סופה10

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

היי חברים יקרים שלי! אני צריכה עזרה בנושא מעבר דירה אז ככה: אני בסוף ינואר עוברת דירה למרכז ולא יודעת לאן אז מה שאני שואלת זה מהן ההמלצות שלכם? אני חשבתי ללכת על ת"א ר"ג או גבעתיים אני מוכנה לשלם עד 400$ עם זה כולל הכל סבבה אם לא אז עד 350$ עכשיו למשל אני גרה בדירת 2 חדרים(חדר וסלון) ומשלמת 350$ 1600 ש"ח קבוע. אבל אני גרה בדירה שהדוד שלה הוא חשמלי ז"א בקיץ גם מדליקים דוד ועוד שטיות קטנות שלא מתאימות לי... מה ההמלצות שלכם לקראת דירה חדשה? מה ההיתם שואלים את בעל הדירה לפני שאתם נכנסים לדירה חדשה? אשמח לשמוע שאלות שלא חשבתי עליהן כי עד עכשיו השכרתי 2 דירות ויצאתי מאוכזבת משתיהן איפה אתן ממליצים לי לנסות לחפש דירה? איזור מסוים באותה עיר שכתבתי... אה כן יש לי גם כלבה ואין לנו בעיה לגור בבית ללא גינה... אשמח לשמוע המון המון תגובות כי זה מאוד יעזור לי לצאת לדרך חדשה... תודה רבה לכולם!

טל205

New member
השכרת דירה

מנסיוני הדל צריך לבדוק מס דברים לפני ששוכרים דירה. ראשית לבדוק שהדירה לא ממוקמת במקום סואן,כך שמנוחת הצהריים והלילה יהיו בשקט ולא ברעש של אוטובוסים ואנשים. שנית,כדאי לשאול(אם זה מתאפשר כמובן)את השוכרים היוצאים לפשר עזיבתם... בדר``כ זה נותן רקע טוב!! כמובן שצריך להיכנס לדירה ולבדוק את נושא החשמל על כל אביזריו דהיינו מכונת כביסה מקרר וכו.. אם הדירה מאובזרת(כולל הכל) ואם לא אז חייב לבדוק את זרם המים באמבטיה! (כדי שלא תתעצבני מזרם המים הדל) צריך לבדוק אם יש דוד שמש או רק בויילר שדולק על חשמל(ובסוף את החשמל את משלמת..) אם זה רק בויילר כדאי לדרוש מבעל הבית להתקין מאיץ מים חמים(אפשר לקנות בכל טמבור,זה לא עולה יותר מ100שח)כדי שהמים יתחממו תוך 20ד אפילו בחורף ולא תצטרכי לחכות שעה למים חמים וכך גם לחסוך בחשמל(או אם זה עם שותף,שתוכלו להתרחץ בזה אחר זו ולא לחכות שעות למים) מה עוד...לבדוק שהתאורה דולקת ומספיקה(לפעמים יש פלורוסנטים שלא עובדים ובעל הבית מהנהן מתחת לשפמו,כן,אני צריך להחליף אותם וכך הם נשארים לעד. טוב לבדוק את השקעים בחדר.טוב לבדוק את רמת עומס החשמל(עכשיו חורף ויש דירות שבויילר ותנור חימום מקפיצים את הפקק וזה מבאס) לגבי מיקום הדירה בר``ג,יש לי רחוב מאוד טוב שעמיגור משכיר שם דירות (רק שכחתי כעת את השם,כשאזכור אכתוב לך) יש לך דירות באתר יד 2. בהצלחה.

העכביש2

New member
תשמע טל

אתה בחור כארז!!! איזה יופי אתה כותה, ואתה גם משתף ואוהב לעזור! בחור כלבבי! סופה- אין לי מה להוסיף על העיניין הוא פשוט אמר הכל (וזה כאחד שגם גר בשכירות עם אמא שלו כבר הרבה שנים)

מותר לי

New member
על רגל אחת...

