beckham17

New member
../images/Emo53.gif

מישהו יודע איך שופטי כדורסל מסמנים את כל הסוגים של השריקות (כמו ערבול ידיים לצעדים וכו´). אם יש למישהו אתר שמספק מידע בנושא, אודה לו מאד!!!

Kgt1

New member
אמממ אני לא יודע באיזה אתר למצוא את

זה אבל אני חושב שאני יכול לנסות (
) ולאסוף את הסימונים... צעדים - ערבול ידיים פסק זמן - כף יד אחת בניצב לכף יד שנייה, כאשר הכף יד האנכית מכוונת למרכז היד האופקית. עבירה טכנית - בדיוק כמו פסק זמן אבל במקום יד אנכית יש אצבע אחת והתנועה היא אגרסיבית. עבירה בלתי ספורטיבית - יד אחת מחבקת שורש כף יד אחרת. ביניים - שני אגודלים למעלה. פאול וסל - שריקה וכשהכדור נכנס פנימה גם סימון עם שתי אצבעות כלפי מטה. סימון על זריקה לשלוש - הרמת שלוש אצבעות - אגודל+מורה+אמצעית. סימון על שתי קליעות עונשין - הוראה של שתי אצבעות לכיוון המזכירות אחרי הסבר על הפאול (סוגים שונים של פאולים, הסברים שונים עד כמה שידוע לי). חצי - סימון עם היד לשתי החציים לסירוגין. אמממ כרגע זה כל מה שעולה לי בראש (אולי אם תשאל על עוד משהו ספציפי...).

תתתתת

New member
כמה תיקונים...

עבירה בלתי ספוטיבית-הידיים של השופט מורמות למעלה כאשר כפ יד תופסת את פרק כף היד השניה. כאשר הידיים כלפי מטה ולא מורמות הסימון הוא לעבירה רגילה כאשר יש תפיסה של היד. זריקה לשלוש אכן הרמת שלוש אצבעות וכאשר יש סל מונפת גם היד השניה כדי לאשר שיש שלשה. בניגוד למה שהיה פעם היום הסימון לפסק זמן הוא אצבע אחת המופנית לעבר כף היד השניה בצורה אנכית, עבירה טכנית שתי כפות ידיים, קיימים שופטים שאצלם זה אחרת, כמו בסימון ל-24 שניות שהיד נוגעת בראש ועולה למעלה מספר פעמים, ישנם שופטים שמסמנים את זה על הכתף (די נדיר אבל קיים). סימון לשעון זריקות חדש סיבוב האצבע במעגלים. לגבי עבירות השופט מסמן על המותניים כאשר מתבצעת עבירה עם הגוף ודחיפה כאשר יש דחיפה או כל סימון אחר שיראה עם איזה חלק בגוף התבצעה עבירה. תתתתת שבד"כ צופה בפורום מהצד ולא תורם מחלקו! מקווה להתאוששות מהירה של טל

Kgt1

New member
בקשר לעבירה בלתי ספורטיבית זה מה

שהתכוונתי אליו פשוט הניסוח שלי יצא גרוע. בקשר לפסק זמן טוב ללמוד דברים חדשים... תודה על התיקון.

shohamz

New member
עוד קצת סימנים

סימונים שלא הוזכרו: כמובן יש את מספר זריקות העונשין שהשופט מסמן שנותר לשחקן לזרוק תנועות ידיים ישרות ומנוגדות מתארות שאם הכדור נכנס לא נרשמות שתי נקודות. זה קורה בעבירה לפני השריקה, תום 24 שניות ותום הרבע. שני אגרופים מונפים למעלה - השחקן מורחק מהמשחק (נדיר, אבל קורה) יד מורמת של 5 אצבעות פתוחות - 5 שניות והכדור עובר אגרוף לתוך היד השניה ואחר כך היד השניה מושטת מאוגרפת נגד כיוון ההתקפה - עבירת תוקף שתי אמות הידיים מוצלבות - חילוף יד מונפת למעלה עם שריקה - משחק נעצר יד מונפת קדימה עם שריקה - משחק ממשיך, יש להוציא כדור הבהרות: עבירה טכנית תסומן על ידי כף יד אנכית והיד השניה יורדת עד שנוגעת באמה של היד הראשונה (כך מתקבלת האות T עבור TECHNICAL FOUL). לאחר מכן יצביע השופט על הדמות שקיבלה את העבירה הטכנית. פסק זמן יסומן על ידי האצבע המורה של יד אחת שפוגעת באמצע היד השניה. לאחר מכן השופט יצביע על הספסל של הקבוצה שבקשה את העבירה. במקרה של פסק זמן טלוויזיה (המצאה מעניינת מאוד), השופט יצייר ריבוע לאחר תנועת פסק הזמן.

למעלה