xenocide

New member
../images/Emo53.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo92.gif ../images/Emo35.gif

אז הגיע אמצע השנה, ולנו הי"בניקים זה כבר כמעט הסוף-והנה מגיעה לה תקופת בגרויות שלישית... אז יש לי בתור בגרות ראשונה את הבגרות בעל פה באנגלית וכמעין מתכונת/מגן אני צריכה לעשות מצגת של כ-5 דקות באנגלית על כל נושא שאבחר. באיזה נושא בחרתי? הפלא ופלא בצמחונות טבעונות. אז עכשיו אני צריכה להחליט מה אני רוצה לעשות כשהאפשרויות פתוחות לכל, החל בהכנת אוכל בכיתה (ברמת ההגיון-אני לא אביא גזיה ומחבת לכיתה...) ועד להרצאה מעניינת/מעניינת פחות על כל נושא שהוא (רצוי שיהיה קשור לצמחונות/טבעונות). אז אנשים- תתחילו להציע-אני ממש צריכה את זה.. (אני אפילו לא מבקשת לתת לי את תוכן ההרצאה-אני מוכנה ומזומנה לחפש ולעבוד ואני בטוחה שאני גם אהנה מזה..) הדר (חושבת לעצמי-עד כמה בא לי לעמוד מול כיתה ולהסביר על צימחונות/טבעונות כשאף אחד לא מקשיב?)

f rat1

New member
אני דווקא הייתי בוחרת בנושא קצת אחר

נושא שיכול להיות בעיני יותר מתאים למשך זמן שכזה, הוא נושא הניסויים בבע"ח (לצרכי קוסמטיקה, רפואה...) - בגישת "אפשר גם אחרת". מנסיוני, תמיד כשמדברים על נושאים כאלה, אנשים נוטים לראות זאת כהטפת מוסר, ולחשוב שאת מעבירה ביקורת על צורת חייהם (ולא זו המטרה!). בצורה כזאת, רב האנשים יאטמו למה שתגידי, ופשוט לא יקשיבו, או שלחלופין - יתמרמרו ויתחילו להגיב על דבריך. התוצאה תהיה כנראה, שלא תצליחי לצאת משם בשלום, וגם - לא תצליחי לגרום להם לחשוב בעצמם על הנושא. מה שאני עשיתי במספר הזדמנויות, זה להתמקד רק בנושא הניסויים בבע"ח. מכיוון שיש אנשים רבים שרמת המודעות שלה לנושא היא מאד נמוכה, הם יותר פתוחים לשמוע דברים חדשים. מה גם, שאפילו אם הם יחשבו שאת מטיפה מוסר, הנושא הזה הוא פחות רגיש מבשר (ואוכל בכלל...), ולכן לאנשים יותר קל לשפוט את עצמם, ואולי אפילו להחליט לשנות את אורח חייהם (הרי הרבה יותר קל להחליף שמפו, מאשר לוותר על המבורגר!) בהרצאות שאני העברתי, השתדלתי להציג את המידע בצורה האובייקטיבית ביותר -כלומר, לתת מידע על הניסויים עצמם, ובמקביל לספר על כל השיטות החלופיות שקיימות כיום. אם תעבירי את המידע בצורה מוצלחת, אני מבטיחה לך שיתפתח דיון בנושא גם אחרי ההרצאה. ועוד שתי הערות אחרונה - אם את מעוניינת לגרום לאנשים לחשוב על הנושא בצורה מעמיקה, אני ממליצה לא לערב יותר מדי את דעותייך האישיות (וגם אם כן, לנסות להציג אותם כ"סיבות נגד", ולא דווקא כדעה אישית), פשוט כדי שלא יחשבו שבאים אליהם בטענות. נושא הנסויים לצרכי רפואה הוא יותר רגיש ושנוי במחלוקת - אם יש לך רק 5 דקות, תוותרי עליו. בהצלחה...

tali_le

New member
המממ... אולי...

אולי כדאי לך לא לדבר על צמחונות טבעונות כנושא כללי אלא על משהו יותר קטן מתוך זה אם זה כבד אווז אם זה עגלי חלב או משהו כזה נראה לי שיהיה הרבה יותר קל לבנות את זה למרות שאני אישית בכלליות לא הייתי בוחרת נושא כזה, זה משהו שקשה להעביר בחמש דקות בלי להשמע מגוחך להפליא טלי

xenocide

New member
בתור התחלה-תודה!

תודה לשתיכן. עכשיו כשאני אומרת 5 דקות זה כמובן יכול לגלוש להרבה יותר (מישהי עשתה לנו כמעט שיעור..) אני פשוט מעדיפה לעשות משהו לא יותר מ-8-10 דקות כי אני שונאת לעמוד מול הכיתה. (מדברת מי שבמגמת תאטרון...). גם כשאני אומרת שכנושא בחרתי בצמחונות/טבעונות התכוונתי שזה הנושא הכללי ואני רוצה לעשות את המצגת במשהו הקשור לנושא זה ישירות או בעקיפין.. בכל אופן-שוב תודה רבה ואני אשמח לקבל עוד הצעות... בסוף אני אשכלל את הכל ואני עוד אמצא נושא מצויין לעשות עליו... הדר

שימי-לב../images/Emo70.gif

קודם כל - זה עשוי להיות לך מסובך... נושאים טעונים, שיכולים להביא לוויכוחים - יעשו את העבודה שלך לקשה... אני מניח שהמורה תרצה שהוויכוח יתנהל באנגלית
זה נראה לי מספיק קשה להתווכח עם הפוחזים גם בעברית... בכל מקרה, תכיני כדורי-"שוקולד" של נטע. זה לא יכול לפספס... 100% תקני אותם ככה.

כשאני חשבתי על הרצאה באנגלית בנושא.

כלשהו הקשור לזכויות בעלי-חיים, תכננתי להכין FAQ (Frequently Asked Questions) ותשובות שלהם... די קל לצפות את הטיעונים של אוכלי הגוויות, ופשוט לרשום את התשובה אליהם מראש, זה הדבר הקל ביותר, פשוט מקריאים את התשובה באנגלית.

adipo

New member
תכנסי לקישור

זאת ההרצאה שאני עשיתי לפני שבוע בנשוא ניסויים בבע"ח לצורכי קוסמטיקה. בסיומה תחלקי את מדריך הקוסמטיקה. בהצלחה! (גם אם את לוקחת את זה וגם אם לא)

למעלה