DataView + DataTable

• פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

BogN

New member
../images/Emo53.gif DataView + DataTable

היי, יש לי DataTable, שאני כורך אותו עם DataGridView, ואז אני מציג אותו בתוך DataGrid. הבעיה הכי גדולה שלי היא כך: אני לוחץ על שורה ב-DataGrid, ורוצה לשנות ערך באותו שורה ע"י קוד... איך אני יכול לדעת ע"י לחיצה על שורה ב-DataGrid איזו מספר שורה היא ב-DataTable????? כי הרי הסדר של ה-DataGrid וה-DataTable שונה, בגלל ה-DataView....

BogN

New member
אני אנסח את השאלה קצת אחרת...

יש לי DataTable, איך אני יכול לערוך רשומה אחת, אם לא ידוע לי מה המיקום שלה? אבל אני יודע את הערך שלה בעמודה מסויימת?

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

לכל DataRowView יש מאפיין Row שמקשר ל-DataRow של אותה שורה.
DataRow myDataRow = myDataRowView.Row;​

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif

לא ברור אם אתה עובד בדוט נט 1.1 עם DataGrid, בדוט נט 2.0 עם DataGridView או GridView. בכל מקרה, רוב הסיכויים שתוכל להגיע מתוך אירוע הלחיצה לשורת ה-DataRowView הרלוונטית ומשם לשורת ה-DataRow המתכתבת אליה.

BogN

New member
אני עובד עם .net 1.1

עכשיו, זה לא פותר לי את הבעיה שנוצרה לי... הבעיה היא שסדר הרשומות ב-DataGrid שלי הוא שונה מסדר הרשומות ב-DataTable שלי... איך אני בעצם יכול להגיע לשורה הנכונה ב-DataTable, כשאני מסמן שורה ב-DataGrid??? מבין את הבעיתיות פה? ולגבי השאלה השנייה שלי, היא איך אני יכול לערוך שורה ב-DataTable שלי, שמספרה לא ידוע לי... ידוע לי רק ערך המפתח באותה השורה...

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

1. עם איזה אירוע אתה עובד כדי "לסמן שורה"? 2. כל עוד על ה-DataTable שלך מוגדר מפתח ראשי תוכל להשתמש במתודתDataTable.DefaultView.Find. המתודה תחפש על DataView שורות עם מפתחות בעלי הערכים שהזנת למתודה.

BogN

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ג'אסטין ../images/Emo13.gif

אין כמוך!!!!!!!!!! הצלחתי בסופו של דבר... רשמתי את הקוד הבא:
DataRowView drv = dv[dataGrid1.CurrentRowIndex]; drv.Row["ColumnName"] = "New Value";​
זה כל מה שהייתי צריך, ולצערי אני כל היום נתקעתי על זה... ושוב,
רבה

למעלה