...

מאמאלה

New member
...../images/Emo53.gif

שלום לכולן, אני חדשה כאן בפורום (המרשים מאוד!) אך בהחלט לא חדשה בכל ענייני הפריון.. כבר שנתיים בעסק...הפעם שבורה ומבולבלת יותר מתמיד... אתמול עברנו רשמית ל IVF ... עד כה זה היה נראה רחוק - עכשיו זה פה. אשמח למעט תשובות, עצות וכו´... טופס 17 - כמה זמן לוקח למכבי לאשר? האם הטופס הוא למספר מחזורי טיפול או שכל חודש אני צריכה אחד חדש? מעבר לתהליך השאיבה, שנעשה בהרדמה... ישנם הבדלים נוספים בין התהליך הנ"ל להזרעות? כמה יקר? כמה הקופה מממנת? ... זהו בינתיים- אם אזכר בעוד משהו אוסיף...תודה!

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אני אנסה קצת לעזור לך עם תשובות. לוקח בן שבוע לשבועיים לקבל את האישור, לרב זה לא מלווה בבעיות מיוחדות. ניתן אישור ל- 4 טיפול IVF בשנה, מנסיון זה אכן מספיק, כשתמיד ניתן לבקש לעוד. מקווה שזה יסתדר כבר בפעם הראשונה. יש הבדל בין התהליך של IVF לההזרעות רצוי לקרוא קצת על הנושא. את יכולה לעשות חיפוש כאן וגם באתר דוקטורס בפורום של זיידמן, יש גם ספר שנקרא המדריך המלא לפריון אשר מסביר את התהליך. מבחינה כספית - הזריקות עולות כסף, כמובן שככל שצריך יותר זריקות כך גם משלמים יותר, לציין כי היום מרבית התרופות נמצאות בסל בריאות. אם הולכים לבית חולים רגיל ולא פרטי לא משלמים. אם הולכים באופן פרטי כגון לאסותא הקופה משתתפת בתשלום לבית חולים ב- 80% כך שלבסוף יוצא לשלם משהו כמו 300 שקלים. וכן יש את התשלום לרופא וזאת במידה והולכים באופן פרטי. בהצלחה.

מאמאלה

New member
תודה יעל...

כרגע אני מטופלת פרטי אצל רופא (הבנתי שהקופה מחזירה)... את הזריקות (מלבד דקפפטיל) אני מכירה כבר מההזרעות - בהחלט לא זול! מבחינת בי"ח מה מומלץ? אסותא או תה"ש? יוצא לערך 300 ש"ח למחזור טיפול או לחודש (באסותא)??????? תודה וסליחה על ההיסטריה....

בבקשה

יוצא בערך 300 שקלים למחזור טיפול, זאת לאחר ההחזר מהקופה. ללא ההחזר זה 1000 שקלים בערך. אני באסותא ואני בסך הכל מרוצה. האחיות שם נחמדות, את בדיקות הדם והאולטרסאונד מבצעים בין השעות 7.00 בבוקר ל9.00 כך שזה מאוד נוח ולרב אין גם תור. אני חושבת שאסותא קצת יותר מומלץ היות ומדובר ביחידה נפרדת ללא המחלקה שלדוגמא שיש בתל השומר. כמו כן באסותא מטפל בך רק הרופא שאליו את הולכת, למרות שיש לכך גם חסרונות. דרך אגב אפשר לקבל 3 פעמים בשנה החזר מהקופה לרופא (80%) וזה עד לסכום מסויים אני חושבת 500 שקלים. ואפשר כמובן להוציא קבלה על שם הבעל... שמחה אם יכולתי קצת לעזור, ואם יש לך עוד שאלות אז בשמחה. אצל איזה רופא את מטופלת? יעל

מאמאלה

New member
יעל, עזרת יותר ממליון....

תודה על הסבלנות ועל התשובות היסודיות! אני מטופלת אצל זיידמן. זאת היתה הפעם הראשונה שלי באופן פרטי אצלו, ולכן מטר השאלות... מה זאת אומרת באסותא מטפל בך רק הרופא המטפל? הרי במילא אני הולכת אליו פרטי... ואת ההחזרות והשאיבה מי עושה? הרי לא בטוח שתמיד הוא יהיה שם במועד המיוחל...לא? את עושה באסותא הכל כולל רופא או שמטופלת באופן פרטי אצל הרופא שלך? ושוב מליון תודות...מאמא´לה.

