peachy

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

שלום לכולם........ אני פונה לפורום זה מכיוון שלדעתי עיקרו של הברסלב הוא להיות בשמחה יש לי הרגשה שחזרה בשאלה לא רחוקה ממני... ביום הכיפורים התפללתי כאילו הייתי הפושעת הגדולה ביותר ביקום בכיתי
רציתי בכל ליבי שהקב"ה יסלח לי ושאהיה ראויה לאהבתו אבל אני מתחילה להבין שהסיכויים שאהיה ראויה לאהבתו הם כמעט אפסיים יותר מדי ידע הלכתי חסר לי כל דבר קטן שאני לא עושה גורם לי ליסורי מצפון ענקיים אני טובעת בבילבול ובעצב, האהבה שלי לקב"ה כ"כ גדולה שהיא החזיקה אותי כל הזמן הזה... שיכנעה אותי להילחם... להישאר בחיים ולהישאר דתיה. אולי אני מחפשת מושלמות. אני מפחדת שהקב"ה לא רוצה שישמרו את השבת שלו באופן שאני שומרת.. ושמישהי שיש לה מחשבות כמוני ושמדברת כמוני מתלבשת כמו דתיה, וכאילו מסמלת את הדת בשביל אנשים מסוימים. כבד לי, את עול המצוות יכולתי לסחוב.. מאהבה.. אך לסמל את הדת? קטונתי.. ופעם עשיתי משהו שנראה לי מאוד פעוט, ומישהי אמרה לי שזה חילול ה´. רציתי לזרוק את הכל מעלי... אני? חילול ה´? שאני אוהבת כ"כ??????? אני לא יכולה לקחת את זה עלי. פעם רציתי לחיות במאה שערים, כי שם הייתי מרגישה שלמה מבחינה דתית אבל לא הייתי מסוגלת לחיות עם האידיאלים שלהם.... ובקיצור.... נראה לי שאהיה עצובה הרבה פחות מחוץ לעולם הדתי. יהיה לי קשה מאוד לעזוב הכל, אבל איני רוצה לאכזבו יותר. האם יש לי עוד סיכוי להתקרב?????

את כבר עכשיו קרובה!

קראתי את ההודעה שלך והדבר היחיד שחשבתי- בואנה הבן אדם הזה באמת יודע מה זה יראת שמיים! את מרגישה שאת כל כך אוהבת את הקב"ה ואת באמת מצטערת שאת עושה משהו לא טוב..זה לא רע.. רק שבאמת חסר בזה דבר אחד- חסרה השמחה..היחס שלנו עם הקב"ה לא צריך להיות מבוסס רק על יראה אלא גם ובעיקר מתוך אהבבה מתוך שמחה שזכינו להיוולד יהודים ולהתקרב לקב"ה.. קודם כל העצבות שיש לך לא באה בגלל הדת ובגלל המצוות לא בגלל שאת לא מרגישה מספיק חזקה ומספיק ראויה כדי להתקרב לגמרי לקב"ה..וזה לא נכון ה´ אוהב אותך ויודע שקשה לך כמו לכולנו לפעמים ואם את משתדלת הוא גם מעריך את זה ואני יכולה להגיד לך בלב שלם שהוא גם עוזר.. ידע הלכתי זה לא בעיה- אפשר ללמוד..לכי לשיעורים תמצאי אנשים שיחזקו אותך שידברו איתך מעומקא דליבא בענייני אמונה ביטחון והלכה.. והכי חשוב תמצאי לך את הכמה דקות האלו ביום לדבר לקב"ה ולהגיד לו מה מפריע לך מה את רוצה לשנות בעצמך או להיפך ממה את שמחה ועל מה את מודה..הוא מחכה למילים שלך והוא מחכה שאת תתקרבי אליו! יש תמיד סיכוי להתקרב לכולם גם מישהו שחטא הכי הרבה ה´ עדיין פתוח ורוצה לקבל את התשובה שלו.. ודבר ראשון- את לא דתיה כדי להיות סמל למישהו את דתיה כי את יהודיה וכי ככה ה´ רוצה וכי ככה לך יהיה הכי טוב קודם כל תחשבי על הקב"ה ואיך הוא רואה אותך ורק אח"כ מה הסביבה חושבת על זה.. תלכי עם הלב שלך ועם מה שהוא אומר לך ואת אומרת שאת אוהבת את הקב"ה אז תוותרי על זה כ"כ מהר ב"צד השני" רק יהיה לך נדמה שהעצבות הזאת תעלם אבל מה עם העצבות שתופיע על זה שנטשת את הקב"ה? שיהיה לך המון המון בהצלחה ואני ממש אשמח לעזור אם את רוצה... נשמח לשמוע ממך תמיד.. סיון.

