ritosh

New member
../images/Emo53.gif

אני בטיפול נפשי כבר שנתיים עם אבחנה של פוסט טראומה.לדעת הרופאה שמטפלת בי, המצב הנפשי הקשה שלי הוא בעקבות הפיגוע בו אבי נרצח. הרופאה שלי המליצה לי לפנות לביטוח לאומי. האם אני יכולה להגיש תביעה להכרה כנפגעת איבה גם אם לא הייתי נוכחת בפיגוע? תודה, ריטה.

shiraa

New member
לריטה

א. אני מבינה מכך שמשפחתך לצערנו נחשבת משפחה שכולה של מי שנרצח בפעולות איבה. ב. אם כך הדבר ואיני יודעת בת כמה את, שווה לך להגיש תביעה לביטוח הלאומי. במקרה הגרוע ידחו את תביעתך. ג. אם ידחו או לא ידחו את תביעתך - גשי למח' השיקום של הסניף שמטפל באיזור המגורים שלך ותבקשי ללא קשר לתביעתך טיפול פסיכולוגי ועזרה נוספת. יש שורה של הטבות להן זכאי בן משפחה של נספה בפעולות איבה. נקווה שלא תזדקקי לכך ותחלימי בהקדם.

ritosh

New member
שירה,

אני בת 45. הגשתי תביעה לנכות כללית והייתי היום בוועדה רפואית של מל"ל. שאלתי שם את הרופאים לגבי תביעה לנפגעי איבה והם לא ידעו לענות. אחד מהם גם אמר שיש התישנות על הגשת תביעה כזו ועברו כמעט 9 שנים מהפיגוע. נראה לי ש"נתקלתי" בך בשיטוטי ברשת. אני לא זוכרת איפה. את נשמעת כעו"ד. בכל אופן, תודה על תשובתך.

shiraa

New member
לריטה

ריטה, ראשית אין התיישנות על פעולת איבה או על הגשת תביעה בגין פעולת איבה. את יכולה גם היום לגשת לביטוח לאומי ולהגיש תביעה בגין הפגיעה שלך. יחד עם זאת יתכן שלא יאשרו את תביעתך באופן אישי, אזי יש לך זכויות כיתומת איבה. באשר לנכות כללית, אני מקווה שתקבע לך דרגת נכות שתזכה אותך בקצבה חודשית, אם זה רצונך. בהצלחה

למעלה