עדיין אין לי עצות... אבל ברוכה הבאה

גם אני הועברתי רשמתי ל- IVF, אבל עדיין אני בשלבי בדיקות שלי ושל בעלי ולכן עדיין לא קבעתי את התור (אמרו לי בפוריות, שעד שהבדיקות לא מוכנות לגמרי, אין למה מה להתקשר, אז אתקשר כשאסיים את כל הבדיקות)... רוצה לאחל לך המון
והעברה מהירה לפורום השכן.... ממני מכל ה-
ד.

מאמאלה

New member
זריקת דקפפטיל (מקווה שכתבתי נכון)..

יש לה איזה שהן תופעות לוואי? קראתי איפה שהוא שהיא מעכבת מחזור? יכול להיות? אני עדיין עם גלולות, ובהוראת רופא אמשיך אותן כ-5 ימים לאחר הזריקה (אסיים את החפיסה)...? תודה

סיגל 01

New member
את מתכוונת לדקאפפטיל קצר או ארוך?

יש שני סוגים כפי שהבנת מהשאלה שלי. הארוך יכול לגרום לעיכוב של בין חודשיים לשלושה במחזור. תופעות לואי נוספות, המשותפות לשני הסוגים, גלי חם, זו תופעת לוואי בולטת, עצבנות, רגישות. אני לקחת את הדקא בחורף, זה גם השפיע מאד על המערכת החיסונית, מצאתי את עצמי חולה בשפעת פעם בשבועיים. עכשיו, בימים חמים אלה, התופעה הזו תפסח עליך, כנראה.

מאמאלה

New member
3.75 mg

במרשם כתוב לי 70 אחוז של decapeptyl CR 3.75 mg זה קצר או ארוך? עיכוב של בין חודשיים לשלושה במחזור? הרי אני אמורה להתחיל שבועיים לאחר זריקה זו בסידרת זריקות המטרודין...????????????? יכול להיות התחלת מחזור טיפול ללא קבלת וסת קודם לכן?

סיגל 01

New member
קיבלת מרשם לארוך

את צריכה קודם לחכות למחזור, ולהזריק או ביום ה 3 למחזור או ביום ה 21 תלוי בפרוטוקול הטיפול שלך. יום יומיים אחרי תתחילי עם הגירוי (מטרודין).

מאמאלה

New member
כנראה ארוך...אבל....

בקופה אמרו שאין את התרופה הזו כבר......ובמקום הזריקו לי דיפרלין. התרופות זהות, נכון?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

בעקרון, מעבר להשתתפות עצמית מינימלית בתרופות הקופה משלמת הכל. התהליך קצת שונה. הטיפול ההורמונלי שאת מקבלת הוא יותר אגרסיבי כדי להפיק כמות גדולה יותר של ביציות. השאיבה נעשית בהרדמה, וההפריה בתוך צלחת פטרי. את העוברים מחזירים לרחם דרך הנרתיק בדיוק כמו בהזרעה. אחרי ההחזרה מקבלים תמיכת פרוגסטרון למשך כמה שבועות, וזהו. מקוה שתנצלי את טופס 17 שלך רק פעם אחת
נועם

זוליק

New member
מאמאלה אל ייאוש ../images/Emo42.gif

גם אני חדשה בפורום ואני מקווה שנעבור במהרה לפורום השכן
אני לא יכולה לעזור לך בשאלות, כי אני עדיין בשלב ההזרעות (עכשיו עשיתי את החמישית בתקווה שזו האחרונה ואם זה לא יצליח אעבור ל-IVF) בכל מקרה רציתי לאחל לך בהצלחה ולשמור על אופטימיות
עם קצת רצון וקצת תקווה בסוף יהיה טוב

זוליק

New member
מאמאלה אל ייאוש ../images/Emo42.gif

גם אני חדשה בפורום ואני מקווה שנעבור במהרה לפורום השכן
אני לא יכולה לעזור לך בשאלות, כי אני עדיין בשלב ההזרעות (עכשיו עשיתי את החמישית בתקווה שזו האחרונה ואם זה לא יצליח אעבור ל-IVF) בכל מקרה רציתי לאחל לך בהצלחה ולשמור על אופטימיות
עם קצת רצון וקצת תקווה בסוף יהיה טוב

למעלה