../images/Emo53.gif ../images/Emo92.gif

שלום מה נשמע? היום שהייתי בתה"ש למעקבU.S הטכנאית אמרה לי שהזקיק המוביל שלי "חשוד" כציסטה! ז"א הזקיק כבר יומיים 16 מ"מ, עובי רירית הרחם כבר שלושה ימים 6 מ"מ בבדיקות הדם שלי אין עליה של פרוגסטורון,ואסטרוגן.(הטכנאית וגם הרופא אמר לי שהחודש לא יהיה ביוץ) ז"א הזקיק הוא לא מכיל שום דבר! ובטח שלא ביצית. הבנתי שהציסטה תעלם במחזור הקרוב. אבל יש לי שאלה: איך הגיעה אלי ציסטה בכלל? הרי אני ללא הורמונים לא לוקחת גלולות ואל תגידו לי שיתנו לי כדורים,אסור לי כדורים! בנות,איך חודש הבא הציסטה קרוב לודאי תעלם??? קרה לכם מקרה כזה שהזקיק הופך לציסטה וכך דפק את הטיפול?

אולה *

New member
אנסה לענות

ציסטה - זה זקיקי שלא בייץ בחודש הקודם. בד"כ נעלם לקראת המחזור הבא.

עמית@

New member
זה קורה לעיתים קרובות גם אצל

נשים "תקינות" לחלוטין- קורה שאין ביוץ בחודש מסויים כי יש אלף ואחת תקלות שיכולות לקרות לזקיק בדרכו להבשלה- הציסטה נספגת מעצמה עם המחזור (בעיקר אם היא כה קטנה 16 ממ´) היא תעלם עם המחזור- קרה לי הרבה פעמים שזקיקים הפכו לציסטות, בדרך כלל פשוט המשיכו בטיפול (כי אצלי יש הרבה זקיקים וחלקם הגדול ציסטות) חבל על החודש

אולה ועמית יהיקרות תודה

האמת עמית זה מה שהסבירו לי,טוב לדעת שזה דיי שכיח. רק שזה קצת מרגיז שהחודש זה נדפק בגלל זה. שוב תודה

oc101

New member
חודש הפסקה

אולי בהתחלה זה נשמע מוזר ומתסכל , אני מכיתי את נשמתי כששמעתי שאין החודש טיפול עקב ציסטה גדולה מאוד 46 ממ , גם אני הייתי מאוד פסימית , איך היא יכולה להיעלם ? סתם כך ? ואחר זה קורה ! אמנם היא לא נעלמה לי כליל - יש גבול לניסים של ציסטה בגודל 46 ממ , אבל היום עשיתי US היא קטנה ל 17ממ זה עוד אומר שהיא שפירה ושהכל בסדר . אני מאוד נהינתי מהחופש שלי - המון אלכוהול וסיגריות , טפו טפו טפו שאף אחד לא ישמע .... אז חופשה נעימה וצבירת כוחות מחודשים לטיפול הבא הצעירה בבשלניות

תודה, OC101 זה לא קריטי בשבילי,

אז חודש הבא. אבל הקטע הוא שהם עדיין לא יכולים לאשר שזו אכן ציסטה! הם רק חושדים. תגידי ציסטה תמיד גודלת? כי אצלי זה שלושה ימים 16 מ"מ בהצלחה לך .....

דנית26

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo32.gifשאלה...

היי אתמול שאלתי שאלה על איקקלומין שאני אמורה לקחת בפעם הראשונה מיום ה 5 למחזור*5 ימים. מחזור שלי נהיה ממש לא סדיר בחוד´ אחרונים מה שגרם לפספוס בביוץ לכן הרופא רשם לי את הכדורים. הבעיה היא ששכחתי בהודעה קודמת שלי לציין שהחודש כן היה ביוץ אך קיבלתי אחרי 20 יום מחזור. השאלה היא אם באמת בכ"ז ללכת לרופא רק ביום ה 13?????...כפי שהרופא אמר לי. או אפילו כבר ללכת ביום ה 8 על מנת לא לפספס את הביוץ??או האם הכדורים גורמים שיתרחש ביוץ ביום ה 13 בלי קשר למה שהיה חודש קודם?? אני ממש מבולבלת.......!~~

עמית@

New member
איקקלומין נוטה לדחות את הביוץ..

