../images/Emo53.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

לפני שבוע קיבלנו כלב מסוג קבליר קינג צ'ארלס ספנייל..בן חצי שנה, שבגדול הוא באמת הכלב המושלם למשפחה שלנו. חברותי, שמח, אוהב לשחק עם כולם..קוראים לו ג'רי ותמונות יהיו בקרוב..(אני מקוה)
הוא עדיין לא גמול לגמרי מלעשות צרכים בבית, אבל אנחנו עובדים על זה..ויחסית לזמן הקצר שהוא נמצא אצלנו, הוא מתקדם יפה.. הבעיה היא שהוא כל הזמן עם הראש ברצפה. ז"א הוא כל הזמן אוכל דברים מהרצפה, פירורים של אוכל..ואפילו..לא יודעת..הוא כל הזמן מלקק את הרצפה..כאילו שיש שם אוכל גם אם אין שם כלום..ממש עושה לנו ספונג'ה..אני לא מבינה למה? מה כבר יש על הרצפה שהוא מלקק אותה כל הזמן??? כמובן שבחוץ זה עוד יותר גרוע- הוא אוכל פרחים, פירות של עצי הפיקוס, דשא, עשב ועוד ועוד..אני אפילו לא מספיקה לכעוס עליו כשהוא עושה את זה..כי עד שאני קולטת הוא כבר לועס ובולע..אני פוחדת עליו..זה לא בריא וזה אפילו דיי מגעיל..מזל שצואה הוא לא אוכל.. אני חייבת לציין שמדובר בכלב נבון מאוד, ומבין מהר מה רוצים ממנו. לדוגמא, יומיים אחרי שהבאנו אותו, קלטנו שהוא מתחיל לכרסם לנו רהיטים, מהר צעקנו עליו שלא יעשה זאת..ובאמת הוא הפסיק. אני מרגישה חסרת אונים בקטע הזה..מה כדאי לעשות כדי שיפסיק???? ליאור, ואחלה של פורום!!

ytzuk

New member
../images/Emo13.gifקצת סבלנות... ב23:00 אנשים ישנים...

וב06:00 בקושי פותחים את העיניים. ברוכים הבאים לפורום ועוד מעט המומחים יענו. גם לי יש כלב שהוא שואב אבק (ירימו ידיים כל המזדהים...) כדאי לאלף את הכלב. עם קולר בשם האלטי (אני לא הכרתי את הקולר הזה עד שנכנסתי לפורום) ניתן לעשות "תיקונים" על התנהגויות של הכלב
כל פעם שהוא מלקק משהו מהרצפה מושכים את הקולר למעלה וכך הראש של הכלב מורם (לא באכזריות אלא בנחישות) ואחר כך משבחים את הכלב ונותנים חטיף.
ככה הכב לומד שהוא מתוגמל בדרך שלא נעימה לו כשהוא מרים דברים מהרצפה או אפילו סתם מתחיל לשאוב אותה, וכשוא מרי את הראש למעלה הוא מתוגמל חיובי יעל ידי חטיף חודש חודשיים - שנה שנתיים והוא ילמד.
אני ממליצה בכל זאת לקחת אותו לשיעורי אילוף כדי להתנות אותו להרגלים חיוביים.
וכדי ליצור שפה משותפת ביניך ובין הכלב ובהצלחה
ד"א טיפ קטן - אנחנו נורא אוהבים תמונות....

כשמיקי היה גור והוא היה אוכל בחוץ היינו

לוקחים רובה מים ומשפריצים עליו כשהוא רק בא לקחת לפה זה גומל אותם במידת מה ןבהצלחה

galizoe

New member
הספאניילים כל הזמן עם האף בריצפה מטבעם!

מתכונות הגזע לרחרח את השטח (והאוזניים הארוכות עוזרות לרכז את הריחות לכיוון האף) ספניילים גם 'חזירים' קטנים ואוכלים כל דבר. (קוקר של דודה שלי מת כשאכל רעל בשניה שלא הסתכלה בטיול) חשוב לאלף אותו לא לאכול בחוץ ו/או ללכת איתו עם מחסום שימנע זאת! כמו כן, אם את מטיילת איתו בין צמחים - שימי לב ובדקי אחרי כל טיול שלא נכנסו לו חלקי צמח לאף/אוזניים ושלא נתפסו קוצים/צמחים דביקים...

למעלה