כלה קלה

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

שלום לכולם, מצטערת שהודעת הכניסה שלי היא כ"כ עצובה... אבל ,ביום חמישי האחרון אבד לנו כלב מסוג לברדור בן שנה, בצבע אופ-וייט, אנחנו מתגוררים במשמר השבעה, כך שאם מישהו גר בסביבה או בכלל....אשמח למידע על היכן מומלץ לפרסם את אובדנו? פרסמנו כבר ב"תנו לחיות לחיות" (באתר).... ואגב,קוראים לו שאנטי סתם כדי שתדעו והוא כלב כ"כ מקסים, וזאת הסיבה שאני כבר לא מפסיקה לבכות מאז יום חמישי... מה עושים?...

Lisias

New member
אוי...../images/Emo4.gif כמה רעיונות:

טוב אז ככה, לא מזמן (יש לי זכרון ממש ממש קצר אז אני לא זוכרת) היה כאן עוד מקרה של אבידה שבסופו של דבר מצאו את הכלב.... אז אל תתיאשי. חוץ מלפרסם באינטרנט אני ממליצה שתכיני מודעות עם תמונה של הכלב והשם וכל הפרטים בסביבה של המגורים שלך ועוד קצת הלאה.... באינטרנט גם תכניסי מודעה עם תמונה ושם לא רק פה אלה בעוד פורומים ועוד אתרים של חיות... אה, זהו. אין לי עוד רעיונות. מקווה שזה יעזור והוא יחזור בקרוב. בהצלחה.

כלה קלה

New member
תודה!../images/Emo140.gif

אני כבר בשלבי ייאוש, למרות שקיימת אופציה, שהוא התביית על איזשהו בית שיש בו כלבה מיוחמת ולוקח להם זמן עד שהם חוזרים הביתה.... הבעיה היא שאנחנו חדשים במושב, אז אני דואגת שאולי בגלל זה הוא לא ידע לחזור.... בכל מקרה שמתי שלטים במושב....אבל ללא תמונה עדכנית,כי אין לי אחת מהזמן האחרון...

מיטלי

New member
../images/Emo24.gifמחזקת אותך

ומחזיקה לך אצבעות!!!!! לא רוצה לחשוב לרגע איך הייתי מרגישה אם אחד מהכלבים שלי היה אובד... מי יתן וימצא במהרה!!

חגי21

New member
צעד מקדים

אני לא יודע איך זה עובד בשאר חלקי המדינה אבל את הדוגמן שלי ציידתי בשבב תת עורי במיקרה ומישהוא יעלה בדעתו לחטוף לי אותו (לצערו על מסע אחרי בחורות הוא יוותר מכוון שהוא מסורס מה שלא הופך אותו לפחות גבר מכל הולך על ארבע אחר נ.ב תנחומיי על האבידה אני הייתי מתחיל לתלות מודעות בכל העיר עם פרס

מיטלי

New member
אפשר פרטים לגבי השבב הזה?

מה זה בדיוק? כמה זה עולה? איך מכניסים את זה לכלב, ואיפה?

be_roo

New member
שבב הזיהוי

הוא פשוט שבב קטן בגודל של גרגר אורז שמוזרק מתחת לעור ע"י מזרק פשוט. אצל כלבים יש שכבה תת עורית שלא כמו אצל בני אדם, והשבב "יושב" שם בלי לעשות כלום. הוא לא פולט קרינה ולא משדר שום דבר, אבל יש לו קוד ייחודי משלו, ובעזרת מכשיר מיוחד שנמצא אצל רוב הוטרינרים והמחלקות הוטריניות בישובים, ניתן לקרוא מהו הקוד על אותו שבב ואז לצלצל למאגר הארצי (שקשור גם למאגר העולמי למקרה שהכלב נגנב לחו"ל) ולאתר את פרטי הבעלים ולהחזיר להם את הכלב. יש רשויות שמחייבות שבב על פי חוקי עזר, יחד עם חיסון הכלבת. המחיר משתנה כי במקומות בהם זו חובה יש גם סבסוד מסויים. התקשרי לוטרינר שלך כדי לברר.

כלה קלה

New member
בשמחה רבה,אני רוצה לבשר../images/Emo6.gif

ששאנטי שלי נמצא אתמול!!!!!!!!! בבית דיי קרוב לבית שלנו במושב, הוא נראה טוב, רק קצת מבוהל, ואתמול לרגל חזרתו הדלקנו את המנגל והוא זכה לסטייק עסיסי!!!!!! אני פשוט מטורפת על הכלב הזה, היום ניקח אותו לוטרינר לבדיקה מקיפה, נחסן אותו נגד כלבת, שזה היה החיסון שרצינו לעשות, וגם נתעניין בסירוס שזאת אחת הסיבות לבריחתו כפי שנראה!! רציתי לשאול מה דעתכם על החיסון עם השבב? מאוד מפחיד אותי לחסן אותי ולהחדיר שבב לעורו... זה נראה לי מאוד מרתיע ומפחיד.... מה דעתכם בעניין? ושוב, תודה לכל המעודדים

איזה יופי!!!