תחפשי בכיוון של ר"ג וגבעתיים, כי ת"א זה מאד יקר, הדירות שם דיי זוועתיות, וכמעט שלא זמינות... קראתי את מה שטל אמר, וחייבת לציין שהוא כלל שם המון דברים
יותר מאוחר אני אבדוק מה הוא שכח
מציעה לך גם לשוטט קצת בטאגליינס של פורום "יוצאים מהבית" בשביל עוד כמה "טיפים" קטנים שיעזרו לך בבחירת הדירה

Barvazoom

New member
גם אני עונה לך--->

**לא מדויק שעדיף לך לחפש בר"ג גבעתיים בגלל שהדירות "זוועתיות" בתל אביב... אני אישית גרה בתל אביב, הדירות פה ברובן מטופחות ומשופצות - נכון שהן יחסית יותר יקרות מר"ג גבעתיים אבל היום כבר לא נותר כמעט הבדל. **מבחינת המחיר שכתבת - סביר להניח שזה יהיה עם עוד שותף/ה אחרת אין דירות במחירים האלו..(כמעט ואין) **לעבור על כל הדירה ולראות אם יש פיצוצים בקירות (בגשם הבא זה יהיה בתוך הבית...) **שכנים - עם/בלי ילדים (רעש, בכי ובלגנים), צעירים/מבוגרים (הסביבה שבה תחיי) **לי אישית היה חשוב דירה במקום שלא אפחד לחזור בשעות הלילה המאוחרות לבד.. **להחליט על אחת מהערים שציינת לפני מקום העבודה, נגישות לאוטובוסים, חניה לרכב (אם יש לך רכב אז ת"א הופכת באמת לבעיה) **בכל מקרה, בחוזה שתעשי עם בעלי הדירה תתעקשי שכל תקלה שישנה בדירה תתוקן לא יאוחר מחודש מהכניסה שלך לדירה. בהצלחה. אם אזכר בעוד משהו אני אכתוב. טל -
עשית עבודה טובה.

טל205

New member
תודה

עוד משהו קטן, חברי ואני דאגנו לכתוב בכל חוזה שאם תהיה בעיה בצנרת חשמל וכו.. תקלה שלא נעשתה על ידינו אחריות התיקון מוטלת על בעה``ב תוך 72 שעות ולא,אנו מזמינים בעל מקצוע ומקזזים את עלות התיקון משכר הדירה.. זה עבד יופי...

Dolphinea

New member
היי סופונת... מנסה גם לעזור...

קודם כל זה לא מדוייק שכל הדירות בת"א במצב לא טוב גם ברמת-גן יש דירות במצב דיי מחריד (ואני מדברת מנסיוני המר בחודשיים האחרונים) פשוט צריך ללכת ולחפש ולסנן מה שלא מתאים אפשר למצוא בבניין אחד דירה אחת שהיא מדהימה ואחרת שהיא במצב מאפן... הייתי מציעה לך לחפש דירות בגבעתיים באזור שיותר קרוב לגבול ת"א, בר"ג באזור הבורסה ובת"א באזור הצפון הישן של ת"א, מרכז ת"א וחלק מדרום ת"א אבל לא כולו... (אם את צריכה עוד הסברים תצרי קשר). בנוגע לשכירות... בסכום שציינת תוכלי לגור רק עם שותפים (לפחות שותף אחד) כי פשוט אין דירות בסכומים כאלו. ועוד דבר מאוד מאוד חשוב תקחי בחשבון שמצב הדירות כיום בשוק הוא לא משהו ואני לא מנסה לייאש אותך פשוט תכיני את עצמך מראש לחיפוש דיי ארוך ושיכול דיי לבאס אבל כדאי שתדעי מראש שזה המצב, למרות זאת יש אפשרות למצוא צריך הרבה סבלנות וקצת מזל. בהצלחה
ואם את צריכה עוד טיפים יש לך את המסן שלי

למעלה