרים אישיים עם מתנ"א מרחב שרון והפעלת לחצים בנושא של ראש מועצה שרוצה לקדם את האזור שלו ולהביא עוד אנשים שיוציאו כסף בשוק ויתקין. כל אלא מאפשרים ביצוע תחרויות שטח, שאינן חוקיות אבל מתאפשרות תחת העלמת עין של המשטרה מהנושא. אם אפשר להגיע למצב כזה לגבי מרוצי כביש? לא נראה לי כרגע. תחרויות שטח מצריכות כל שטח פתוח עם עבודת הכנה לפני, לגבי אופנועי כביש יש צורך לסלול מסלול מיוחד לנושא, ובהעדר אישור הגורמים הממשלתיים לנושא, לא יקום היזם שייקח על עצמו הכנה של מסלול בתיקווה שעוד כמה שנים זה יהיה סטטוס קוו ואולי הוא ירוויח מזה. בקיצור - לא ריאלי מסלול כביש בלי החלטה ממשלתית בנושא.

el presidente

New member
רגע רגע רגע...

מה זאת אומרת...למסלול כביש צריך ליסלול מסלול מיוחד..ומה בשטח..המסלול הוא לא מיוחד? .... אין הרבה הבדל בניהם בצורה העקרונית... זה שבשטח לוקחים שופל ועושים גבעות זה לא אומר שאין בזה תיכנון ומחשבה..מה זה מסלול כביש..אותו דבר..בלי גבעות וסלול..אין הבדל מהותי בניהם..שניהם מסלולים לתחרות ספורטיבית עם דו"גים... חבל שאין מישהו בנגב על קומבינות שיכול לקדם כזה נושא... בכל מיקרה ..לדעתי..מסלול זה מסלול... ד"א..האם הקיום של תחריות שטח לא יכול להוות תקדים לתחריות כביש.. ?

לא מדוייק...

ההבדל המהותי בין מסלול מוטוקרוס לבין מסלול אספלט הוא עלויות הקמה ועלויות תחזוקה. בעבר היו מרוצי אספלט לקטנועים ואופנועי חמישים סמ"ק במסלולי הקארטינג בארץ.חוקיים הם ממש לא היו אלא לוו בעצימת עין של המשטרה,בדיוק כמו שקורה כיום במרוצי האנדורו/מוטוקרוס שיש בארץ. תקדים?! במדינה מתוקנת אולי - לא בבית ספרנו...

el presidente

New member
לעניות דעתי...

עליות הקמה ואחזקה בדרך כלל מיתכסות עם הזמן ע"י הכנסות מאותו מסלול..(סביר להניח שהכניסה לא תעלה 30 שקל.אלה יותר...ואני מניח שיהיו אנשים שישלמו..)... זאת ובידה והגיעו למסקנה שאכן מישתלם לבנות מסלול כזה... בנוגע לזה שלא בבית סיפרנו..עם זה נותר לי רק להסכים.

M.Z

New member
עכשיו תביא את היזם שיבנה בלי אישור

ותשכנע אותו קודם כל לבנות מסלול על חשבונו, ולקוות שיתחילו שם תחרויות לא חוקיות, ושבמשך השנים הן יהפכו לחוקיות למחצה, ואז הוא יתחיל לראות כסף. אם תמצא כזה יזם - אני אשמח.

M.Z

New member
ממש לא אותו דבר ולא אותה השקעה

מסלול שטח - צור קשר עם יישוב שאיתרת שבבעלותו שטח פתוח שאינו משמש לגידולים חקלאיים, פנה אליו וקבל אישור להשתמש בשטח ליומיים (יום הכנה ויום תחרות) הצע לו לעשות שוק ביום התחרות ולהרוויח כסף מזה. (כמובן שיותר מסובך אבל על רגל אחת). מסלול כביש - אתר שטח, פנה למנהל מקרקעי ישראל, פנה למשרד התחבורה, פנה למשטרה, פנה לקבלן עבודות סלילה ..... להמשיך? ממש לא אותו דבר, הכביש מצריך השקעה הרבה הרבה יותר גבוהה, עם ראיה לטווח ארוך מבחינת תחזוקת הכביש. אתה הרי לא יכול לסלול כביש באותה הקלות שבולדוזר מרים כמה רמפות ובונה שקעים- נכון? לדעתי תחרויות שטח אינם מהוות תקדים לתחרויות כביש, ולדעתי גם המשטרה לא רואה את שתיהן באותה עין. בקיצור ... כרגע...שכח מזה.

למעלה