איזה כיף שמצאתם אותו!
סוף טוב הכל טוב. לגבי הסירוס - רעיון מצוין לגבי השבב - זה לא כואב בכלל זה בגודל של גרגר אורז הוא לא ירגיש את זה כשיכניסו לו וגם לא אח"כ אין לך מה לדאוג.

elieber

New member
בקשר לשבב

אפשר לגשת לצער בעלע חיים ולעשות את השבב תמורת 60 ש"ח בלבד בכל צער בעלי חיים או תנו לחיות לחיות

מיטלי

New member
יופי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo45.gif

אני מאוד שמחה בשבילך!!!!!!!!!!!!! תשמרי עליו... טוב?

lilithmm

New member
שלום לך כלה קלה../images/Emo24.gif

שמחתי לשמוע שמצאת את כלבך האהוב שלם ובריא. כדאי לך לחסן את הכלב בנוסף לחיסון כלבת גם בחיסון משושה. מומלץ גם לכלבים בוגרים, פעם בשנה, להתחסן בחיסון משושה בנוסף לחיסון כלבת. לגורים מומלצת סדרה של שלושה חיסוני משושה בהפרש של שלושה שבועות בין כל חיסון. חיסון משושה מגן על הכלב בפני מחלת הפרוו (Parvo), כלבלבת, לפטוספירה 2 + 1, הפטיטיס ופרה אינפלואנזה. מאוד מומלץ להשקיע ולחסן לפי המלצת הוטרינר. בד"כ אם קיימת בעיית תקציב, הרבה וטרינרים מוכנים לפרוס את עלות הטיפולים והחיסונים לתשלומים. חיסון הכלבת הינו חיסון חובה על פי חוק. סירוס זכרים יכול למנוע הרבה צרות. מצורף פלייר ספיי ישראל בנושא.
חיסון כלבת שבב וסירוס: כלבים מסורסים וכלבות מעוקרות זכאיות לחיסון כלבת ע"י העירייה במחיר מוזל משמעותית. השבב הינו חובה בחלק מהמועצות האיזוריות, ולפעמים מהווה סיכוי אחרון להכלב שלכם לחזור אליכם בשלום, במקום להגיע למכלאה או הסגר עירוני ולסיים את חייו בזריקה. השבב מוחדר מתחת לעור בזריקה, כמו חיסון. מומלץ בחום
בהצלחה

כלה קלה

New member
תודה על הייעוץ,בשאר החיסונים

הוא כבר מחוסן כמובן! רק כלבת חסרה בינתיים, ואני גם אעשה לו את התילוע... רק ששבב אני לא מוכנה להחדיר לו בינתיים, כי הבנתי שהשבב גם מטייל בגוף ואני עדיין לא מוכנה חעניין שהכלב שלי מתוייג.... מה שכן אני אעקר אותו בקרוב, יש למישהו/י מושג על עלויות של עיקור?

be_roo

New member
לא לוותר על השבב

ולגבי ה"תיוג", אין שום הבדל בין שבב לבין דיסקית עם פרטי הבעלים, רק שדיסקית יכולה ליפול וללכת לאיבוד והשבב לא. הוא לא "מטייל" בגוף, אלא לפעמים זז קצת מתחת לעור כמה סנטימטרים, ובמקום בצוואר הוא בכתף. זה לא גורם שום נזק. אני מכירה לפחות 5 כלבים שהוחזרו לבעליהם בזכות השבב, כאלה שברחו, או הלכו לאיבוד או נגנבו בכוונה. את מוותרת על משהו שיכול להציל את כלבך ולא גורם לו לשום נזק, מחלות או בעיות. חבל.

erez99

New member
בנוסף לשבב אני ממליץ לך לקנות..

באמת בשקלים בודדים מקסימום עשרה, תג פלסטיק שקוף עם פתקון בתוכו שעליו תכתבו את מספר הטלפון כי גם אם לכלב יש שבב אם הכלב ילך חס וחלילה לאיבוד הסיכוי שמישהו שמצא ירים טלפון הוא הרבה יותר גדול מהסיכוי שהוא ייקח אותו לעמותה/וטרינר שמצויד בקורא שבבים שיגיד מי הבעלים.

be_roo

New member
../images/Emo45.gif ושכחתי עוד משהו

יש אצל הוטרינרים תגית פלסטיק לשים על הקולר כדי לידע את מי שמוצא אותו שהכלב מצוייד בשבב.

kestrel

New member
תגית פלסטיק בד"כ לא הכי עמידה

הכי עמיד ויעיל זה דיסקית מתכת עגולה שחורטים עליה את שם הכלב + מספר טלפון. אפשר להשיג אצל רוב משכפלי המפתחות.

be_roo

New member
אלו שני דברים שונים

תגית עם פרטי הכלב זה דבר אחד ותג שפשוט מידע את מי שמוצא אותו שיש לכלב שבב תת עורי כדי שידע לחפשו זה דבר אחר. לגבי תגית עם פרטי הכלב, גם תגית מתכת אינה עמידה, היא לעיסה בדיוק כמו תגיות פלסטיק, ויכולה ליפול באותה קלות.

למעלה