כרפולי

New member
תמיד יש סיכוי להתקרב

יציאה בשאלה לא פותרת אותך\אותנו ממצוות או ממחויות אלא רק נותנת לנו הרגשה של אני לא חייב כלום לאף אחד בזמן שאני כן. לי הייתה תקופה שלא קיימתי אף מצווה כמעט ואמרתי את זה לרב שלי וגם עלי היצר שיחק על הקטע ש"אתה עושה חילול השם" אבל הרב שלי אמר שאם אוריד את הכיפה אז יהיה חילול השם. כל זמן שאת עדיין דתיה {ניראת} יש לך את האופציה לקיים מצוות. בכל מקרה להעצה הכי שאני משתמש בה תמיד בין אם אני בליה או חלילה ההפיכך "התבודדות"-- לדבר עם השם כל היום בכל מצב ולבקש שיתן לי כוחות לעבוד אותו דברים קטנים גדולים הכל פשוט לבקש וזהו..

זה לא טוב

כי (אני אומנם לא דתי ואולי לא הכי מתאים ליעץ אבל) זה חשוב לשמור על כל קשר עם השם ועם התורה ולא לוותר על דברים שישנם אלא ההפך צריך להוסיף (אולי לאט לאט אבל עדיין) זה מאוד חשוב גם להתבודד הרבה כי אז יש קשר רצוף עם השם וכמו שכבר אמרו כאן אם את עדיין נראית דתיה זה לאו דווקא מייצג לא כולם רואים את זה ככה אלא זה כמו שאם אני עכשיו אני אלך עם כיפה אז אני אוכל לברך ישר ובקלות מבלי לחפש כיפה או כיסוי ראש או לא יודע מה לא יודע אם עזרתי מקווה שלא עשיתי יותר רע.

jewboy

New member
יש לי גם

כמעט אותו בעיה שיש לה ה´ ירחם אבל כרגיל היצר הרע הוא זה שמנצח אותי, למה, אני לא יודע? אני שואל למה זה צריך להיות ככה? אצלי בבית מגיע כל מיני ספרים מכמה אתרים נגד דתיים (ויהודים) אני מבין למה שזה מגיע אבל אני רוצה להבין למה צריך להיות שזה יגיע אצלי, יש לי ספרים בבית שלא תארו לעצמכם (מי שמכיר אותי) ש"לי" יש ספרים כאלה אני כמובן הולך בשבת עם כובע חסידי וכו´, אני מניח תפילין כל יום רק בשביל הפחד "אם אני לא ישים", אני שומר שבת גם רק הנ"ל, ועוד כמה דברים גדולים כאלה כי אני יודע מה יקרה אם אני לא יעשה תזה, אבל יש כמה דברים שאני יודע העונש ואני לא מקפיד עליהם, אנא תעזרו לי דחוף אני רוצה (לחזור)

peachy

New member
תודה על התגובות........./images/Emo39.gif

קשה לי להישאר דתיה.... במיוחד כשסביבה חילונית מקיפה אותי אנשים אומרים לי לא להיות כזאת "פאנטית" להיות פחות "כבדה" ולא להקפיד על כל מיני דברים.... קשה להישאר דתיה כשאין תמיכה והבנה קשה שיש לי אלף ואחד תחומי עניין שבטוח שיותר מחצי מהם בכלל אסור לי להתעניין.... קשה שאני שומעת מוסיקת רוק עם מילות מרד נגד בורא עולם מכיוון שמוסיקה מורדת זו עושה לי טוב על הלב ומשמחת אותי......... אולי תוכלו להמליץ לי על ספרים שאוכל להתחזק בהם? שירים?? (חוץ מעדי רן ואהרון רזאל) תודה מראש על הכל.............................

כרפולי

New member
שמעי אחותי../images/Emo52.gifמראש

אין לי בכלל זמן אני כותב בקצרצרה... אני גם בסביבה חילונית בבית בעבודה ואין תמיכה מההורים מה שכן יש את אבא שבשמיים שהוא החבר, אבא, אמא, הכל שלנו שרק איתו צריך לדבר\לבקש ורק הוא יכול לסדר לך חברים תומכים. אולי כדי שתחפשי לך בית כנסת שהולכות לשם בעלות תשובה ותכירי אותם קצת מפה לשם תהיו חברות. אני הייתי ממשיך אבל חייב לזוז סליחה

דיבורי התחזקות ....

