Horovitz

New member
../images/Emo53.gif

בשלב זה אני נאלצת להשלים עם כך שבכדי להתקדם עם משפחתו של אבי, עלי פשוט מאד להתחיל לטייל בארץ...
כיוון שאין באפשרותי לעשות זאת ברגע זה, ועקב הצורך העז שמתגבר בזכותכם, החלטתי להכניס את ראשי הבריא למיטה חולה מאד
ולנסות להתחקות אחר עקבות משפחתו של סבי מצד אמי, עליו אנו יודעים רק שאבד את כל בני משפחתו בשואה ואין איש לתשאל...
ולשאלתי - בדרכון הפולני של הסבא כתוב שם העיירה Borszczow. לדבריה של אמי סבי תמיד התלוצץ על היותו "גליציאני". ב JEWISHGEN אני רואה עכשיו שהעיירה הנ"ל היא בעצם באוקראינה
האם מישהו יודע מה קורה פה? האם היו שתי עיירות בשם Borszczow? באיזו מפות אני יכולה לחפש עיירה זו כדי להבין טוב יותר? אהיה אסירת תודה על כל פרט

שרי סילבר

Active member
אוקראינה, גליציה אם המקום שמצאת נמצא באיזור אוקראינה המערבית, זה בהחלט מסתדר. גליציה היתה חלק מן הקיסרות האוסטרו-הונגרית, ובכלל זה החלק של גליציה המזרחית. עם קריסתה של הקיסרות האוסטרו-הונגרית האיזור של גליציה המזרחית הפך להיות חלק מאוקראינה. אני לא בדיוק יודעת את השנים, קראתי מספר גרסאות, אבל בגדול זה העניין. זה גם הביא לחלק מהשמות להשתנות. לדוגמא: סטניסלאו, גליציה, הפכה להיות איבנו פרנקיבסק. למברג, גליציה, הפכה לביב (לבוב), אוקראינה, וכו´. כך שהמקום שאיתרת באוקראינה בהחלט יתכן שהוא הוא המקום בו חי הסבא של אמא, אלא שאז זה היה חלק מגליציה, פולין, ובהמשך חלק מן הקיסרות האוסטרו-הונגרית. מקווה שלא סיבכתי אותך יתר על המידה. אשר למפות, אמור להיות לנו כאן בפורום קישור למפות. נדמה לי שיש שם מפה גדולה ומפורטת בדיוק של האיזור הזה.

friend9

New member
גליציה המזרחית

ב-1919 היתה מלחמה בין פולין לאוקראינה, ובסיומה סיפחה פולין את גליציה המזרחית, שבה שוכנת בורשצ´וב. האזור היה חלק מפולין עד 1939. אגב, יש ספר ביידיש (וקצת גם בעברית), מאת נחמן בלומנטל, הנקרא "ספר בראשטשיוו". כמו ברוב ספרי "יזכור", כנראה יש בו גם על תולדות העיירה לפני מלחמת העולם השניה.

friend9

New member
לא, ארנון

הקישור שלך הוא לפרק של 5 עמודים בתוך הספר פנקס הקהילות - פולין.

masorti

New member
כמו שכבר הוסבר...

אין כאן שום סתירה. גליציה היתה חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית. בין שתי מלחמות העולם היה האיזור חלק מפולין. החל מ-1939 סופחה גליציה לברית המועצות (על תקן "מערב אוקראינה"), ועם פירוק ברה"מ עבר האיזור להיות חלק מאוקראינה העצמאית.

למעלה