אבל אצלך הוא כנראה מקדים אותו אם כך רצוי מאוד ללכת לרופא כבר קודם על מנת לא לפספס ביוץ פוטנציאלי.

לינלין1

New member
מסכימה עם עמית

למרות שאיקקלומין אמור לדחות את הביוץ עד ליום ה 15 בערך, אצלי הוא הפתיע והקדים את הביוץ, ומזל שהלכתי למעקב זקיקים מוקדם ליתר בטחון וככה לא הפסדתי חודש של הזרעה. עדיף תמיד פעם אחת יותר מדי מוקדם, מאשר מאוחר מדי, לא? בהצלחה!

דנית26

New member
עמית../images/Emo8.gif

אצלי הביוץ מקדים בלי האיקק´ ולכן הרופא נתן לי את הכדור על מנת שיהיה מעט "סדר" , לכן הכ"ז את חושבת שכדאי ללכת מוקדם יותר???

עמית@

New member
עושה רושם שאצלך הוא לא פועל כפי

שהרופא רצה- יש עוד דרכים לדחות את הביוץ, כדאי ללכת כדי לא לפספס (אם הוא יקידם ואם הוא יידחה..)

ש מ י י ם

New member
דנית יקרה../images/Emo42.gif

מה הבעיה? תלכי פעמיים!או אפילו יותר אם צריך. הרופא שלי נתן לי הפניה שתוקפה שבועיים, צילמתי אותה הלכתי פעם ראשונה, הזקיקים היו עדיין קטנים, הבדיקות דם גם עדיין לא היו מספקות. התקשרתי דיווחתי לו אמר לי ללכת אחרי יומיים שוב וכך עשיתי.בהצלחה

פפושקי

New member
../images/Emo32.gif ובאותו עניין - אך שאלה אחרת

אני ביום ה - 30 של הווסת, לאחר נטילת 2 איקקלומין ליום במשך 5 ימים. ביום ה 13 עשיתי מעקב + בדיקות דם: רירית: 7.5 מ"מ. שחלה שמאלית: זקיקים: 21*26 מ"מ וקטנים עד 12 מ"מ שחלה ימנית: 20*20 מ"מ וקטנים יותר. דוגלס - ללא נוזל בתוכו. E2 - 2578.50 pmol/l progesteronee - 2.63 nmol/l הרופא אמר ל"עבוד" ביום ה - 15,16 ו 17. אני מתחילה להרגיש את בואה של המכשפה (כאבי גב בעיקר). האם עדיין יש סיכוי?

בטח שיש סיכוי!

פפושקי חמודה! בוודאי שיש סיכוי. אני כבר הייתי בטוחה החודש שקיבלתי, ויום שלם הקדשתי לבכי, ובסופו של דבר התברר שהדימום הוא לא דימום, ובכלל לא הגיע המחזור (למרות שהייתי מוכנה להשבע שזה מחזור...) ואכן אני בהריון! אז לא להתייאש עד שהמכשפה מגיעה לחלוטין. וכאבי גב הם ממש לא אינדיקציה. אז לשמור על החיוך, ולקוות שאולי המכשפה תשכח לגמרי להגיע. בהצלחה, פז.

פפושקי

New member
תודה! אבל עוד הצקה

האם כאבי הגב שנמצאים ממש כאן ועכשיו באמצע הגב עשויים מצד שני להעיד על הריון למרות שהשלב אמור להיות מאוד מוקדם? האם 30 יום זה מספיק זמן כדי ללכת לעשות בדיקה בהתחשב במה שכתבתי קודם?

עמית../images/Emo41.gif הרגע עינת התקשרה אלי

ואמרה לי להגיע מחר לבדיקות. כי יש עכשיו עליה של ההורמונים. את יודעת אם יש תופעה כזו??? מה זה אומר??? הזקיק הזה מנג´ס הרבה....

עמית@

New member
זה אומר שאי אפשר לדעת אם זו

ציסטה או זקיק יכול להיות שזה זקיק שמתקדם בעצילתיים- או ציסטה שמפרישה הורמונים. הלוואי שזה זקיק שמתחיל להתאושש

למעלה