מפיו של ר´ ישראל דב אודסר זצ"ל. "בכל אדם יש טוב. וזה הטוב אף ע"פ שהוא מעט מאד אבל זה יש לו כח להפך את האדם. הטוב שיש בו יש לו כח. רבנו הקדוש גילה שיש בכל אחד. בכל אחד יש נקודה טובה כזאת שאין בחברו. וזה הטוב בכח רבנו הוא יכול להתגבר על הכל. רק העיקר שיבין וישיג שכל העבודה של העולם הזה הכסף והבניינים וכל התענוגים וכל העוונות וכל התאוות הם הבל וריק אין בהם שום ממשות כלל. יש עוד הרבה לדבר ולהודיע שכל העולם טועים. בלי רבנו העולם תוהו ובוהו. כך אמר רבנו בפירוש: בלעדי העולם תוהו ובוהו. והעולם משמע כל מיני בני אדם. יש למדנים יש ישיבות יש תורה - בלי רבנו אין להם שורש אין להם כח לא יודעים כלום. בלי רבנו כל העולם תוהו ובוהו. העיקר תמיד - זה דבר קל - שכל אחד יקנה ספרים של רבנו רבי נחמן ויקרא בהם וישתדל. גם הבנים וכל המשפחה וכולם יקראו רק ספרים של רבנו רבי נחמן. אז יהיה עולם חדש לגמרי. עכשיו העולם לא. עולם של שקר של שטותים של שטות. זה הכל הבל. אנחנו – יש בעולם כבר כל מה שאנחנו צריכים אבל זה בידינו. מצדו – מצד רבינו – הוא מוכן לתת כל מה שצריך. אבל זה תלוי הכל בידינו. כפי הרצון. כפי שמוכנים להקריב את כל אשר לנו בשביל השם יתברך. והעיקר הוא לא להשגיח ולהסתכל על הבלי עולם הזה. על כל העולם. רק על האמת. והאמת הוא רק לזכות להתפלל לה´ יתברך באמונה באמת בתמימות. אבל איך אנחנו ? איך מתפללים אנחנו ? איך התפילה שלנו ? כל העוונות שלנו. זה עוד לא הגיע אפילו לטיפה מן הים ממה שרוצה רבינו. אבל אסור ליפול.ולא לחשוב שאני כבר שקוע ואני רגיל ככה ואני לא יכול להשתנות. לא. לפי דברי רבינו כל אחד יכול להשתנות מהיפך אל היפך ממת לחי. וזה לא רק מחר. בכל רגע בכל יום. הוא יכול להשתנות. יכולים להשתנות. וזה לא רק מחר. בכל רגע בכל יום בכל עת. ובטובו מחדש בכל יום תמיד. לא רק בכל יום – תמיד. בכל יום זה תמיד – בשביל מה צריכים לכתוב עוד תמיד – בכל יום יש הרבה רגעים. אז בכל רגע – תמיד." עד כאן . כבר יש לך המלצה של ר´ ישראל זצ"ל לעסוק בספרי רבנו . אני מוסיף על ההמלצה ומציע לך את שני ספריו של ר´ ישראל : "אבי הנחל" , מכתבי חיזוק נפלאים , ו"שמע ישראל" , הקלטות של של ר´ ישראל שנערכו לספר. "אני נהר המטהר מכל הכתמים !" , ר´ נחמן מברסלב .

peachy

New member
............

תודה לכולם על התגובות... ול ה י ה ו ד י על ההודעה ארוכה.... אבל... אני לא יכולה להגיד על עצמי שבלעדי העולם תוהו ובוהו אפילו התחלתי לתהות שבכלל לא הייתי צריכה להיות בעולם הזה אבל הקב"ה החליט שנשמתי תרד לעולם הזה, אפילו אם למטה היו לאנשים תכניות אחרות...... אני לא יודעת כבר כלום.. קשה לי ויהיה כ"כ קל לעזוב את הכל... להוריד מעלי את עול המצוות... נו, זה לא פעם ראשונה שהקב"ה יראה את זה. הוא ראה חזקים ממני עוזבים את עול המצוות אז הוא לא יצטער...................... אני לא מאמינה שאני יעזוב בלב שלם... אבל אין לי כח כבר........ תודה לכם על הנסיונות בכל אופן.............

