ילדונית

New member
../images/Emo53.gif ../images/Emo206.gif

היי! יש לי כלבה בת 11 בבית. בתקופה האחרונה, שזה כשבועיים, היא התחילה לעשות את הצרכים שלה בבית [פיפי בלבד], ללא שום התראה ומבלי לרמוז שהיא רוצה לצאת החוצה. אני חייבת לציין שאני מוציאה את הכלבה שלוש פעמים ביום לכל הפחות למשך של כ- 20 דקות בכל פעם. בנוסף לזה הכלבה הפסיקה לאכול את מזון הכלבים שלה, וזה מזון שהיא הייתה אוכלת כל הזמן, והתחילה לשתות כמויות מים מטורפות, בערך כשני ליטרים ליום. מאתמול בערב האף שלה התחיל להיות יבש לגמרי, וכידוע לי זהו תסמין של חום אצל כלבים, וכמו כן היא הקיאה כמה פעמים. מה זה יכול להיות?! איך ניתן לדעת אם זה באמת חום, ואם זה כן, אז כיצד מטפלים בזה בשלב הראשוני לפני הוטרינר? בתודה, אלושית!

ילדונית

New member
התקשרתי לוטרינר הקבוע

והוא אמר שאין סיבה לבהלה ושזה יכול לחכות עוד יום עד מחר.. הועלתה האפשרות לתת לה אקמול בסירופ. זה יכול להשפיע לרעה איכשהוא?

לא, בשום אופן לא לתת אקמול!!!

אקמול הוא רעיל לכלבים. אם הוטרינר חושב שאין סיבה לבהלה אז תלכו למישהו אחר, החום שמשום מה זה הדבר היחידי שמדאיג אותכם הוא סימפטום ואתם צריכים לשים את דעתכם לבעיה שגורמת לה לכל מה שציינת ולטפל בבעיה, מה שגם שזה לא בהכרח שיש לה חום, זו מסקנה שהגעתם אליה על סמך העובדה שהאף שלה יבש.

ילדונית

New member
כן, כנראה שאת צודקת.

חום זה רק תסמין קטן מכל הסיפור הארוך שקורה לה. בכל מקרה, תודה על ההבהרבה עם האקמול, וכן אני כנראה אלך איתה עכשיו לוטרינר שלא יחשוב שזה מקרה שסובל דיחוי. תודה רבה!

טוב, אני מקווה שזה לא נאמר בשביל

להוריד לך מהראש את החתולה הנודניקית
מקווה שתצליחו למצוא מרפאה שפתוחה היום, הרבה בריאות לכלבה
ואל תשכחי לעדכן...

עלול להיות דחוף

אין ספק שזה מסוג המקרים שמרגיזים אותי כוטרינר. בעיה שקיימת כבר זמן ארוך כבעיה רפואית חשובה הדורשת התייחסות הוזנחה, ועכשיו צריך לטפל בכלבה חולה הרבה יותר, בזמן פחות נוח, טיפול יותר קשה וותר יקר. יש כמה אפשרויות שהייתי חושש מהן בכלבה כזו: 1. דלקת רחם - מאופיינת לעיתים בשתיה מרובה והשתנה מרובה. ההקאות יופעו בשלבים מאוחרים יותר של המחלה (לרוב שבועיים נחשב ארוך בשביל דלקת רחם, אבל עדיין אפשרי). 2. כשל כליות. אולי האפשרות הסבירה ביותר. ההקאות מופיעות כאשר רמת האוריאה בדם עולה יותר מידי. שתיה מרובה והשתנה מרובה מאוד אופייניים, בנוסף לירידה בתיאבון. גם כאן - בכלבה אורמית יש צורך בטיפול מיידי. 3. סיבוכים של סכרת בהחלט יכולים לתת תמונה דומה. חלקם מהווים מקרה חירום אמיתי. בכל מקרה, לא הייתי נותן תרופות ללא אבחון, כי עם הסטוריה כזו יש חשש אמיתי למחלה שתשנה את פיזור התרופות בגוף (מה גם שכלבה מקיאה לא תספוג את התרופות לגוף). כולי תקווה שזה לא מאוחר מידי בשביל הכלבה, ושהקוראים האחרים יבינו שעדיף לטפל המחלות לפני ההדרדרות הקשה.

מסכים עם אסף

המצב שאת מתארת מכונה בשפה המקצועית PU-PD שזה אומר שתיה מרובה והשתנה מרובה. אסף נתן כאן את הגורמים השכיחים לבעיה, אבל יש עוד רבים ברשימה. מחלות כמו דלקת רחם או סיבוך של סכרת, יכולות להרוג את הכלבה עד הבוקר!! אני מקוה שאת כבר אחרי הבדיקה ושתוכלי לעדכן אותנו במתרחש.

למעלה