• פותח הנושא bomb4
  • פורסם בתאריך
בתור מישהו שחושב בעתיד על KTM

אז אם למישהו יש מושג לגבי אם באמת החלפים של KTM יקרים יחסית לאחרים (ובכמה, בערך) אני אשמח. נקח לדוגמא כהשוואה - 250EXC מול XR250 (להונדה יש חלפים יחסית יקרים, ללא ספק).

MexMex

New member
אין ספק, השוואה לעניין....

חלקים של 2 פעימות, לעומת חלקים של 4 פעימות... כדאי, לעניות דעתי הענייה, להשוות משהו דומה, ולא שונה... תבחר דגמים, תתקשר ל2 הסוכנויות, תברר מחירים, ותפרסם כאן... וכך, תוכל להגיד שאתה ממש יודע, ולא להסתמך על "מישהו אמר לי, שחבר שלו, שלח את אחותו לקנות..." אדיוס

רעיון מצויין! אני אעשה את זה!

צפו עוד כמה שבועות מחירים של 250EXC וXR250. אבל MEXי התכוונתי ל250EXC החדש שהוא 4 פעימות. עכשיו ההשוואה יותר טובה? זה רעיון טוב להביא השוואת מחירים של שני אלו עוד כמה שבועות? (תקופת מבחנים, לא קל עכשיו... גם אין לי שום טלפון כרגע...).

hananlv

New member
תשמע...

מחירי חלפים הם פונקציה ישירה של כמות סדרות היצור (ושל עוד כמה דברים זניחים כמו איכות חומרים ועלות עבודה) מכיוון שXR יוצר בכמות של בערך פי אלף מה KTM ההשוואה במחירי החלקים לא רלוונטית

למה KTMים לא נסחרים הרבה ברחבי

העולם או שזה יותר קטע של ארצנו הקטנה? ההשוואה בחלקים עד כדי כך לא רלוונטית? (יש כזה הפרש ענק?)

MexMex

New member
ללא שום קשר...

האם ידעת, יקירי (חנן כמובן), כי ק.ט.מ מייצרים יותר אופנועי שטח מהונדה? נשמע מעוות משהו, אבל רק תשים לב להיצע שיש להם, ללא אח ורע בעולם... 2 ידיים לא מספיקות כדי לספור את שלל הדגמים, וכולם שטח... חכו, חכו, אבל ק.ט.מ. בדרך הנכונה...
ולא, לא רוצה להגיד את דעתי על האוסטרים הנ____ם אדיוס

hananlv

New member
יקירי למה אתה קורא שטח?

אם אתה מתכוון לאופנועי שטח נטו אתה בוודאי צודק אם אתה כולל גם את הדו שימושים הרי שהונדה מוכרת כמות שהיא פי סדר גודל יותר מ KTM

MexMex

New member
עפ"י דירט ריידר מגזין...

או שזה היה מוטוקרוס אקשן או מוטוקרוס טרנסוורלד (לא זוכר מי מהם, אבל אני יכול לחפש אם אתה ממש מתעקש...). הם טוענים למכירות בארה"ב (מעל 40% מנתח השוק העולמי של ק.ט.מ), מכירות ק.ט.מ של כלי שטח (כולל דו"ש!), עולות על כל יצרן אחר, כולל הונדה... שאחפש סימוכין? אדיוס

hananlv

New member
ידידי

ארה"ב זה שוק מכובד ברם אולם הונדה מוכרת מליוני כלים שמוגדרים כדו"ש ובעיקר בנפחים שמתחת ל 250 ובעיקר בדרום מזרח אסיה KTM עדיין רחוקה מאד מהמספרים של 6 ו 7 ספרות

MexMex

New member
אין מה לעשות, אתה צודק...

הזכרון כבר לא מה שהיה פעם, ולכן טעיתי... הכתבה, בדירט ריידר, אגב, דיברה על מספר דגמים ולא על מכירות. ק.ט.מ - 26 דגמי שטח הונדה (היצרן הגדול בעולם) - 14 דגמי שטח.... אבל, נראה לי שק.ט.מ יותר מבדרך הנכונה.... משפיל מבט, מוריד כובע, ותוהה מתי יחזור אלי הזכרון... אדיוס

hananlv

New member
הדרך הנכונה?

כנראה שכן כיוון שכיום הם מכוונים לכביש אל תתפלא לראות דגם שלהם מתחרה ב GP תוך לכל היותר שנתיים

MexMex

New member
לא רק...

נראה, כי הם פשוט מקשיבים למה הקהל רוצה... גם אם הם מגיבים לאט לפעמים (ראה את תגובת "טייאנן רפליקה" לWR...), הם בהחלט קשובים... שים לב מה קורה בתחום הסופרמוטו... שים לב להספק שמוציא ה250SX ישר מהקופסא לעומת היפנים... אין ספק כי השפעת ק.ט.מ ארה"ב ממש מורגשת, אם כי לאו דווקא לחיוב (מה יקרה לדגמי ה2 פעימות?). לאחרונה עשיתי לעצמי רשימת חלומות קטנה... 5 אופנועים, 4 מהם ק.ט.מ. - 520 מוסב לסופרמוטו - 400 רייסינג לאנדורו - אנדוונצ´ר ראלי לטיולים (אגרסיביים וארוכים כמו שאני אוהב) - LC8 להתקפות אספלט - סקורפה SY250 עוד יבוא יום, והמוסך יתמלא...

enigo

New member
חולק עליך, חנן.