כרפולי

New member
נשמה

אני מצטער אם אחזור קצת על דברי אבל אשתדל שלא בע"ה. עצם העובדה שרבים וחזקים ממך נפלו או עזבו את עולם התורה זה בכלל לא אומר שהקב"ה לא מצטער מזה, אין כל קשר. הקב"ה מצטער גם אם יהודי\ה קיבל\ה שריטה קטנה באצבע, כי הוא אבא שלנו. סה"כ כל מטרתנו בזה העולם היא התורה והמצוות והקירבה להקב"ה והמטרה היא בשבילנו ולא בשביל אף אחד אחר. אם נשתדל לעבוד את השם יתברך כל אחד כפי כוחותיו ויכלותיו אזי הקב"ה יראה זאת כמובן ויחמול עלינו ויתן לנו כוחות ורצון לעובדו בלבב שלם. טוב בסופו של דבר מדובר פה בחיים שלך אבל אל תשכחי שאומנם הם שלך החיים האלה אבל מי נתן לך ונותן לך אותם כל רגע מי מנשים אותנו כל שניה מי נותן לנו כח לקום בבוקר. חייבים להכיר טובה אפילו אם זה בדברים קטנים שנראים לנו לעיתים חסרי משמעות כאילו ח"ו למי אכפת אם אברך על המאכל הזה או לא. בדיוק ההפך לקב"ה מאוד משנה כל דבר קטן שאנחנו עושים כי הוא מביא לנו את הנסיון והוא היחיד שיודע כמה קשה לנו. העניין הוא לא לרחם על עצמי ולא לוותר במלחמה
.
חיזקי ואימצי

oams1

New member
מי נמצא הפורום עכשיו

מישהו אולי נממצא בפורום עכשיו?

אחות יקרה ......./images/Emo101.gif

הכל בלבול והטעיה של הבעל דבר . רבי נחמן מצוטט את הזוהר הקדוש : "מאן נצח ? מאן דאחיד מאנא דקרבא בידוהי !" . התרגום הפשוט הוא כך : מי מנצח ? מי שעדיין מחזיק את כלי המלחמה בידיו ! הזוהר בא להוציא אותנו מהטעות הנפוצה שלאו דווקא מי שמפיל את היריב השני והורג אותו , נקרא מנצח , אלא דווקא זה שלא מתייאש מלהילחם , אף על פי שהוא חוטף מכות כואבות וקשות , דווקא הוא נקרא מנצח . ישנה טעות נפוצה שאומרת שמי שנופל הרבה (באמונה , לעבירות וכל מיני מרעין בישין ...) , אז משהו לא תקין אצלו . רבי נחמן מודיע לנו שבדיוק ההפך הוא הנכון , מי שנופל הרבה נפילות וזוכה להתחדש כל פעם ולהתחזק מחדש להתפלל אל ה´ ולבקש את עזרתו , שזה הפירוש שהוא עדיין מחזיק את כלי מלחמתו בידו , הוא הוא נקרא מנצח ! אחות יקרה , הפנימי את הדבר טוב טוב לליבך והשתדלי בכל כוחך להתחיל בכל יום התחלה חדשה , דברי בכל יום עם ה´ על כל מה שעובר עליך , זכרי ואל תשכחי כי ה´ איתך ואצלך בכל מקום שתחליטי ללכת שמה , אוהב אותך כפי שאת ורוצה בטובתך תמיד ושהוא מצפה ממך רק להרים עיניך אליו ולקרוא לו לעזרה בכל עת ורגע . דורש טובתך ומתפלל לשמוע ממך בשורות טובות ....

שפתיים יישק, אחי

בעזה"י נכניס את ההודעה הזאת למאמרי הפורום כשפראזניק יחזור מרבינו. אשריך. התחזקתי! (רק הסמל הזה בראש ההודעה קצת מיותר, לא?)

jack0

New member
נסי להשיג את הספר "משיבת נפש"

שם תמצאי את התשובות לכל ההתלבטויות. אולי מישהו מחברי הפורום מכיר איזה קישור לספר און-ליין

jewboy

New member
אדרבה

תשלח לי באי מייל האי-מייל שלי לא חסוי לפעמים אני רוצה (לחזור) אבל "לפעמים" לא

אם אסק שמיים שם אתה ואציעה שאול הנך

ז"א שאם בנאדם בעליה הוא נמצא מן ההגיון קרוב לה´ אבל- ואציעה שאול הנך דהיינו שבכל מקום שתהיה בו אפילו בשאול תחתיות תזכור שה´ יתברך איתך תמיד.

למעלה