דליילה1

New member
../images/Emo53.gif ../images/Emo92.gif

יש לי חצי קילו עוף טחון במקרר. בד"כ אני מערבבת עם בקר ועושה קציצות מטוגנות. הפעם בא לי משהו אחר... למישהו יש
יש לי אורחים בשבת וחשבתי אולי לזניה. אבל אשמח לרעיונות אחרים. תודה מראש!

דליילה1

New member
ושכחתי ../images/Emo163.gif עוד שאלה קטנה:

איך עושים כבד קצוץ? יש דרישה לשישי...אני חושבת שאני יודעת פחות או יותר אבל אשמח למתכון. שוב

אני מטגנת בצל קצוץ בשמן עד שהוא

מזהיב, מוסיפה לו את הכבדים ומטגנת יחד עד שהם מוכנים. דקה לפני שמורידה מהאש, מוסיפה כפית שטוחה סוכר (לא חייבים אבל מניסיון זה מוסיף המוווווון) ומערבבת. קוצצת את הכל גס/בינוני במעבד מזון ומוסיפה 2 ביצים קשות מגוררות ועוד בצל (לא מטוגן) קצוץ דק. מוסיפה קצת מהשמן שטיגנו את הכבד והבצל. מתבלת בפלפל שחור ומלח. הכמויות הן ל-1/2 קילו כבד. מאוד אוהבת כבד קצוץ (אני בכלל לא מהעדה
. בתיאבון !!

דליילה1

New member
תודה לך על התשובה המהירה

ושתי שאלות הבהרה: את קוצצת עם להב הברזל? זה לא יוצא טחון מדי? ושאלה שניה: כשאת מעבירה את הכבד במטוגן למעבד מזון - זה בלי השמן? כי רשמת אח"כ שאת מוסיפה משמן הטיגון?
רבה על העזרה
ואגב, מה חשוב עדה? כבד קצוץ זה יאמי

קוצצת בפולסים. פשוט התקלקלה לי

מטחנת הבשר
. - תזכורת לקנות חדשה - לא יוצא טחון מדי בכלל אם עושים בפולסים. כשאני שמה את הכבד במעבד מזון, אני שמה כמעט בלי השמן, כי אח"כ אני שולטת בכמויות שאני מוסיפה. וצריך להוסיף קצת שמן אחרת זו יציקה לא נעימה לאכילה. אוף, עשית לי חשק. הולכת להוציא כבד מהפריזר. יום חמישי יש חלות - מעולה עם כבד......

דליילה1

New member
הכי טוב כבד עם חלות ../images/Emo3.gif

עכשיו עשית *לי* חשק לאפות חלות
תודה על ההסבר. זה נראה לי פחות או יותר הדרך בה התכוונתי להכין מתוך הגיון - אבל רציתי רק להיות בטוחה.
ושבת שלום

ניקי ב

New member
פשטידת בשר וספגטי

פשטידת בשר וספגטי - ניקי ב מצרכים: חצי חבילת ספגטי חצי קילו בשר טחון 2 בצלים חתוכים לקוביות 2 כפיות שום כתוש חבילת פטריות קצוצות 2 גזרים מגוררים 2 ביצים טרופות רסק עגבניות (קטן) כוס מים כף פפריקה א. מרק סוכר מל"פ כף פירורי לחם מצרכים לרוטב: בצל גדול קצוץ רסק עגבניות (קטן) ביצה טרופה כוס מים כף פפריקה כמון סוכר א. מרק מל"פ הכנה: 1.לטגן את הבצל, להוסיף את השום. להוסיף את הפטריות לאדות עד שלא נשארים נוזלים. להוסיף את הגזר לאדות עד שהוא מתרכך. 2.לטגן במחבת נפרדת את הבשר . להוסיף את הבשר לתערובת הפטריות. להוסיף רסק, מים, סוכר ותבלינים. להוסיף ביצים. 4.להכין את הספגטי לפי ההוראות על האריזה. 5.הכנת הרוטב: לטגן את הבצל, להוסיף רסק, מים, סוכר, תבלינים. להוסיף את הספגטי וביצה. 6.הרכבת המנה: לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית. להעביר את הבשר לתבנית. על הבשר לשפוך את הספגטי. לכסות בנייר כסף. 7.להכניס לתנור שחיממנו מראש , חום בינוני. בסביבות 30 דקות. הערות: אם רוצים שהספגטי למעלה יהיה יותר קריספי להוריד את נייר הכסף ולתת עוד כמה דקות בתנור

ניקי ב

New member
פאי רועים משודרג

פאי רועים משודרג- ניקי ב מצרכים: חצי קילו בשר טחון בצל קצוץ 2 קופסאות רסק עגבניות למלא מים בשתי הקופסאות הריקות סוכר א. מרק מל"פ 4 פלפלים חתוכים לקוביות 4 בטטות תפוח אדמה חבילת פטריות אופן ההכנה: 1.להרתיח מים ולבשל את הבטטות ותפוח האשמה עד שהם רכים. 2.לטגן את הבצל , להוסיף את הבשר הטחון, לפורר ולטגן עד שנעלמים כל הנוזלים, להוסיף את הרסק, מים, סוכר , תבלינים. 3.לשטח את הבשר בתבנית בינונית. 4.לטגן את הפלפלים , לשטח על שכבת הבשר. 5.למעוך לפירה את הבטטות ותפוח האדמה לתבל בא. מרק, מל"פ לטגן את הפטריות, להוסיף לפירה. 6.לשטח את הפירה על שכבת הפלפלים. 7.להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. בסביבות 45 דקות.

למעלה