אותי, כרוכב, לא צריך לענין הנושא של סדרות יצור ושות´ בעם. זה תרוצים. אם יש לי אופנוע שהאחזקה שלו עולה פי שניים מאחר, תמורת אותם ביצועים, אין שום סיבה לרכוש את היקר. והאמת היא שבין 10.000 חתיכות ל 100K לא צריך להיות הבדל משמעותי במחיר, מה גם שעלויות התכנון של אטם או רינג לא כזה גבוהות. לא מדובר פה באיזה כלי אקזוטי בעבודת יד. מדברים על יצור המוני. וכוחות השוק יכריחו כל יצרן לשמור על רמת מחירים דומה למתחרים. מה שצריך לבדוק הוא מה גודל הקופון שהיבואן החליט לגזור עליך. בזמנו מטרו חתכו קופונים שמנים מאוד מאוד על חלפים, וירו לעצמם ברגל בתחום השטח. אנשים העדיפו להזמין מחו"ל ולחכות. מכר שלי אפילו "הלשין" לקוואסקי, שאילצו אותם להוריד את מחיר החלק. זו הסיבה שהשוואה כזו מאוד רלבנטית, אם כי אני מסכים שצריך למצוא אופנועים קרובים יותר באופי, כי בד"כ הלקוחות הפוטנציאליים של XR לא ישקלו EXC ולהיפך. מענין לבדוק WR מול EXC. לראות האם יבואני פיג´ו הצליחו להשפיע לטובה על קטמ (מחירי החלפים של פיג´ו היו בזמנו מגוחכים == הגיוניים, אבל מזמן לא התעדכנתי)

hananlv

New member
ראשית

מחירי החלפים של KTM יקרים יותר בכל העולם כך שאנחנו לא לבד וכן יש משמעות חשובה מאד לכמויות יצור אפילו שמדובר בהבדל של סדר גודל אחד נניח בין 10K ל100K - תנסה בעצמך להזמין מחרט חלק מסוים תראה שתקבל מחיר שונה מאד אם תזמין 10 K או 100K. ו KTM בדיוק כמו שאר היצרנים איננה מיצרת את החלקים בעצמה אלה מזמינה אותם מקבלני משנה. אם התמזל המזל הרע ואותו חלק אינו מיוצר אצל אותו קבלן עבור לקוחות אחרים הרי שהעלות של סדרות קטנות תיפול על הצרכן ואפילו אם מדובר בחלק זול מאד דוגמאת אטם או רינג.

enigo

New member
אבל

עדיין ההשוואה צריכה להיות בין אופנועים דומים, האם נמכרים הרבה יותר CRF מאשר SX? אני לא בטוח. ואיך תסביר מקרים שסותרים את התזה שלך? סוזוקי הרבה יותר קטנים מהונדה, ובכל זאת חלפים ל DR היו יותר זולים מאשר ל XR (אה, רגע, יש גם פרמטר של מספר כלים בארץ...) ומדוע מדבקת מיכל ל XR650, אחד הכלים היותר נמכרים בארץ, עולה 360 ש"ח? (לא זוכר אם זה כולל מע"מ). מענין איך זה בהשוואה למדבקות קטמ. ושוב, השורה התחתונה, השוואה כזאת מאוד רלבנטית, זו גם הסיבה שהיא מופיעה במבחני דרכים, כי זה בהחלט שיקול חשוב בבחירה בין דגמים מקבילים. ואם אחד מהם יקר משמעותית, ולא משנה מה הסיבה, זה נון גדול שירשם לחובתו בתהליך ההחלטה.

Asaf-a

New member
מחירי KTM לא תמיד יותר יקרים

למשל ב DRZ מחיר מכסה מגנטו מנוע כ 1000 שקלים. מחיר החלק המקביל בKTM400 כ 450 שקלים. כך שלא ממש מדויק.

ניסן400

New member
קבל תיקון. מכסה מגנטו בק.ט.מ 400

הוא 264 ש"ח לפני מע"מ (והנחה ...) השבוע החלפתי ...

MexMex

New member
מה לא העשה בשבילכם...

הרי לכם סקר קטן, למחירי חלקים. כמובן שהעניין לא מקיף, יען כי נבחרו חלקים אקראיים.... המחירים בדולרים, בארה"ב, ונלקחו לדגמים הבאים: ק.ט.מ 400 רייסינג, הונדה XR400, ימהה WR400 צלינדר: ק.ט.מ - 371 , הונדה - 334, ימהה - 602 שרשרת טיימינג: ק.ט.מ - (לא מצאתי) , הונדה - 83, ימהה - 33 בוכנה: ק.ט.מ - 94 , הונדה - 88, ימהה - 144 רינגים: ק.ט.מ - 23 , הונדה - 35, ימהה - 23 פין בוכנה: ק.ט.מ - 11 , הונדה - 13, ימהה - 11 קרנק (קומפלט): ק.ט.מ - 337 , הונדה - 390, ימהה - 320 רפידות מצמד (חיכוך+לחץ): ק.ט.מ - 70+77 , הונדה - 70+36 , ימהה - 98+56 מסקנות מי יותר יקר ממי? אין לי... אדיוס

למעלה