ריטלין

../images/Emo53.gif../images/Emo184.gifריטלין

שלום, הבן שלי כיום בן 9 סובל מהפרעות קשה וריכוז ומטופל בריטלין (רגיל) 10 מ"ג. הילד התחיל לקבל את התרופה לקראת סוף כיתה ב' (הוא היה בערך בן 7.5) ובכיתה ג' היה שיפור מאוד משמעותי במצבו הוא לא הפריע בכיתה לא הסתובב ואפילו למד. השנה המצב השתנה 360 מעלות. הילד לא רק שלא לומד יש לו התפרצויות זעם שלא הכרתי לפני כן. כאשר פניתי לרופאה המטפלת בו היא המליצה להוסיף לו תרופה נוספת: ריספרדל שאמורה למתן את ההתפרצויות הדעם שלו. המורה טוענת שיש שיפור קל מאוד אך בבית אני לא רואה שום שיפור. היום זאת הפעם הראשונה בה נכנסתי לפורום הזה ומעיון קצר אני מבינה כי לריטלין יש תופעות לוואי של התפרצויות זעם. האם אני טועה? מה שידעתי עד היום וסליחה על הבורות כי מעבר לדיכוי התאבון אין תופעות לוואי נוספות. האם משהו מכיר את התרופה ריספרדל? אשמח לכל עצה המלצה, אולי כדאי לפנות לרופאה לשנות את סוג הריטלין במשהו אחר. אנא עזרתם הדחופה, אמא על סף יאוש

zivadina

New member
ילד בן 9

שלום האחת angel36 וברוכה הבאה אלינו. בואי נפרק את הבעייה למספר בעיות קטנות: 1. ריטלין, כמו כל תרופה, נותנים בהתאם למשקל הגוף. האם משקל הילד לא השתנה במשך שנה וחצי? 2. ריטלין רגיל, זה של 10 מ"ג, משפיע עד 4 שעות. האם ייתכן שיום הלימודים של הילד ארוך מ-4 שעות? 3. לריטלין יש מספר תופעות לוואי, אחת מהן היא ריבאונד, שקורית כאשר הריטלין עוזב את גוף הילד. היות שאינך מספרת על ריבאונד בעבר, נראה לי שהתפרצויות הכעס של הילד לא נובעות מן הריטלין, אלא מתוך כך שהוא צובר תסכולים בגלל אי הצלחות בבית הספר. כמו כן, אי ההצלחות עלולות לנבוע ממינון נמוך מדי וקצר מדי. אמנם אינני רופאה, אבל נראה לי שהיה שווה קודם כל להתאים לילד מינון הולם ממשפחת הריטלין לפני שמוסיפים לו את תרופת ההרגעה ריספרדל. היום בערב נפתח את שירשור השאלות לפסיכיאטרית המלווה את הפורום, ד"ר איריס מנור. כדאי שתוסיפי לה את שאלתך, וחשוב מאוד שתצייני את משקל הילד. ו...אל תתייאשי. הרבה פעמים ייעוץ מתאים עוזר לפתור בעיות גדולות. אנחנו כאן.

למעלה